Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 22 november 2020

Vrouw ‘per ongeluk’ doodgeschoten door ex, die haar begraaft in het bos

HLN
Vrouw 'per ongeluk' doodgeschoten door ex, die haar begraaft in het bos
Een Belgische man (68) is door de Franse politie aangehouden na lugubere feiten in de buurt van het drielandenpunt België-Frankrijk-Luxemburg. De man beweert dat hij zijn ex "per ongeluk" heeft neergeschoten. Met een pistool met geluiddemper, dat wel. Daarna raakte hij in paniek en begroef haar in het bos.
Lees verder

Maxime en Julia beleven spannende eerste date in 'Cupido Ofzo': "Wow, ze is gewoon perfect"
Vanaf maandagavond helpen Karen Damen (46) en Ruth Beeckmans (38) mensen met een beperking of stoornis aan een goed lief in het nieuwe VTM-programma 'Cupido Ofzo'. In de eerste aflevering gaat Julia op date met Maxime. De kennismaking verloopt initieel nogal stroef.
Lees verder

Coronabesmettingen razen door de VS, en dat erkent nu ook Trump (zij het indirect)
Het coronavirus raast door de Verenigde Staten. Het aantal besmettingen is intussen de 12 miljoen gepasseerd. Maar het is vooral de snelheid waarmee het virus om zich heen slaat die zorgwekkend wordt. Zelfs Amerikaans president Donald Trump, die de ernst van de pandemie doorgaans publiekelijk relativeert, lijkt nu toch indirect te erkennen dat het stevig uit de hand loopt.
Lees verder

Antwerp rouwt om superfan Patrick (55): "Met match tegen Tottenham ging zijn laatste wens in vervulling"
Patrick Van Trimpont (55), de terminaal zieke Antwerpfan die als laatste wens met zijn vrouw, dochter en zoon de onvergetelijke match tegen Tottenham mocht bijwonen, is overleden. Dat laten de familie en de club weten.
Lees verder

Koken, planten en opruimen: BV's delen hun lockdowntips
Dé plek waar de liefde woont, wifi automatisch connecteert én ze de lekkerste koffie schenken? Dat moet jouw bubbel zijn! Zin om iets origineel te doen in je kot dit weekend? Met deze lockdowntips van BV's is het nergens gezelliger dan thuis.
Lees verder

Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi
Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je 's ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
Lees verder

Sanne (47) en Dimi (46) sloten na hun breuk een pact: "Als we op ons 85ste allebei single zijn, gaan we er opnieuw voor"
Sanne en Dimi startten een relatie in hun studententijd. "Ik had nooit gedacht dat ik op hem zou vallen." Maar na een Erasmusjaar doofde hun studentenromance uit. En toch hielden ze contact. De twee houden er nu een vriendschap voor het leven aan over. Dimi werd zelfs goed bevriend met Sannes nieuwe partner. En de twee sloten een fantastisch pact dat hen moet verzekeren van een gezellige oude dag. "We gaan samen naar het rusthuis." Alle andere artikels uit het dossier 'Ex-files' lees je hier.
Lees verder

Football Talk. Piqué zes tot acht weken buiten strijd - Braziliaanse voetbalvedette Marta test positief
De blessure aan de rechterknie die Gerard Piqué zaterdagavond opliep, zal hem volgens de Catalaanse media zes tot acht weken aan de kant houden. De centrale verdediger van FC Barcelona kwetste zich in de topper tegen Atlético Madrid. Net voor het uur viel Angel Correa bij een duel op het rechterbeen van Piqué. Diens knie plooide vervolgens op een abnormale manier naar binnen. De 33-jarige verdediger moest met tranen in de ogen zijn plaats afstaan aan Sergino Dest.
Lees verder

Met acht aan het werk in de tuin: politie schrijft acht pv's uit
In de Leliestraat in Denderleeuw heeft de politie gisteren acht pv's uitgeschreven aan mensen die samen aan werk waren in een tuin. Dit is tegen de coronamaatregelen. De politie kwam daarom massaal ter plaatse.
Lees verder

Brandende accu's van gecrashte Tesla vliegen slaapkamer binnen en belanden in ander huis zelfs op iemands schoot
Bij een opmerkelijk ongeval met een Tesla S in de Verenigde Staten zijn brandende accu-cellen van de gecrashte elektrische wagen honderden meters van de ongevalsplek weggeslingerd. Ze vlogen onder meer door een slaapkamerraam in één huis en landden in een ander huis op iemands schoot.
Lees verder

