Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 november 2020

#ZORGVOORLICHT IN BEELD. Ook Scherpenheuvel brengt licht in donkere dagen

HLN
#ZORGVOORLICHT IN BEELD. Ook Scherpenheuvel brengt licht in donkere dagen
Sinds de aankondiging van de lockdown steekt Vlaanderen elke avond tussen 18 en 22 uur massaal het licht aan achter het raam, in de tuin of op het terras. Als teken van hoop en verbondenheid, met de tienduizenden zorgverleners die zich uit de naad werken en met iedereen die het nodig heeft. HLN en VTM NIEUWS worden overspoeld door een warme golf aan initiatieven, goed voor veel licht in donkere dagen. Doe ook mee en schrijf je hier in. Zondagavond liet Scherpenheuvel zich alvast van haar mooiste kant zien. Maandagavond is het de beurt aan Lanklaar.
Lees verder

LIVE. Terreuraanslag in Wenen: "Aantal daders nog onduidelijk", wellicht nog daders op de vlucht, meerdere doden
In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is er groot terreuralarm nabij een synagoge en in de binnenstad. Volgens Kronen Zeitung zou een dader zichzelf hebben opgeblazen met een bommengordel, maar dat is nog niet bevestigd. Er zijn ook schotenwisselingen geweest op zes verschillende plekken in Wenen. De Oostenrijkse autoriteiten spreken van een aanslag en melden dat ondertussen een dader is opgepakt en een dader is uitgeschakeld. Maar er zouden nog één of meerdere daders op de vlucht zijn. De politie heeft de bevolking aangemaand om het gebied te mijden. De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken spreekt over "wellicht meerdere doden en gewonden". Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Terreuraanslag in Wenen: dader liet bommengordel ontploffen, wellicht nog daders op de vlucht, meerdere doden
In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is er groot terreuralarm nabij een synagoge en in de binnenstad. Volgens Kronen Zeitung zou een dader zichzelf hebben opgeblazen met een bommengordel. De Oostenrijkse autoriteiten spreken van een aanslag en melden dat ondertussen een dader is opgepakt. Maar er zouden nog andere daders op de vlucht zijn. Er zijn ook schoten gevallen. De politie heeft de bevolking aangemaand om het gebied te mijden. Er zouden meerdere doden en gewonden zijn gevallen. Ook de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken spreekt over meerdere doden. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Terreuraanslag in Wenen nabij synagoge: "Dader liet bommengordel ontploffen, mogelijk nog daders op de vlucht, meerdere doden"
In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is er groot terreuralarm nabij een synagoge en in de binnenstad. Volgens Kronen Zeitung zou een dader zichzelf hebben opgeblazen met een bommengordel. De Oostenrijkse autoriteiten spreken van een aanslag en melden dat ondertussen een dader is opgepakt. Maar er zouden nog andere daders op de vlucht zijn. Er zijn ook schoten gevallen. De politie heeft de bevolking aangemaand om het gebied te mijden. De Oostenrijkse website OE24 maakt melding van mogelijk zeven doden en meerdere gewonden, waaronder een zwaargewonde agent. Ook de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken spreekt over meerdere doden. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Mel B wil meer alimentatie van Eddie Murphy
Melanie Brown heeft in een rechtbank inzage geëist in de financiën van haar ex Eddie Murphy. Ze zou op die manier willen bepalen hoeveel meer alimentatie hij kan betalen voor hun 13-jarige dochter Angel.
Lees verder

LIVE. Essevee en KV Kortrijk gaan rusten met brilscore
• Speeldag 11 JPL • Aftrap om 20u45 • Regenboogstadion • Scheidsrechter: Wesli De Cremer
Lees verder

Mathias Vergels over zijn scheiding: "Mijn ex deed alles"
Een scheiding, een lockdown én een nieuwe liefde. 2020 is ook voor Mathias Vergels een emotionele rollercoaster. Hij praat erover met Danira in 'Vandaag'. "In die periode heb ik alles moeten leren, want ik was heel slecht in de praktische kant van mijn leven", aldus Mathias. "Ik wist niet hoe ik een betaling moest doen. Zij deed alles."
Lees verder

Algoritme van Spotify houdt nu rekening met de wensen van artiesten
Artiesten kunnen binnenkort op Spotify meebepalen welke van hun nummers luisteraars als eerste te horen krijgen. De muziekstreamingdienst maakte bekend dat ze met een nieuwe dienst artiesten inspraak willen geven in hoe nieuwe luisteraars hun muziek ontdekken.
Lees verder

