Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 november 2020

Tientallen kogels door ramen van Saoedische ambassade geschoten: “Overduidelijk een gerichte aanslag”

HLN
Tientallen kogels door ramen van Saoedische ambassade geschoten: "Overduidelijk een gerichte aanslag"
Er is vanochtend rond 6 uur geschoten bij de Saoedische ambassade aan de Haagse Koninginnegracht. In de ramen van het gebouw zijn kogelinslagen te zien, zowel op de begane grond als op de eerste verdieping. Er vielen geen gewonden, laat de politie weten.
Lees verder

Nederlandse gemeente Sluis roept Vlamingen op om niet massaal te komen winkelen over de grens: "Doe alleen de noodzakelijke boodschappen, zo dicht mogelijk bij huis"
De gemeente Sluis roept Vlamingen op om tijdelijk niet bij hen te komen winkelen. Als ze dat toch doen, wordt gevraagd op minder drukke momenten te komen. Net als bij ons is de horeca in Nederland dicht, maar alle winkels zijn er wel gewoon open. De grenzen sluiten is evenwel niet aan de orde.
Lees verder

E313 in Herentals Industrie volledig afgesloten richting Antwerpen door kop-staartaanrijding
Sinds half 11 is de E313 richting Antwerpen in Herentals volledig afgesloten door een ongeval met vrachtwagens in de staart van een reeds bestaande file.
Lees verder

E313 in Herentals Industrie volledig afgesloten richting Antwerpen door kop-staart-aanrijding
Sinds half 11 is de E313 richting Antwerpen in Herentals volledig afgesloten door een ongeval met vrachtwagens in de staart van een reeds bestaande file.
Lees verder

Verhitte discussie over VRT-voorzitter Luc Van den Brande: "Imagoschade mag nu stoppen"
Heeft VRT-voorzitter Luc Van den Brande informatie achtergehouden voor zijn raad van bestuur en kan hij wel op post blijven? Die vraag heeft vandaag voor een verhitte discussie gezorgd in het Vlaams Parlement. Oppositiepartijen sp.a, Groen en Vlaams Belang vinden dat Van den Brande in de fout is gegaan. Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) verwijt de oppositie dan weer dat ze de VRT "enorme schade toebrengt" door steeds terug te komen op "debatten uit het verleden".
Lees verder

Marc Brys, Philippe Clement en Ivan Leko genomineerd voor de Trofee Raymond Goethals 2020
De drie genomineerden voor de Trofee Raymond Goethals 2020 zijn (in alfabetische volgorde): Marc Brys (OHL), Philippe Clement (Club Brugge) en Ivan Leko (Antwerp FC).
Lees verder

Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verhindert dat Biden gelukwensen van wereldleiders krijgt doorgestuurd
Een stapel berichten met gelukwensen van buitenlandse leiders aan de verkozen president Joe Biden wordt geblokkeerd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De regering-Trump verhindert Biden namelijk toegang te krijgen tot die berichten, volgens ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.
Lees verder

Deze vier Vlaamse programma's maken kans op prestigieuze 'Rose d'Or' tv-award
Vier Vlaamse tv-programma's maken kans op een prestigieuze 'Rose d'Or' tv-award. Het gaat om 'Hoe Zal Ik Het Zeggen' en 'Code van Coppens' van VTM, de videoserie 'Labels' van StuBru én 'De Container Cup' op VIER.
Lees verder

Deze drie Vlaamse programma's maken kans op prestigieuze 'Rose d'Or' tv-awards
Drie Vlaamse tv-programma's maken kans op een prestigieuze 'Rose d'Or' tv-award. Het gaat om 'Hoe Zal Ik Het Zeggen', het verborgen cameraprogramma van Shelter op VTM met Jens Dendoncker, de videoserie 'Labels', van StuBru én 'De Container Cup' op VIER.
Lees verder

"We wilden haar achillespees doorsnijden": het verhaal achter één van de meest ophefmakende sportschandalen, op 50ste verjaardag van hoofdrolspeelster
Het blijft één van de meest hallucinante schandalen ooit in sportwereld: de aanslag op kunstschaatsster Nancy Kerrigan in 1994. Protagoniste Tonya Harding, die jaren later toegaf dat ze wist dat er iets op til stond, wordt vandaag 50. Een terugblik op de affaire, die zelfs resulteerde in een Hollywoodfilm.
Lees verder

