Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 november 2020

Zussen Deborah en Jasmina staan scherp in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’: “We zijn allebei koppig en willen ons ...

HLN
Zussen Deborah en Jasmina staan scherp in 'Mijn Keuken Mijn Restaurant': "We zijn allebei koppig en willen ons willetje doordrijven"
Vergeet het cliché over chef-koks met een kort lontje. Tweelingzussen Deborah en Jasmina Dekrem (30) pakken het anders aan in 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'. Op een andere manier omgaan met stress is iets dat ze de afgelopen jaren geleerd hebben. De ene door een burn-out, de andere door een baby.
Lees verder

Help jij Peter Vanlaet zijn awards van Mama's Jasje terugvinden?
Peter Vanlaet (53) van Mama's Jasje heeft uw hulp nodig. De gouden en platinum awards van onder meer 'Zo Ver Weg' en 'Als De Dag Van Toen' - zo'n tien in totaal - zijn allemaal foetsie. "En dat knaagt enorm", zegt hij. "Zeker nu Mama's Jasje exact 30 jaar bestaat. Wie kan mij alsjeblieft helpen?"
Lees verder

HET DEBAT. Moet de zomervakantie (permanent) ingekort worden? Dit vinden jullie ervan
In het jaar 2020 konden we onder meer proeven van een herfstvakantie die twee weken duurde. Een uitzondering, omdat de coronacrisis ons daartoe dwong. Al opperen experts dat het goed zou zijn om van deze situatie gebruik te maken en de schoolvakanties te herzien. Het voorstel? De zomervakantie inkorten tot zes weken, in ruil voor twee weken herfst- en krokusverlof. Wat zijn de voordelen en, misschien nog belangrijker, zijn er ook nadelen? Eerder lieten we al enkele experts aan het woord, nu is het aan jullie.
Lees verder

Politie opnieuw aangevallen bij interventie in Jette
In de Esseghemwijk in Brusselse gemeente Jette is de politie voor de tweede dag op rij aangevallen tijdens een interventie. Dinsdagnamiddag werden 16 personen opgepakt toen ze de arrestatie van een vermoedelijke drugdealer fysiek wilden verhinderen, en woensdagavond werd een politievoertuig in dezelfde wijk bekogeld. Toen de agenten daarop een verdachte wilden oppakken, daagde opnieuw een groep mensen op die daar een stokje voor wilden steken.
Lees verder

Trumps advocaten beschuldigen Biden van samenwerking met Venezuela, Cuba en China om stemmen te "stelen"
De advocaten van de Amerikaanse president Donald Trump hebben op een persconferentie Joe Biden en de Democraten beschuldigd van een samenzwering met "Venezuela, Cuba en misschien China" om zo stemmen van Trump te "stelen". Over heel het land zijn er automatisch stemmen van Trump afgenomen via stemmachines waarmee geknoeid is, zo klonk het. Volgens Trumps advocaat Rudy Giuliani is Trump de duidelijke winnaar van de verkiezingen.
Lees verder

LIVE. Trumps advocaten beschuldigen Biden van samenwerking met Venezuela, Cuba en China om stemmen te "stelen"
De advocaten van de Amerikaanse president Donald Trump hebben op een persconferentie Joe Biden en de Democraten beschuldigd van een samenzwering met "Venezuela, Cuba en misschien China" om zo stemmen van Trump te "stelen". Over heel het land zijn er automatisch stemmen van Trump afgenomen via stemmachines waarmee geknoeid is, zo klonk het. Volgens Trumps advocaat Rudy Giuliani is Trump de duidelijke winnaar van de verkiezingen.
Lees verder

LIVE. Trump trekt rechtszaak Michigan over verkiezingen in, hertelling in Georgia bijna afgelopen
De advocaten van de Amerikaanse president Donald Trump hebben hun klacht over de uitkomst van de presidentsverkiezingen in de staat Michigan ingetrokken. Reden is, klonk het, dat ze erin geslaagd zijn de vroegtijdige officiële vaststelling van de uitslag in het district Wayne te stoppen. Dat heeft Trumps persoonlijke advocaat Rudy Giuliani gemeld. Giuliani legt momenteel een persconferentie af. Volgens hem zijn er nog altijd "verschillende wegen" richting overwinning voor Trump.
Lees verder

Bijna 40 procent van startende leerkrachten geeft er binnen vijf jaar de brui aan
37 procent van de leerkrachten uit het secundair onderwijs verlaat binnen de vijf jaar het onderwijs. Dat blijkt uit cijfers van afgelopen schooljaar die Vlaams parlementslid Jan Laeremans (Vlaams Belang) opvroeg bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Volgens Laeremans is een doortastende herziening van het benoemingsstelsel dringend aan de orde, gecombineerd met maatregelen die de werkdruk verlagen.
Lees verder

Pleegzorg Vlaanderen zet broers en zussen in de kijker: "Ik zou mijn pleegbroer zo hard missen als hij niet meer bij ons zou zijn"
Pleegkinderen komen vaak terecht in een gezin waar al eigen kinderen zijn. Het zijn deze broers en zussen die Pleegzorg Vlaanderen deze week in de kijker wil zetten. "Mijn pleegbroer Maurice (15) is bij ons komen wonen toen hij maar een paar maanden oud was", zegt Natascha Van de Wiele (35). "Hij zit in een rolstoel en heeft een mentale beperking maar de band die we hebben, is ongelooflijk. Als ik hoest, is hij direct bang dat mijn kanker terug is. 'Toch niet weer van die beestjes', zegt hij dan."
Lees verder

