Doorgaan naar hoofdcontent

Milan rekent in halfuur af met Fiorentina en blijft ongeslagen aan de leiding

HLN
Milan rekent in halfuur af met Fiorentina en blijft ongeslagen aan de leiding
AC Milan blijft ook na vandaag ongeslagen aan de leiding in de Serie A. De Rossoneri waren in eigen huis na een halfuurtje klaar met Fiorentina. Alessio Romagnoli en Franck Kessié vanop de stip zorgden voor een 2-0-eindstand. Alexis Saelemaekers startte in de basis en werd pas diep in de extra tijd vervangen. Dankzij de zege heeft Milan nu vijf punten op eerste achtervolger en stadsrivaal Inter. Juventus - dat gisteren niet verder geraakte dan een 1-1-gelijkspel tegen Benevento - volgt op zes punten.
Lees verder

SHOWBITS. Niels Destadsbader mist z'n fans en Ella Leyers moest in 1992 ook 'in quarantaine'
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Hoe goed vertaalt nieuwe app 'MeowTalk' het gemiauw van je kat? Redactrice Stéphanie deed de test
De legende luidt dat katten zichzelf hebben leren miauwen om met mensen te kunnen communiceren. Nou, liefste viervoeters, het spijt ons, maar vaker dan niet hebben we nog het gissen naar wat jullie met 'miauw' of 'mrauw' of 'mieuw' bedoelen. Dat belooft de nieuwe vertaalapplicatie 'MeowTalk' op te lossen. Of de app echt werkt? Met de hulp van twee proefkatten zocht redactrice Stéphanie het uit.
Lees verder

LIVE FORMULE 1. Na crash Grosjaen ook Stroll spectaculair van het circuit, hoe gaat het verder in de GP van Bahrein?
De GP van Bahrein verloopt turbulent en dan drukken we het nog zacht uit. Het wedstrijdbegin werd opgeschrikt door een zware crash van Romain Grosjean. Ondertussen ging ook Lance Stroll spectaculair van het circuit. Volg het verdere verloop van de race live op deze pagina.
Lees verder

LIVE. Gent machteloos tegen solide Zulte Waregem dat met verve dubbele voorsprong verdedigt
• Ghelamco Arena (16u)
Lees verder

Daar is Cavani! Uruguayaanse cultspits (33) bezorgt Man Utd met assist en twee late goals nog de winst
Manchester United leek vanmiddag op weg naar een nederlaag bij Southampton, maar won uiteindelijk met 2-3. Edinson Cavani was de gevierde man bij United, want de 33-jarige spits uit Uruguay was in de tweede helft goed voor een assist en daarna twee goals. De winnende 2-3 kopte hij in de 93ste minuut binnen.
Lees verder

Britse Esther (37) vermist na wandeltocht in Pyreneeën
Een Britse vrouw is vermist geraakt in de Pyreneeën. Een week geleden werd het laatst iets van Ester Dingley (37) vernomen. Reddingsteams zoeken volop naar de verdwenen wandelaarster.
Lees verder

Iconische stuntvlieger van Belgisch leger thuis overleden: "Ik was één van die twee zotten, ja"
Een legende van het Belgisch leger is niet meer. Palmer De Vlieger overleed vrijdag thuis in Kampenhout aan kanker. De voormalig jachtpiloot werd 88. Een halve eeuw geleden maakte hij deel uit van The Slivers, een tweekoppig demonstratieteam dat monden deed openvallen door elkaar met hun gevechtsvliegtuig te kruisen - op amper een paar meter van elkaar, tegen 800 kilometer per uur én vlak boven het publiek. "Ik was één van die twee zotten."
Lees verder

Nederlandse Shirin Van Anrooij raakt schijfrem bij val en moet vanavond nog onder het mes, Sven Nys: "Nog nooit zo'n wond gezien"
Voor Shirin van Anrooij was zondag de wereldbekerwedstrijd in Tabor al snel voorbij. Na amper honderd meter was de veldrijdster betrokken bij een grote valpartij. Met een open wond, zo meldde ploegleider Sven Nys, werd ze per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Ook voor Kate Middleton is het moederschap niet altijd makkelijk: "Mijn kinderen hebben eveneens driftbuien"
Kate Middleton (38), de hertogin van Cambridge, heeft net als andere ouders ook soms te maken met "driftige" peuters. Dat vertelde ze tijdens een vragensessie op Instagram. De echtgenote van prins William (38) is dan ook benieuwd wat voor adviezen experts hebben op dat gebied.
Lees verder

Jos Brech verliest kort geding: documentaire over zaak rond Nicky Verstappen mag wél uitgezonden worden
De rechtbank zal de uitzending van de documentaire 'De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek' niet verbieden. De uitzending staat gepland op zondag- en maandagavond op de Nederlandse zender RTL4. Brech had een kort geding aangespannen om de uitzending te voorkomen.
Lees verder

