Doorgaan naar hoofdcontent

Mike Tyson (54) kan bij terugkeer niet winnen van die andere ex-wereldkampioen Roy Jones Jr. (51): exhibitiematch ein...

Mike Tyson (54) kan bij terugkeer niet winnen van die andere ex-wereldkampioen Roy Jones Jr. (51): exhibitiematch eindigt onbeslist

De exhibitiewedstrijd tussen de 54-jarige Mike Tyson en de 51-jarige Roy Jones Jr. heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. Na acht rondes van twee minuten in een leeg Staples Center in Los Angeles oordeelde de driekoppige WBC-jury dat de wedstrijd onbeslist eindigde.

Lees verder

Twee mensen geëlektrocuteerd in Duits treinstation

Twee mensen die in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein op een treinwagon zijn geklommen, werden geëlektrocuteerd door de overhangende elektriciteitskabel. Een derde persoon liep brandwonden op, aldus de politie in de nacht van zaterdag op zondag.

Lees verder

9.000 lopers op marathon van Shanghai: allemaal vooraf negatief getest, sommigen de hele wedstrijd met mondmasker

Ongeveer 9.000 lopers hebben zondag deelgenomen aan de internationale marathon van Shanghai. Dat berichten verschillende Chinese media.

Lees verder

Brits-Frans akkoord om illegale migratie op Kanaal af te remmen

Frankrijk gaat meer patrouilles en technologische middelen inzetten om de illegale immigratie naar het Verenigd Koninkrijk in te dijken. Dat heeft de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel aangekondigd.

Lees verder

Acteur die 'Darth Vader' gestalte gaf is overleden

De Britse acteur David Charles Prowse is op 85-jarige leeftijd overleden. De voormalige bodybuilder is vooral bekend geworden door zijn rol als Darth Vader in Star Wars.

Lees verder

Kobe Bryant krijgt in mei 2021 officieel plaats in Hall of Fame van NBA

De overleden topbasketballer Kobe Bryant wordt in mei volgend jaar officieel opgenomen in de Hall of Fame. Dat heeft de National Basketball Association (NBA) zaterdag gemeld.

Lees verder

Zeker 26 Afghaanse soldaten omgekomen bij zelfmoordaanslag

Bij een zelfmoordaanslag met een bomauto op een militaire basis zijn zondagmorgen in de oostelijke Afghaanse provincie Ghazni minstens 26 regeringssoldaten omgekomen, zo hebben gezagsdragers gemeld.

Lees verder

Eritrese hoofdstad bestookt met raketten uit Ethiopië

De Eritrese hoofdstad Asmara is dit weekeinde weer beschoten met raketten vanuit de Noord-Ethiopische regio Tigray. De luchthaven van Asmara en militaire installaties zouden het doelwit zijn geweest.

Lees verder

Drukte op Brusselse Grote Markt en elders in het land: 'Sommige mensen zullen het nooit begrijpen'

De Grote Markt in Brussel liep zaterdagavond overvol, omdat veel mensen de kerstboom en het lichtspektakel wilden zien. De politie moest ingrijpen en burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) riep op tot het volgen van de Covid-regels. 'Sommige mensen zullen het nooit begrijpen', reageert viroloog Marc Van Ranst op Twitter.

Lees verder

Napoli speelt met 'Argentijns' truitje tegen AS Roma om Maradona te eren

De spelers van Napoli zullen zondagavond tegen AS Roma, tijdens hun eerste Serie A-wedstrijd na de dood van Diego Maradona, voetballen in een truitje dat verwijst naar dat van de Argentijnse nationale ploeg. Dat heeft het team van Dries Mertens zondag gemeld.

Lees verder

25 procent meer enkelbanden uitgedeeld tijdens coronacrisis

In Vlaanderen zijn tijdens de coronacrisis 25 procent meer enkelbanden uitgedeeld. Vlaamse minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) vreest dat zo een gevoel van straffeloosheid ontstaat. 'Enkelbanden zijn een gunst die zich moet beperken tot uitzonderlijke gevallen', zei ze in De Zondag.

