Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 8 november 2020

Uitbater Chinees restaurant aangevallen met hamer: “Vader kon de slag gelukkig met zijn arm opvangen”

HLN
Uitbater Chinees restaurant aangevallen met hamer: "Vader kon de slag gelukkig met zijn arm opvangen"
Liong Yao (55) van restaurant China Wok langs de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge werd zaterdagavond in zijn zaak aangevallen met een hamer. De man incasseerde minstens een klap op het hoofd vooraleer zoon Lorenzo de dader kon buiten werken.
Lees verder

Onderzoek AZ Delta toont verband aan tussen tekort aan vitamine D en corona
Uit onderzoek van het Roeselaarse ziekenhuis AZ Delta blijkt dat er een duidelijk verband is tussen vitamine D-tekort en een ernstige Covid-19-longziekte. De klinisch biologen onderzochten de Vitamine D-status bij de opname van 186 coronapatiënten.
Lees verder

Uitzonderlijk (schattig): koe van Lichterveldse landbouwer bevalt van drieling
Wat is er schattiger dan een pasgeboren kalfje? Drie pasgeboren kalfjes! Die uitzonderlijke geboorte van een drieling gebeurde recent op de boerderij van landbouwer Andy Tommeleyn uit Lichtervelde. Zijn kinderen mochten de namen kiezen en dus gaan de kalfjes sindsdien als Pif, Poef en Paf door het leven.
Lees verder

Eli Iserbyt is Europees kampioen veldrijden, Vanthourenhout en Van der Haar mee op het podium
Eli Iserbyt heeft z'n favorietenstatus op het EK veldrijden in Rosmalen verzilverd. Onze 23-jarige landgenoot was na een snelle wedstrijd de betere van Michael Vanthourenhout. Lars van der Haar werd derde.
Lees verder

Iserbyt verzilvert favorietenstatus en is Europees kampioen veldrijden, Vanthourenhout en Van der Haar mee op het podium
Eli Iserbyt heeft z'n favorietenstatus op het EK veldrijden in Rosmalen verzilverd. Onze 23-jarige landgenoot was na een snelle wedstrijd de betere van Michael Vanthourenhout. Lars van der Haar werd derde.
Lees verder

LIVE. Lestienne maakt er 1-1 van!
• Twaalfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap 13u30 • Bosuil • Antwerp en Standard gingen donderdag onderuit in de Europa League
Lees verder

Kremlin zwijgt nog, oppositieleider Navalny feliciteert Joe Biden wel al
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft Joe Biden gefeliciteerd met zijn overwinning. Dit nog voordat er enige reactie is gekomen van het Kremlin op de Amerikaanse verkiezingsuitslag.
Lees verder

Jurgen Mettepenningen: "Eli heeft het afgemaakt op z'n Iserbyts"
Eli Iserbyt kroonde zich tot Europees kampioen veldrijden na een duel met Michael Vanthourenhout. Twee renners van Pauwels Sauzen-Bingoal in de top twee. Manager Jurgen Mettepenningen was dan ook zeer tevreden na afloop.
Lees verder

Hotline voor verkiezingsfraude overspoeld door grappenmakers: "Ze lachen Trump uit en hangen op"
De verkiezingsnederlaag is naar verluidt als een bom ingeslagen bij Trumps campagneteam. Anonieme medewerkers zeggen tegen ABC News dat vermoeidheid en teleurstelling momenteel overheersen bij het team dat de herverkiezing van Trump mogelijk moest maken. Tot overmaat van ramp krijgt de hulplijn rond verkiezingsfraude vooral lolbroeken aan de telefoon.
Lees verder

KOERS KORT. Eindwinst Madrid Challenge voor Lisa Brennauer - Pieterse wint EK veldrijden bij dames beloften
Elisa Balsamo heeft de slotrit van de Madrid Challenge (WorldTour) gewonnen. Ze haalde het na 100,3 km in Madrid voor de Nederlandse Lorena Wiebes en haar landgenote Marta Bastianelli. De Duitse Lisa Brennauer pakt de eindzege.
Lees verder

