Doorgaan naar hoofdcontent

Spanje wil cinema helpen met ‘Netflixtaks’

Spanje wil cinema helpen met 'Netflixtaks'

De Spaanse regering bereidt een wet voor die ervoor moet zorgen dat online streamingsplatformen, zoals Netflix, een deel van hun inkomsten afstaan om de lokale filmindustrie te financieren.

Lees verder

Diego Maradona blijft zeker tot maandag in ziekenhuis: "Hij ervaart periodes van verwarring"

Diego Maradona moet zeker nog tot maandag in het ziekenhuis blijven om te herstellen van de hersenoperatie die hij dinsdag onderging. Dat heeft de arts van de Argentijnse voetballegende laten optekenen.

Lees verder

Leandro Trossard moet wellicht passen voor de Rode Duivels door blessure: "We moeten dit wat tijd geven"

Leandro Trossard moet wellicht verstek laten gaan voor de komende drie interlands met de Rode Duivels, de oefenmatch tegen Zwitserland (11/11) en de laatste twee duels in de groepsfase van de Nations League tegen Engeland (15/11) en Denemarken (18/11). Trossard ontbrak vrijdagavond in de competitiematch van zijn team Brighton & Hove Albion tegen Burnley (0-0). Hij sukkelt met een probleem aan de adductoren.

Lees verder

Italiaanse politie vervoert donornier met lamborghini

De Italiaanse politie heeft met een lamborghini een donornier van Padua naar Rome vervoert. De agenten haalden tot 230 kilometer per uur om de nier op tijd naar het ziekenhuis te brengen, waar dokters wachtten om een transplantatie uit te voeren.

Lees verder

'Opvoedende tik' vanaf nu verboden in Schotland

Kinderen een tik geven bij de opvoeding mag niet meer in Schotland. Het is de eerste regio in Groot-Brittannië waar het slaan van kinderen strafbaar is geworden. Wales volgt vermoedelijk in 2022 met het verbod.

Lees verder

Tenniscoach ruilt Ysaline Bonaventure wellicht in voor David Goffin: "Een vrij plotse keuze die ik niet aanvaard"

Ysaline Bonaventure heeft afscheid moeten nemen van haar coach Germain Gigounon, die volgens verschillende media de nieuwe trainer van David Goffin zou worden. "Het was een vrij plotse beslissing, die me verrast heeft, enkele weken voor aanvang van het nieuwe seizoen", zo heeft de Luikse tennisster zaterdag bekendgemaakt op Instagram.

Lees verder

Opnieuw domper voor Eden Hazard: Rode Duivel test positief op coronavirus

Eden Hazard heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft Real Madrid zaterdagmiddag bekendgemaakt op de clubwebsite. Ook middenvelder Casemiro testte positief.

Lees verder

Acteur Rudy Morren schreef beste Vlaamse misdaadroman dit jaar

Rudy Morren, vooral bekend als acteur, heeft met Sneeuwspoor de beste Vlaamse misdaadroman van het afgelopen jaar geschreven. Hij kreeg er zondag de Knack Hercule Poirotprijs voor.

Lees verder

Geen toeschouwers voor twee F1-wedstrijden in Bahrein

De twee Grote Prijzen Formule 1 in Bahrein zullen zonder toeschouwers plaatsvinden, met uitzondering van enkele mensen uit de gezondheidszorg uit het koninkrijk aan de Perzische Golf die de evenementen wel mogen bijwonen. Dat heeft de organisatie zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

Finale van The Masked Singer was best bekeken VTM-programma in 20 jaar

De finale van het VTM-programma The masked singer had vrijdagavond meer dan twee miljoen kijkers. Daarmee is The masked singer het best bekeken VTM-programma van de afgelopen 20 jaar.

Lees verder

Wereldkampioen Ryan Kamp kroont zich nu ook tot Europees kampioen bij beloften

Ryan Kamp is de nieuwe Europese kampioen veldrijden bij de beloften. De Nederlandse topfavoriet soleerde naar de zege in Rosmalen. Met Thomas Mein en Cameron Meisen vervolledigden twee Britten het podium. Er namen geen Belgische beloften deel aan het EK.

