Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 november 2020

Varkenskweker (55) verpletterd tussen zware plaat en vorkheftruck

HLN
Varkenskweker (55) verpletterd tussen zware plaat en vorkheftruck
Varkenskweker Patrick M. uit Wontergem bij Deinze is woensdagnamiddag overleden bij een tragisch ongeval. Bij het dichten van een voederput raakte hij verpletterd tussen zijn werkvoertuig en en een zware plaat. De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar alle hulp was te laat.
Lees verder

Vrachtwagen verliest oplegger op afrit E40, poging om aan te koppelen loopt net niet fout
Woensdagavond verloor een vrachtwagen bij het verlaten van de E40 in Erpe-Mere zijn oplegger in de afrit. Het gevaarte stond onverlicht midden van de baan.
Lees verder

Fransman die zijn echtgenote vermoordde, zakt in elkaar in assisenzaal
Frankrijk is momenteel in de ban van de zaak-Daval. Vandaag waren alle ogen in de assisenzaal gericht op Jonathann Daval (36), de man die in 2017 zijn echtgenote Alexia Daval (29) vermoordde. Jonathann, die eerder tegen zijn advocaat had gezegd dat hij de waarheid zou vertellen, zakte deze avond in elkaar in de assisenzaal. De zitting wordt donderdag om 9 uur hervat.
Lees verder

Britten arresteren 69 Albanezen na onderscheppen vissersboot
De Britse politie heeft 72 opvarenden van een vissersboot gearresteerd in een vermoedelijk geval van mensensmokkel. De bemanningsleden, een Let en twee Oekraïners, werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij illegale immigratie. De overige 69 opvarenden, allen Albanezen, zouden de immigratieregels hebben overtreden.
Lees verder

Lukaku zet orde op zaken! Herbekijk hier alle doelpunten uit België-Denemarken
Hoe doen de Rode Duivels het in hun cruciaal Nations League-duel tegen Denemarken? Bekijk hieronder alle hoogtepunten uit de wedstrijd of bekijk hem hier live!
Lees verder

Herbekijk hier de prachtige opener van Tielemans en de snelle gelijkmaker van Denemarken
Hoe doen de Rode Duivels het in hun cruciaal Nations League-duel tegen Denemarken? Bekijk hieronder alle hoogtepunten uit de wedstrijd of bekijk hem hier live!
Lees verder

Messi gepikeerd: "Word verantwoordelijk gehouden voor alle problemen"
Een gepikeerde Lionel Messi. De Argentijnse sterspeler keerde vandaag na internationale verplichtingen terug in Barcelona en werd op het vliegveld opgewacht door tientallen fans en journalisten. Op de vraag wat hij vond van enkele laatdunkende uitspraken van de zaakwaarnemer van zijn Franse ploeggenoot Antoine Griezmann, reageerde de 33-jarige aanvaller fel: "Ik word er moe van dat ik verantwoordelijk word gehouden voor alle problemen bij de club."
Lees verder

Kinderrechtencommissaris trekt vijf lessen uit de eerste lockdown: "Kind dat Zoom-les moet volgen op toilet: dat mag niet meer gebeuren"
"Zeg dat toch zo niet", dacht Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens toen ze in de herfstvakantie een viroloog hoorde zeggen "dat men de gezinnen weer moest isoleren". Want als één ding blijkt uit het jaarverslag van het Kinderrechtencommissariaat, dan wel dat kinderen zwaar hebben afgezien in de coronacrisis. Vijf lessen voor de toekomst.
Lees verder

Campagneteam van Trump schrijft 3 miljoen dollar over voor gedeeltelijke hertelling in Wisconsin
De Amerikaanse president Donald Trump wil ook een deel van de stemmen in de staat Wisconsin laten hertellen. Het campagneteam van de president heeft een bedrag van 3 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) overgeschreven voor een gedeeltelijke hertelling, aldus de kiescommissie van de staat woensdag.
Lees verder

