Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 december 2020

Bel20 sluit 2020 af met een jaarverlies van meer dan 8 procent, een van de grotere verliezen in Europa

HLN
Bel20 sluit 2020 af met een jaarverlies van meer dan 8 procent, een van de grotere verliezen in Europa
De Brusselse beurs heeft donderdag met een verkorte handelsdag een punt gezet achter 2020. De Bel20, die de evolutie van de waarde van de korf met de belangrijkste twintig aandelen weerspiegelt, zwaaide af met een verlies van 8,46 procent tot 3.621,28 punten. Een schril contract met 2019; vorig jaar ging de graadmeter er nog 21,98 procent op vooruit. Het coronavirus hield vooral in het voorjaar lelijk huis op de beurs, maar finaal bleef het verlies nog beperkt.
Lees verder

'Mager' Staatsblad van 98.296 pagina's, maar met extra weekendedities door corona
Het Staatsblad telt dit jaar 'slechts' 98.296 bladzijden. Dat is een goede 20.000 bladzijden minder dan de 119.518 bladzijden van de editie van vorig jaar, wat het dikste Staatbslad uit de vaderlandse geschiedenis was.
Lees verder

Zo krijg je snel die gourmet- of fonduegeur uit je huis
Net genoten van een heerlijke fondue of plan je met oudejaar nog een gourmetsessie? Héér-lijk! Een minpuntje: vaak zit de geur een week later nog altijd in je huis. Uiteraard helpt het om je ramen open te zetten en je afzuigkap aan, maar met deze trucjes krijg je de vieze geurtjes nog sneller het huis uit.
Lees verder

Podcast van prins Harry en Meghan kent geen schitterende start: "Zelfs walvisgeluiden deden het beter"
Begin deze maand raakte bekend dat prins Harry (36) en zijn echtgenote Meghan Markle (39) postcasts zouden gaan produceren en hosten voor Spotify. Eerder deze week werd de eerste alvast gelanceerd: de '2020 Archewell Audio Holiday Special'. Al lijkt het toch niet zo'n succes te worden: de eerste resultaten vallen nogal tegen.
Lees verder

Dit zijn de Belgische darters die net als 'Dancing Dimi' en Kim Huybrechts (snel) de absolute top kunnen bereiken: "Maar ze moeten meer geld pompen in zichzelf"
Dimitri Van den Bergh (26) is ons grootste talent, met Kim Huybrechts (35) als Belgische nummer twee. Dat wist u al. Maar is er nóg Belgisch dartstalent op komst? Wie kan binnenkort ook de stap naar het allerhoogste niveau zetten? Erik Clarys, ooit de beste darter van ons land en nu co-commentator op VTM 4, ziet op dit moment vijf jongens met genoeg potentieel. En dat zijn overigens lang niet allemaal jonkies.
Lees verder

"En toen liet mevrouw De Bolle een enorme wind": Evi Hanssen verklapt hilarisch moment in '30 jaar Samson & Gert'
Door corona zijn de plannen een beetje in het water gevallen, maar zaterdagavond wordt er op de valreep toch nog afscheid genomen van het eerste baasje van Samson. Gert Verhulst wordt gehuldigd in de show '30 jaar Samson & Gert' op Eén, waar ook een aantal bekende fans langskomen. Zo verklapt Evi Hanssen dat er ooit een erg gênant (en hilarisch) moment plaatsvond op de set.
Lees verder

Een juweel van 1.500 euro in de driekoningentaart, in Brasschaat mag het dit jaar iets meer zijn: "Als dank naar onze trouwe klanten die ons gesteund hebben"
Patisserie Manus uit Brasschaat en juwelier Mas Tu Vu uit Antwerpen slaan de handen in elkaar om de traditie van het verstopte porseleinen beeldje in de driekoningentaart naar een iets hoger niveau te tillen. Een van de porseleinen beeldjes wordt immers vervangen door een 18 karaat gouden juweel bezet met briljanten. Het juweel heeft een waarde van 1.500 euro.
Lees verder

JAAROVERZICHT. Legendes, kampioenen en een geheim agent: van deze beroemdheden namen we afscheid in 2020
2020: het jaar waarin corona het nieuws domineerde en de wereld veel te veel afscheid moest nemen. Ook showbizzland is een aantal iconen armer, zowel in binnen als buitenland. Vandaag focussen we ons in het jaaroverzicht op de BV's en celebrities die 2021 helaas niet zullen meemaken.
Lees verder

Woede in Griekenland: toppolitici dringen voor bij vaccinatie
De coronavaccinaties in Europa zijn nog maar pas begonnen, maar Griekenland zit nu al met een heus vaccinatieschandaal. Net als in de meeste EU-landen begon daar de inentingscampagne tegen het coronavirus afgelopen zondag. Veel Grieken reageren woedend nu niet alleen ministers, maar ook hoge ambtenaren en militairen een plekje vooraan in de rij opeisen. Niet omdat ze extra vatbaar zijn, maar vanwege hun functie.
Lees verder