Lees verder

Deense premier in tranen: 'Heb fout gemaakt bij doden van miljoenen nertsen tegen corona'

Miljoenen nertsen werden de afgelopen weken afgemaakt in Denemarken. De gekweekte dieren zouden een mutatie van covid-19 overdragen op mensen en de werking van een toekomstig vaccin bedreigen, klonk de uitleg toen. Maar die redenen blijken nu geen wettelijke basis te hebben waardoor de massale ontruiming onwettig en illegaal is verklaard. 'We hebben een fout gemaakt', aldus Deens premier Mette Frederiksen.

Lees verder

Kan Max Verstappen een bedreiging vormen voor Lewis Hamilton?

Lewis Hamilton veroverde gisteren met sprekend gemak de polepositie voor de GP van Bahrein maar de race winnen wordt mogelijk een grotere uitdaging.

Lees verder

Enrico Gasparotto (38, ex-Wanty) zet punt achter wielerloopbaan

Enrico Gasparotto, die het voorbije seizoen actief was bij NTT Pro Cycling, zet een punt achter zijn wielerloopbaan. Dat heeft de 38-jarige tot Zwitser genaturaliseerde Italiaan, die in het verleden reed voor Wanty, zondag laten weten.

Lees verder

Dany Verstraeten zwaait Martine Tanghe uit

Een bijzonder tv-moment vandaag op Eén: nieuwsanker Dany Verstraeten van VTM Nieuws kondigde er het nieuws aan, als eerbetoon aan zijn collega-nieuwsanker Martine Tanghe die met pensioen gaat. Maandag presenteert ze haar allerlaatste VRT-Journaal.

Lees verder

Nederlandse Van Anrooij met ambulance afgevoerd na val in Tabor, ploegmanager Sven Nys: "Ik heb nog nooit zo'n wonde gezien"

De Nederlandse Shirin van Anrooij is zondagmiddag zwaar gevallen in de Wereldbeker in Tabor. Het jonge talent van de Telenet Baloise Lions kon de wedstrijd niet voortzetten en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder

'Toereikende controle' aan winkelcentra en bezoek aan markt beperkt tot 30 minuten: dit staat in het Ministerieel besluit met nieuwe coronamaatregelen

Het nieuwe ministerieel besluit (MB) met de aangepaste maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is zondag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De nieuwe maatregelen gaan in op 1 december en zijn van toepassing tot 15 januari 2021.

Lees verder

Standard-supporters zwaaien team zonder Mehdi Carcela uit met vlaggen en vuurwerk voor Clasico

De supporters van Standard hebben hun team vanmiddag uitgezwaaid met vlaggen en vuurwerk voor de topper in en tegen Anderlecht (18.15). Dat is te zien op beelden van de Instagram-pagina van Standard-middenvelder Nicolas Raskin.

Lees verder

Beveiligingsprobleem bij website bpost

De website van bpost heeft een tijdlang een groot privacy- en beveiligingsprobleem gehad. Dat achterhaalde VRT NWS. Je kon er niet enkel de gegevens van jouw eigen pakje volgen dat onderweg is, maar ook die van sommige anderen. Het probleem zou intussen opgelost zijn.

Lees verder

Lucinda Brand wint opnieuw in Tabor, Laura Verdonschot beste Belgische op zevende plaats

Lucinda Brand heeft na de Urban Cross in Kortrijk ook de Wereldbeker in Tabor op haar naam gebracht. De Nederlandse soleerde in Tsjechië naar de zege, wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado moest vrede nemen met een tweede plek. Denise Betsema legde beslag op de derde plaats.

