Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 november 2020

Tina (32) redt bejaarde man uit brandende boerderij: “Hij wou absoluut niet mee naar buiten”

HLN
Tina (32) redt bejaarde man uit brandende boerderij: "Hij wou absoluut niet mee naar buiten"
Alerte wandelaars en buren konden vrijdagochtend in het Oost-Vlaamse Oordegem (Lede) een drama vermijden. "Ik wandelde hier zoals elke dag met mijn hond toen ik plots overal rook uit de boerderij op de hoek van de straat zag komen", vertelt Tina Temmerman (32). De vrouw aarzelde niet en liep het brandende gebouw in.
Lees verder

Kankerpatiëntje Kiana (13) overleden: "Ze heeft gevochten tot het laatste moment"
Na drie jaar lang te vechten tegen chordoma sarcoom, een zeldzame botkanker, heeft Kiana Laureyssens (13) vannacht het leven gelaten. De vele behandelingen en immuuntherapie in Keulen mochten niet baten. "Ze zat vol levenslust en had nog zo veel plannen. Maar vannacht is ze vredig in onze armen gestorven."
Lees verder

Regering stelt nieuw steunpakket voor: 200 miljoen extra voor zorgpersoneel en premie voor mensen die langdurig werkloos zijn
De federale kern is vandaag samengekomen om te beslissen over nieuwe steunmaatregelen voor bedrijven, werknemers en kwetsbare groepen in het kader van de coronacrisis. Behalve het herinvoeren van de soepelere regels voor de tijdelijke werkloosheid, maakt de regering 200 miljoen euro vrij voor extra compensatie voor al het federale zorgpersoneel, bovenop consumptiecheques en loonsverhoging.
Lees verder

Bondscoach Roberto Martínez roept Charles De Ketelaere voor het eerst op, ook Romelu Lukaku bij de selectie ondanks lichte blessure
Roberto Martínez heeft zijn selectie bekend gemaakt voor het interlanddrieluik tegen Zwitserland (11/11), Engeland (15/11) en Denemarken (18/11). Charles De Ketelaere is voor het eerst geselecteerd voor de Rode Duivels. Ook Romelu Lukaku is er gewoon bij, ondanks een lichte blessure aan de adductoren.
Lees verder

Rechtbank buigt zich over pesterijen bij Defensie: "Het begon met mondelinge verwijten, maar ging over in diefstallen en nachtelijke bezoekjes"
Een 21-jarige man uit Buggenhout ging in de winter van 2017 en het begin van 2018 door een hel tijdens zijn basisopleiding bij Defensie. "Het begon met mondelinge verwijten, maar ging over in diefstallen en nachtelijke bezoekjes", vertelde hij vrijdagmorgen in de correctionele rechtbank. Zeven mannen worden er vervolgd voor pestgedrag op het werk en belaging. Toch lijken heel wat van de gebeurtenissen onderdeel van de aparte wereld die Defensie is.
Lees verder

Rechtbank buigt zich over pesterijen bij Defensie: "Dit is een aparte wereld, je kan dat niet vergelijken met de KU Leuven"
Een 21-jarige man uit Buggenhout ging in de winter van 2017 en het begin van 2018 door een hel tijdens zijn basisopleiding bij Defensie. "Het begon met mondelinge verwijten, maar ging over in diefstallen en nachtelijke bezoekjes", vertelde hij vanmorgen in de correctionele rechtbank. Zeven mannen worden er vervolgd voor pestgedrag op het werk en belaging. Toch lijken heel wat van de gebeurtenissen onderdeel van de aparte wereld die Defensie is.
Lees verder

Kompany trekt met Anderlecht naar zwalpend AA Gent: "Het blijft een ploeg met veel kwaliteiten"
Anderlecht gaat zondag op bezoek bij AA Gent, ploeg in crisis. Bij paars-wit loopt het daarentegen steeds beter. "En ik twijfel er niet aan dat het zondag nog beter zal zijn dan de voorbije weken. We hebben een enorme progressiemarge", aldus Vincent Kompany zonet.
Lees verder

KIJK LIVE. Volg hier het VTM NIEUWS van 13 uur
Volg de actualiteit op de voet en bekijk de nieuwsuitzendingen van VTM live via VTM GO. Heb je een nieuwsuitzending gemist? Geen zorgen, (her)bekijk hier alle nieuwsuitzendingen.
Lees verder

Striptekenaar van 'Nachtwacht' toont hoe je zelf Wilko kan tekenen
Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken. Deze week tonen enkele striptekenaars je speciaal voor het Feest van het Boek hoe je jouw favoriete personage zelf thuis kan tekenen. Vandaag toont Steve Van Bael, tekenaar van de 'Nachtwacht'-strips, hoe je personage wilko op papier kan zetten.
Lees verder

Waar ligt zijn plafond en wat zijn de werkpunten? Recordinternationals van Club Brugge over Charles De Ketelaere
Nieuwe stap in de carrière van Charles De Ketelaere (19). Het toptalent van Club Brugge is door bondscoach Roberto Martínez opgeroepen bij de Rode Duivels. Het gaat hard voor 'King Charles', maar waar zou zijn plafond liggen? Jan Ceulemans, Lorenzo Staelens en Franky Van der Elst, de drie recordinternationals van Club Brugge, over de toekomst van De Ketelaere. "Zijn werkkracht is mooi, alleen Messi heeft dat niet nodig"
Lees verder

