Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 november 2020

Nieuwe voetbaltempel voor KVK wenkt: “Herinrichting Oudenaardsesteenweg nodig, rotonde Q8 wijkt voor verkeerslichte...

HLN
Nieuwe voetbaltempel voor KVK wenkt: "Herinrichting Oudenaardsesteenweg nodig, rotonde Q8 wijkt voor verkeerslichten"
Stad en intercommunale Leiedal mogen van Vlaanderen de bouw van een nieuwe voetbaltempel voor KV Kortrijk op het bedrijvenpark Evolis regisseren. Het dossier gaat wel hand in hand met de herinrichting van de Oudenaardsesteenweg (N8), zodat de files er niet langer worden. Zo is er een plan om de rotonde Q8 op de grens met Zwevegem te vervangen door verkeerslichten. De bouw van het nieuwe stadion kan eind 2024 starten. Dan spelen de 'Kerels' er eind 2026 voor het eerst.
Lees verder

Combi in brand gestoken en boompjes uitgerukt: hooligans Antwerp FC krijgen tot 3 jaar cel voor rellen na promotiematch in 2016
De 42 hooligans die na de promotiematch Antwerp - Eupen in 2016, amok maakten en voor duizenden euro's schade aanrichttenn hebben van de correctionele rechtbank een stadionverbod van 5 jaar gekregen. De hoofdverdachten kregen bovendien celstraffen tot 3 jaar en boetes tot 1.800 euro opgelegd, zoals het parket ook had gevorderd. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding van Patrick J.
Lees verder

Hoofd spoed ZNA Jan Stroobants: "Dramatische toestanden door mensen die zorg uitstellen"
Jan Stroobants, hoofd van de spoedafdeling in ZNA, is bezorgd. "Niet-Covidpatiënten stellen hun dringende zorg uit door de coronacrisis. Later komen ze in slechte omstandigheden op de spoedgevallendienst terecht", vertelt Stroobants bij HLN LIVE. "Deze week nog kwam een persoon met een beroerte veel te laat naar ons ziekenhuis, waardoor er eigenlijk niets meer kon worden gedaan. Dramatisch", aldus Stroobants.
Lees verder

Hoofd spoed ZNA Jan Stroobants: 'dramatische toestanden op spoed door mensen die zorg uitstellen'
Jan Stroobants, hoofd van de spoedafdeling in ZNA, is bezorgd. "Niet-covidpatiënten stellen hun dringende zorg uit door de coronacrisis. Later komen ze in slechte omstandigheden op de spoedgevallendienst terecht", vertelt Stroobants in een HLN Live interview. "Deze week nog kwam een persoon met een beroerte veel te laat naar ons ziekenhuis, waardoor er eigenlijk niets meer kon worden gedaan. Dramatisch", aldus Stroobants.
Lees verder

Sneakers met Lidl-logo of panty's met de 'Z' van Zeeman? Daarom kopen we massaal 'lelijke' kledij
Lidl brengt op woensdag 18 november een nieuwe lijn met merchandise uit, en Zeeman verkoopt panty's met de letter 'Z' erop. Want ze weten: sokken, sneakers, slippers en shirts versierd met een kanjer van een logo vliegen de deur uit. Wat is het geheim achter het succes van deze 'foute' kledij? Onze moderedacteur David legt uit. "Deze trend past perfect bij onze tijdsgeest. Het is bon ton om te praten over onze guilty pleasures."
Lees verder

Jelle Schelstraete, de onbekende rechterhand van de bondscoach: "Na twee jaar zien of ik klaar ben om TD te worden"
Niemand kent hem, maar het plan is wel dat Jelle Schelstraete (32) Roberto Martínez opvolgt als TD van de bond. Een portret dat begint met… een geweigerde stage bij Club Brugge.
Lees verder

Loslopende honden bijten guanaco's Planckendael dood
Drie loslopende honden hebben vorige week twee guanaco's doodgebeten in ZOO Planckendael. De politie startte een onderzoek.
Lees verder

100 wandeltips uit heel Vlaanderen: van wandelen met kinderen tot een tocht langs de knapste street art
We trekken in deze herfstlockdown massaal naar buiten om te wandelen. Vlaanderen heeft dan ook heel wat mooie (verborgen) pareltjes die je met de wandelschoenen kunt ontdekken. Nog geen plannen voor dit weekend? Ontdek dan hier waar je in jouw buurt, of daarbuiten, je hartje kunt ophalen.
Lees verder

100 wandeltips uit heel Vlaanderen: van wandelen met kinderen tot een tocht langs de knapste streetart
We trekken in deze herfstlockdown massaal naar buiten om te wandelen. Vlaanderen heeft dan ook heel wat mooie (verborgen) pareltjes die je met de wandelschoenen kunt ontdekken. Nog geen plannen voor dit weekend? Ontdek dan hier waar je in jouw buurt, of daarbuiten, je hartje kunt ophalen.
Lees verder

Jong en gezond, maar toch bezweken aan corona: Mexicaanse verpleger (28) maakt hartverscheurende video paar uur voor dood
Hartverscheurend nieuws uit Mexico: een jonge verpleger (28) heeft de strijd tegen het coronavirus verloren. Enkele uren voor hij bezweek, stuurde de man nog een pakkende video naar zijn familie waarin hij ondanks alles hoopvol blijft en zegt dat hij zal genezen. Afgelopen zomer stierf ook zijn 30-jarige zus aan het virus.
Lees verder

