Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 november 2020

Wanneer kunnen we ons laten inenten? En hebben we de andere vaccins nog nodig? Antwoord op uw vragen over vaccin van ...

HLN
Wanneer kunnen we ons laten inenten? En hebben we de andere vaccins nog nodig? Antwoord op uw vragen over vaccin van Pfizer-BioNTech
Dit zou wel eens het beste nieuws van 2020 kunnen zijn. Pfizer zegt dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is. Pfizer-bestuurder Kathrin Jansen spreekt van "een historisch moment". Dit jaar kunnen al 10 tot 20 miljoen mensen worden ingeënt. Toch rijzen er ook bedenkingen.
Lees verder

Partij Aung San Suu Kyi claimt verkiezingsoverwinning Myanmar
De regeringspartij van Myanmar heeft vandaag de overwinning geclaimd bij de tweede parlementsverkiezingen sinds het einde van het militaire bewind in het Aziatische land. De partij van Nobelprijswinnares en voormalig mensenrechtenicoon Aung San Suu Kyi baseerde zich op haar eigen onofficiële telling van het aantal stemmen.
Lees verder

Gene Thomas kent niets van fruit en Erik van Looy over zijn innerlijke jachtluipaard: de hoogtepunten van aflevering zeventien van 'De Slimste Mens'
Zeventien afleveringen ver en Ella Leyers, dit keer met plateauschoenen, speelt nog altijd mee. Daarmee is het belangrijkste gezegd van de maandagaflevering van 'De Slimste Mens ter Wereld'. Nieuwkomer en vreemde eend in de bijt Umi Defoort won redelijk eenvoudig. In de finale was Gene Thomas geen partij voor Ella Leyers die al tien finales overleefde.
Lees verder

Jongeren laten opnieuw vuurwerkbom ontploffen in speeltuig
Op het Michel Willemsplein in Wilrijk is maandagavond een vuurwerkbom ontploft in een speeltuig.
Lees verder

Republikeinse leider in Senaat blijft achter Trump staan: "Alle recht om 'onregelmatigheden' uit te spitten"
Mitch McConnell, de Republikeinse meerderheidsleider in de Amerikaanse Senaat, liet vandaag verstaan dat hij zich achter Trump en diens juridische strijd schaart om de verkiezingsuitslag in meerdere staten aan te vechten. Bewijzen van enige verkiezingsfraude, waar Trump gewag van maakt, bood McConnell zelf niet.
Lees verder

Overstromingen en stroomonderbrekingen in Florida door storm Eta
De doortocht van de tropische storm Eta heeft in de Amerikaanse staat Florida schade aangericht. Straten overstroomden, bomen werden ontworteld en op verschillende plaatsen waren er stroomonderbrekingen.
Lees verder

Republikeinen vragen Hooggerechtshof om ingrijpen in Pennsylvania
Een aantal Republikeinse hoofdaanklagers van afzonderlijke Amerikaanse staten heeft het Hooggerechtshof gevraagd om een streep te zetten door een oordeel van een lagere rechtbank waardoor de deadline voor het tellen van later binnengekomen poststemmen in de staat Pennsylvania werd verlengd.
Lees verder

Akkoord tussen Rusland, Armenië en Azerbeidzjan over einde oorlog
Rusland, Armenië en Azerbeidzjan hebben een overeenkomst ondertekend om het gewapende conflict tussen de laatste twee om de betwiste regio Nagorno-Karabach te beëindigen. Dat melden de Armeense premier Nikol Pasjinian, het Kremlin en de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev. Volgens het Kremlin gaat het om een verdrag dat de gevechtshandelingen tussen de voormalige Sovjetrepublieken een halt toeroept.
Lees verder

Armeens premier kondigt akkoord met Rusland en Azerbeidzjan aan
De Armeense premier Nikol Pasjinian heeft een akkoord ondertekend met Russisch president Vladimir Poetin en diens Azerbeidzjaanse tegenhanger Ilham Aliyev "over het einde van de oorlog in Nagorno-Karabach". Dat maakte Pasjinian deze nacht op Facebook bekend.
Lees verder

Brits Hogerhuis verwerpt omstreden brexitwet Johnson
Het Britse Hogerhuis heeft gisteren de omstreden brexitwet van premier Johnson verworpen. Althans, die delen die indruisen tegen het internationaal recht. Het gaat vooral over afspraken over Noord-Ierland die Londen en de Europese Unie hebben vastgelegd in het uittredingsverdrag.
Lees verder