"Prins Harry mag van paleis geen rol krijgen bij herdenking, al vroeg hij die zelf aan"
Prins Harry (35) heeft bij Buckingham Palace het verzoek ingediend om een rol te krijgen tijdens Remembrance Sunday, de Britse dodenherdenking. Hij kreeg echter geen toestemming om zondag een krans te leggen bij het oorlogsmonument in Whitehall in Londen, weet The Sunday Times.
Lees verder

Froome mag vieren voor allerlaatste wedstrijd in Ineos-shirt: "Ik had gehoopt hier al beter te zijn"
Chris Froome is voor de start van de slotrit van de Ronde van Spanje gehuldigd als Vuelta-winnaar van 2011. "Dat is een heel speciale zege", zei de Brit. "Toen ik het nieuws vorig jaar vernam, lag ik nog op intensieve zorgen na mijn val. Ik wist toen niet eens of ik ooit nog zou kunnen koersen."
Lees verder

Foo Fighters maken comeback en kondigen tiende plaat aan
De Foo Fighters maken volgend jaar hun comeback. Gisteren kondigde de rockband met een onaangekondigd optreden in Saturday Night Live hun langverwachte tiende album aan.
Lees verder

Standard kaapt punt weg bij Antwerp nadat Lestienne héérlijke kopbalgoal Refaelov uitwist
Antwerp en Standard hebben het na hun verliespartijen in de Europa League in een onderling duel op een 1-1-gelijkspel gehouden. Refaelov scoorde prachtig namens de thuisploeg, maar iets voorbij het uur zette Lestienne de eindstand op het bord. Een uitslag waar toch vooral Standard tevreden mag mee zijn.
Lees verder

Afscheidnemende Pieter Timmers krijgt origineel welkom in Humbeek. "We konden dit niet ongemerkt voorbij laten gaan"
Topzwemmer Pieter Timmers is eindelijk terug thuis. Na zijn laatste zwemwedstrijd in Budapest hing hij de zwembroek aan de haak. In zijn thuisgemeente Humbeek kreeg hij een warme én originele ontvangst. Door middel van crowdfunding werd op 24 uur 1500 euro bij elkaar verzameld.
Lees verder

REACTIES. Vanthourenhout: "Niet verwacht dat ik zo lang zou meedoen voor zege", Aerts: "Parcours lag me niet"
Eli Iserbyt greep de Europese veldrittitel in Rosmalen. Maar hoe hebben de andere protagonisten de wedstrijd beleefd? Aan het woord: Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar en Toon Aerts.
Lees verder

Iserbyt na EK-winst: "Ik had een goeie sparringpartner mee met Michael Vanthourenhout"
Topfavoriet en het kurkdroog afmaken, Eli Iserbyt deed het in Rosmalen op een rondje dat voor hem weggelegd was. "Ik heb dat ook altijd gezegd, al legde dat de druk wel nog wat hoger."
Lees verder

Iserbyt na EK-winst: "Ik had een goeie sparring partner mee met Michael Vanthourenhout"
Topfavoriet en het kurkdroog afmaken, Eli Iserbyt deed het in Rosmalen op een rondje dat voor hem weggelegd was. "Ik heb dat ook altijd gezegd, al legde dat de druk wel nog wat hoger."
Lees verder

Ondanks kandidaatschap Kanye West viert Kim Kardashian feest voor Biden/Harris
Rapper Kanye West speelde in deze presidentsverkiezingen geen rol van betekenis. Zijn vrouw Kim Kardashian lijkt niet echt rouwig te zijn om zijn mislukte poging. Op Instagram viert ze het feest gezellig mee met het kamp van Joe Biden en Kamala Harris.
Lees verder

Trump laat van zich horen: "Biden en zijn entourage zijn dieven"
Na een stilte van enkele uren, stuurt Donald Trump opnieuw tweets de wereld in: "De Verenigde Staten hebben een geschiedenis van problemen bij verkiezingen." Het staatshoofd weigert vooralsnog zijn nederlaag toe te geven, de dag nadat hij de presidentsverkiezingen heeft verloren.
Lees verder