Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 15 december 2020

ANNO 2020. Johan Van den Perre (57) uit ‘Het Leven Zoals Het Is: Luchthaven’: “De tijdsdruk was genadeloos en i...

HLN
ANNO 2020. Johan Van den Perre (57) uit 'Het Leven Zoals Het Is: Luchthaven': "De tijdsdruk was genadeloos en ik voelde me opgebrand"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag: Johan Van den Perre (57), 'redcap Johan' in 'Het leven zoals het is: luchthaven', vandaag treinbegeleider bij de NMBS. Toch een heel andere job, merkt hij. "Met armoede of agressie werd ik in Zaventem nooit geconfronteerd."
Lees verder

OVERZICHT. Stijging van gemiddeld aantal besmettingen versnelt, ook meer patiënten in ziekenhuizen
De stijging van het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus versnelde de afgelopen dagen. Op het coronavirus-dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano is vandaag te zien dat het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen tussen 5 en 11 december met 6 procent gestegen is in vergelijking met de voorgaande zeven dagen. Zondag en maandag werden nog stijgingen gemeld van respectievelijk 1 en 3 procent.
Lees verder

Maehle verlaat Genk in januari voor bedrag hoger dan 10 miljoen
Joakim Maehle (23) is aan zijn laatste weken bezig in Genk. Dat hij in januari voor meer dan tien miljoen vertrekt staat vast. Alleen de bestemming is nog onbekend. De gesprekken met Atalanta lopen, maar ook Marseille blijft op de loer liggen.
Lees verder

Ook Peter Vanlaet treedt deze zomer op met symfonisch orkest: "Een geschenk uit de hemel"
"Ik sta weer op de kaart", zegt Peter Vanlaet (53). Het 'Liefde Voor Muziek'-effect ging wat aan hem voorbij door de opgelegde corona-stilte, maar 2021 wordt zijn jaar. "Ik ben verheugd dat ik erbij ben op 'A Symphonic Evening With'."
Lees verder

Allan Peiper doorbreekt hegemonie van Patrick Lefevere en is Ploegleider van het Jaar: "Een hele eer om deze erkenning te krijgen in België"
Allan Peiper (60) is verkozen tot de Ploegleider van het Jaar. De voorbije drie jaar ging de trofee telkens naar Patrick Lefevere, de CEO van Deceuninck-Quick.Step, maar die moet de zege nu dus laten aan de sympathieke strateeg van UAE Team Emirates. De voorbije dagen werd Thibau Nys met ruime voorsprong verkozen tot 'Jongere van het Jaar' en ging Tim Declercq als superhelper met de Kristallen Zweetdruppel aan de haal.
Lees verder

Peter Vanlaet treedt in de zomer voor het eerst op met symfonisch orkest: "Een geschenk uit de hemel"
"Ik sta weer op de kaart", zegt Peter Vanlaet (53). Het 'Liefde Voor Muziek'-effect ging wat aan hem voorbij door de opgelegde corona-stilte, maar 2021 wordt zijn jaar. "Ik heb er zelfs m'n job in de bouw voor opgezegd", zegt hij, "en ben verheugd dat ik erbij ben op 'A Symphonic Evening With'."
Lees verder

"Elke leerling krijgt laptop vanaf vijfde leerjaar": Weyts investeert 375 miljoen
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil élke leerling vanaf het vijfde leerjaar een eigen laptop geven. Hij trekt daarvoor 375 miljoen euro uit, verspreid over twee jaar. "Dit is historisch te noemen", zegt hij zelf. "Eindelijk stapt ons onderwijs het digitale tijdperk in."
Lees verder

Marc Coucke vertelt in 50ste 'Het Huis' voor het eerst over verlies van kindje: "Mijn vrouw en ik hebben met twee veel en hard geweend"
Marc Coucke (55) kocht de voorbije jaren Durbuy, Pairi Daiza en veel foute hemden. Maar na zijn mislukte passage bij Anderlecht toont de voormalig Belgisch kampioen schaken, clown en liefdevolle papa in 'Het Huis' voor het eerst de man achter de miljardair. "Mijn vrouw en ik hebben ons eerste kindje verloren bij de geboorte. Dat is de grootste kras in mijn leven."
Lees verder

Pro League geeft amateurs 1 miljoen 'solidariteitssteun', weg naar meer beloftenploegen lijkt helemaal open te liggen
De Pro League zal de Vlaamse en Waalse amateurvleugel elk 500.000 euro schenken. "Uit solidariteit, aangezien zij het nog moeilijker hebben", zegt CEO Pierre François. Al draait het vooral om de integratie van de beloftenploegen.
Lees verder

