Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 december 2020

Amerikaans Congres bereikt akkoord over coronasteunpakket van 900 miljard dollar

HLN
Amerikaans Congres bereikt akkoord over coronasteunpakket van 900 miljard dollar
De leiders van de Democraten en Republikeinen van het Amerikaanse Congres hebben zondag een akkoord bereikt rond een steunpakket om de economische gevolgen van de coronapandemie te temperen. Dat hebben de Republikeinse meerderheidsleider van de Senaat, Mitch McConnell, en zijn Democratische tegenhanger, Chuck Schumer, zondagavond aangekondigd. Net op tijd werd ook opnieuw een tijdelijke financieringswet aangenomen om een 'shutdown' van de Amerikaanse regering te voorkomen.
Lees verder

LIVE. Vliegverkeer uit Verenigd Koninkrijk wereldwijd aan banden gelegd - Europees Geneesmiddelenbureau oordeelt over eerste coronavaccin voor EU
Ons land heeft uit voorzorg om middernacht de grenzen gesloten voor al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk in verband met de mutatie van het coronavirus die daar is ontdekt. Intussen remt de stijging in het aantal coronabesmettingen in ons land licht af, terwijl ook het aantal ziekenhuisopnames lichtjes daalt. Het Overlegcomité oordeelde vrijdag dat er van versoepelde maatregelen echter nog geen sprake kan zijn. Integendeel: er zal strenger worden toegezien op de coronaregels die momenteel van kracht zijn. Volg hier alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

60 studenten staan bedrijven in nood bij: "Zij de gratis hulp, wij de ervaring: pure win-win"
In dit vreemde academiejaar, zonder cantussen of Erasmus, vullen zo'n zestig studenten de vrijgekomen tijd nuttig in. Ze hebben zich verenigd in Cov.help, een initiatief dat kleine zelfstandigen bijstaat die getroffen zijn door de coronacrisis. Gratis. "Dit is pure win-win."
Lees verder

Britse Vlamingen over de nieuwe lockdown: "Geen kerstfeest, dat is een kláp voor de Britten"
Een 'double whammy' noemen de Britten het zelf. Een dubbele slag in het gezicht, dit hele jaar 2020: naast de brexit ook het coronavirus, dat zich in Groot-Brittannië van een nieuwe, nijdige kant laat zien. Een plotse lockdown volgde op zaterdag. Hoe voelt dat voor de Vlamingen die in en rond Londen wonen?
Lees verder

Terreinverzorger van Franse voetbalclub overleden na bizar ongeval in stadion
Een terreinverzorger van de Franse voetbalclub FC Lorient in het westen van Frankrijk is zondag vlak na de wedstrijd tegen Stade Rennes (0-3) in de Ligue 1 om het leven gekomen. Een terreinverwarmer in het Stade du Moustoir viel na afloop van de wedstrijd op de 38-jarige man.
Lees verder

Vakbondsacties bij De Lijn: houd rekening met hinder
Bij De Lijn starten de vakbonden vandaag met acties. Er zijn werkonderbrekingen aangekondigd, maar het is nog onduidelijk of die veel hinder zullen teweegbrengen voor de reizigers. De Vlaamse vervoersmaatschappij adviseert reizigers om de informatie op de website en in de app van De Lijn in de gaten te houden.
Lees verder

Brexitonderhandelaars overschrijden deadline opnieuw: "Europees parlement kan mogelijke overeenkomst dit jaar niet meer goedkeuren"
De onderhandelingen over een handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk overschrijden opnieuw een deadline, dat zei een hooggeplaatste bron in het Britse kamp gisteravond. Een doorbraak in het moeizame overleg bleef gisteren uit, waardoor het Europees Parlement niet genoeg tijd meer heeft om een eventuele overeenkomst tijdig goed te keuren. De onderhandelaars gaan vandaag verder.
Lees verder

Een domper(tje), maar Clement kan nederlaag tegen Gent plaatsen: "Als dit volleybal was, hadden we gewonnen"
Hmmm, dat stond niet in het blauw-zwarte script. "Het was zo'n dag", zuchtte Philippe Clement. Hij kon de vierde nederlaag van het seizoen "een plaats geven". Meer dan een domper(tje) is het niet. Op voorwaarde dat er straks wél gewonnen wordt van Eupen.
Lees verder

DE 100 BELGEN VAN 2020. Flo Windey, tv-presentatrice (plaats 70): "2021? Tongzoenen met een wildvreemde op een festival"
Eerst was er 'Flowjob', haar YouTubereeks voor Studio Brussel. Dan kregen we 'Club Flo Doc' (VTM2), waarin ze de beste seks­documentaires uit het buitenland toonde. En de voorbije weken verwelkomde Flo Windey (25) ons in 'Club Flo', haar eerste echte, éigen tv-programma. Daarin ging ze op ontdekking in de wereld van seks en verdovende middelen. Waarom de Brusselse daarna in quarantaine ging, legt ze hieronder zelf uit.
Lees verder

Intriest ongeluk in Lorient: greenkeeper (38) overlijdt nadat hij terreinverwarmer op zich krijgt
Drama in Lorient. Na de match in de Ligue 1 tegen Rennes is in het Stade du Moustoir een terreinverzorger om het leven gekomen nadat hij een verwarmingsinstallatie op zich kreeg.
Lees verder

