Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 november 2020

“Ryan Giggs gearresteerd op verdenking van mishandeling vriendin”, persconferentie met Welshe selectie afgeblazen

HLN
"Ryan Giggs gearresteerd op verdenking van mishandeling vriendin", persconferentie met Welshe selectie afgeblazen
Ryan Giggs (46), bondscoach van Wales en ex-ster van Manchester United, is gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin Kate Greville. Dat melden diverse Engelse kranten waaronder The Sun. De Welshe voetbalbond spreekt alvast van "een incident met hun coach".
Lees verder

Vlaamse vrouwen in New York op de eerste rij tijdens Amerikaanse verkiezingen: "Als Trump niet wint, vrees ik voor een burgeroorlog"
Als straks om 6u 's ochtends de stembureaus openen in New York (12u 's middags bij ons, red.), zal één ervan alvast bemand zijn door Katelijne De Backer: de ex-partner van Marcel Vanthilt werkt een hele dag als poll worker in New York. "Hoe meer mensen correct werken op die stembureaus, hoe eerlijker de verkiezingen zullen lopen." Elders in The Big Apple roept PR-wonder Eef Vicca de Amerikanen op om te stemmen. "Ik blijf het kiessysteem hier ingewikkeld vinden, maar ik zeg: elke stem telt en geloof zeker niet in de peilingen." Twee Vlaamse vrouwen laten in de USA hun stem gelden.
Lees verder

Vrouw van Gerd Müller, die vandaag 75 wordt: "Hij slaapt naar zijn einde toe"
Het gaat niet goed met één van de beste aanvallers aller tijden, Gerd Müller. Zijn vrouw Uschi verklaarde gisteren, een dag voor de 75ste verjaardag van haar man, in Bild dat Müller "naar zijn einde toe slaapt".
Lees verder

Joe-presentator Raf Van Brussel besmet met coronavirus: "Vreemde hoofdpijn, maar geen koorts"
Raf Van Brussel (49) en Rani De Coninck (50) zijn deze week niet te horen in de avondspits op radiozender Joe. De presentator en muzikant zit namelijk in quarantaine na een positieve coronatest.
Lees verder

Adil El Arbi verslagen door overlijden Ward Verrijcken: "Hij geloofde vanaf de eerste dag in ons"
Ward Verrijcken, filmjournalist voor de VRT, is onverwacht overleden op 47-jarige leeftijd. Zijn dood kwam voor velen uit zijn omgeving als een donderslag bij heldere hemel, zoals ook voor regisseur én persoonlijke vriend Adil El Arbi (32). Op Instagram herdenkt hij de filmjournalist nu met een pakkend eerbetoon.
Lees verder

Dader mesaanval Nice test positief op Covid-19, besmetting vertraagt ondervraging
De man die vorige week donderdag drie mensen doodstak in een kerk in Nice, heeft positief getest op Covid-19, zo is dinsdag van een bron dicht bij het dossier vernomen. De dader ligt op dit moment zwaargewond in het ziekenhuis, nadat hij in de kerk door de politie was neergeschoten. De besmetting kan de ondervraging van de 21-jarige Tunesiër Brahim Issaoui met verscheidene dagen vertragen.
Lees verder

Afvaller Nelis kan zijn ontgoocheling moeilijk verbijten in 'Boer zkt. Vrouw': "Ik geloof niet dat Thibaut Veerle gelukkig zal maken"
"Thibaut heeft voor mij volledig afgedaan", zegt Nelis (28), die in de strijd om het hart van Veerle het hoofd moest buigen voor z'n liefdesrivaal in 'Boer zkt Vrouw'. En daar heeft hij het nog steeds lastig mee. "Ze heeft zich laten ompraten door haar ouders en vrienden", zegt hij gepikeerd. Al zal die ruzie achter de schermen ook niet geholpen hebben...
Lees verder

LIVE VUELTA. Geen positieve coronatests tijdens tweede rustdag, pakt Roglic rode trui in tijdrit?
Daags na de tweede rustdag zijn de tijdrijders aan zet. Er worden 33,8 kilometers afgelegd. In het slot ligt de Mirador de Ézaro, een klim van 1,8 kilometer met een gemiddelde stijging van 14,6 procent. Neemt Roglic de rode trui weer over? Volg het LIVE op HLN.be!
Lees verder

Directies willen dat leerlingen tijdens thuisonderwijs aangepaste kledij dragen
Nu de leerlingen in de tweede en derde graad van het middelbaar na de herfstvakantie opnieuw deeltijds afstandsonderwijs krijgen, voeren verschillende directies regels en dresscodes in voor thuisonderwijs. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

Alweer kopzorgen voor Club-coach Clement: Deli mist laatste training en moet nieuwe coronatest ondergaan
De kans is groot dat Simon Deli de Champions League-wedstrijd van morgenavond tegen Borussia Dortmund mist. Dat blijkt uit een tweet die Club Brugge zopas de wereld in stuurde.
Lees verder

