Doorgaan naar hoofdcontent

‘Meerdere gewonden’ bij mesaanval in Quebec

'Meerdere gewonden' bij mesaanval in Quebec

Een man heeft zaterdagavond in de Canadese stad Quebec verschillende slachtoffers gemaakt bij een aanval met een mes. De politie spreekt van 'meerdere slachtoffers'.

Lees verder

Arts waarschuwt voor koopzondag: 'Hoe het begon. Hoe het eindigde'

Gebruikmaken van de laatste dag waarop de winkels open zijn om nog eens leuk te gaan shoppen, is geen goed idee. Die boodschap wil Walter Verbrugghe, intensivist van UZ Antwerpen, overbrengen met twee opvallende longfoto's.

Lees verder

Quique Setién praat voor het eerst na ontslag bij Barcelona: "Lionel Messi is niet makkelijk te managen"

Quique Sétien, die midden augustus ontslagen werd als trainer van Barcelona na de historische 8-2-bolwassing van Bayern München, heeft voor het eerst gesproken. "Ik heb de beslissingen die ik moest nemen niet genomen bij Barça", zegt hij in een openhartig gesprek met voormalig Spaans bondscoach Vicente del Bosque bij El Pais.

Lees verder

Eerste koersen van 2021 nu al afgelast

Het coronavirus trekt nu al een streep door de eerste wielerwedstrijden van het nieuwe seizoen. Zondagochtend raakte bekend dat zowel Cadel Great Ocean Road Race als de Tour Down Under niet zullen doorgaan. Beide races stonden in januari 2021 in Australië op het programma.

Lees verder

Nieuw coronageval bij Standard, Lestienne en Raskin weer in wedstrijdkern

Opnieuw heeft een speler van Standard positief getest op corona. Damian Pavlovic bleek volgens de laatste testresultaten getroffen door het virus.

Lees verder

De oerkreet van Belgische sprinter Gerben Thijssen als hij eindelijk bovenkomt in de Vuelta

Zaterdag was het afzien in de elfde Vuelta-etappe met aankomst bergop op de Alto de la Farrapona. Getuige daarvan het filmpje dat wielerjournalist en voormalig wielrenner Pedro Delgado maakte van onze landgenoot Gerben Thijssen als die eindelijk bovenkomt. De sprinter van Lotto-Soudal kwam als allerlaatste over de streep, op ruim veertig minuten van winnaar David Gaudu, en slaakte een oerkreet.

Lees verder

Obama pakt uit met zijn basketbalkunsten op campagne met Biden

Joe Biden trok zaterdag met oud-president Barack Obama naar de staat Michigan om er samen campagne te voeren. In 2016 won Donald Trump er nipt van Hillary Clinton. In bovenstaande video steelt Obama even de show wanneer hij toont wat hij met een basketbal kan.

Lees verder

Vuurwerk afgestoken aan de Watersportbaan in Gent

In Gent is de politie zaterdagavond uitgerukt nadat een man vuurwerk had laten knallen aan de Watersportbaan, in de buurt van het ziekenhuis AZ Jan Palfijn. Omstreeks 22 uur werden er een reeks zware vuurpijlen afgestoken. Wat het idee was achter het niet aangevraagde vuurwerk, is een raadsel.

Lees verder

Sander Gillé en Joran Vliegen pakken dubbeltitel op ATP-toernooi van Nur-Sultan

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zondag het dubbelspel op hun naam geschreven op het ATP-toernooi in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan (hard/273.345 dollar).

Lees verder

Lazio kan opnieuw op Ciro Immobile rekenen

Het Italiaanse Lazio kan zondag in de uitwedstrijd van de zesde speeldag in de Serie A op bezoek bij Lazio opnieuw rekenen op aanvaller Ciro Immobile, zo maakte de club bekend.

Lees verder

Kerstmis vieren met hele familie? 'Weinig waarschijnlijk'

Het ziet er niet naar uit dat we Kerstmis dit jaar in uitgebreide familiekring zullen kunnen vieren. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) noemde dat in De Zevende Dag 'weinig waarschijnlijk'. Ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil geen toezeggingen doen die 'ze niet kan nakomen'.

