Doorgaan naar hoofdcontent

Noords minimalisme en Aziatische warmte: Japandi is de grote interieurtrend voor 2021

HLN
Noords minimalisme en Aziatische warmte: Japandi is de grote interieurtrend voor 2021
Scandinavië en Japan liggen duizenden kilometers van elkaar, en toch vormen de twee een perfecte match. Zeker als het op ons interieur aankomt. Voeg ze samen en je krijgt Japandi, de combinatie van het Noordse minimalisme met de Aziatische warmte en rustieke elegantie. Ofwel: het beste van de twee werelden. Interieurarchitect Bart Appeltans - bekend van 'Blind Gekocht' - vertelt waarom deze decotrend bezig is aan een opmars en hoe je hem zelf in huis haalt. "We willen weg van de cleane, steriel witte interieurs. Het mag allemaal wat warmer."
Lees verder

Ondanks protest verbouwen Emmanuel en Veronica een oude rijwoning tot moderne blikvanger
Drie jaar geleden nam architect Emmanuel De Keersmaeker (45) zelf de touwtjes in handen voor de renovatie van zijn rijwoning in Schaarbeek. Samen met zijn vrouw Veronica (43) en hun drie kinderen geniet hij nu van grote open ruimtes, veel lichtinval en een hedendaagse architectuur. Bouwsite Livios mocht binnenkijken.
Lees verder

Lisa (16) en Othman (11) over hun diagnose diabetes type I: "Als we ons niet goed verzorgen, kunnen we doodgaan. Daar word ik toch een beetje bang van"
Terwijl hun leeftijdsgenoten onbezorgd kunnen snoepen van donuts of ijsjes, moeten Lisa (16) en Othman (11) bij elke hap die ze nemen, nadenken. De tieners hebben diabetes type I, wat betekent dat hun lichaam geen insuline aanmaakt en hun bloedsuikerspiegel verstoord is. "Als mijn suiker te laag staat, voel ik mij soms zo slap dat ik mijn pen niet meer kan vasthouden", zegt Othman. "Bij mij gaat alles dan trager", aldus Lisa. "Op zo'n moment moet ik een uur nadenken over hoeveel twee plus twee is." Op de vooravond van Wereld Diabetes Dag vertellen openhartig over hun diagnose en de invloed ervan op hun jonge leven.
Lees verder

Wat is een 'salary cap'? Salarisplafond gebruikelijke formule in 5 grote Amerikaanse teamsporten
De plannen voor een 'salary cap' in de Formule 1 worden groter en groter. Volgens de laatste plannen komt het plafond straks op 21 miljoen euro loon te liggen voor twee piloten. De autosport treedt daarmee in de voetsporen van heel wat Amerikaanse sporten. Een overzicht.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Dany Verstraeten, Martine Tanghe en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Ook Moderna wil nog deze maand effectiviteit van coronavaccin aantonen
Na de aankondiging van Pfizer begin deze week verwacht nu ook concurrent Moderna nog voor het eind van de maand te weten hoe doeltreffend het eigen coronavaccin is. De bekende Amerikaanse viroloog Anthony Fauci heeft alvast goede hoop op even bemoedigende resultaten als die van Pfizer/BioNTech, gezien het om soortgelijke vaccins gaat.
Lees verder

Nederlandse school in shock: leerling (13) wordt onwel op school en sterft
In het Nederlandse Kampen is een 13-jarige overleden nadat hij onwel was geworden op school. Dat heeft de school zelf in een brief laten weten aan ouders en leerlingen. Slachtofferhulp staat alle andere studenten bij.
Lees verder

Joke Van de Velde, 20 jaar na Miss België: "Nu zou ik het niet meer doen, er ging veel glamour verloren"
"De dag waarop de verkiezing van VTM verdween, is het naar mijn mening veel van zijn glamour verloren." 20 jaar geleden beleefde ex-Miss België Joke Van de Velde (40) haar missjaar, maar nu zou ze het niet zomaar opnieuw doen, vertelt ze in een interview. Joke blikt terug op haar deelname, de gevolgen ervan, vertelt over haar 'geheime' relatie en hoe ver ze in die twee decennia gekomen is. "Meer dan vroeger volg ik mijn buikgevoel. Ik ben bijvoorbeeld niet ingegaan op de vraag om op de cover te staan van Playboy."
Lees verder

Max Verstappen is snelste in eerste gladde oefensessie van Turkije
De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) heeft de beste tijd neergezet tijdens de eerste oefensessie voor de Grote Prijs van Turkije in Istanboel. Dit is de veertiende manche in het wereldkampioenschap Formule 1.
Lees verder