#Zorgvoorlicht: een stevige portie inspiratie om thuis een lichtpuntje te creëren in deze donkere tijden
In deze donkere tijden kan elk van ons een lichtpuntje zijn voor een ander. Daarom startten HLN en VTM NIEUWS de actie #Zorgvoorlicht, in de hoop dat elke avond tussen 18u en 22u achter elk raam, in elke tuin of op elk terras in Vlaanderen een lichtje te zien zal zijn. Als een teken van hoop en verbondenheid, voor de zorg en voor elkaar. Meedoen? We verzamelen een portie inspiratie – en leuke lampjes – om dat lichtpuntje snel en op een leuke manier vorm te geven.
Lees verder

Ook al meer dan 5 jaar bij dezelfde energieleverancier? Slecht voor uw portemonnee
Uit een onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat 48% van de Belgen al vijf jaar of langer dezelfde elektriciteitsleverancier trouw blijft. Opvallend, omdat overstappen naar een andere energieleverancier vaak een forse besparing kan opleveren. Mijnenergie.be dook in de cijfers.
Lees verder

COLUMN. "Als die rensters vinden dat wat zij bieden voldoende is, geen minuut in beeld komen en toch goed betaald krijgen, dan denk ik: tja"
Acht Nederlandse vrouwen in de top tien van de Koppenbergcross. Van de Belgische dames geen spoor. Onze analist Niels Albert staat in zijn wekelijkse column stil bij de Belgische crossvrouwen. "Cant was altijd een categorie beter dan de andere Belgen. De opvolging is er niet gekomen. Hoelang praten we al over Laura Verdonschot?"
Lees verder

"Als die rensters vinden dat wat zij bieden voldoende is, geen minuut in beeld komen en toch goed betaald krijgen, dan denk ik: tja"
Acht Nederlandse vrouwen in de top tien van de Koppenbergcross. Van de Belgische dames geen spoor. Onze analist Niels Albert staat in zijn wekelijkse column stil bij de Belgische crossvrouwen. "Cant was altijd een categorie beter dan de andere Belgen. De opvolging is er niet gekomen. Hoe lang praten we al over Laura Verdonschot?"
Lees verder

OPROEP. Heeft u nog een vraag over de Amerikaanse verkiezingen? Stel ze hier!
Vandaag, 3 november 2020, trekken de Amerikanen naar de stembus. Ze beslissen of huidig president Donald Trump vier jaar langer aan de macht blijft, of zijn Democratisch tegenstander Joe Biden het van hem overneemt. Heeft u nog een vraag over de verkiezingen in de Verenigde Staten? Stel ze via onderstaand formulier en in de namiddag beantwoordt Amerikakenner Bart Kerremans er zoveel mogelijk in de studio van HLN LIVE.
Lees verder

Ex-Borussiaspeler die in 1987 met 5-0 van Club verloor: "Als Brugge compact staat en snel omschakelt, maken ze kans"
Kent u Thomas Helmer (55) nog? De ex-Dortmund-speler heeft nare herinneringen aan Club Brugge en omgekeerd denkt België niet graag terug aan de 68-voudig Duits international Helmer – het WK '94, weet u wel. Nu modereert Helmer al jaren de Duitse tv-voetbalshow 'Doppelpass' op Sport 1. Uw krant kon hem bevragen over het CL-duel van morgen. "Ik vind Dortmund soms té balverliefd."
Lees verder

Experts voorzichtig aan de slag om 'vliegende metro' van walvisstaart te takelen in Nederland: "Gelukkig is het windstil"
Een groep experts is dinsdagmorgen in het Nederlandse Spijkenisse met grote voorzichtigheid begonnen om de doorgeschoten metro van het walviskunstwerk te takelen waarop hij belandde. Een uiterst precair klusje na een bijzonder bizar ongeval.
Lees verder

Vertrouwen in federale overheid voor het eerst in stijgende lijn
Bijna de helft van de deelnemers aan de Grote Coronastudie van de UAntwerpen heeft sinds kort wat meer vertrouwen in de manier waarop de verschillende overheden de coronacrisis aanpakken. Vooral het vertrouwen in de federale overheid heeft een boost gekregen, melden de onderzoekers dinsdag.
Lees verder

YouTuber Acid na overlijden van Hasseltse vlogger Kastiop: "Het is niet omdat je succesvol bent dat er geen mentale problemen zijn"
Het overlijden van de Hasseltse vlogger Kacper 'Kastiop' Przybylski (22) komt hard aan. Niet alleen voor zijn familie en vrienden, ook voor zijn collega's uit het YouTube-wereldje is dit een zware klap. In een nieuwe video reageert YouTuber Acid, die onlangs in opspraak kwam door de veelbesproken 'oorlog' op YouTube, op de dood van Kacper en wil hij mentale problemen bespreekbaar maken. "Het is niet omdat je goed bezig bent, dat je niet depressief kan zijn", aldus Acid.
Lees verder

Marthe van K3 toont in promocampagne (eindelijk) haar Baba Yega-lief
De populaire dansgroep Baba Yega liet vorige week in een aftelcampagne op Instagram weten dat ze na vier jaar hun alienmaskers afzetten in de clip bij hun nieuwe single 'Halloween'. Of de gezichten van de originele leden zijn, is wel niet zeker. Aan de campagne werkten BV's als Bart Kaëll, An Lemmens en Andy Peelman mee.
Lees verder