Lees verder

"Huiszoeking bij persoonlijk arts van Maradona, ruzie tussen beiden wordt onderzocht"

In het onderzoek naar mogelijke nalatigheid bij de dood van voetballegende Diego Maradona is de Argentijnse politie zondagochtend het huis en kantoor van zijn persoonlijke arts Leopoldo Luque binnengevallen. Dat meldden verschillende Argentijnse media. Luque is officieel aangeklaagd.

Lees verder

Zilveren monoliet even mysterieus verdwenen als gekomen

Medewerkers van de staat Utah die per helikopter dikhoornschapen gingen spotten, ontdekten enkele weken geleden een mysterieuze metalen zuil in de woestijn. De locatie werd geheimgehouden, maar intussen is de 'monoliet' verdwenen. Wat ermee gebeurd is, is een raadsel.

Lees verder

Beerschot is nieuwe koploper in de Jupiler Pro League na alweer spectaculaire zege tegen KV Mechelen

Beerschot is de nieuwe nummer één in de Jupiler Pro League. Zondagmiddag gingen de Mannekes na een rode kaart voor Aster Vranckx op en over KV Mechelen in een sterke tweede helft: 2-3. Beerschot telt na veertien matchen evenveel punten als Genk, maar heeft één match meer gewonnen.

Lees verder

Lyon en Jason Denayer maatje te groot voor Reims in Belgenduel van Franse Ligue 1

Lyon, met Jason Denayer de hele partij tussen de lijnen, heeft zondag op de twaalfde speeldag van de Ligue 1 met 3-0 gewonnen van Reims. Thomas Foket en Wout Faes speelden de hele wedstrijd mee met de bezoekers. Thibault De Smet bleef op de bank.

Lees verder

Code rood in Maastricht, 'mede door shoppende Belgen'

De burgemeester van Maastricht dreigt ermee de winkels in de binnenstad te sluiten omdat het er te druk is. Onder meer 'veel Belgen' zijn de grens overgestoken om te shoppen, zegt de woordvoerster van de stad.

Lees verder

Vanthourenhout wint in Tabor, van Aert op het podium

Michael Vanthourenhout heeft de Wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor gewonnen. De West-Vlaming reed na halfweg koers weg van de tegenstand en rondde zijn solo af richting zijn tweede overwinning in een klassementscross van dit seizoen.

Lees verder

Brussel laat 422 reptielen toe

De Brusselse regering heeft een lijst goedgekeurd met 422 reptielen die in het gewest als huisdier mogen worden gehouden. Het gaat om 249 hagedissen, 107 slangen en 66 schildpadden. Er zijn ook voorschriften over hoe de dieren moeten worden verzorgd.

Lees verder

Formule 1-piloot ontsnapt aan dood nadat bolide vangrail ramt, in tweeën scheurt en explodeert

Bij de start van de Grote Prijs van Bahrein is de Franse piloot Romain Grosjean op het nippertje aan de dood ontsnapt. Zijn F1-bolide crashte hard en vloog meteen in brand.

Lees verder

REACTIES. Vanthourenhout na zege in Tabor: "We hebben met twee de perfecte cross gereden"

"Dit is echt wel een wedstrijd die me enorm goed ligt", verklaarde Michael Vanthourenhout nadat hij zondag in Tabor zijn derde zege van het seizoen geboekt had. "Al van bij de start wist ik dat ik redelijk in orde was. En dan was het wachten. De passage aan de balken moest ik uitspelen. Daar kon ik telkens twee à drie seconden winnen, of even uitrusten en dat kon het verschil maken."

Lees verder

Nederlaag tegen Zulte Waregem stort AA Gent opnieuw in crisisstemming

De Buffalo's zijn opnieuw bij af. Na een nieuwe thuisnederlaag tegen Zulte Waregem vertoeft AA Gent alweer in crisisstemming. Tegen een uitgekookt Zulte Waregem morste Bukari voor rust met de schaarse kansen en kon Bolat opnieuw niet overtuigen. De Gentse doelman zag er voor rust bij de doelpunten van Govea en Chory alweer niet goed uit. Donderdag volgt alweer een Europese opdracht maar in de Ghelamco Arena staan de seinen opnieuw helemaal op rood. Essevee tankt dankzij deze driepunter opnieuw wat vertrouwen en springt over Mechelen naar plek veertien.