De groep des doods en Britse clash: dit zijn de poules van het EK 2021
De zes poules voor EURO 2020 (eigenlijk 2021) zijn bekend. Gisteravond konden Schotland, Hongarije, Slovakije en Noord-Macedonië zich nog plaatsen via de barrages. De Hongaren komen terecht in de 'groep des doods'. Voor Schotland wacht er een Britse clash tegen Engeland. Hieronder vindt u een overzicht van alle poules, met het aantal EK-deelnames (EURO 2020 meegerekend) en het beste resultaat per land.
Lees verder

De groep des doods en Britse clash: dit zijn de poules van het EK 2021
De zes poules voor EURO 2020 (eigenlijk 2021) zijn bekend. Gisteravond konden Schotland, Hongarije, Slovakije en Noord-Macedonië zich nog plaatsen via de barrages. De Hongaren komen terecht in de 'groep des doods'. Voor Schotland wacht er een Britse clash tegen Engeland. Hieronder vindt u een overzicht van alle poules, met het aantal EK-deelnames (EURO 2020 meegerekend) en het beste resultaat per land.
Lees verder

Van Gucht: "10 tot 20 procent zal antilichamen hebben na tweede golf, maar groepsimmuniteit blijft veraf"
Na de tweede golf zal 10 tot 20 procent van de bevolking antilichamen hebben tegen het coronavirus, maar dat betekent nog lang niet dat er sprake is van groepsimmuniteit. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd tijdens de briefing van de Crisiscel rond het coronavirus.
Lees verder

Steven Van Gucht: "10 tot 20 procent zal antilichamen hebben na tweede golf, maar groepsimmuniteit is nog veraf"
Na de tweede golf zal 10 tot 20 procent van de bevolking antilichamen hebben tegen het coronavirus, maar dat betekent nog lang niet dat we in de buurt komen van groepsimmuniteit. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing van de Crisiscel rond het coronavirus. Zo meteen meer.
Lees verder

Zedendelinquent (42) op 'Most Wanted'-lijst opgepakt op Brussels Airport
Een voortvluchtige, die op de Europese Most Wanted-lijst van meestgezochte veroordeelde criminelen staat, is gearresteerd op de luchthaven van Zaventem. De Kosovaar kreeg in Luxemburg vijf jaar cel voor seksuele uitbuiting en het maken van kinderporno.
Lees verder

Nederlands minister: "Pedojagers zijn helemaal fout, we leven niet in een cowboy-maatschappij"
Dat 'pedojagers' vermoedelijk achter de dood op een 73-jarige inwoner van de stad Arnhem zitten is "fout, helemaal verkeerd", zegt de Nederlandse justitieminister Ferd Grapperhaus. Het is volgens hem absoluut niet de bedoeling dat mensen het heft in eigen handen nemen als iemand iets doet dat verboden is. "Dan ga je ermee naar de politie."
Lees verder

Kampioenen starten met opnames kerstspecial: "Een vuurtje voor Johny"
De acteurs van 'F.C. De Kampioenen' beleven vrijdag een belangrijke dag. De opnames voor de langverwachte kerstspecial van de reeks starten namelijk. Dat liet An Swartenbroekx (51) weten op Instagram.
Lees verder

KOERS KORT. Jempy Drucker trekt naar Cofidis
De Luxemburgse wielrenner Jempy Drucker zet zijn carrière verder bij Cofidis. Het Franse WorldTourteam maakte zijn komst vandaag bekend. De 34-jarige Drucker komt over van BORA-hansgrohe, waar hij de voorbije twee seizoenen fietste. De Luxemburger heeft ook een verleden bij onder meer BMC en Wanty.
Lees verder

KOERS KORT. Bakelants en Devriendt langer bij Wanty-Gobert - Jempy Drucker trekt naar Cofidis
Jan Bakelants (34) en Tom Devriendt (29) hebben hun contract bij Circus-Wanty Gobert verlengd. Bakelants ondertekende een nieuwe overeenkomst voor twee seizoenen, Devriendt blijft één seizoen langer. Na tien jaar in de WorldTour maakte Jan Bakelants vorige winter de overstap naar het team van Hilaire Van Der Schueren. Een succesvol eerste seizoen bij het Belgische team resulteert in een contractverlenging van twee jaar. In 2021 keert Bakelants met de ploeg terug naar de WorldTour.
Lees verder

Flaneren voortaan verboden in zwaarst getroffen Italiaanse regio's
Zomerse temperaturen lokken veel Italianen naar buiten, maar grote samenkomsten zien de autoriteiten niet graag gebeuren nu het aantal nieuwe besmettingen pijlsnel de hoogte in klimt. Voor de autoriteiten in de zwaarst getroffen regio's zit er niets anders op dan flaneren te verbieden, iets wat Italianen nochtans dolgraag doen.
Lees verder

Amper twee weken na release: Dua Lipa & Angèle bereiken nummer één van Ultratop
De samenwerking tussen Angèle (24) en Dua Lipa (25) is de grootste hit in Vlaanderen op dit moment. 'Fever' bereikt na amper twee weken al de top van de Ultratop.
Lees verder