Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 november 2020

Zeven Deense internationals genieten uitzondering en mogen Engeland dan toch verlaten om tegen België te spelen

HLN
Zeven Deense internationals genieten uitzondering en mogen Engeland dan toch verlaten om tegen België te spelen
Zeven Deense internationals die in Engeland spelen, kunnen dan toch in actie komen voor hun land in de Nations League-wedstrijden tegen IJsland (zondag in Kopenhagen) en de Rode Duivels (18/11 in Leuven). Eerder leken ze bij hun Engelse clubs te moeten blijven vanwege reisrestricties die werden opgelegd door het Verenigd Koninkrijk uit vrees voor besmetting met een gemuteerd coronavirus, gevonden bij nertsen en intussen ook mensen in Denemarken. Voor de Deense internationals is er een uitzondering op de regels aangekondigd, zo maakt de Deense voetbalbond (DBU) bekend.
Lees verder

Crevits: "Steun voor bedrijven wordt verlengd tot einde van het jaar"
De Vlaamse regering komt met extra steun: alle zaakvoerders die moeten sluiten, krijgen tien procent van hun normale omzet. Dat komt overeen met twee derde van hun vaste kosten. Dezelfde premie geldt ook voor zaken die open mogen blijven, maar wel minstens 60 procent omzet verliezen.
Lees verder

Zaterdag 'Million MAGA March' in Washington, maar of er ook miljoen aanwezigen zullen zijn?
Boze aanhangers van Donald Trump worden morgen in de hoofdstad Washington DC verwacht. Ze beloven een megamanifestatie om de president te steunen in zijn weigering de verkiezingsuitslag te aanvaarden.
Lees verder

Scholen gaan maandag weer open na verlengde herfstvakantie: "We hebben er vertrouwen in"
De scholen en vakbonden hebben er vertrouwen in dat de heropening van de scholen maandag op een veilige manier kan gebeuren. "Maar we houden de situatie uiteraard nauwlettend in de gaten en zullen ingrijpen als het nodig is", klinkt het unaniem.
Lees verder

Zuid-Afrikaanse samba en een hulpeloze geel-blauwe defensie: dit is het Gouden 11-transferrapport
De ene werd meteen een blikvanger, de ander viel hopeloos door de mand. Zo'n 200 spelers maakten in de voorbije transferperiode de overstap naar een andere Belgische club of waren helemaal nieuw in de Jupiler Pro League. In ons Gouden 11-transferrapport wikken en wegen we de opvallendste nieuwkomers op elke positie.
Lees verder

Verpleegster Covid-afdeling gaat echtgenoot bezoeken van Erna (89) die aan het virus overleed: "Ik herkende haar vanop mijn afdeling"
Verpleegster in het AZ Delta campus Menen Louise Depaepe (23) uit Lauwe bezocht de echtgenoot van één van haar patiënten die overleed aan corona. Ze zag het verhaal in onze krant en herkende haar patiënte Erna (89). "Ik wilde de mooie woorden die Erna me nog vertelde voor ze stierf gaan vertellen aan haar echtgenoot", vertelt Louise.
Lees verder

Anderlecht verliest oefenmatch tegen Franse RC Lens
Anderlecht heeft van de interlandbreak gebruik gemaakt om een oefenwedstrijd tegen de Franse promovendus RC Lens te spelen. Paars-wit verloor thuis met 1-3. Verdediger Lucas Lissens tekende voor het enige doelpunt voor Anderlecht. Verder stonden onder meer ook Michel Vlap, Zakaria Bakkali, Nany Dimata en Paul Mukairu aan de aftrap. Lens staat na acht speeldagen elfde met 14 punten in de Ligue 1. Anderlecht hervat de competitie op zaterdag 22 november met een uitmatch op Beerschot.
Lees verder

Iedereen in de bres voor mama Nele (38): "Kreeg geen levensverzekering na borstkanker, nu heb ik terminale botkanker"
Terminale botkanker. Dat is het vonnis dat de amper 38-jarige Nele De Waele kreeg. Een immense klap voor de jonge mama. Bitterder nog smaakt het verdict omdat ze eerder geen dekking voor een levensverzekering kreeg. Ze had een kleine tien jaar eerder al eens borstkanker gehad. Haar beste vriendin en haar zus startten een crowdfunding voor het gezin. "Bang dat mijn dochtertje, amper twee jaar, me zal vergeten. Maar ook zo dankbaar voor alle steun."
Lees verder

Parket verdenkt 21 mensen van medeplichtigheid bij terreuraanslag Wenen
De lijst van mensen die ervan verdacht worden de islamistische schutter te hebben geholpen die een dodelijke aanval uitvoerde in Wenen, is tot 21 gestegen, zo heeft parketwoordvoerster Nina Bussek gemeld.
Lees verder

