Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 december 2020

Achttien gasten lockdownfeestje verstoppen zich achter gordijnen en onder bed

HLN
Achttien gasten lockdownfeestje verstoppen zich achter gordijnen en onder bed
Achttien jongeren uit de omgeving van Brussel zijn woensdagavond betrapt tijdens een lockdownfeestje in een appartement op de Plantin en Moretuslei. De politie stelde voor alle aanwezigen een pv op met het oog op onmiddellijke dagvaarding door het parket.
Lees verder

Brusselse regering vindt akkoord over slimme kilometerheffing vanaf 2022
De Brusselse regering is donderdag tot een akkoord gekomen over Smart Move, de slimme kilometerheffing die ze vanaf 2022 wil invoeren.
Lees verder

Thijssen stopt met onmiddellijke ingang als bondscoach van Red Panthers: "Voel dat het tijd is om deze pagina om te slaan"
Niels Thijssen haakt met onmiddellijke ingang af als bondscoach van de Red Panthers: dat maakte de Belgische Hockeyfederatie vanochtend in een persmededeling bekend. De 37-jarige Thijssen werd in maart 2017 aangesteld als bondscoach en boekte meteen knappe resultaten. Het missen van de Spelen van Tokio vorig jaar betekende een bittere pil. De opvolger van Thijssen wordt zo goed als zeker in eigen huis gezocht. Raoul Ehren en Tim White lijken de voornaamste kandidaten.
Lees verder

Football Talk. Solbakken nieuwe Noorse bondscoach - Giovanni van Bronckhorst verlaat club van Mousa Dembélé
De Noorse voetbalbond (NFF) heeft Stale Solbakken benoemd tot nieuwe bondscoach. De 52-jarige Noor treedt vanaf maandag in dienst. Hij is de opvolger van veteraan Lars Lagerbäck. De 72-jarige Zweed, die sinds 1 februari 2017 bondscoach was van Noorwegen, mag ondanks een nog doorlopend contract opkrassen.
Lees verder

KOERS KORT. Intermarché nieuwe hoofdsponsor van Wanty-Gobert - Qhubeka gooit Aru een reddingsboei
Intermarché, de supermarktketen van de retailgroep Les Mousquetaires, is de nieuwe hoofdsponsor van de wielerploeg Wanty Gobert. De ploeg die volgend jaar uitkomt op WorldTour-niveau zal de naam Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux dragen. Het partnerschap loopt tot eind 2023.
Lees verder

Wat wil u nog weten over de coronavaccins en de vaccinstrategie? Stel hier uw vragen
De bewoners en het personeel van de woonzorgcentra en de collectieve zorginstellingen zullen als eerste gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de vaccinstrategie die de acht ministers van Volksgezondheid van ons land bepaalden. Hoewel we in begin januari uit de startblokken schieten, zal de meerderheid van de bevolking deze zomer echter nog niet gevaccineerd zijn. Heeft u nog vragen over de coronavaccins of de vaccinstrategie van ons land? Laat het ons weten via onderstaand formulier. VTM Nieuws legt ze vanavond voor aan minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) en epidemioloog Pierre Van Damme.
Lees verder

Jongeman (18) spuwt op politie na vechtpartij en blijkt ook nog eens inbreker te zijn
De politie heeft een 18-jarige man opgepakt die betrokken was geraakt bij een vechtpartij in Beringen. Na onderzoek bleek dat dezelfde man afgelopen weekend een inbraak pleegde. Hij is aangehouden en zit in de cel.
Lees verder

Jill Peeters maakt comeback op tv met eigen reeks over klimaat en biodiversiteit
Genoeg geleuterd over het klimaat, het is tijd om er echt iets aan te doen. Dat vindt gewezen VTM-weervrouw Jill Peeters (45), die voor Canvas nu een eigen docureeks maakt om de problemen aan te kaarten. Het betekent voor Jill ook meteen haar comeback naar het kleine scherm.
Lees verder

Italiaanse dokters verwijderen "enorme tumor" bij vrouw die niet naar dokter durfde door coronapandemie
Artsen in Italië hebben een "enorme" tumor ontdekt bij een 64-jarige vrouw die een medisch onderzoek vermeed uit vrees dat ze het coronavirus zou oplopen.
Lees verder

8.000 vrachtwagens staan aan te schuiven richting Calais: reeds file tot voorbij Belgische grens in Adinkerke
Door een enorme drukte in de haven van Calais staat een colonne van meer dan 8.000 vrachtwagens aan te schuiven om de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. De file reikt momenteel al tot voorbij de Belgische grens in Adinkerke en dikt steeds verder aan.
Lees verder