Lees verder

Film Muidhond wint prijs van beste film in Zuid-Korea

De film Muidhond van regisseur Patrice Toye is verkozen tot beste film op het internationaal filmfestival van Gangneung, in Zuid-Korea. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zaterdag.

Lees verder

Medewerker van stembureau in staat Georgia ondergedoken na bedreigingen

Een verkiezingsmedewerker, die de stemmen in de Amerikaanse staat Georgie telde, is ondergedoken nadat hij bedreigingen kreeg. Op de video leek de man een papiertje in de vuilbak te gooien.

Lees verder

Ceylin Alvarado rondt Nederlandse dominantie af en kroont zich tot Europees kampioene veldrijden

Ceylin del Carmen Alvarado is de nieuwe Europese kampioen veldrijden bij de vrouwen. De Nederlandse topfavoriete snelde na een spannende cross naar de zege in Rosmalen. Onze landgenote Sanne Cant finishte als zevende en eerste Belgische.

Lees verder

Zeldzame inktvis gevonden in Koksijde

Op het strand van Sint-Idesbald is vrijdag een kleine achtarm, een zeldzame inktvis, aangetroffen. Momenteel zit het dier in een aquarium in het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne, maar het zal binnenkort weer worden vrijgelaten. Het is pas de vierde keer dat de soort in België wordt waargenomen.

Lees verder

Konvooi oude brandweerwagens is blikvanger op autosnelweg

Een van de grootste brandweermusea ter wereld zal openen in de Kempen. Maar 133 brandweervoertuigen van vroeger en nu zijn niet zo gemakkelijk te verhuizen. Sommige wagens mogen of kunnen niet meer rijden. Met behulp van de Civiele Bescherming, het leger en vrijwilliger , werden zaterdag al heel wat brandweerwagens vanuit Aalst overgebracht naar een van de zeventien reusachtige legerhallen op de oude NAVO-legerbasis in Ravels.

Lees verder

UITSLAG ETAPPE 17 VUELTA. David Gaudu boekt tweede ritzege, Primoz Roglic verzekert zich van eindwinst ondanks ultieme aanval Carapaz

David Gaudu (Groupama-FDJ) heeft de laatste bergrit van de Vuelta gewonnen. De 24-jarige Fransman begon met veertig seconden achterstand aan de lastige slotklim maar soleerde uiteindelijk naar de winst, meteen ook zijn tweede etappezege. Primoz Roglic wint morgen zonder ongelukken zijn twee opeenvolgende Vuelta. Richard Carapaz plaatste nog een ultieme aanval, maar kon de Sloveen niet meer uit de rode leiderstrui rijden.

Lees verder

Live | Advocaten Trump geven persconferentie

De advocaten van president Donald Trump geven om 17.30 uur Belgische tijd een persconferentie in het Four Seasons-hotel in Philadelphia. Dat heeft de president zaterdag zelf meegedeeld op Twitter. Waarschijnlijk zullen ze toelichting geven bij de verschillende gerechtelijke stappen die het campagneteam van Trump onderneemt. Volg het hier live.

Lees verder

Biden wordt 46ste president van de Verenigde Staten

Joe Biden wordt de 46ste president van de Verenigde Staten. De kandidaat van de Democraten haalde het zaterdag nipt in strijdstaat Pennsylvania en die twintig kiesmannen gaven de doorslag om de grens van 270 te bereiken

Lees verder

Trump geeft niet op: 'Deze verkiezingen zijn nog lang niet afgelopen'

Het campagneteam van Donald Trump gaat volgende week verkiezingsresultaten in heel de VS aanvechten in de rechtbank. Dat heeft president Donald Trump laten weten nadat verschillende media Joe Biden hadden uitgeroepen tot de winnaar van de presidentsverkiezingen. 'Deze verkiezingen zijn nog lang niet afgelopen.'

Lees verder

Zo reageerden NBC en Fox News toen duidelijk werd dat Biden zou winnen

Joe Biden heeft volgens voorspellingen van persagentschap AP en nieuwszender CNN de staat Pennsylvania binnengehaald. Hij komt daardoor op 273 kiesmannen en mag zich dus 'president-elect' noemen, de volgende president van de Verenigde Staten. Dit waren de reacties van de Amerikaanse televisie- en radionetwerken NBC en Fox News.