Lees verder

Deense pers weet het zeker: "Jess Thorup verlaat Genk en wordt nieuwe trainer van FC Kopenhagen"

Is Jess Thorup na amper een maand alweer weg bij Genk? Het Deense blad 'BT' is er zeker van: volgens hen zou de Deense coach terugkeren naar zijn thuisland om er trainer te worden van FC Kopenhagen. Dat zou een afkoopsom van zo'n vier à vijf miljoen Deense kronen, omgerekend meer dan een half miljoen euro, betalen aan Genk. In Denemarken melden ze dat Thorup maandag al voorgesteld zou worden en een contract zou tekenen voor drie jaar.

Lees verder

Vlaanderen krijgt opnieuw literaire prijzen

Drie jaar nadat in Vlaanderen de laatste literatuurprijs werd uitgereikt, roept minister van cultuur Jan Jambon (N-VA) er opnieuw één in het leven.

Lees verder

Francky Dury: "Derby tegen KV Kortrijk misschien wel de belangrijkste match van het seizoen"

Maandag staat voor Zulte Waregem de derby tegen de rivaal uit Kortrijk op het programma. Na een zwakke zeven op dertig luiden de alarmbellen aan de Gaverbeek. Toch is trainer Francky Dury strijdvaardig. Hij gelooft dat een ommekeer niet veraf is: "Als we in de komende weken een reeksje kunnen neerzetten, zijn we vertrokken.

Lees verder

Volleybond beslist vrouwenliga verder te zetten, maar daar hebben clubs vragen bij

Tussen de meerderheid van de negen vrouwenligaclubs en de bondstop zit er meer dan één haar in de boter. De bond zou de competitie, die slechts tot en met woensdag 4 november geschorst is, hervatten met een beperkter aantal clubs.

Lees verder

Nederlandse bond gaat niet in op vraag tot uitstel van PSV na hele rist coronabesmettingen

PSV heeft weer twee coronabesmettingen erbij binnen de selectie. Jorrit Hendrix en reservekeeper Vincent Müller zijn dit weekeinde positief getest. PSV heeft de Nederlandse bond KNVB nogmaals verzocht om de thuiswedstrijd van later op zondag tegen ADO Den Haag uit te stellen, maar de Eindhovense club moet spelen van de bond.

Lees verder

VRT-filmrecensent Ward Verrijcken is overleden

'FilmWard', de filmrecensent van VRT, is overleden. Dat meldt de openbare omroep. 'We gaan Ward heel hard missen, we wensen zijn familie en dierbaren veel sterkte.'

Lees verder

Ministerieel Besluit klaar: tuincentra, boekenwinkels, notarissen en banken open

Het Ministerieel Besluit dat de 'verstrengde lockdown' juridisch onderbouwt, is gepubliceerd in het Staatsblad. In het besluit staat onder meer de lijst van winkel die open mogen blijven.

Lees verder

Zlatan doet het op zijn 39ste weer voor Milan met acrobatische winning goal in slotfase

Zlatan Ibrahimovic heeft zondag opnieuw laten zien dat hij op zijn 39ste nog niet versleten is. De Zweed zorgde voor Milan op het veld van Udinese eerst voor de assist voor de 0-1 en scoorde in de slotfase de winnende 1-2 voor de bezoekers. Daardoor blijft Milan met zestien op achttien op kop in de Serie A. Alexis Saelemaekers stond in de basis bij de bezoekers, maar werd gewisseld in de 56e minuut.

Lees verder

Ook Dany Verlinden getroffen door het coronavirus

Cercle Brugge miste gisteren ook keeperstrainer Dany Verlinden bij de voorbereiding en op de bank. Ook bij de ex-doelman van Club Brugge werd afgelopen week covid vastgesteld.

Lees verder

Opnieuw twee mensen opgepakt voor mesaanval in Nice

In het onderzoek naar de dodelijke mesaanval in de Notre-Dame van Nice zijn zaterdagavond nog eens twee mannen opgepakt. Dat werd zondag vernomen in gerechtelijke kringen. In totaal worden nu al zes mensen vastgehouden.

