Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 november 2020

Postbode Pennsylvania bekent valse beschuldigingen over stemfraude

HLN
Postbode Pennsylvania bekent valse beschuldigingen over stemfraude
Een medewerker van het Amerikaanse staatspostbedrijf US Postal Service (USPS) uit de staat Pennsylvania heeft toegegeven dat hij eerdere beweringen van verkiezingsfraude uit zijn duim heeft gezogen. Dat meldt The Washington Post. De postbode, Richard Hopkins, had beweerd dat een leidinggevende in de plaats Erie medewerkers had geïnstrueerd om te laat verstuurde briefstemmen te antedateren om ze te laten meetellen.
Lees verder

LIVE. Fauci waarschuwt voor verdere verslechtering situatie in VS
Meer dan 500.000 mensen in ons land hebben reeds positief getest op het coronavirus. Het virus maakte ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Maar er is ook goed nieuws: het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is onder de 600 gezakt. En farmareus Pfizer laat weten dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Regering Hongkong zet vier oppositieleden af nadat China 'patriotisme' vereiste voor parlementariërs maakt
Terwijl de ogen van de wereld de laatste dagen vooral op de Verenigde Staten zijn gericht, heeft het Chinese parlement besloten om de autonomie van Hongkong verder in te perken door "patriotisme" voortaan een wettelijke vereiste te maken voor leden van het parlement van Hongkong. Met de nieuwe wet in de hand heeft de China-gezinde regering van Hongkong per direct vier oppositieleden van de zogeheten Wetgevende Raad uit hun functie gezet.
Lees verder

Onze columnist Niels Albert vindt dat Iserbyt de lat hoog moet durven te leggen: "En nu het BK, Eli!"
Eli Iserbyt is in bloedvorm. Onze columnist Niels Albert vindt dat de West-Vlaming, vandaag actief in de Jaarmarktcross in Niel, na zijn EK-titel nu ook voor de Belgische trui moet gaan. "Wout van Aert zal erbij zijn op het BK, maar Eli moet de lat hoog leggen voor zichzelf."
Lees verder

Binnenkort tot 30.000 euro voor een kleinere wagen? "Betaalbare stadsauto sterft uit"
Wil je een klein autootje dat ook nog eens betaalbaar is? Haast je dan maar om er een te kopen. Ze sterven immers uit, die stadsmussen. Maar hoe komt dat? En wat worden de nieuwe stadswagens? Onze auto-expert Joost Bolle legt uit. "Veel merken vinden dat het sop de kolen niet meer waard is."
Lees verder

Millie Bobby Brown uit 'Stranger Things' in diepe rouw na overlijden grootmoeder
Millie Bobby Brown heeft afscheid moeten nemen van haar oma. In een verdrietige post op Instagram schrijft de 16-jarige hoe moeilijk het was haar grootmoeder aan Alzheimer te zien lijden.
Lees verder

HET DEBAT. Moeten we de strenge maatregelen volhouden tot we nog nauwelijks besmettingen hebben in België?
Het aantal nieuwe besmettingen daalt al enkele dagen, en ook de ziekenhuisopnames nemen sinds kort af. Reden om (binnenkort) de teugels te vieren? Of houden we toch nog beter vast aan de strenge maatregelen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
Lees verder

Speel vanmiddag (12u) mee met onze LIVE quiz en win een gesigneerd thuisshirt van de Rode Duivels!
Tijd voor de Duivels, tijd voor een quiz! Onze nationale ploeg begint vanavond met een oefenwedstrijd tegen Zwitserland aan hun laatste drieluik van het jaar en daar koppelen wij bij HLN.be en VTM Nieuws een driedelige LIVE quiz aan vast! Deze middag omstreeks 12u vuurt VTM-voetbaljournalist Jarno Bertho tien meerkeuzevragen op u af, de winnaar gaat met een gehandtekend thuisshirt van de Rode Duivels aan de haal! Deelnemen doet u via deze link! Wees zeker op tijd, want wie te laat komt, speelt niet mee voor de prijs.
Lees verder

Hoe de buis van 'de beul' een topkeeper maakte van Mignolet: "Eerst kwam Simon nog geen 5 centimeter van de grond"
Nu wereldsterren, maar ooit gewoon jongetjes met dezelfde droom. Hoe begon de weg naar de top van onze Rode Duivels? Uit ons archief halen we de reeks 'Toen de Duivels nog duiveltjes waren' boven, met unieke jeugdportretten van onze gouden generatie. Vandaag: Simon Mignolet (32), die vanavond wellicht voor de 29ste keer onder de lat staat bij de Rode Duivels.
Lees verder

Na 18 jaar maakt Dwayne 'The Rock' Johnson nieuwe versie 'The Scorpion King'
Het productiehuis van Dwayne 'The Rock' Johnson (48) werkt aan een reboot van 'The Scorpion King'. Volgens Deadline zal de acteur daar zelf waarschijnlijk wel in te zien zijn, maar wordt er een nieuw gezicht gezocht voor de titelrol.
Lees verder

