Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 november 2020

Topdokter Réginald Moreels onthult jeugdtrauma in autobiografie: “Als mijn vader thuis was, dreigde er altijd huis...

HLN
Topdokter Réginald Moreels onthult jeugdtrauma in autobiografie: "Als mijn vader thuis was, dreigde er altijd huiselijk geweld"
Op zijn 70ste vliegt ex-minister van Ontwikkelings-samenwerking Réginald Moreels nog geregeld naar Congo om er in barre omstandigheden te opereren. Nu dat door de coronacrisis niet meer kan, heeft de arts tijd gevonden om een onthullende en aangrijpende autobiografie te schrijven.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. A.S.Adventure houdt grote magazijnverkoop en er zijn kortingen tot 80 procent
Trek je er tijdens de lockdown ook graag op uit voor een wandeling, een fietstocht of een andere sportieve activiteit? Dan moet je volgens de leden van de Facebookgroep Promojagers België zeker de online magazijnverkoop van kledingketen A.S.Adventure eens bekijken. Er zijn kortingen tot 80 procent te scoren op een uitgebreid gamma aan producten.
Lees verder

Gravin Fiona du Monceau (42) wil behandeling vinden tegen corona: "Waarom op een strand gaan liggen als ik ook een verschil kan maken?"
Opgegroeid in de hoogste kringen, en een ronduit indrukwekkende familiestamboom. De geschiedenis van haar familie is onlosmakelijk vervlochten met de politieke en economische ontwikkeling van ons land. Maar zelf wil Fiona du Monceau de Bergendal (42), onderneemster en mama van vier, haar eigen pad uitstippelen. Als directeur van ExeVir, een piepjong bedrijf in Zwijnaarde dat COVID-19 bij de lurven wil nemen, zoekt ze naar een behandeling - geen vaccin! - voor het virus. Op basis van antilichamen van lama's dan nog wel. "Als je kan bijdragen tot de maatschappij, moet je dat doen, in welke vorm dan ook."
Lees verder

China feliciteert Biden dan toch met zijn overwinning
China heeft de Democraat Joe Biden alsnog gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De felicitaties komen er bijna een week nadat de tegenstander van Donald Trump uitgeroepen werd als winnaar.
Lees verder

China feliciteert Biden met zijn overwinning
China heeft vrijdag de Democraat Joe Biden gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De felicitaties komen er bijna een week nadat de tegenstander van Donald Trump uitgeroepen werd als winnaar.
Lees verder

Vandaag opnieuw Overlegcomité: geen grote wijzigingen in maatregelen verwacht, maar dit staat wel op de agenda
Er staat vandaag weer een Overlegcomité gepland tussen de verschillende regeringen van ons land. Deze keer worden geen grote wijzigingen verwacht in de coronamaatregelen, maar zal het in hoofdzaak gaan over de evolutie van de epidemie. "We willen fijnmaziger kunnen begrijpen waar we vooruitgang boeken, waar de situatie nog heel ernstig is en of de genomen maatregelen ertoe geleid hebben dat de bocht is genomen", aldus premier Alexander De Croo (Open Vld).
Lees verder

Ritchie De Laet en Pieter Gerkens verrassen terminaal zieke Antwerp-fan
Een hartverwarmende verrassing. Werner is terminaal ziek en kan door corona geen matchen van zijn lievelingsclub Antwerp bijwonen. Maar dan brengen Maarten en Dorothee van Qmusic den Antwerp toch gewoon bij hem? Deze ochtend stonden spelers Ritchie De Laet en Pieter Gerkens plots aan de deur van de grote Antwerp-supporter. En of het deugd deed. Werner had nog één belangrijke boodschap. "Mensen, geef bloed alsjeblieft. Het is zo belangrijk, want er is veel te weinig."
Lees verder

Juridische strijd gaat voort: Neymar gaat in beroep en eist minstens 44 miljoen euro van FC Barcelona
Het financieel conflict tussen Neymar (28) en FC Barcelona blijft duren. De Braziliaanse superster gaat in beroep tegen het vonnis dat stelde dat hij 6,7 miljoen euro moest betalen aan Barça. Neymar eist op zijn beurt nu 44 miljoen euro plus interest van zijn ex-club, zo schrijft 'Marca'.
Lees verder

Juridische strijd gaat voort: Neymar gaat in beroep en eist 44 miljoen euro van FC Barcelona
Het financieel conflict tussen Neymar (28) en FC Barcelona blijft duren. De Braziliaanse superster gaat in beroep tegen het vonnis dat stelde dat hij 6,7 miljoen euro moest betalen aan Barça. Neymar eist op zijn beurt nu zo'n 44 miljoen euro van zijn ex-club, zo schrijft 'Marca'.
Lees verder

Geena Lisa over haar hobbelige liefdesparcours: "Ik zie Coco nog altijd doodgraag"
Sinds CAZ2 'Wat Nu Weer' opnieuw uitzendt, de VTM-jongerenreeks uit de jaren 90, kunnen we weer genieten van een piepjonge Geena Lisa (48) op tv. Al is de volwassen versie ook niet helemaal van het scherm verdwenen, want ze presenteert ook 'Gelukkig Zijn' op TV Plus. En dan is ze ook nog eens coach en trainer. In een gesprek blikt ze terug op haar eerste tv-rol, haar tijd bij de VRT en haar hobbelige liefdesparcours. "Coco is een van slimste, meest inspirerende en spirituele mensen die ik ken. Ik kan hem niet zien als mijn ex."
Lees verder