Vrouw die zes kinderen levend liet verbranden al na acht jaar vrijgelaten: "Duivels plan is gruwelijk fout gelopen"
Grote verontwaardiging in Groot-Brittannië: een vrouw die haar zes kinderen levend liet verbranden, is na amper acht jaar cel weer op vrije voeten. "Ons justitiesysteem is een absoluut lachertje", oordeelt David Spencer als hoofd van het Britse Centrum voor Misdaadpreventie in de Britse krant 'Metro'.
Lees verder

Machteloos Gent wordt in eigen huis vernederd door efficiënt Zulte Waregem: 0-3
De voorzichtige opluchting na de zege in Charleroi was in Gent van korte duur. Na eerder al op efficiëntie gepakt te zijn tegen Rode Ster Belgrado, gingen de Buffalo's opnieuw in eigen huis onderuit. Een uitgekookt Zulte Waregem zorgde voor pijnlijke 0-3 cijfers in een Ghelamco Arena die steeds meer gaat spoken voor de thuisploeg.
Lees verder

Strooiwagens rijden voor het eerst uit, KMI kondigt code geel af voor gladde wegen
De strooiwagens in Vlaanderen en Brussel rijden vanavond voor het eerst deze winter uit. Komende nacht wordt immers vrieskou voorspeld met kans op lokale rijmplekken. Het KMI heeft voor vannacht en morgenvroeg code geel afgekondigd.
Lees verder

Leinders over crash Grosjean: "Vonken die ontstaan door botsing met vangrail hebben wellicht voor vlammen gezorgd"
De crash van Romain Grosjean is nu al hét beeld van de Grote Prijs van Bahrein. De Fransman vloog met zijn Haas tegen de vangrail, waarop de bolide meteen vuur vatte. Zo'n vuurbal zien we door de technologische ontwikkelingen zelden in de Formule 1, maar het kan dus toch nog steeds gebeuren. Ex-piloot Bas Leinders legt uit hoe de wagen van Grosjean in een vuurbal kon veranderen.
Lees verder

Code geel: KMI waarschuwt voor gladde wegen vannacht en morgenvroeg
Komende nacht kunnen er in nagenoeg het hele land lokale rijmplekken ontstaan. Het KMI vaardigt daarom code geel uit voor gladheid. Alleen in de provincie West-Vlaanderen geldt de waarschuwing niet.
Lees verder

Slagerij Saerens biedt voor feestdagen geen bereide gerechten aan: "Haal af bij de lokale restaurants want zij hebben het nodig"
Sven Saerens (36) van de gelijknamige slagerij langs de Steenweg op Vilvoorde in Opwijk lanceert een opmerkelijk initiatief. Terwijl de meesten in deze periode ervoor zorgen zoveel mogelijk hun graantje te kunnen meepikken gaat hij zijn aanbod net inperken. "Bereide gerechten bieden we dit jaar niet aan", zegt hij. "In plaats daarvan roepen we op om af te halen bij lokale restaurants. Zij hebben het nodig."
Lees verder

De Feniks-wijn uit 'Thuis' wordt gebotteld op het domein van Gerry Calders: "We willen graag rondleidingen met de acteurs organiseren"
Het wijnhuis Stevenson, dat in 'Thuis' in de Withoeve gevestigd is en de voorbije weken erg vaak in beeld komt, bestaat natuurlijk niet echt. Maar de Feniks-wijn die er gebotteld, geschonken en gedronken wordt wél. Wie het gegiste druivensap zelf eens wil degusteren en de bijhorende wijngaard wil bezoeken, moet daarvoor naar Bekkevoort. Daar lopen ook Kobe, Waldek of Rosa regelmatig rond, want op het wijndomein Petrushoeve vinden alle buitenopnames van de dagelijkse fictiereeks plaats. "Ik heb zélf voorgesteld om de Feniks-wijn echt op de markt te brengen", aldus eigenaar Gerry Calders.
Lees verder

Grote honden definitief in beslag genomen na zoveelste bijtincident
Als u de afgelopen maanden over het wandelpad tussen de Profeetstraat en de Ranstsesteenweg heeft gelopen, kon u ze wellicht zelf een keer zien. Twee grote honden die los rondliepen en agressief reageerden op voorbijgangers. Volgens veel Ranstenaars terroriseerden ze al langer de omgeving en tot twee keer toe vielen ze ook een andere hond aan, waarvan een keer met dodelijke afloop. Na het tweede bijtincident afgelopen vrijdag zijn de beesten definitief in beslag genomen. Veel mensen vinden echter dat de politie en het gemeentebestuur veel te laks hebben gereageerd. "We hebben het gevoel dat de dode hond vermeden had kunnen worden, en dat is spijtig."
Lees verder

Reddingsschip van Open Arms verlaat quarantaine in Italië
De crew van het reddingsschip van de Spaanse ngo Open Arms in Italië heeft de quarantaine voor het coronavirus uitgezeten. Dat laat de organisatie weten op Twitter. Ze wil opnieuw de zee op gaan met het schip.
Lees verder