Budget Real 617 miljoen euro lager, "Thibaut Courtois en Eden Hazard zullen in 2021 weer moeten inleveren"
Real Madrid won met 1-3 van Eibar, maar het belangrijkste nieuws bij de Koninklijke viel eerder gisteren te noteren. Voorzitter Florentino Pérez gaf aan dat het budget voor het seizoen 2020-2021 op 617 miljoen euro ligt, 14 procent minder dan vorig seizoen. De Spaanse pers verwacht dat hij een nieuwe salarisinkrimping aan Hazard en Courtois zal vragen.
Lees verder

Zwaarbewolkte dag met regen en windstoten
Het is maandag zwaarbewolkt tot betrokken met geleidelijk overal perioden van regen of motregen. Over het oosten is het deze ochtend nog tijdelijk droog. De maxima, die vanavond genoteerd worden, schommelen tussen 6 graden in de Hoge Venen, 9 graden in het centrum en 12 graden aan zee. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee later soms krachtig. Er zijn windstoten mogelijk van 60 tot 65 km/u of lokaal mogelijk iets meer, zegt het KMI.
Lees verder

Sven De Leijer blikt opnieuw terug op het voorbije tv-jaar: "Exclusief gesprek met Martine Tanghe geregeld, alleen weet ze het zelf niet"
"Als kind was ik al geobsedeerd door kerst, elk jaar wilde ik 7.000 nieuwe kerstballen." Niemand beter dus dan Sven de Leijer (41) om tijdens de eindejaarsperiode terug te blikken op het afgelopen televisiejaar. In 'Vrede op aarde' brengt hij onder meer een special over 25 jaar 'Thuis' én een exclusief afscheidsinterview met Martine Tanghe. "Alleen weet ze dat zelf niet", lacht hij.
Lees verder

Conner Rousseau is letterzetter in 'Het Rad'
Na een succesvolle herstart van het legendarische programma afgelopen zomer haalt VIER tijdens de kerstvakantie opnieuw 'Het Rad' boven. Zowat 3.000 kandidaten schreven zich deze keer in om aan het prijzenwiel te draaien. Peter Van de Veire (49) neemt alweer de presentatie voor z'n rekening, en hij wordt daarbij bijgestaan door enkele bekende letterzetters.
Lees verder

UZ Gent start met grootschalige proeven van Duits coronavaccin CureVac
Het UZ Gent start vandaag met grootschalige proeven van het coronavaccin van de Duitse farmareus CureVac. Minstens 400 mensen zullen gevaccineerd worden met het vaccin, dat niet - zoals het Pfizer-vaccin - onder extreem lage temperaturen moet worden opgeslagen maar volgens de fabrikant stabiel bewaard kan worden in een gewone koelkast. Het CureVac-vaccin is ook goedkoper dan het Pfizer-vaccin, dat mogelijk eind deze week al wordt toegediend in Belgische woonzorgcentra.
Lees verder

Van Aert lacht vraag over lopende gesprekken met Ineos weg: "Eens vragen aan Pidcock of hij nog plaats heeft in zijn camper"
Wout van Aert maakte er in Namen samen met Mathieu van der Poel en Tom Pidcock een spektakelstuk van. Achteraf ging het ook éven over de vermeende interesse van en onderhandelingen met Team Ineos. Van Aert heeft nog een contract met zijn Nederlandse Jumbo-Visma ploeg tot het einde van 2021. Manager Richard Plugge heeft al aangekondigd dat hij dat contract met Van Aert wil openbreken. Lees: hij krijgt salarisverhoging en contractverlenging. Maar een nieuw akkoord is nog niet gevonden.
Lees verder

Met Lewandowski en Ronaldo op een prachtig podium: Lukaku sluit 2020 af in top 3 van beste schutters
Daar heeft hij altijd willen staan. Romelu Lukaku (27) sluit 2020 zonder prijs af, maar wel als nummer drie in de ranking van beste schutters in Europa. In het zog van dertigers Robert Lewandowski en Cristiano Ronaldo en daar waar hij zichzelf ook plaatst. Ene Lionel Messi beleeft dan weer een rampjaar, een drastisch verschil met dat fenomenale 2012.
Lees verder

OVERZICHT. Stijging coronabesmettingen remt heel licht af, kleine daling in ziekenhuisopnames
De stijging van het aantal coronabesmettingen remt zeer licht af. Tussen 10 en 17 december waren er gemiddeld 2.547 nieuwe infecties per dag. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige periode. Een dag eerder steeg dat wekelijks gemiddelde nog met 15 procent. Dat blijkt uit de dagelijkse update van Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Stijging coronabesmettingen remt zeer licht af: wekelijkse gemiddelde van 15 naar 13 procent
De stijging van het aantal coronabesmettingen remt zeer licht af. Tussen 10 en 17 december waren er gemiddeld 2.547,3 nieuwe infecties per dag. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige periode. Een dag eerder steeg dat wekelijks gemiddelde nog met 15 procent. Dat blijkt uit een update van Sciensano.
Lees verder

Football Talk. Club gaat strijd aan met Juventus om opvolger Mata - Vlap scoort knap in onderlinge oefenmatch
Met de amper 19-jarige Bryan Reynolds heeft Club Brugge nu al een opvolger voor Clinton Mata op het oog. Het Amerikaanse talent van FC Dallas staat op de radar van een pak Europese (top)clubs en wekte ook de interesse van blauw-zwart. Vraag is of Club straks kan afrekenen met onder andere Juventus en AS Roma, die volgens Italiaanse media net als onze competitieleider concrete gesprekken voeren met de rechtsachter. (TTV/NP)
Lees verder