Lees verder

Debutant Mukairu bezorgt Anderlecht zege tegen Antwerp

Anderlecht heeft in het eigen Astridpark een uitstekende zaak gedaan. Paars-wit won de topper tegen Antwerp met 1-0 en komt zo samen met Club Brugge en Antwerp op een gedeelde derde plaats.

Lees verder

Kabinet Volksgezondheid verzekert: 'Vanaf maandag honderden extra covid-bedden op intensieve zorg'

Morgen, maandag 2 november, wordt fase 2B van het noodplan voor de ziekenhuizen uitgerold. Daardoor zullen er zeker voldoende bedden op intensieve zorg zijn, verzekert het kabinet Volksgezondheid. Het reageert daarmee op de alarmkreet dat er nog maar 106 vrije bedden zouden zijn.

Lees verder

'En straks nog een lekkere hamburger scoren'

Een meisje dat een cadeaubon komt verzilveren en een man met een moeilijke kledingmaat die liever niet online bestelt. Maar vlak voor de tweede lockdown treffen we op koopzondag in Antwerpen vooral mensen aan die het Coronavirus beu zijn en nog een laatste keer willen shoppen.

Lees verder

Antonio Cairoli pakt eindzege in MXGP Trentino, Clément Desalle wint 2e manche

De Italiaan Antonio Cairoli (KTM) heeft zondag de Grote Prijs van Trentino in de MXGP gewonnen, de 16e van 18 wedstrijden in het wereldkampioenschap motorcross. Clément Desalle (Kawasaki) eindigde als 3e met een overwinning in de 2e manche. In de MX2 behaalde Jago Geerts zijn 5e overwinning van het seizoen.

Lees verder

Thomas Detry eindigt op tiende plaats op Cyprus Open golf

Na een mindere slotronde van 69 slagen is Thomas Detry zondag tiende geworden op het Cyprus Open golftoernooi (European Tour/1 miljoen euro), dat werd gespeeld op de Aphrodite Hills-golfbaan in het Cypriotische Paphos.

Lees verder

Carthy verslaat andere favorieten op Angliru, Carapaz pakt leiderstrui terug

Hugh Carthy (EF) heeft de twaalfde etappe van de Vuelta met aankomst op de legendarische Angliru gewonnen. De 26-jarige Brit bleek in een gevecht van man-tegen-man de sterkste van alle favorieten. Primoz Roglic kraakte op de steilste stroken en verloor zijn rode trui nipt aan Richard Carapaz, al blijft het verschil in het klassement beperkt.

Lees verder

Politie heeft handen vol met beteugelen lockdownfeesten

Net voor het ingaan van de eerste lockdown in maart puilden de cafés in ons land nog uit van de feestvierders die nog snel een feestje wilden bouwen voor ze 'in hun kot' moesten blijven. Een half jaar later beseffen de meeste mensen de ernst van de situatie, toch moest de politie op verschillende plaatsen in het land nog ingrijpen voor hardleerse feestvierders. Een overzicht.

Lees verder

Woensdag is voortaan geen Warddag meer

Hij begon zijn openbaar leven bij De rode loper, en bleef zijn verdere carrière op de rode loper van het filmgebeuren. 'Filmward' is op zijn 47ste onverwacht overleden.

Lees verder

'Geniet van de koopzondag, tot over een week of twee'

De koopzondag is ook bij zorgverleners in het verkeerde keelgat geschoten. Een emotionele post op Facebook van een verpleegkundige uit Sint-Niklaas gaat viraal.

Lees verder

Blessure Vanheusden overschaduwt zege van Standard op Oostende

Standard pakte dankzij een goal van Noë Dussenne de drie punten tegen KV Oostende en klimt naar de derde plaats. Maar de Rouches zullen toch vooral bekommerd zijn om hun aanvoerder Zinho Vanheusden, die ogenschijnlijk een ernstige knieblessure opliep.

Lees verder

Late lockdown levert Johnson kritiek op

'Het toppunt van absurditeit', noemde Johnson het idee van een tweede lockdown tien dagen geleden nog. Toch gaat Engeland donderdag weer op slot.

