Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 november 2020

Retie: Hulp nodig of nood aan een gesprek? Retie Helpt staat voor jou klaar!

Hulp nodig of nood aan een gesprek? Retie Helpt staat voor jou klaar!
Heel wat van onze medeburgers verblijven momenteel verplicht in quarantaine of isolatie. Daarnaast zijn er heel wat mensen angstig om het huis te verlaten om boodschappen te doen. Heb je hulp nodig voor bepaalde zaken? Laat het ons weten!
Lees verder

Ophokplicht pluimvee: Vogelgriepvirus H5N8 - Aanvullende maatregelen voor particuliere houders van pluimvee en vogels
Op 13 november werd een besmetting met het vogelgriepvirus vastgesteld bij 3 wilde vogels aan onze kust. Om verdere besmettingen te voorkomen, worden er nu preventieve maatregelen genomen in het hele land. Zowel professionelen als particulieren moeten hun pluimvee verplicht afschermen.
Lees verder

Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter van 23 tot 29 november
Tijdens 'De week van de afvalophaler en recyclageparkwachter' kan je jouw waardering tonen aan de meer dan 250 mannen en vrouwen, afvalophalers én recyclageparkwachters, die in de Kempen dagelijks paraat staan zodat jij je afval gemakkelijk kwijt kunt.
Lees verder

Groeipakket: coronatoeslag voor kwetsbare kinderen
De Vlaamse regering voorziet een toeslag van 33,67 euro per kind voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Deze toeslag wordt in december automatisch betaald via het Groeipakket, je hoeft hiervoor niets te doen. Er worden intussen ook valse berichten via WhatsApp verspreid. Verwijder deze!
Lees verder