Het lachen is hem vergaan: talkshowhost Stephen Colbert moet tranen verbijten na persconferentie Trump
In Hollywood wordt met verbijstering en verontwaardiging gereageerd op de veelbesproken speech van Donald Trump (74), waarin hij onder meer beweerde dat er fraude werd gepleegd bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zo sprak talkshowhost Stephen Colbert (56) zijn kijkers na de toespraak minutenlang toe om zijn ongenoegen te uiten, waarbij hij meermaals zijn tranen moest verbijten. "We wisten allemaal dat de president dit zou doen, maar we hadden niet verwacht dat het zoveel pijn zou doen."
Lees verder

Stijlgoeroe Susannah Constantine herstelt al zeven jaar van alcoholverslaving: "Ik gedroeg me passief-agressief tegenover m'n man"
Doet de naam Susannah Constantine (58) nog een belletje rinkelen? Begin jaren 2000 gaf ze onverbloemd stijladvies met haar partner in crime Trinny Woodall (56) in het populaire programma 'What Not To Wear'. De laatste jaren doorworstelde de blondine echter een moeilijke periode. "Ik herstel al zeven jaar van een zware alcoholverslaving", biecht ze op in een podcast.
Lees verder

Harde taal op Fox News: "President Trump heeft deze verkiezingen gewonnen, klaag de fraude aan"
De verkiezingsstrijd in Amerika is nog steeds niet gestreden. President Trump heeft de Democraten vannacht opnieuw beschuldigd van verkiezingsfraude tijdens een persconferentie vanuit het Witte Huis. Hoewel er geen bewijzen zijn voor deze beschuldigingen en er veel kritiek komt op de speech van de president, wordt zijn harde taal nu ook overgenomen door enkele prominente Fox News-opiniemakers, zoals Sean Hannity en Laura Ingraham.
Lees verder

Deze rechtszaken hangen president Trump boven het hoofd als hij verliest
Mocht Donald Trump het presidentschap verliezen aan Joe Biden, dan staan hem een aantal rechtszaken te wachten die hem al jaren achtervolgen. Een van de redenen waarom hem er alles aan gelegen is te winnen.
Lees verder

Man (59) in Zutendaal opgepakt in kader van racisme en wapenbezit
De politie is vanmorgen binnengevallen in Zutendaal aan het adres van een 59-jarige man. De verdachte is opgepakt na inbreuken tegen de 'racismewetgeving, wapenwetgeving en bedreigingen met gebaren'.
Lees verder

KOERS KORT. Flandriencross in Hamme verhuist naar 17 januari
De Flandriencross in Hamme, die op zaterdag 23 januari 2021 voorzien was, zal uiteindelijk plaatsvinden op zondag 17 januari. "De wissel van datum zorgt voor een betere spreiding in de cyclocrosskalender", zo meldt organisator Golazo vrijdag. In de zesde manche van de X2O Badkamers Trofee nemen wereldkampioen Mathieu van der Poel en Wout van Aert het tegen elkaar op. Vorig seizoen was Van der Poel in Hamme de sterkste, voor Laurens Sweeck en Tim Merlier.
Lees verder

LIVE VUELTA. Kobe Goossens mee in kopgroep, geen waaiers in nerveuze openingsfase
Waaieralarm in de Ronde van Spanje. De zestiende rit van Salamanca naar Ciudad Rodrigo is voer voor de aanvallers, maar de zijwind zou er ook een slag om de eindzege van kunnen maken. Volg hieronder het koersverloop van start tot aankomst.
Lees verder

16 procent van Vlaamse woonzorgcentra telt tien of meer besmettingen: "Bijna verdubbeling van het aantal Covid-gevallen op een week"
Het aantal besmettingen in de woonzorgcentra blijft hoog. Dat heeft interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht gezegd. Het aantal nieuwe besmettingen in de woonzorgcentra verdubbelt nog elke week, maar stijgt wel minder snel. In 16 procent van de Vlaamse woonzorgcentra zijn er tien of meer coronabesmettingen.
Lees verder

Waarom System Of A Down na 15 jaar de radiostilte verbreekt
De Armeens-Amerikaanse band System Of A Down heeft de jarenlange radiostilte verbroken om steun te uiten aan hun thuisland Armenië. Vijftien jaar na hun laatste album brengen ze nu de singles 'Protect The Land' en 'Genocidal Humanoidz' uit.
Lees verder

Britney Spears wil vader Jamie volledig schrappen als conservator
De strijd tussen Britney Spears (38) en haar vader Jamie (68) is nog altijd gaande. Volgens rechtbankdocumenten zou de zangeres hem nu volledig willen schrappen als conservator. Ze wil dat haar belangen voortaan alleen nog behartigd worden door het bedrijf Bessemer Trust Company. Dat meldt The Blast.
Lees verder