Lees verder

Wie is Kamala Harris, die geschiedenis schrijft als eerste vrouwelijke vicepresident van Amerika?

Kamala Harris, een 56-jarige dochter van een Jamaicaanse vader en een Indiase moeder, wordt de eerste vrouwelijke vicepresident van de VS. Ze is ook de eerste niet-witte vicepresident. De komende jaren wordt ze een belangrijke factor in het Witte Huis, zeker met de leeftijd van president Biden in het achterhoofd. Wie is ze?

Lees verder

Wereldleiders feliciteren Joe Biden en Kamala Harris: 'De Amerikanen hebben gekozen'

Regeringsleiders en staatshoofden uit de hele wereld feliciteren Joe Biden met zijn overwinning in de Amerikaanse verkiezingen, ondanks de weigering president Donald Trump op zich bij de uitslag neer te leggen.

Lees verder

Fans Biden komen massaal op straat om te vieren

Vlak nadat Amerikaanse media Joe Biden tot president hadden uitgeroepen, zijn zaterdag in verschillende Amerikaanse steden mensen op straat gekomen om de overwinning van de Democratische presidentskandidaat te vieren.

Lees verder

Barack Obama: 'Een historische en beslissende overwinning'

Voormalig president Barack Obama heeft Joe Biden en Kamala Harris uitvoerig gefeliciteerd in een persbericht. Hij kijkt daarin ook vooruit: 'Als Joe in januari het Witte Huis binnenstapt, zal hij uitdagingen vinden die geen enkele andere president ooit had.'

Lees verder

Karrenvracht aan kansen en afgekeurde doelpunten: Bayern München wint spektakelrijke Klassiker van Borussia Dortmund

In een spektakelrijke Duitse Klassiker heeft Bayern München met 2-3 van Borussia Dortmund gewonnen. In een wedstrijd waar het voortdurend op en af ging trok Bayern uiteindelijk aan het langste eind. De Duitse recordkampioen won na doelpunten van Alaba, good old Lewandowski en Sané. De tegentreffer van Haaland in het slot van de wedstrijd kwam uiteindelijk te laat om nog een gelijkspel uit de brand te slepen.

Lees verder

Kamala Harris aan Joe Biden: 'Het is ons gelukt'

Kamala Harris wordt de eerste vrouwelijke vicepresident én eerste persoon met zwarte roots van de VS. Ze kon haar geluk niet op en belde met president-elect Joe Biden.

Lees verder

Drie vragen over de toekomst van Trump

Als keizer Nero die Rome in brand steekt, reageerde Donald Trump op zijn wenkende nederlaag in de verkiezingen. Een narcistisch onvermogen om verlies te accepteren? Of is er meer aan de hand? En hoe ziet zijn toekomst eruit?

Lees verder

Washington D.C. viert alsof Amerika WK won: 'Nu moet ik niet meer zo beschaamd zijn'

Veel Amerikanen hadden de voorbije vier nachten nauwelijks geslapen. Maar nu is het lange wachten voorbij. Toen rond de middag, lokale tijd, verschillende nieuwsmedia Joe Biden als 'president-elect' aankondigden, barstte de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. onder een stralende novemberzon uit in vreugde. Jong en oud, zwart, wit, latino en Aziatisch trokken de straat op om samen te feesten, en deel te nemen aan een volksfeest dat tot in de vroege uurtjes beloofde te duren. Trump-aanhangers waren niet te zien.

Lees verder

Twee knappe goals van Bongonda bezorgen Genk derbyzege tegen STVV

KRC Genk won een felbevochten, maar faire Limburgse derby met 1-2. Man van de match was Theo Bongonda. Hij bezorgde Racing Genk met twee goals een knappe 12 op 12 en een voorlopige stek in de top drie van het klassement.

