Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 november 2020

Om 19 uur nieuwe update uit Nevada: volg de persconferentie hier live

HLN
Om 19 uur nieuwe update uit Nevada: volg de persconferentie hier live
In Nevada volgt om 19 uur een persconferentie over de laatste stand van zaken. Joe Biden staat er voorlopig aan de leiding met 626.211 stemmen (49,8%), tegenover 605.669 stuks voor Donald Trump (48,1%). Nog acht procent van de stemmen moet hier geteld worden, er staan zes kiesmannen op het spel. Als Biden hier zou winnen, heeft hij sowieso nog een andere staat nodig om definitief het presidentschap op te eisen.
Lees verder

OVERZICHT. Biden vergroot voorsprong in Pennsylvania, Georgia stevent af op hertelling, inhaalrace Trump in Arizona
Twee dagen na het sluiten van de stembureaus hebben de Amerikaanse verkiezingen nog altijd geen winnaar. In de cruciale strijdstaten Pennsylvania en Georgia is Joe Biden over Donald Trump gewipt. In Pennsylvania ligt Biden 13.371 stemmen voor met 96 procent van de stemmen geteld. Kiesautoriteiten daar zeggen dat nog dagenlang stemmen geteld zullen worden voordat de uitslag bekend is. Met winst in deze staat - goed voor 20 kiesmannen - overschrijdt de Democraat de grens van 270 kiesmannen en verzekert Biden zich van het presidentschap. In Georgia, waar de Democraat een voorsprong van 1.600 stemmen op Trump heeft, lijkt een hertelling onafwendbaar. De definitieve uitslag van die staat laat mogelijk tot eind november op zich wachten.
Lees verder

Eindelijk minder ziekenhuisopnames, maar te vroeg voor euforie: "Echte piek moet nog komen"
Minder besmettingen én — eindelijk! — minder ziekenhuisopnames: het lijkt er op dat we de piek van de tweede coronagolf hebben bereikt. Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde, reageert opgelucht. Margot Cloet van Zorgnet-Icuro is sceptischer: "Natuurlijk is het belangrijk om hoop te geven, maar goeie cijfers van twee dagen zeggen in mijn ogen niet zoveel. De cijfers in de ouderenzorg verslechteren, ik denk dat de piek nog moet komen."
Lees verder

Fotograaf Koen Dhollander liet 34 BV's poseren in Antwerpen: "Locaties waar leuke verhalen aan vasthangen, dát zijn de plekken die een stad maken"
Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken tijdens het Feest van het Boek. Vandaag: Koen Dhollander (55) uit Merksem, die met 'Bekend Antwerpen' zijn derde fotoboek lanceert. Met maar liefst 37 bekende mensen trok de fotograaf naar bekende plekken in Antwerpen waar zij graag komen of waar ze een bijzondere herinnering aan hebben.
Lees verder

Vreemde toespraak Trump dreigt zijn partij te verscheuren: "Hij wakkert gevaarlijke passies bij mensen aan"
Donald Trump heeft in een vreemde toespraak vanuit het Witte Huis herhaald dat de verkiezingen gestolen worden door de Democraten. "Als je de legale stemmen telt, win ik met gemak", klonk het. Verschillende tv-zenders schakelden uiteindelijk weg van de toespraak, en steeds meer Republikeinen nemen afstand van de president. Anderzijds blijven prominente figuren als Lindsey Graham en Ted Cruz pal achter Trump staan. Zijn partij dreigt zo verscheurd te raken.
Lees verder

OVERZICHT. Uitslagen laten op zich wachten, Biden spreekt vannacht het Amerikaanse volk toe
Twee dagen na het sluiten van de stembureaus hebben de Amerikaanse verkiezingen nog altijd geen winnaar. Joe Biden zal daarom vannacht om 02 uur Belgische tijd live het Amerikaanse volk toespreken, wat rechtstreeks te zien zal zijn op HLN LIVE. In de cruciale strijdstaten Pennsylvania en Georgia is de Democraat al over Donald Trump gewipt. Met winst in Pennsylvania verzekert Joe Biden zich van het presidentschap, maar het tellen van de resterende stemmen kan in enkele strijdstaten nog dagen duren. In Georgia is het verschil tussen beide kandidaten inmiddels zo klein dat een hertelling onafwendbaar lijkt.
Lees verder

LIVE (20u45). Wat kan KV Mechelen op eigen veld tegen Charleroi?
• Jupiler Pro League • Speeldag 12 • Aftrap: 20u45 • AFAS Stadion
Lees verder

Greet De Keyser: "Trump gaf die toespraak helemaal alleen, dat zegt toch veel"
Donald Trump is niet van plan om zich gewonnen te geven. Dat bleek uit de vreemde speech die hij vorige nacht gaf vanuit het Witte Huis. Opvallend wel: de president stond er helemaal alleen. "En dat zegt toch wel veel", oordeelt onze experte Greet De Keyser.
Lees verder