SHOWBITS. Joke Van De Velde toont haar babybuik en Tom Hanks zijn bizarre nieuwe kapsel
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Herstel en een sociaal Europa centraal bij EU-voorzitter Portugal
Het herstel van de coronacrisis in de EU en een sociaal Europa staan bovenaan de to-do-list van de Portugese premier António Costa. Vanaf 1 januari is zijn land zes maanden lang EU-voorzitter en dat betekent dat de regering van de sociaaldemocraat haar stempel op de Europese beleidsagenda kan zetten.
Lees verder

Ziekenhuizen vol, scholen gesloten, alarmfase rood: zo slecht gaat het in het Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk begint het nieuwe jaar in mineur. De snelverspreidende variant van het coronavirus stort het land in diepe crisis. Voor 44 miljoen mensen is de hoogste alarmfase van kracht. In de ziekenhuis dreigen oorlogstoestanden: nagenoeg alle bedden liggen vol en er is amper nog zuurstofvoorraad.
Lees verder

Wolfsburg geeft na corona-uitbraak toe dat spelers zondigden tegen gezondheidsmaatregelen
De Duitse voetbalclub VfL Wolfsburg geeft na een uitbraak van het coronavirus in zijn kern toe dat een deel van de spelersgroep de gezondheidsmaatregelen niet zoals voorgeschreven gevolgd heeft.
Lees verder

Andy Murray start tennisseizoen dan toch niet in Delray Beach
Andy Murray (33) ziet af van deelname aan het ATP-toernooi in het Amerikaanse Delray Beach (4-13/01). De voormalige nummer 1 van de wereld vreest immers dat hij daardoor niet zou kunnen aantreden op de Australian Open, die op 8 februari van start gaat. Dat melden Britse media.
Lees verder

OPROEP: Met wie klinkt u op het nieuwe jaar? Mail ons uw leukste foto's van deze bijzondere oudejaarsavond
De laatste avond van coronajaar 2020 wordt er zeker eentje om niet snel te vergeten. De feestelijkheden zullen misschien iets kleinschaliger zijn maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het niet gezellig kan worden.
Lees verder

Chrissy Teigen praat over alcoholmisbruik na miskraam: "Maar nu al vier weken nuchter"
Chrissy Teigen (35) heeft op Instagram toegegeven dat ze na haar miskraam worstelde met alcoholmisbruik. Maar intussen is ze opnieuw aan de beterhand, voegt ze er meteen aan toe. Naar eigen zeggen heeft het model intussen al vier weken geen druppel meer aangeraakt.
Lees verder

Eerste politiedode in Minneapolis sinds George Floyd
Een verkeerscontrole in Minneapolis is woensdagavond lokale tijd geëindigd in een schietpartij tussen een automobilist en de politie. De bestuurder is daarbij om het leven gekomen. Hij zou volgens getuigen het vuur hebben geopend waarna de agenten terugschoten, zei politiechef Medaria Arradondo op een persconferentie.
Lees verder

Man United-spits Edinson Cavani drie wedstrijden geschorst voor Instagrampost
De Engelse voetbalbond (FA) heeft Manchester United-aanvaller Edinson Cavani (33) een schorsing van drie wedstrijden opgelegd voor een Instagrampost, waarin de Uruguayaan het woord "negrito" gebruikte. Cavani kreeg ook een boete van 100.000 pond (ongeveer 111.500 euro).
Lees verder

Football Talk. STVV haalt Brüls - KV Kortrijk sluit af met 1,6 miljoen euro verlies - FC Utrecht geeft trainer Hake contract voor 1,5 jaar
FC Utrecht gaat door met trainer René Hake. De 49-jarige Hake fungeerde de afgelopen weken als interim-trainer na het vertrek van John van den Brom, die overstapte naar Racing Genk. Hij heeft nu een contract voor 1,5 jaar getekend in De Galgenwaard. "Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg om de lijn die we vanaf november hebben ingezet, door te zetten", zegt Hake, wiens assistent Sander Keller ook een vaste aanstelling heeft gekregen.
Lees verder

Airbus en Europa hekelen bijkomende heffingen VS
De bijkomende heffingen die Washington heeft aangekondigd zijn "contraproductief" voor de Amerikaanse industrie, zo hekelt Airbus donderdag. Ze tonen aan dat de Verenigde Staten voor een "escalatie" kiezen waarop Europa moet reageren (en waardoor de VS in eigen vel snijden), aldus de Europese vliegtuigbouwer. Ook de Europese Commissie reageert afwijzend.
Lees verder