8.000 vrachtwagens voor Calais schuiven al aan tot in Adinkerke: "Vermijd E40 richting Frankrijk"
Door een enorme drukte in de haven van Calais staan ruim 8.000 vrachtwagens aan te schuiven om de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. De file reikt momenteel al tot voorbij de Belgische grens in Adinkerke en dikt steeds verder aan.
Lees verder

Koppel dat dood in huis lag, stierf een natuurlijke dood: "Zeer uitzonderlijk, maar het kan"
Het koppel dat eind vorige maand dood werd aangetroffen in hun eigen huis, is een natuurlijke dood gestorven. Dat blijkt uit de autopsie.
Lees verder

Football Talk. Erling Haaland speelt dit jaar niet meer - Solbakken nieuwe Noorse bondscoach
Borussia Dortmund kan in 2020 niet meer rekenen op haar steraanvaller Erling Haaland. De twintigjarige Noor blesseerde zich dinsdag op de laatste training voor het Champions League-duel van woensdag tegen Lazio. Zijn coach Lucien Favre maakte bekend dat het gaat om een spierblessure in het bovenbeen.
Lees verder

IBM waarschuwt voor hackers die distributie coronavaccins viseren
De Amerikaanse IT-gigant IBM luidt de alarmbel over cyberspionage die is gericht tegen organisaties die cruciaal zijn voor de verspreiding van coronavaccins. Het Amerikaanse concern zegt te zijn gestuit op een "wereldwijde phishingcampagne". Ook Interpol waarschuwde gisteren al voor de risico's van wereldwijde criminaliteit in verband met vaccins tegen het coronavirus.
Lees verder

Mysterie in Duitsland: houten penis in grotere versie terug op berg
De houten penis van ongeveer twee meter hoog die vorige week verdween van een bergtop in het zuiden van Duitsland is terug. Maar het is niet dezelfde. De nieuwe fallus is groter. Het is een mysterie wie de nieuwe paal in de buurt van de grens met Oostenrijk heeft opgetrokken.
Lees verder

Winkelverkopen eurozone gestegen in oktober, ons land doet het minder goed dan gemiddelde stijging
De winkelverkopen in de eurozone zijn in oktober gestegen. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. De verkoop van levens- en genotmiddelen ging omhoog, net als die van non-foodproducten zoals bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen en toiletpapier. De verkoop van kleding en brandstof daalde dan weer en de verkopen via het internet namen toe.
Lees verder

Dirk Bosschaert, de stem van Samson, over zijn nieuwe baasje: "Marie eist meer dan Gert, maar bij hem was er geen inspraak"
"Ik vroeg me af of Marie wel met een oude zak de baan op wilde." Samson met een ander baasje: het blijft wennen voor Dirk Bosschaert (62), de stem van de bekendste hond van Vlaanderen en grootvader van drie. De goede wisselwerking met Marie (25) neemt niet weg dat het nog wat zoeken is. "Als Marie en ik een discussie hebben over Samson en we raken er niet uit, dan belt ze naar Viktor."
Lees verder

Hoe verging het die andere EuroMillions-winnaars? Niet altijd even geweldig
Morgen valt er met EuroMillions maar liefst 200 miljoen euro te winnen: een ongeziene recordjackpot. Ook zin om 'schandalig rijk' te worden? De Nationale Loterij geeft alvast een tip om meer kans te maken om alléén de jackpot te winnen. Maar bezint eer ge begint. De grote pot winnen, betekent niet automatisch dat al jouw zorgen meteen van de baan zijn. Vraag dat maar aan deze euromiljonairs.
Lees verder

Peter (48) en Christel (45) lieten halfopen woning in Ternat schatten: "Dankzij praktijkruimte is verkoop boven prijsplafond mogelijk"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert neemt de proef op de som. Deze week stuurt hij makelaar Dirk Van Roy van Immo Van Middelem naar een verbouwde boerderij die tot in de puntjes is afgewerkt en waarin ook een praktijkruimte is ingericht. "Door op vrije beroepers te mikken, zal het huis meer opbrengen, want het aanbod voor die doelgroep is beperkt."
Lees verder

Redt Tim Burton de carrière van Johnny Depp? Rol in reboot 'The Addams Family' mogelijk
Na zijn nederlaag in de rechtszaak tegen tabloid The Sun en zijn ontslag bij filmfranchise 'Fantastic Beasts', ziet het er niet goed uit voor de carrière van Johnny Depp. Velen vrezen dat hij nooit meer aan de bak zal komen in Hollywood, al is er nu een lichtpuntje in de duisternis: regisseur Tim Burton zou Depp een rol in zijn reboot van 'The Addams Family' willen geven.
Lees verder