Vergunning voor INEOS-project in Antwerpse haven geschorst
Na protest van 14 milieuverenigingen is de omgevingsvergunning voor de ontbossing van haventerreinen, waar het grootschalige INEOS-project moet verrijzen, geschorst. Dat heeft de Raad voor Vergunningsbetwisting vrijdag beslist.
Lees verder

De Croo: "Huidige coronamaatregelen blijven behouden"
De huidige coronamaatregelen blijven zoals verwacht gehandhaafd. Dat laat premier Alexander De Croo in een tweet weten.
Lees verder

Voor de Queen was 2020 een annus horribilis: "Om de monarchie te redden heeft ze haar twee favoriete prinsen aan de deur gezet"
2020 is als een wervelwind door de Europese koningshuizen getrokken, en dat had weinig of niets met corona te maken. Hoe zijn de vorsten erin geslaagd om hun kroon op te houden tijdens zware stormen met namen als Delphine, Andrew, Meghan, Juan Carlos en Máxima? In deze reeks nemen we de grootste schandalen onder de loep. Deze week: het ware horrorjaar van de Britse monarchie. "De Queen heeft bewezen dat ze ook bikkelhard kan zijn."
Lees verder

'The Queen's Gambit' in't echt! Zhaoqin is één van de weinige topschaaksters: "Als meisje speelde ik altijd tegen allemaal mannen"
Schaken, dat is niets voor meisjes. Dat krijgt de kleine Beth Harmon te horen aan het begin van de populaire Netflix-serie The Queen's Gambit. Jammer genoeg vindt die mening nog steeds veel weerklank in de schaakwereld. Zhaoqin Peng (52) vocht voor een plekje in dat mannenclubje, en helpt nu andere meisjes hetzelfde te doen. En de jonge kampioene Diana Musabayeva mist vrouwelijke rolmodellen. "Dan moet ik zelf maar de eerste vrouwelijke grootmeester van België worden."
Lees verder

Volkswagen gaat strijd aan met Tesla en geeft meer uit aan ontwikkeling elektrische auto's
De Duitse autobouwer Volkswagen gaat een groter deel van het onderzoeksbudget besteden aan de ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto's. Zo wil de autofabrikant de strijd aangaan met Tesla, op dit moment de belangrijkste fabrikant van elektrische auto's.
Lees verder

Joop Zoetemelk werkt twee maanden na aanrijding hard aan herstel: "Ben zelf het meest geschrokken"
Op de slotdag van de Tour de France werd Joop Zoetemelk aangereden tijdens een fietstocht. Bijna twee maanden later functioneert zijn rechterhand nog altijd niet, maar de Tourwinnaar van 1980 blijft monter en hoopt op volledig herstel. "Fietsen? Dat zien we in het voorjaar wel. In de winter is het glad en vies en fiets ik sowieso weinig."
Lees verder

Genk speelt gelijk tegen nationale beloften - Anderlecht verliest oefenmatch tegen Franse RC Lens
De Belgische beloften hebben in een oefenduel met Racing Genk 2-2 gelijkgespeeld. Voor de U21 maakten Dante Vanzeir (Union) en Jelle Bataille (Oostende) de goals. Bij Genk troffen Cyriel Dessers en Mats Möller Daehli raak. Voor John van den Brom was het zijn onofficieel debuut op de bank bij Racing Genk.
Lees verder

"Rusland en Noord-Korea voerden cyberaanvallen uit tegen ontwikkelaars coronavaccin"
Hackers in dienst van Rusland en Noord-Korea hebben cyberaanvallen uitgevoerd tegen bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van een coronavaccin. De aangevallen ondernemingen komen onder meer uit Frankrijk, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Dat zegt sofwarebedrijf Microsoft.
Lees verder

'Friends' doet Hanne de das om in 'Verdubbel Je Loon' op Qmusic: zoveel verdient zij als verzekeringsbediende
Een bekende serie over 6 vrienden in New York bleef Hanne (32) net te lang onbekend. Daardoor kon de verzekeringsbediende uit Tongeren haar maandloon van € 1690,99 niet verdubbelen in het gelijknamige programma op Qmusic. Aan haar deelname houdt ze wel nog 80 euro over dankzij haar 8 juiste antwoorden.
Lees verder

Kerst vieren in coronatijden: zo doen ze dat in de buurlanden en elders
Het is wellicht al tot iedereen doorgedrongen dat we kerst in coronatijden anders zullen moeten vieren. Grote familiebijeenkomsten zijn in ons land vermoedelijk uit den boze. Het wordt bij ons een feest met je bubbel of hoogstens in zeer beperkte kring, zo hebben virologen laten uitschijnen. Maar hoe zullen de feestdagen er uitzien in onze buurlanden en elders? Een overzicht.
Lees verder

Mo Salah test positief op het coronavirus
Liverpoolspeler Mohamed Salah (28) heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Egyptische voetbalbond laten weten.
Lees verder