Oprah Winfrey en Brad Pitt slaan handen in mekaar voor verfilming 'The Water Dancer'
Brad Pitt (56) en Oprah Winfrey (56) slaan de handen ineen voor een verfilming van bestseller 'The Water Dancer'. Hun productiebedrijven gaan samen aan de slag met de filmversie van het boek van Ta-Nehisi Coates.
Lees verder

Bevestigd: Democraten behouden controle over Huis van Afgevaardigden
Dat de Democraten na de verkiezingen van vorige week in de Verenigde Staten de controle behouden over het Huis van Afgevaardigden was al langer duidelijk, maar het is nu ook bevestigd. Persagentschap AP riep afgelopen nacht een winnaar uit in verschillende kiesdistricten, waardoor de Democraten al net de 218 zetels hebben die nodig zijn voor een meerderheid. In zowat zestien districten is er nog geen winnaar aangeduid.
Lees verder

Bjarne Riis stopt als manager van NTT Pro Cycling, ploeg benadrukt dat het "wil blijven vechten om toekomst te verzekeren"
Bjarne Riis legt zijn functie als algemeen manager van NTT Pro Cycling neer. De voormalige Deense Tourwinnaar was sinds begin dit jaar aan de slag bij het Zuid-Afrikaanse WorldTour-team, dat vanwege financiële problemen op zoek is naar een overnemer.
Lees verder

Sinéad O'Connor verdwijnt weer van radar: mentale problemen en verslaafd aan "andere drugs dan wiet"
De tournee die Sinéad O'Connor (53) voor volgend jaar op de planning had staan, gaat niet door. De zangeres liet dinsdag op Twitter weten dat ze zich eerst wil laten behandelen voor verslavings- en mentale problemen.
Lees verder

Acteur Rudy Morren over zijn carrièreswitch: "Financieel is het een drama"
"Van acteren kan je leven. Maar van boeken schrijven? Nee, ik denk het niet." En toch zet Rudy Morren (57) zijn acteercarrière stop om voltijds schrijver te kunnen zijn. Als we hem nog op 't scherm zien, zal het in herhalingen zijn.
Lees verder

Online platform Guud maakt thema's als menstruatiecyclus, hormoonhuishouding en vruchtbaarheid toegankelijk
Drie vierde van de vrouwen in België weet weinig over haar menstruatiecyclus en bijhorende hormonen. Toch heeft negentig procent er last van. Krampen, moodswings of vermoeidheid zijn maar een paar voorbeelden. De oplossingen die het internet aanbiedt zijn niet altijd betrouwbaar en op een afspraak bij de gynaecoloog wacht je soms maanden. Daarom richtte de Vlaamse voedings- en vruchtbaarheidscoach Morgane Leten (33), Guud op: een online platform voor iedereen die meer wil weten over (de impact van) de hormonale cyclus en vruchtbaarheid.
Lees verder

Van de akelige valpartijen van Evenepoel en Jakobsen tot de exploten van 'Wonder Wout': dit is ons wieleroverzicht van 2020
We kregen een uniek wielerjaar. Door corona. Maar vooral ook dankzij fantastische prestaties en - jammer genoeg - dramatische gebeurtenissen. Dit is ons wieleroverzicht van 2020 in vijf thema's. In tekst, foto én video. En u kan in elke categorie kiezen welk moment het meest is bijgebleven
Lees verder

Duizenden Filipijnen op de vlucht voor vijfde cycloon in één maand tijd
Op Luzon, het grootste eiland van de Filipijnen, zijn duizenden inwoners op de vlucht geslagen voor een nieuwe cycloon. 'Vamco', die lokaal de naam 'Ulysses' kreeg, is al de vijfde cycloon in een maand tijd.
Lees verder

Football Talk. Ex-Realspeler Gago zet punt achter carrière - PSV en Philips verlengen "langstlopende verbintenis ter wereld"
De Argentijnse middenvelder Fernando Gago stopt op zijn 34ste met voetballen. De gewezen speler van Real Madrid kende de voorbije jaren heel wat blessureleed. Gago is een jeugdproduct van Boca Juniors. In 2006 werd hij door Real Madrid voor ruim twintig miljoen euro naar Europa gehaald. De stijlrijke middenvelder speelde in totaal vijf seizoenen voor Real, waarmee hij twee keer kampioen werd en de Spaanse beker won. Na een uitleenbeurt aan Roma droeg hij ook een seizoen het shirt van Valencia. In 2013 keerde Gago terug naar Argentinië.
Lees verder

Sterkhouders 'De Slimste Mens' hebben persoonlijke boodschap voor Ella Leyers na nieuw record
Niet minder dan 18 afleveringen denderde ze als een stoomtrein door 'De Slimste Mens ter Wereld', een record dat alle andere records heeft verbroken en verbrijzeld. Ella Leyers schrijft met haar prestaties meteen 'De Slimste Mens'-geschiedenis, en daarom hebben een paar straffe kandidaten uit afgelopen seizoenen een persoonlijke boodschap opgenomen om haar te feliciteren met het record.
Lees verder