Braziliaanse Nycole (Benfica) verpest Champions League-droom van RSCA Women
Een flinke domper. De RSCA Women zijn er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de 1/16de finales van de Champions League. In hun tweede en laatste voorronde gingen Tessa Wullaert en co onderuit tegen Benfica. Het werd 1-2.
Lees verder

Engie trekt stekker uit kerncentrales: hoe gaan we het capaciteitsverlies compenseren?
Nu uitbater Engie Electrabel door het stopzetten van investeringen er zelf de stekker uittrekt, lijkt een sluiting onze kerncentrales tegen 2025 onafwendbaar. Wat betekent dit voor onze stroomvoorziening? Hoe kunnen we het capaciteitsverlies compenseren? En welke impact zal de uitstap op onze elektriciteitsfactuur hebben?
Lees verder

KIJK LIVE. We zijn er nog niet: België en Denemarken rusten bij 1-1 nadat Wind vroege opener Tielemans uitwiste
• King Power aan Den Dreef (20u45)
Lees verder

Zambia is technisch failliet
Zambia, dat te kampen heeft met zware schulden die nog verergerd zijn door de coronacrisis, is officieel het eerste Afrikaanse land dat technisch failliet gaat sinds het begin van de pandemie. Dat heeft de centrale bank van het land vandaag zelf bekendgemaakt.
Lees verder

14-jarige deelnemer 'MasterChef Junior' overleden: "Hij had al zoveel meegemaakt"
De Amerikaanse Ben Watkins, die in 2018 deelnam aan de populaire kookshow 'MasterChef Junior', is op 14-jarige leeftijd overleden. Dat laat z'n familie weten. Onder meer Gordon Ramsay (54) heeft verslagen gereageerd op de dood van de jonge chef.
Lees verder

Facebook-moderatoren boos over verplichte aanwezigheid op kantoor in coronatijden
Ruim tweehonderd moderatoren werkzaam bij Facebook zeggen dat het techbedrijf hun levens in gevaar brengt, omdat ze verplicht worden om op kantoor te werken, ook als de werkplek in een coronabrandhaard is gesitueerd. De klagers schreven een brief naar de leiding van Facebook en naar hun uitzendkantoren.
Lees verder

KIJK LIVE. Daar is hij dan toch: Lukaku maakt er 2-1 van na sluwe vrije trap Tielemans!
• King Power aan Den Dreef (20u45)
Lees verder

Kerstmis waarschijnlijk in eigen gezin, aldus De Croo: "We willen toch geen kerstmisgolf?"
We zullen Kerstmis dit jaar heel waarschijnlijk in ons eigen gezin moeten vieren. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) woensdagavond laten verstaan in het programma 'Vandaag' op Eén. De premier benadrukte dat we tegen dan nog altijd gevaarlijk zullen zijn voor elkaar. "En het laatste wat we willen, is dat er later een kerstmisgolf komt."
Lees verder

LIVE. Wat kan Oranje nog tegen Polen?
• Stadium Slaski • Nations League • Ref: Orel Grinfeld • Polen op voorsprong
Lees verder

Vijfde 'Scream'-film heet ... 'Scream'
Het vijfde deel van de Scream-serie gaat terug naar de basis. De film gaat gewoon 'Scream' heten, kondigt schrijver Kevin Williamson woensdag aan op sociale media. De opnames zijn deze week afgerond.
Lees verder

Final Four! Lukaku en Tielemans loodsen Rode Duivels voorbij lang stugge Denen - Bekijk hier de nabeschouwing
Een puntje tegen Denemarken, dat moest lukken nietwaar? Natuurlijk. Nadat er nog even twijfel was door een snelle Deense gelijkmaker na de opener van Tielemans, beukte Romelu Lukaku met twee goals de poorten naar de 'Final Four' van de Nations League open. Frankrijk, Spanje, Italië: hier komen de Belgen.
Lees verder