Fox News schakelt weg van persconferentie met woordvoerder Trump
De Amerikaanse nieuwszender Fox News heeft uitzending van een persconferentie van het campagneteam van president Donald Trump onderbroken nadat er voor de zoveelste keer ongefundeerde beschuldigingen van verkiezingsfraude aan het adres van de Democraten werden geuit.
Lees verder

Peruaans parlement zet president af
In Peru heeft het parlement maandag lokale tijd president Martin Vizcarra afgezet wegens "permanente morele onbekwaamheid". Vizcarra wordt aangewreven dat hij steekpenningen zou hebben aangenomen toen hij gouverneur was van de regio Moquegua van 2011 tot 2014.
Lees verder

Amerikaanse justitieminister steunt onderzoek naar vermeende verkiezingsfraude
De Amerikaanse minister van Justitie William Barr heeft federale aanklagers toestemming gegeven om onderzoeken in te stellen naar de door president Donald Trump gesuggereerde stembusfraude door de Democraten. Van die fraude is tot dusver geen enkel bewijs.
Lees verder

Woedende Armeniërs bestormen regeringsgebouw na vredesdeal
Na de bekendmaking van een vredesdeal tussen Rusland, Armenië en Azerbeidzjan om de gevechten in en rond Nagorno-Karabach te beëindigen, zijn grootschalige onlusten uitgebroken in de Armeense hoofdstad Jerevan, waar demonstranten het regeringsgebouw hebben bestormd en bezet.
Lees verder

Overgangsteam Biden: "Overheidsdienst GSA moet verkiezingszege Biden erkennen"
De Amerikaanse overheidsdienst General Services Administration (GSA) moet de verkiezingsoverwinning van de Democraat Joe Biden erkennen, stelt een medewerker van Bidens overgangsteam. De medewerker team Biden stelt dat juridische stappen tegen de GSA worden overwogen als die de Democratische verkiezingszege niet erkent.
Lees verder

Overgangsteam Biden: "Overheidsdienst VS moet verkiezingszege Biden erkennen"
De Amerikaanse overheidsdienst General Services Administration (GSA) moet de verkiezingsoverwinning van de Democraat Joe Biden erkennen, stelt een medewerker van Bidens overgangsteam. De medewerker team Biden stelt dat juridische stappen tegen de GSA worden overwogen als die de Democratische verkiezingszege niet erkent.
Lees verder

Trump boos om timing positief nieuws over coronavaccin
De timing van de bekendmaking dat het coronavaccin van farmaceuten Pfizer en BioNTech volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 90 procent effectief is bij het voorkomen van een besmetting, is volgens de Amerikaanse president Donald Trump politiek gemotiveerd.
Lees verder

Ivana Trump: "Mijn ex is geen goede verliezer"
Ook Ivana Trump, de eerste vrouw van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zich gemengd in de discussie rondom de verkiezingen. Volgens Ivana is haar ex "geen goede verliezer: en hoopt ze vooral "dat dit zo snel mogelijk voorbij is omwille van hun drie kinderen Donald Jr., Ivanka en Eric", schrijft het Amerikaanse tijdschrift People.
Lees verder

Liefst geen Kelly of Britney? "Dan sturen we iemand anders", zeggen 9 op de 10 uitzendkantoren
Krijgen Kelly en Britney minder kansen dan Anne en Sarah? Uit een experiment in het VTM-programma 'Ze zeggen dat' blijkt van wel. Negen op de tien uitzendbureaus gingen probleemloos in op de vraag om geen kandidaten met een naam eindigend op een -y te sturen naar een event met stijlvolle hostessen. "Zulke namen zijn toch volks, hé", klonk het bij één van hen.
Lees verder

Eden Hazard pas met Kerstmis weer top? "Na positieve test moet je wéken heropbouwen"
Eden Hazard (29) heeft geen symptomen, maar mag na zijn positieve coronatest niet afzakken naar de Rode Duivels. Doodzonde voor de nationale ploeg. En al helemaal voor Hazard, die opnieuw een terugval kent. Want ervaringsdeskundigen getuigen: "Zo'n positieve test heeft het gevolg dat je wéken moet heropbouwen."
Lees verder