Ouders steunen zonder het zelf te beseffen moordenaar van hun dochter: "Hij heeft ons maandenlang in ons gezicht uitgelachen"
Samen gehuild, samen gegeten, samen op stap om even het hoofd leeg te kunnen maken: Isabelle en Jean-Pierre Fouillot stonden altijd paraat om de echtgenoot van hun vermoorde dochter Alexia te steunen. Drie maanden later bleek Jonathann Daval (36) echter zelf de dader te zijn. Op het proces in de Franse gemeente Vesoul hebben beide ouders benadrukt hoezeer ze zich verraden voelen door hun schoonzoon. "Hij heeft ons al die tijd in ons gezicht uitgelachen", klonk het.
Lees verder

Ex-Miss België Joke Van De Velde in verwachting van eerste kindje
Joke Van De Velde (40) heeft heuglijk nieuws: de voormalige Miss België is namelijk zwanger van haar eerste kindje, dat in februari 2021 geboren zal worden. Dat maakte ze bekend op sociale media.
Lees verder

Mirko (10) verloor vader tijdens eerste lockdown: "Ik mis papa meer en meer. Maar drummen helpt altijd"
Twee zomers geleden haalde Mirko Blondeel (10) uit Roeselare de krantenkoppen toen hij een drumsolo mocht spelen tijdens het optreden van Triggerfinger op Rock Werchter. De lente 2020 was voor hem echter bijzonder zwaar. Op 7 april verloor Mirko zijn opa Wilfried (69) aan corona, drie weken later stapte zijn papa Birgen (41) uit het leven. "Zeer pijnlijk. Maar drummen helpt altijd."
Lees verder

Mirko (10) verloor papa aan zelfdoding in eerste lockdown: "Ik mis hem meer en meer. Maar drummen helpt altijd"
Twee zomers geleden haalde Mirko Blondeel (10) uit Roeselare de krantenkoppen toen hij een drumsolo mocht spelen tijdens het optreden van Triggerfinger op Rock Werchter. De lente 2020 was voor hem echter bijzonder zwaar. Op 7 april verloor Mirko zijn opa Wilfried (69) aan corona. Drie weken later stapte zijn papa Birgen (41) uit het leven. "Zeer pijnlijk. Maar drummen helpt altijd".
Lees verder

Cafés en restaurants in Barcelona openen weer de deuren
Cafés, restaurants en bioscopen in de Spaanse regio Catalonië mogen vanaf maandag de deuren weer openen. De regionale regering kondigde een versoepeling van de coronamaatregelen aan. De zaken zijn in steden als Barcelona en Gerona meer dan een maand gesloten gebleven.
Lees verder

"Pfizer-vaccin kan mogelijk nog dit jaar verdeeld worden"
Het vaccin van farmabedrijven BioNTech en Pfizer zou nog voor kerst verdeeld kunnen worden. Dat heeft de CEO van BioNTech gezegd. Ons land heeft er vijf miljoen stuks van besteld. Daarmee zouden 2,5 miljoen landgenoten geholpen kunnen worden, want er zijn twee vaccinatiebeurten nodig.
Lees verder

"Pfizer-vaccin kan nog dit jaar verdeeld worden"
Het vaccin van farmabedrijven BioNTech en Pfizer zou nog voor kerst verdeeld kunnen worden. Dat heeft de CEO van BioNTech gezegd. Ons land heeft er vijf miljoen stuks van besteld. Daarmee zouden 2,5 miljoen landgenoten geholpen kunnen worden, want er zijn twee vaccinatiebeurten nodig.
Lees verder

Assisen Vlaams-Brabant — De zaak Alinda Van der Cruysen: een halve uitleg
"Ik was daar niet. Ik heb er niks mee te maken. Zeker weten." Tot zover de verklaring van Alinda Van der Cruysen gisteren over de dubbele moord op Jules Bogaerts en diens Jeanne Jacobs, nu 29 jaar geleden. Dat viel te verwachten. Daarom duwde voorzitter Peter Hartoch vooral door op de vraag van tien miljoen. Hoe komt het DNA van beschuldigde op een Pepe-jeansbroek, waarop ook het bloed van de vermoorde Jules Bogaerts zit? Ook daarvoor heeft Van der Cruyssen een uitleg. Maar slechts een halve.
Lees verder

Rode Neuzendag brengt aan het licht dat nu meer jongeren kampen met zwarte gedachten dan in eerste lockdown: "Ze zitten té lang alleen achter hun computer"
In deze lockdown kampen méér jongeren met depressieve gevoelens dan in het voorjaar. Dat blijkt uit een bevraging van Rode Neuzendag in het middelbaar. "Jongeren zitten te lang alleen achter hun computer. Face to face met hen praten is belangrijk", reageert meester Jeroen, die anderhalvemeterwandelingen maakt met zijn leerlingen.
Lees verder

Football Talk. Newcastle met juridische stappen tegen Premier League - Sergio Ramos 10 dagen out
Real Madrid moet het een tiental dagen zonder verdediger Sergio Ramos stellen. "De Koninklijke" bevestigde dat zijn aanvoerder een hamstringblessure opliep in de interland die Spanje met 6-0 won tegen Duitsland. Ramos mist competitiewedstrijden tegen Villarreal en Alaves en het Champions League-duel met Inter Milaan. Rode Duivel Eden Hazard en de Braziliaanse verdediger Eder Militao zijn wel weer beschikbaar. Zij waren met het coronavirus besmet, maar legden nu een negatieve test af.
Lees verder

De revival van Dolly Parton: hoe de countryster nu ook voor een coronadoorbraak zorgde
Beleeft ook Dolly Parton een tweede golf? De 74-jarige Amerikaanse countryster duikt niet alleen op in memes en muzikale eindejaarslijstjes, maar ook in de vaccinrace. Met een donatie van 1 miljoen dollar (845.000 euro) gaf Parton namelijk een belangrijk zetje aan het beloftevolle vaccin van Moderna.
Lees verder