Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 november 2020

Nederlander Danny Makkelie moet duel van Rode Duivels tegen Engeland in goede banen leiden

HLN
Nederlander Danny Makkelie moet duel van Rode Duivels tegen Engeland in goede banen leiden
De Nederlander Danny Makkelie is door de Europese Voetbalconfederatie UEFA aangesteld om het Nations League-duel van zondagavond in Leuven (20u45) tussen België en Engeland in goede banen te leiden, zo maakte de UEFA bekend.
Lees verder

Football Talk. KV Mechelen wint oefenmatch tegen Union - Jiangsu Suning pakt eerste titel in Chinese Super League
De Engelse voetbalbond FA heeft bij de regering een aanvraag ingediend om de laatste groepswedstrijd in de Nations League tegen IJsland (woensdag 18 november) toch op Wembley te kunnen spelen. Vanwege reisbeperkingen is het onzeker waar die match zal plaatsvinden.
Lees verder

LG WING is de vreemdste, maar ook meest nutteloze smartphone van 2020
We zagen in 2020 al een aantal experimentele smartphones passeren, met dank aan plooibare schermen. Met een draaibaar scherm slaagt de LG WING er toch in om opvallender dan opvallend te zijn. Door het scherm vooraan een kwartslag te draaien, verschijnt er een klein vierkant tweede scherm onder het dan horizontale grotere scherm. De schermen vormen dan samen een T. Maar wat is daar het praktisch nut van?
Lees verder

Vlaams Belangster legt in dirndl bloemen neer aan graf van SS-soldaat: "Iedereen heeft het recht om te rouwen"
Een bericht op Instagram en Twitter van Carrera Neefs uit Wuustwezel zorgt voor de nodige beroering. Ze postte op 11 november een bericht dat ze bloemen was gaan neerleggen aan het graf van Willem Heubel, een SS-soldaat. Carrera Neefs wil zelf niet reageren. Vlaams Belang zegt zelf 'verveeld' te zitten met de zaak.
Lees verder

"Belgische belastingbetaler is de dupe en mag opdraaien voor miljoenenboete": expert reageert op verplichte hervorming van huurinkomsten
Een huurhuis dat in België verhuurd wordt als woning, mag niet zomaar belast worden op het kadastraal inkomen. Dat heeft het Europees Hof voor Justitie geoordeeld. In het vonnis staat te lezen dat er geen onderscheid mag zijn met Belgische belastingplichtigen die in een ander EU-land een huurwoning bezitten, en wel belast worden op de werkelijke huurinkomsten. Moet het systeem vervangen worden en zit er met andere woorden een belastingverhoging aan te komen voor jou als verhuurder? Onze belastingexpert Michel Maus licht toe. "Noem dit gerust politiek verzuim."
Lees verder

Regering moet belastingen op huurinkomsten hervormen: wat betekent dat voor jou? Onze belastingexpert legt uit
Een huurhuis dat in België verhuurd wordt als woning, mag niet zomaar belast worden op het kadastrale inkomen. Dat heeft het Europees Hof voor Justitie geoordeeld. In het vonnis staat te lezen dat er geen onderscheid mag zijn met Belgische belastingplichtigen die in een ander EU-land een huurwoning bezitten, en wel belast worden op de werkelijke huurinkomsten. Moet het systeem vervangen worden en zit er met andere woorden een belastingverhoging aan te komen voor jou als verhuurder? Onze belastingexpert Michel Maus licht toe. "Noem dit gerust politiek verzuim."
Lees verder

Belgische anesthesiste krijgt drie jaar cel na dood van zwangere vrouw: "Alcoholisme was niet te verzoenen met mijn werk"
De Belgische anesthesiste die verantwoordelijk is voor de dood van een zwangere vrouw in 2014 heeft in Frankrijk drie jaar cel gekregen. Helga Wauters had op het moment van de feiten gedronken. Ze mag haar beroep als anesthesist ook niet meer uitoefenen. "Alcoholisme was niet te verzoenen met mijn werk. Ik zal dit overlijden mijn hele leven met me meedragen", sprak de 51-jarige vrouw tijdens haar proces in Pau.
Lees verder

Helikopter internationale vredesmacht neergestort in Egypte: Fransman, Tsjech en vijf Amerikanen komen om
Op het Egyptische schiereiland Sinaï is een helikopter van de internationale vredesmacht neergestort. Zeven inzittenden kwamen om het leven. Het gaat om vijf Amerikanen, een Fransman en een Tsjech.
Lees verder

"Je zal sterker terugkeren, my friend": Barça-verdediger Gerard Piqué wenst Zinho Vanheusden sterkte na zware knieblessure
Zinho Vanheusden (21) heeft een video toegestuurd gekregen van niemand minder dan Gerard Piqué (33). De verdediger van FC Barcelona wenst zijn jonge collega veel beterschap toe na zijn zware knieblessure. "Je zal sterker terugkeren."
Lees verder