Moordende bodybuilder op weg naar assisen: Alexander Dean hangt ook een bijkomende vervolging voor foltering boven het hoofd
Meer dan drie jaar na de vreselijke feiten is Alexander Dean (26) uit Varsenare op weg naar het hof van assisen. De Brugse raadkamer verwees de bodybuilder vrijdagmorgen door naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent voor de moorden op z'n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) in Moere en die op fotograaf Jeroen Verstraete (39) in Sint-Amandsberg. Door de gruwel van die laatste feiten komt daar mogelijk nog foltering bij.
Lees verder

Moordende bodybuilder op weg naar assisen: bijkomende vervolging voor foltering hangt Alexander Dean boven het hoofd
Meer dan drie jaar na de vreselijke feiten is Alexander Dean (26) uit Varsenare op weg naar het hof van assisen. De Brugse raadkamer verwees de bodybuilder vrijdagmorgen door naar de KI in Gent voor de moorden op z'n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) in Moere en die op fotograaf Jeroen Verstraete (39) in Sint-Amandsberg. Door de gruwel van die laatste feiten komt daar mogelijk nog foltering bij.
Lees verder

We spreken 'Emily in Paris' allemaal verkeerd uit
Tip van Netflix op 'Twitter': we spreken de titel van hun beruchte reeks 'Emily in Paris' blijkbaar allemaal verkeerd uit. "Een kleine herinnering: 'Emily in Paris' moet uitgesproken worden op z'n Frans, dus 'Emily' en 'Paris' rijmen", klinkt het, tot grote verbazing van het internet.
Lees verder

Toekomstige first lady Jill Biden behoudt haar eigen job. Een relatietherapeut en mastercoach leggen uit waarom dat goed is voor je relatie
De toekomstige first lady van het Witte Huis, Jill Biden, pakt het nu al anders aan dan haar voorgangers. De kans zit er namelijk dik in dat ze haar job als professor aan de Northern Virginia Community College gewoon behoudt. Twee jobs combineren, gemakkelijk is anders. Maar anno 2020 kiezen veel vrouwen voor de onafhankelijk van een eigen inkomen. Wat is het effect daarvan op onze relaties? En hoe blijft er tóch een gevoel van balans tussen partners wanneer de ene voor het huishouden zorgt? Mastercoach Heidi Gelders en Blind Getrouwd-relatietherapeut Sarah Hertens geven advies. "Als er een van de twee niet werkt, is er vaak een gevoel van ongelijkheid."
Lees verder

Ann Schoubs wordt nieuwe baas van De Lijn
De Vlaamse regering draagt Ann Schoubs voor als nieuwe directeur-generaal van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters bekendgemaakt. Schoubs zal op 1 januari 2021 de fakkel overnemen van Roger Kesteloot. Die maakte eerder dit jaar bekend dat hij zijn mandaat voortijdig wil beëindigen.
Lees verder

Waarom je de lucht in huis deze winter vochtig moet houden: "Het virus raakt zo minder ver"
Professor Lode Godderis (KU Leuven) legt uit waarom je deze winter de lucht in je woning vochtiger moet maken. "Als de lucht vochtiger is, vallen speekseldruppels sneller op de grond en geraakt virus minder ver", zegt de hoogleraar Omgeving en Gezondheid.
Lees verder

"Maak binnenruimtes vochtiger om verspreiding coronavirus tegen te gaan"
Professor Lode Godderis (KU Leuven) legt uit waarom je deze winter de lucht in je woning vochtiger moet maken. "Als de lucht vochtiger is, vallen speekseldruppels sneller op de grond en geraakt virus minder ver", zegt de hoogleraar Omgeving en Gezondheid.
Lees verder

Lions-bondscoach selecteert twee debutanten voor EK-kwalificaties
Bondscoach Dario Gjergja maakte zijn selectie bekend voor de aankomende EK-kwalificaties. De Lions spelen op vrijdag 27 november tegen Tsjechië en op zondag 29 november tegen Litouwen, telkens in de Litouwse hoofdstad Vilnius. Omwille van de coronapandemie groepeert FIBA Europe de kwalificatiematchen in een gaststad.
Lees verder

Begrafenisondernemer cremeert per ongeluk verkeerde lichaam
Jozef Verswijver (85) wordt op 3 juni 2015, 2 dagen na zijn overlijden, per ongeluk gecremeerd. En dat terwijl zijn familie uitdrukkelijk aan het uitvaartcentrum heeft laten weten dat hun vader en echtgenoot een klassieke plechtigheid en begrafenis wenste. Bovendien heeft de begrafenisondernemer, volgens de advocaten van de burgerlijke partij, nadien geprobeerd zijn sporen te wissen en valse documenten opgesteld om te laten uitschijnen dat de crematie legitiem was.
Lees verder

Langstzittende Republikeinse senator (87) en enkele partijgenoten vinden dat Joe Biden veiligheidsbriefings moet krijgen
Zittend president Donald Trump weigert nog altijd zijn nederlaag toe te geven en ontzegt zo Joe Biden een aantal rechten die de Democraat als president-elect normaal wél heeft in de periode van machtsoverdracht. Biden krijgt bijvoorbeeld geen federale middelen, zoals een kantoorruimte, en mag de veiligheidsbriefings niet bijwonen. Bij de Republikeinse partij zijn er mensen die dat gevaarlijk vinden. Een van hen is Chuck Grassley (87) uit Iowa, de langstdienende Republikeinse senator.
Lees verder