Presentator Peter Van de Veire toont het nieuwe 'Big Brother'-huis: "Niemand zal veilig zijn voor de 115 camera's. Ook niet op het toilet"
Nog een likje verf, het beddengoed opleggen en de keukenkasten vullen. En dan is het nieuwe 'Big Brother'-huis klaar voor acht Vlaamse en Nederlandse kandidaten, die zich honderd dagen lang laten opsluiten. De oer-realityreeks start bij VIER pas op 4 januari, maar copresentator Peter Van de Veire (49) ging al een kijkje nemen. "Ja, we gaan ook in de douches en op het toilet filmen."
Lees verder

Ziekenvervoer in België kampt met heel wat pijnpunten
Het Belgische ziekenhuisvervoer kampt met heel wat pijnpunten, zoals kwaliteit, kostprijs en informatievoorziening. Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van Kom op tegen Kanker op basis van 206 getuigenissen. KOTK roept de drie bevoegde ministers daarom op om gezamenlijk overleg te plegen over de kwestie.
Lees verder

Keert Hamdi Harbaoui terug naar België?
Van een verrassend nieuwtje gesproken. Hamdi Harbaoui (35) is mogelijk weer op weg naar ons land.
Lees verder

'Knuffelcontact' is woord van het jaar 2020
Het woord 'knuffelcontact' is in Vlaanderen verkozen tot woord van het jaar 2020. Het kreeg de afgelopen twee weken iets meer dan de helft (53,3 procent) van de 25.000 stemmen achter zich in de verkiezing die door Van Dale georganiseerd werd. De tweede plaats is voor 'covidioot' (8,7 procent), 'hoestschaamte' (7,3 procent) eindigde op de derde plaats.
Lees verder

Cyberaanval op VS ontdekt nadat cyberveiligheidsbedrijf hackaanval op het eigen netwerk ging onderzoeken
De grote cyberaanval op de computernetwerken van de Amerikaanse overheid is ontdekt toen cyberveiligheidsbedrijf FireEye een hackaanval op het eigen netwerk ging onderzoeken. Daarbij vond FireEye een probleem met de software van leverancier SolarWinds, waarvan de Amerikaanse overheid ook een afnemer is. Russische hackers zouden achter de aanval zitten, maar Rusland ontkent alle betrokkenheid bij de computerinbraak.
Lees verder

Sharon Osbourne in ziekenhuis na coronabesmetting
Sharon Osbourne heeft het coronavirus opgelopen. De presentatrice lag zelfs even in het ziekenhuis voor behandeling, maar is inmiddels weer ontslagen, zo liet ze dinsdag weten op social media.
Lees verder

De komende dagen worden grijs en wisselvallig, maar temperaturen blijven zacht
Veel zon staat er niet op het programma in de weersvooruitzichten. Het worden vooral erg bewolkte en wisselvallige dagen.
Lees verder

Het nieuwste multitalent Tom Pidcock (21) wil alles en hij wil het tegelijk: "Enorm project waar we naartoe werken"
Tom Pidcock (21) is ambitieus en ongeduldig. Hij wil alles en hij wil het tegelijk. De winnaar van de Baby Giro droomt al van de Strade Bianche en de Ardennenklassiekers. Hij wil in Tokio tegen Mathieu van der Poel mountainbiken met olympisch goud als inzet. En straks wil hij ook wereldkampioen veldrijden worden. Pidcock, het nieuwste multitalent. "Het is een enorm project waar we naartoe werken."
Lees verder

Alarmbellen gaan stilaan af bij KV Mechelen, maar "Positie van Vrancken staat niet ter discussie"
De alarmbellen gaan stilaan af bij KV Mechelen. Op twee na laatste in de stand. Amper 14 punten uit 16 wedstrijden. "Maar wij staan nog steeds achter onze coach", aldus technisch directeur Tom Caluwé.
Lees verder

Hertogin Kate wordt opnieuw tante: "Pippa Middleton zwanger van tweede kindje"
Pippa Middleton (37), de jongere zus van hertogin Catherine, is en verwachting van haar tweede kindje. Zo zegt een bron binnen de koninklijke familie. "Ze is dolgelukkig en kijkt ernaar uit om opnieuw mama te worden."
Lees verder

Antwerp én Club dienen klacht in na racistische tweet richting Haroun: "Geen sprake van dat die nog in stadion komt"
Na een racistische tweet van een Club Brugge-'fan' gericht aan Antwerp-kapitein Faris Haroun, dienen speler en beide clubs samen een klacht in bij de politie. De Pro League wil élke vorm van racisme in de toekomst kunnen bestraffen met een stadionverbod. "Racisme heeft geen plaats. Nergens. En dus ook niet op sociale media."
Lees verder