SHOWBITS. Een sexy Jens Dendoncker en Kato gaat uit de kleren voor de goede zaak
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

In schoonheid aftellen naar kerst: deze beauty-adventskalenders geven je waar voor je geld
Ze zien er leuk uit, staan prachtig als kerstdecoratie en vooral: ze zijn ieder jaar in een mum van tijd uitverkocht. Adventskalenders met cosmeticaproducten zijn razend populair, maar zijn ze ook de moeite waard? Beautyredactrice Sophie selecteerde de exemplaren met het meeste waar voor je geld.
Lees verder

Brexitonderhandelingen volgende week verder
De onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over een vrijhandelsakkoord gaan in verlengingen. De gesprekken worden volgende week in Brussel voortgezet, zo heeft de Europese Commissie donderdag meegedeeld.
Lees verder

Aftellen naar kerst: deze beauty-adventskalenders geven je waar voor je geld
Ze zien er leuk uit, staan prachtig als kerstdecoratie en vooral: ze zijn ieder jaar in een mum van tijd uitverkocht. Adventskalenders met cosmeticaproducten zijn razend populair, maar zijn ze ook de moeite waard? Beautyredactrice Sophie selecteerde de exemplaren met het meeste waar voor je geld.
Lees verder

'De Grote Sinterklaasshow' van Studio 100 dan toch digitaal (en gratis) te bekijken
Het is vaste prik in deze periode: met de kinderen naar 'De Grote Sinterklaasshow' van Studio 100 gaan kijken. Maar een liveshow bleek door het coronavirus onmogelijk. Daarom gaat Studio 100 op zondag 6 december de show gratis uitzenden.
Lees verder

Britse politie pakt twee mannen op aan parlement die worden verdacht van voorbereiden terreuraanslag
De politie in Londen heeft twee mannen opgepakt die worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag. De twee 34-jarigen uit het oosten van de Britse hoofdstad zijn vastgezet.
Lees verder

Begin van een lange reeks: Wout van Aert krijgt Nationale Trofee voor Sportverdienste
Elf jaar na Philippe Gilbert mag opnieuw een renner de Nationale Trofee voor Sportverdienste gaan ophalen: Wout van Aert (26) volgt op de erelijst de Red Lions op, het nationale hockeyteam. Een sporter kan de prestigieuze trofee maar één keer in z'n carrière winnen.
Lees verder

"Ernstig gevaar voor openbare orde in België": vijf aanhangers van Deense haatprediker het land uitgezet
De Dienst voor Vreemdelingenzaken heeft gisteren vijf personen van Deense afkomst de toegang tot het Belgische grondgebied geweigerd. Dat melden minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). De vijf worden beschouwd als medestanders van een Deense haatprediker. "Het verblijf werd geweigerd omdat deze mannen een ernstig gevaar vormen voor de openbare orde in België", luidt het.
Lees verder

Groen licht voor tunnel bij Stonehenge om verkeersoverlast te verminderen
De Britse regering heeft groen licht gegeven voor de aanleg van een nieuwe verkeerstunnel bij Stonehenge. De tunnel met een lengte van 2 mijl (3,2 kilometer) moet de verkeersoverlast verminderen rond het prehistorische monument dat bestaat uit een mysterieuze cirkel stenen in het zuiden van Engeland.
Lees verder

Stalkers van Julie Van den Steen riskeren tot 6 maanden cel: "Ik deed dat uit menslievendheid"
In de rechtbank van Gent werd het proces rond de stalking van Julie Van den steen behandeld. Een week nadat ze gestopt was bij MNM werd haar wagen volledig vernield. Diezelfde dag werden ook nog eens berichten naar krantenredacties gestuurd, waarin stond dat ze ongeneeslijk ziek was en zou sterven, vergezeld met foto's die door haar raam getrokken waren. Het ging om twee losstaande gevallen. Beide beklaagden waren donderdagmiddag aanwezig in de rechtbank. Ze riskeren nu tot 6 maanden cel, weliswaar met probatie.
Lees verder

Davino Verhulst vindt voetbalgeluk terug in Athene: "Drie maanden geleden nog werkloos, nu heeft coach van Olympiakos lof over voor mij"
Hij mist zijn kinderen die hij door de coronasituatie niet kan zien. Maar verder gaat het uitstekend met Davino Verhulst (32). De ex-doelman van Sporting Lokeren is momenteel aan de slag bij de Griekse eersteklasser Apollon Smyrnis, in Athene. "Het leven is hier fantastisch."
Lees verder