Jelle Cleymans over z'n eerste keer: "Achteraf vroeg ik of ze een kopje thee moest hebben"
Jelle Cleymans (35) kreeg al seksuele voorlichting van z'n moeder toen hij 8 jaar was. Dat vertelde hij aan Ann Van Elsen (40) in haar Joe-programma 'Speeltijd'. De creatieve duizendpoot gaf ook enkele details prijs over z'n eerste keer.
Lees verder

Van inspirator Osimhen tot mentor Podolski: 12 weetjes over RSCA'er Paul Mukairu, die op het Kiel in de basis start
Dat-ie matchwinnaar bij zijn debuutmatch tegen Antwerp wist u wellicht al. Maar voorts... Daarom: twaalf weetjes over het rugnummer twaalf van Anderlecht, Paul Mukairu (20), die vandaag op Beerschot zo goed als zeker in de basis start.
Lees verder

Brief met historische postzegels geveild voor 430.000 euro
Een brief met historische postzegels is in Duitsland verkocht voor 430.000 euro. De brief met de eerste postzegels uit 1859 van de stad Lübeck werd zaterdag in de stad Wiesbaden geveild, meldt veilinghuis Heinrich Köhler.
Lees verder

Finse ferryboot die met 430 mensen aan boord vast kwam te zitten na 'krachtige windstoot', veilig naar kade gesleept
Een aan de grond gelopen Finse ferryboot met meer dan vierhonderd mensen aan boord is zondag naar de kade gesleept. Het schip liep zaterdag vast bij de Aland-eilanden, een Finse archipel in de Oostzee.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen blijven dalen: nu al 42 gemeenten onder hoogste alarmdrempel. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft dalen, maar die daling lijkt wel te vertragen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Smart-tv kopen? Alles wat je moet weten wanneer je een nieuwe slimme televisie in huis wil halen
Nu de dagen korter worden, we meer thuisblijven en Telenet het analoge televisiesignaal afbouwt, is het misschien tijd om je oude beeldbuis te vervangen door een smart-tv, een toestel met internetverbinding zodat je toegang hebt tot allerlei apps en streamingdiensten. Hoe weet je welk toestel geschikt is voor jou? Wat betekenen afkortingen als 4K, OLED en QLED? En vooral: wat mag dat kosten? Onze techexpert legt uit waar je allemaal moet op letten als je een smart tv wil kopen.
Lees verder

Courtois achterna: Leverkusen-doelman Hradecky tekent voor wel erg pijnlijke owngoal
U herinnert zich de misser van Thibaut Courtois tegen Denemarken? In Duitsland was er gisteren een gelijkaardige owngoal. Net als onze nationale nummer één kreeg Leverkusen-doelman Lukas Hradecky een ogenschijnlijk ongevaarlijke terugspeelbal toegespeeld. Maar omdat het leer net voor hij wilde trappen opstootte, raakte hij de bal maar half en caprioleerde die in doel. Ongeloof na een wel erg knullige owngoal.
Lees verder

CD&V wil energiefactuur sneller vereenvoudigen
CD&V wil de energiefactuur sneller vereenvoudigen. CD&V-Kamerlid Leen Dierick verzoekt de regering in een resolutie om daarover een akkoord te sluiten met de deelstaten.
Lees verder

4 op de 10 Vlamingen in een samengesteld gezin ergert zich aan hun pluskind(eren), maar vrouwen ergeren zich sneller dan mannen
Anno 2020 komen niet-klassieke gezinsindelingen steeds vaker voor. Ongeveer een kwart van de Vlamingen maakt deel uit van een nieuw samengestelde familie: minstens een partner heeft met andere woorden een kind uit een vorige relatie. En dat brengt de nodige polariteiten met zich mee, zo blijkt uit een onderzoek.
Lees verder

De Croo: "Jongste centrales kunnen langer openblijven bij bevoorradingsprobleem", Vandenbroucke schuift aanbod De Wever opzij
"Als in november 2021 zou blijken dat er een probleem is met de bevoorradingszekerheid, dan kunnen we tot 2 GW (de jongste centrales, red.) openhouden." Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in De Zevende Dag. Hij wil niet meestappen in het politieke "opbod" in het dossier van de kernuitstap. Vicepremier Frank Vandenbroucke (sp.a) toonde zich niet onder de indruk van het aanbod van de 'wisselmeerderheid' van Bart De Wever.
Lees verder