Nieuwe PlayStation en Xbox draaien ook oude games, maar hun aanpak verschilt
Als je erin bent geslaagd om je oude console in te ruilen voor een PlayStation 5 of Xbox Series, komt nadat het nieuwe eraf is misschien ook het moment waarop je een van je bestaande games weer oppikt. Hoe 'backwards compatible' zijn de twee nieuwe kastjes?
Lees verder

Straffe onthulling in nieuwe docu over prinses Diana: "Een dag voor hun huwelijk vertelde Charles dat hij niet van haar hield"
De Britse docu 'The Diana Interview: Revenge of a Princess' deed donderdagavond heel wat monden openvallen. Zo bevestigde astrologe Penny Thorton, die de prinses als klant had, de geruchten die al jaren de ronde doen: dat prins Charles (71) voor hun huwelijk doodleuk tegen Diana had gezegd dat hij niet van haar hield.
Lees verder

Tesla-oprichter Musk trekt snelle coronatests in twijfel: "Er is iets extreem nep"
Oprichter en topman van Tesla Elon Musk trekt snelle coronatests in twijfel. Hij deed naar eigen zeggen vier coronatests op één dag, waarbij er twee negatief bleken te zijn en twee positief.
Lees verder

Zoveel kost thuiswerk je meer aan verwarmingskosten
Tijdens de eerste lockdown bleven de verwarmingskosten dankzij de vele zonuren beperkt. In de late herfst en winter toont de zon zich echter van haar minder gulle zijde. Dat vertaalt zich in een hogere verwarmingsfactuur, zeker als u ook constant thuiswerkt. Recent Nederlands onderzoek raamt die extra kosten zelfs op 9,3%. Mijnenergie.be legt uit wat u moet weten.
Lees verder

Let op voor hogere energiefactuur door thuiswerk deze winter
Tijdens de eerste lockdown bleven de verwarmingskosten dankzij de vele zonuren beperkt. In de late herfst en winter toont de zon zich echter van haar minder gulle zijde. Dat vertaalt zich in een hogere verwarmingsfactuur, zeker als u ook constant thuiswerkt. Recent Nederlands onderzoek raamt die extra kosten zelfs op 9,3%. Mijnenergie.be legt uit wat u moet weten.
Lees verder

10-0 in vrouwenvoetbal: wie heeft daar wat aan? "Super League zal groeien"
Hoe serieus moeten we de Super League in het vrouwenvoetbal nemen? Anderlecht won net nog met 10-0 van Genk... Toch heerst er binnen het wereldje optimisme: "De uitbreiding wordt een succes."
Lees verder

'The Yorkshire Ripper' (74) overleden na weigeren behandeling voor corona
De beruchte Britse seriemoordenaar Peter Sutcliffe, ook wel bekend als 'The Yorkshire Ripper' is op 74-jarige leeftijd overleden, meldt Sky News. Volgens de nieuwszender was Sutcliffe onlangs besmet geraakt met het coronavirus en weigerde hij behandeld te worden. Hij stierf in een ziekenhuis in het Engelse Durham, waar hij vanuit zijn cel naartoe was gebracht.
Lees verder

Noords minimalisme en Aziatische warmte: Japandi is de grote trend voor 2021
Scandinavië en Japan liggen duizenden kilometers van elkaar, en toch vormen de twee een perfecte match. Zeker als het op ons interieur aankomt. Voeg ze samen en je krijgt Japandi, de combinatie van het Noordse minimalisme met de Aziatische warmte en rustieke elegantie. Ofwel: het beste van de twee werelden. Interieurarchitect Bart Appeltans - bekend van 'Blind Gekocht' - vertelt waarom deze decotrend bezig is aan een opmars en hoe je hem zelf in huis haalt. "We willen weg van de cleane, steriel witte interieurs. Het mag allemaal wat warmer."
Lees verder

Fred van Leer na ziekenhuisopname: "Iemand bood me een privéjet aan naar een geheime locatie"
Fred van Leer (44) is vrijdagochtend voor het eerst na zijn ziekenhuisopname weer te horen geweest op de Nederlandse Qmusic. Het gaat goed met hem, al blijft het een emotionele periode. "Ik verdrink in de liefde van de mensen om me heen. Oh, daar ga ik weer. Ik ben een jankerd."
Lees verder

Knap! Emmanuel en Veronica maken van oude rijwoning een moderne blikvanger
Drie jaar geleden nam architect Emmanuel De Keersmaeker (45) zelf de touwtjes in handen voor de renovatie van zijn rijwoning in Schaarbeek. Samen met zijn vrouw Veronica (43) en hun drie kinderen geniet hij nu van grote open ruimtes, veel lichtinval en een hedendaagse architectuur. Bouwsite Livios mocht binnenkijken.
Lees verder