Lees verder

Beerschot laat leidersplaats liggen na 5-5 in Kortrijk

Kortrijk en Beerschot hebben van hun confrontatie een waar spektakelstuk gemaakt dat door kinderlijk verdedigen van Beerschot in de laatste minuut op 5-5 eindigde. Liefst tien goals (!) kregen we te zien, goed voor een gemiddelde van één goal om de negen minuten. Pijlsnel ging het van kant tot kant. Met twee ploegen die vol voor de zege gingen, was dit reclame voor het Belgisch voetbal.

Lees verder

Geplaagd Eupen sleept verdiend punt uit de brand tegen Waasland-Beveren

Eupen en Waasland-Beveren hebben zaterdagavond de punten gedeeld. En daar mogen vooral de Waaslanders tevreden mee zijn. De Panda's domineerden de volledige wedstrijd, maar was niet scherp genoeg in de zone van de waarheid. Frey bracht de bezoekers al snel op voorsprong. De verdiende gelijkmaker van Koch viel pas vijf minuten voor tijd. Beide ploegen schieten weinig op met een puntje.

Lees verder

Munster derde en beste junior in Rally van Hongarije "ondanks mindere bandenkeuze"

Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20) zijn in Hongarije bezig aan een sterke wedstrijd. Vooraf kondigde de Belg, die ook de Luxemburgse nationaliteit heeft, zonder verpinken aan dat hij de strijd wou aangaan met Oliver Solberg (Skoda Fabia), zoon van ex-wereldkampioen Petter Solberg. Inzet is de strijd voor de Europese titel bij de junioren. Na de tweede dag trekt Munster voorlopig aan het langste eind en kan hij een deel van zijn achterstand op Solberg goedmaken en mogelijk zelfs de nieuwe leider worden.

Lees verder

Trump-aanhangers: 'Dit is nog niet gedaan'

Aanhangers van president Donald Trump zijn zaterdag op straat gekomen en weigeren een Republikeinse nederlaag te accepteren. Ze roepen 'Dit is nog niet gedaan' en 'Stop het stelen'.

Lees verder

Joe Bidens eerste speech als president: 'Wij gaan Amerika helen. Ik zie geen rode of blauwe staten, alleen de Verenigde Staten'

Joe Biden, de nieuwe Amerikaanse president, benadrukte in zijn overwinningsspeech dat hij een verzoenende rol op zich wil nemen. In januari wil hij ook meteen een nieuw, nationaal plan uitrollen om de coronacrisis te bedwingen.

Lees verder

Madame Tussauds past kledij Trump aan: 'Hij kan meer tijd op het golfterrein doorbrengen'

Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Londen heeft de kledij van Donald Trump aangepast naar een golfoutfit om '2021 te representeren'.

Lees verder

Kamala Harris, pionier: 'Ik sta op de schouders van alle vrouwen die hiervoor gevochten hebben'

'Aan alle kleine meisjes die nu voor de televisie zitten: droom met ambitie, leid met overtuiging', zei de nieuwe vicepresident Kamala Harris tijdens haar speech op de overwinningsavond van Joe Biden.

Lees verder

Zachte zondag met mogelijk lokaal buitje

Het wordt zondag gedeeltelijk bewolkt met hoofdzakelijk hoge en middelhoge wolkenvelden. Na de middag komt er soms iets meer bewolking, vooral over het westen van het land.

Lees verder

Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames gedaald

Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag, gemeten over een periode van zeven dagen, is voor het eerst sinds begin september gedaald. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal patiënten op intensieve zorg blijft stabiel.

Lees verder

Judd Trump ziet sterretjes tegen Mark Allen, die zich plaatst voor finale van de Champion of Champions snooker

Mark Allen (WS-8) heeft zich zaterdag in het Engelse Milton Keynes voor de finale van het Champion of Champions geplaatst. De 34-jarige Noord-Ier deed dat met een overtuigende 6-1 zege tegen Judd Trump.

Lees verder

Zo werd de speech van Joe Biden onthaald: 'Al is ze nog maar een jaar, hier moest ze bij zijn'

'Ik ben een Democraat, maar ik zal de president zijn van álle Amerikanen.'

Het is een fraaie intentie die Joe Biden uitsprak, maar zijn toehoorders zouden hem toch liever Trump en co eens flink de rekening zien presenteren. En of de tegenpartij de uitgestoken hand aanvaardt, valt nog minder te verwachten.

Lees verder