Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwsbrief Toerisme: november

Nieuwsbrief Gemeentebestuur De Panne
Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Nieuwsbrief Toerisme 2     2 november 2020

#/photo_beschrijving/#

WEDSTRIJD: sfeervolle winterverlichting

Sfeervolle winterverlichting in De Panne en Adinkerke.

Bij kerst, oud en nieuw denken we veelal aan warmte, gezelligheid, kerstbomen, lichtjes en versiering,...

Ook dit jaar doen de verschillende gemeentelijke diensten hun uiterste best om het zo sfeervol en gezellig mogelijk te maken.

Wedstrijd

Naast de vele mooie gemeentelijke kerstverlichting, organiseert Toerisme De Panne dit jaar een wedstrijd voor inwoners en handelaars.

Bedoeling is om de eigen woning en/of handelszaak, tuin/voorgevel zo mooi mogelijk te versieren met lichtjes, lichtspektakels, lichtornamenten,...

Wie deelneemt, ontvangt in januari een cadeaucheque als compensatie van de extra inzet. En aangezien het om een wedstrijd gaat, vallen de 3 mooist versierde particuliere woningen en handelspaden in de prijzen.

Iedereen die mee wil doen, kan hiervoor inschrijven bij Toerisme De Panne.
Dit gebeurt bij voorkeur via mail naar katrien.caeyzeele@depanne.be maar kan eventueel ook aan de balie van Toerisme.

Het volledige reglement met inschrijvingsformulier en de flyer vind je op: www.depanne.be/winterverlichting.

Hopelijk doe jij ook mee om De Panne en Adinkerke extra 'in de lichtjes te zetten'.

Winterlichtwandeling

Om iedereen de kans te bieden van deze mooie lichtversiering, lichtspektakels,... te kunnen genieten, voorziet Toerisme De Panne tevens een 'winterlichtwandeling'.

Aan de hand van een plannetje, waarop je de privé maar ook de gemeentelijke winterlichtversiering terug vindt, zal je in zowel Adinkerke als in De Panne kunnen genieten van al deze prachtige sfeerlocaties!

Vanaf 14 december kan je dit plannetje verkrijgen bij Toerisme De Panne.

Meer informatie hieromtrent volgt later nog in de nieuwsbrief van december, op facebook en op onze website.

Alvast een leuke wandeling om naar uit te kijken in deze donkere winterdagen!

Kerststallentocht

Wegens de huidige coronamaatregelen kan de traditionele kerststallentocht in Adinkerke, georganiseerd door de plaatselijke Gezinsbond, helaas niet plaats vinden.

Desondanks zullen jullie toch van deze stalletjes kunnen genieten. Toerisme De Panne zal deze prachtige authentieke kerststallen namelijk opnemen in de 'winterlichtwandeling'. Het plannetje hiervan is vanaf 14 december beschikbaar aan de balie van Toerisme De Panne.

Bubble Run

Gekoppeld aan het winterlichtparcours, organiseert de dienst Sport tevens een 'Bubble Run'. 

De Bubbel Run is een recreatieve loop die je langs enkele mooi versierde kerstplaatsjes van De Panne brengt. Met vertrek aan het gemeentehuis leg je samen met je gezinsbubbel een kort parcours van ongeveer 5 kilometer af. Direct na de loop kan je online je tijd en plaats in het totaalklassement terugvinden.

Uiteraard is die totale tijd absoluut van geen belang. Belangrijker is de manier waarop je het parcours aflegt… Verkleed je met het volledige gezin als kerstman met elfjes, rendieren of ‘bewapen’ je met een rasechte slee om op de meest originele manier de finish te halen. Laat je daar vastleggen op foto. De meest originele deelnemers worden geselecteerd, waarna er door middel van stemming een eindwinnaar wordt bepaald!

Voor de competitieve lopertjes is onder de route een korte tussensprint aangeduid waar de tijd wel van belang is. Kwestie van de benen ook echt eens los te gooien!

Meer info over de route, deelname en de wedstrijd zelf kan je voor de kerstvakantie terugvinden www.depanne.be/sport of op de facebookpagina van de dienst Sport.

Info en plan winterlichtwandeling

Toerisme De Panne
Zeelaan 21
8660 De Panne
Openingsuren:
ma-zat: 09.00u-12.00u & 13.00u-17.00u
zon: 10.00u-12.30u

Meer nieuws

Bekijk ons volledig nieuws- en activiteitenoverzicht twitter facebook
© Gemeentebestuur De Panne | info@depanne.be | 058-42 16 16

Verstuurd naar vlaamsnieuws@gmail.com - uitschrijven