LIVE. De finale van 'The Masked Singer' zit vol verrassingen: wie zit er achter de laatste 3 maskers?
Vandaag strijden de laatste overgebleven deelnemers om de winst in 'The Masked Singer'. En het zijn niet van de minsten: Koningin, Wolf en Duiker bewezen de vorige weken al dat ze de beste zangers van dit seizoen zijn, maar de vraag blijft: wie is dé beste? En bovendien wordt er voor de kijkers nog een andere prangende vraag beantwoord: wie zijn nu toch die gemaskerde zangers? Volg alle onthullingen hier live mee.
Lees verder

LIVE. Wolf valt als eerste af in de finale van 'The Masked Singer': wie zit er achter het masker?
Vandaag strijden de laatste overgebleven deelnemers om de winst in 'The Masked Singer'. En het zijn niet van de minsten: Koningin, Wolf en Duiker bewezen de vorige weken al dat ze de beste zangers van dit seizoen zijn, maar de vraag blijft: wie is dé beste? En bovendien wordt er voor de kijkers nog een andere prangende vraag beantwoord: wie zijn nu toch die gemaskerde zangers? Volg alle onthullingen hier live mee.
Lees verder

SHOWBITS. Marie is weg met Samson, dus Gert moet met zijn andere honden gaan wandelen en van wie is deze oogappel?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. KV Mechelen verzuimt verder uit te lopen, ook Defour mist opgelegde kans
• Jupiler Pro League • Speeldag 12 • Aftrap: 20u45 • AFAS Stadion
Lees verder

LIVE. KV Mechelen verspeelt voorsprong voor tweede keer: Vanlerberghe verschalkt ongelukkig eigen doelman
• Jupiler Pro League • Speeldag 12 • Aftrap: 20u45 • AFAS Stadion
Lees verder

LIVE. Charleroi op gelijke hoogte: Rezaei kopt vrije trap van Morioka binnen
• Jupiler Pro League • Speeldag 12 • Aftrap: 20u45 • AFAS Stadion
Lees verder

Football Talk. Mirallas scoort eerste doelpunt voor Gaziantep - Italiaanse bondscoach Mancini test positief
Kevin Mirallas heeft zijn eerste doelpunt gescoord voor zijn nieuwe werkgever Gaziantep. Net voor rust (44e) maakte hij de 1-0, waarmee hij zijn team op weg zette naar een 3-1-zege tegen Besiktas op de achtste speeldag in de Turkse competitie. In de stand is Gaziantep met elf punten zevende.
Lees verder

OVERZICHT. Biden loopt uit in Pennsylvania, hertelling in Georgia. Trump belooft 'geen juridisch middel onbenut te laten'
Twee dagen na het sluiten van de stembureaus hebben de Amerikaanse verkiezingen nog altijd geen winnaar. Hoewel Biden bij winst van de 20 kiesmannen in Pennsylvania zich verzekert van het presidentschap, kan het tellen van de stemmen in de strijdstaten nog dagen duren. In Georgia is het verschil tussen beide kandidaten zo klein dat een hertelling onafwendbaar lijkt. Trump geeft zich nog niet gewonnen en kondigt juridische stappen aan: "Ik zal de strijd voor jullie en ons land nooit opgeven"
Lees verder

Aanpak coronacrisis kost overheden dit jaar 17,5 miljard euro
De aanpak van de coronacrisis zal alle overheden in ons land dit jaar 17,5 miljard euro hebben gekost. Dat staat in de beleidsnota van de staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld). Voor volgend jaar voorspelt de staatssecretaris een impact van iets meer dan 3 miljard. Meer dan twee derde van dat bedrag komt op de rekening van de federale overheid en de sociale zekerheid te staan.
Lees verder

Drie verdachten in verdenking gesteld na onthoofding van Franse leraar
In het onderzoek naar de moord op Samuel Paty, de Franse leraar die onthoofd werd bij een islamitische aanslag, zijn drie verdachten in verdenking gesteld. Ze zouden zich 'terroristisch verenigd' hebben, laat een gerechtelijke bron weten.
Lees verder

Kardashians verscheurd door hevigste ruzie ooit: "Dit is heel, heel erg"
Realityzussen Kendall en Kylie Jenner hebben elkaar anderhalve maand niet gesproken na hun verhitte ruzie tijdens de opnames van 'Keeping up with the Kardashians'. De onenigheid verscheurde hun moeder Kris, maar ook hun beroemde halfzussen. Uiteindelijk leidde een boek tot de verzoening.
Lees verder

Pro League maakt nieuwe afspraken: zwaar getroffen clubs collectief in quarantaine
Om het aantal coronabesmettingen binnen professionele voetbalclubs sneller onder controle te krijgen, kunnen clubs volledig in lockdown geplaatst worden. Dat heeft de Pro League vandaag bevestigd. Voortaan zullen inhaalmatchen op avonden met Europees voetbal ingepland kunnen worden, maar ook in een weekend waarin al een wedstrijd op het programma stond.
Lees verder