Laatste knopen werden doorgehakt in 'Boer zkt Vrouw': Frits kiest voor Hanne, Veerle voor Thibaut en Dries voor Melissa
De kogel is door de kerk: de laatste boeren uit 'Boer zkt Vrouw' hebben vandaag hun definitieve keuze gemaakt. Frits kiest voor Hanne, Veerle voor Thibaut en Dries voor Melissa.
Lees verder

LIVE. Kortrijk ook na de rust de betere ploeg, Selemani mikt beste kans op Bostyn
• Speeldag 11 JPL • Aftrap om 20u45 • Regenboogstadion • Scheidsrechter: Wesli De Cremer
Lees verder

Football Talk. Francesco Totti test positief, ook Real-spelers Militao besmet - Fulham heeft eerste zege beet
Francesco Totti (44) is besmet met het coronavirus. De voormalige Italiaanse topvoetballer voelde zich al enkele dagen ziek en had onder meer een lichte koorts.
Lees verder

TikTok sluit grote muziekdeal met Sony
De populaire filmpjesapp TikTok heeft een belangrijke deal gesloten met Sony Music Entertainment. Daardoor houden gebruikers van het platform voor het maken van hun filmpjes toegang tot het uitgebreide muziekbestand van Sony. Het gaat om wereldsterren als Beyoncé, Martin Garrix en Harry Styles.
Lees verder

'Dertigers'- en 'Familie'-acteur Stef Vanlee haalt uit naar shoppers in een liedje
Acteur Stef Vanlee (44) kon er niet mee lachen toen hij vorig weekend de vele shoppers in de Belgische winkelstraten op tv zag. Stef is naast zijn werk als acteur ook actief als verpleger, en hij haalt op een bijzondere manier uit naar de winkelaars: met een eigen liedje.
Lees verder

LIVE. Strafschop voor Kortrijk, dan toch nog een gelijkspel?
• Speeldag 11 JPL • Aftrap om 20u45 • Regenboogstadion • Scheidsrechter: Wesli De Cremer
Lees verder

Mboyo brengt Kortrijk vanop de stip in extremis langszij in West-Vlaamse derby
De West-Vlaamse derby tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk heeft geen winnaar opgeleverd. Essevee leek op weg naar een gevleide overwinning, maar Mboyo bracht de bezoekers in de extra tijd langszij vanop de stip.
Lees verder

Dit weten we tot nu toe over de aanslag in Wenen
In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is er groot terreuralarm na een aanslag bij een synagoge. Een dader zou zichzelf hebben opgeblazen met een bommengordel. Daarbij zijn meerdere gewonden en ook één dode gevallen. De Oostenrijkse autoriteiten melden dat ondertussen een dader is opgepakt. Dit weten we tot nu toe over de gebeurtenissen in Wenen.
Lees verder

De behaarde naakte hond van Delphine Lecompte en de decompressie van Ella: dit waren de leukste momenten uit de 13de 'Slimste Mens'-aflevering
Het absolute record van meeste deelnames ooit aan 'De Slimste Mens ter Wereld' is binnen. Een gegarandeerde erg hoge plaats in de finaleweken is binnen. En dan durft er al eens decompressie optreden. De aandacht verslapt een beetje, de 'winnersmood' is even zoek. Precies wat Ella Leyers in aflevering dertien beleefde. 'Ik vond het een moeilijke avond', stelde ze vast. Aflevering dertien verliep onder grote drama's. Sympathieke Bie Baert was geen partij voor Ella noch voor excentrieke Delphine Lecompte.
Lees verder

Tielemans scoort voor het eerst twee keer in één match in Engeland, Leicester wint vlot bij Leeds
Zijn eerste dubbel in de Premier League. Een inlegger voor rust, een tweede vanop de stip in blessuretijd. De headlines in Leeds waren voor Youri Tielemans.
Lees verder

Wereldleiders betuigen medeleven aan Oostenrijk: "We zullen nooit toegeven aan terreur"
Premier Alexander De Croo heeft op Twitter zijn medeleven betuigd naar aanleiding van het terreurgeweld in Wenen. De tweet was opgesteld in het Duits en gericht aan de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz. Ook andere politieke leiders hebben gereageerd op de gebeurtenissen in de Oostenrijkse hoofdstad.
Lees verder

Net nog zestig geworden, nu opgenomen in het ziekenhuis: Diego Maradona kampt met "mentaal en emotioneel probleem"
Diego Maradona heeft zich nog geen week na zijn zestigste verjaardag laten opnemen in een ziekenhuis in La Plata. Volgens de eerste berichten kampt de Argentijnse voetballegende met "een mentaal en emotioneel probleem".
Lees verder