Lees verder

KMI waarschuwt voor gladde wegen

Tijdens de nacht van zondag op maandag kunnen er in nagenoeg het hele land lokale rijmplekken ontstaan. Het KMI vaardigt daarom code geel uit voor gladheid.

Lees verder

Britse minister: 'Netflix moet waarschuwen dat The crown fictie is'

De Britse minister van Cultuur Oliver Dowden vindt dat Netflix moet waarschuwen dat het verhaal van The crown fictief is. Dowden vertelde aan Britse media dat hij de streamingdienst in een brief zal verzoeken een melding toe te voegen.

Lees verder

Zeer teleurstellend gelijkspel tussen Anderlecht en Standard

De Belgische clasico tussen Anderlecht en Standard is op 0-0 geëindigd. De temperaturen in het Lotto park lagen net boven het vriespunt, maar de aantrekkelijkheid van de wedstrijd lag er vér onder. We kregen 90 minuten lang zo goed als geen kansen te zien, laat staan doelpunten. Paars-wit domineerde wel, maar deed hoegenaamd niets met zijn overwicht. De Rouches waren helemaal nergens.

Lees verder

'Straten afsluiten' en 'de Meir als grootste troef': Antwerpen, Hasselt en Genk behouden koopzondagen

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en schepen Koen Kennis (N-VA) verwachten geen moeilijkheden tijdens de vier geplande koopzondagen. De burgemeesters van Hasselt en Genk waarschuwen dat bij grote drukte straten zullen worden afgesloten.

Lees verder

Wat je kunt doen als een deel van je familie en vrienden de coronaregels volgt, maar de rest foert zegt

De regels blijven nog maanden strikt, en dus lopen de spanningen, tegengestelde visies en frustraties op binnen families en in vriendengroepen. Enerzijds: de Rebellen. Anderzijds: de Volgers. 'Ga in dialoog, uit je ongenoegen of bezorgdheid, maar zet je aanvalsmodus uit.'

Lees verder

Hoe lang blijft de 'Chinese muur' tussen N-VA en Vlaams Belang nog overeind?

De Vlaamse oppositie tegen de regering-De Croo komt van twee partijen: N-VA en Vlaams Belang. Hoe verhouden beide partijen zich tegenover elkaar?

Lees verder

Dertien aanklachten na dodelijke vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland

De arbeidsinspectie van Nieuw-Zeeland heeft tien organisaties en drie personen aangeklaagd naar aanleiding van de dodelijke vulkaanuitbarsting op White Island. 22 mensen kwamen in december 2019 om het leven en tientallen liepen ernstige brandwonden op.

Lees verder

Australische Fraser Island verwoest door bosbranden

Australische brandweerlieden proberen controle te krijgen over grote branden die al 40 procent van de bossen op Fraser Island teisteren. Het eiland aan de oostkust van het land is een toeristische trekpleister en is geclassificeerd als Unesco-werelderfgoed. De situatie op het eiland kan nog verslechteren omdat er opnieuw een hittegolf aan zit te komen.

Lees verder

Oproep. Stel hier uw vragen over de megastallen in Vlaanderen

Vergeet het beeld dat u hebt van een stal. Dieren worden tegenwoordig gefokt in enorme hallen waar vlees wordt geproduceerd tegen bodemprijzen. De komende weken onderzoekt journaliste Ine Renson deze Vlaamse megastallen in De Standaard. Om 10 uur beantwoordt ze in een live video op onze website uw vragen hierover. U kunt die doorsturen naar live@standaard.be.

Lees verder