"Hier worden we bang van. Zoveel gebreken!": nederlaag tegen Finland roept heel wat vragen op bij Franse media
Frankrijk nul, Finland twee: ziedaar de meest verrassende uitslag van de oefeninterlands gisteravond. En ook al stond er eigenlijk niks op het spel, toch maken de Franse media zich zorgen over hun wereldkampioenen. Een overzicht:
Lees verder

Duitsland ziet vooruitgang in strijd tegen corona, reproductiegetal zakt onder 1
De autoriteiten in Duitsland beginnen tekenen te zien dat het de goede kant opgaat met de strijd tegen het coronavirus. "De curve vlakt af", zei de topman van het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van Sciensano.
Lees verder

Coronacurve vlakt af in Duitsland, reproductiegetal zakt onder 1
De autoriteiten in Duitsland beginnen tekenen te zien dat het de goede kant opgaat met de strijd tegen het coronavirus. "De curve vlakt af", zei de topman van het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van Sciensano.
Lees verder

Het leven zonder Emma Meesseman: Belgian Cats voor eerste kwalificatiematch sinds 2015 zonder hun sterspeelster
In de sport zijn er niet veel zekerheden maar in het basketbal was er wel eentje: de Belgian Cats konden àl-tijd rekenen op Emma Meesseman. Tot het coronavirus haar te pakken kreeg. Zo worden twee kwalificatie-interlands voor het EK van 2021 plots een hele uitdaging voor de Cats.
Lees verder

Zorgwekkende enquête eerstejaarsstudenten Universiteit Antwerpen: "Eén op zeven worstelt met donkere gedachten"
Het gaat niet goed met de eerstejaars. Dat is de zorgwekkende conclusie van de enquête die de studentenraad van Universiteit Antwerpen hield bij 726 startende studenten. "Meer dan drie op vier voelt zich vermoeid, gestresseerd, onzeker of bezorgd. Eén op zeven geeft zelfs aan ernstig met donkere gedachten te worstelen."
Lees verder

De ideale lockdownactiviteit: probeer een van deze drankjes van het geheime Starbucksmenu
Geen horeca, geen niet-essentiële winkels, geen feestjes ... je vrije tijd invullen tijdens deze tweede lockdown is best een uitdaging. Wat er zeker wel nog mag? Een koffie afhalen en meenemen om op een bankje te drinken met je knuffelcontact of tijdens een wandeling (op veilige afstand) met vrienden. Heb je het ondertussen wel gehad met de zoveelste latte met sojamelk en flat white? Probeer de barista's bij Starbucks dan zover te krijgen dat ze een drankje van het geheime menu voor je klaarmaken. Een geheim menu?! Jawel!
Lees verder

Vier jaar geleden nog van Barcelona, nu maakt Alex Song opvallende transfer naar ploeg(je) uit... Djibouti
In het rijtje van opvallende transfers: Alex Song (33), de man die 205 matchen voor Arsenal en 65 voor Barcelona speelde, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Hij tekende een contract van twee jaar bij AS Arta-Solar7, een club uit het Afrikaanse landje Djibouti.
Lees verder

"Handelaars nemen hun webshop niet echt serieus"
De meeste winkeliers zien een nieuw opgezette webshop eerder als een tijdelijke overlevingsstrategie dan als een duurzaam verkoopkanaal. Dat besluiten onderzoekers van de UAntwerpen na een bevraging van bijna vierhonderd kleine Vlaamse winkeliers. "De ondernemers moeten nú profiteren van de geleverde inspanningen en hun online kanaal professionaliseren", waarschuwen Joris Beckers en Ann Verhetsel.
Lees verder

Celina verdubbelt dankzij gitaar haar loon bij Qmusic: zoveel verdient ze als deeltijds kledingverkoopster
Ze wist in de laatste seconden nog te zeggen dat een gitaar zes snaren heeft. Dankzij die muziekkennis mag verkoopster Celina Ottenburgs (27) straks € 1277,11 extra op haar bankrekening schrijven. De jonge mama uit Tongeren werd zo de tweede winnares van 'Verdubbel Je Loon in 60 Seconden' op Qmusic.
Lees verder

Huisbaas vindt gemummificeerd lichaam in appartement in Antwerps Schipperskwartier
Op 22 september deed de huisbaas van een appartement in de Kommekensstraat in het Schipperskwartier een lugubere ontdekking. Toen hij een kast in de woning opende, vond hij een gemummificeerd lichaam. Vermoedelijk lag het lijk al zo'n 3 jaar in de kast in was het dus in verre staat van ontbinding. Volgens het onderzoek gaat het om de partner van de vorige huurster.
Lees verder