Lees verder

De Tour trekt in 2021 een klassieker jasje aan

Na het atypische parcours van de voorbije editie kiest de Tour volgend jaar meer voor traditie. Tijdrijders – zoals Evenepoel? – zullen juichen.

Lees verder

Het politieke steekspel achter de Antwerpse koopzondag

De minister van Binnenlandse Zaken, de provinciegouverneur of de Antwerpse burgemeester had dit weekend de 'gevaarlijk drukke' koopzondag kunnen vermijden. Maar geen van de drie greep uiteindelijk in.

Lees verder

AA Gent weet weer wat winnen is

Hij is een van de meest besproken spelers bij AA Gent dit seizoen. Maar na zijn prestatie tegen Waasland-Beveren verdient Roman Jaremtsjoek niets dan lof. Tegen Waasland-Beveren leidde de Oekraïner AA Gent met een zuivere hattrick naar een eerste overwinning in vijf wedstrijden.

Lees verder

Britse journalist Robert Fisk overleden (media)

De Britse journalist en auteur Robert Fisk is thuis overleden na een beroerte. Hij woonde in de Ierse hoofdstad Dublin. Dat berichtte de krant The Irish Times zondag en werd maandag bevestigd in een artikel van The Independent, de krant waar hij jarenlang voor schreef. Hij werd 74 jaar.

Lees verder

Trump ontkent dat hij zichzelf al voor eindresultaat tot winnaar van presidentsverkiezingen wil uitroepen

De Amerikaanse president Donald Trump zou zichzelf bij een voorsprong in de verkiezingsnacht willen uitroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, nog voor alle stemmen geteld zijn. Volgens nieuwssite Axios heeft Trump zulke plannen al met vertrouwelingen besproken. Axios baseert zich daarvoor op drie anonieme bronnen. De president ontkent de berichten, maar zegt wel meteen zijn advocaten te zullen inschakelen.

Lees verder

Proces tegen verdachten bloedbad Charlie Hebdo week uitgesteld door coronavirus

Het proces in Parijs tegen veertien verdachten die medeplichtig zouden zijn aan de aanslagen op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo en een joodse supermarkt in 2015, is voor een week opgeschort. Nog eens twee beschuldigden hebben positief getest op het nieuwe coronavirus en moeten in isolatie.

Lees verder

Allerzielen: het verhaal van Gaby, die haar dochter verloor

Al tien jaar drinkt Gaby een glas champagne op de sterfdag van haar dochter Kaatje. Ze trekt ook dikwijls naar het kerkhof, maar nooit op 1 november. 'Het is cruciaal om een plek te hebben waar je je dicht voelt bij de overledenen', zegt Barbara Raes, experte in afscheidsrituelen.

Lees verder

Belgische ziekenhuizen tellen 1.223 coronapatiënten op intensieve zorg

Gisteren lagen er meer dan 1.200 covidpatiënten op intensieve zorg in de Belgische ziekenhuizen. De aantal blijft stijgen. Er liggen in totaal 6.823 mensen in het ziekenhuis. Intussen blijven ook de besmettingen stijgen met gemiddeld 15.582 nieuwe besmettingen per dag.

Lees verder

Franse minister van Binnenlandse Zaken trekt voor anti-terreuroverleg naar Tunesië

De Franse president Emmanuel Macron heeft aan zijn minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin gevraagd om deze week naar Tunesië af te reizen om er met zijn ambtsgenoot gesprekken op te starten over de strijd tegen het terrorisme. De vermoedelijke dader van de gruwelijke mesaanval in de basiliek van Nice was een 21-jarige Tunesiër.

Lees verder

Lewis Hamilton overweegt exit uit Formule 1: 'Misschien wil ik wel een stapje terugzetten'

Mercedes zette gisteren een nieuwe standaard neer door als eerste F1-renstal ooit zeven keer na elkaar de constructeurstitel binnen te halen. En toch was het opnieuw Lewis Hamilton die het meeste opzien baarde. Na de race zei de Brit dat er geen garantie is dat hij volgend jaar nog in de F1 vertoeft.

Lees verder

Meer dan tachtig Portugese bouwvakkers in quarantaine

In een oud hotel- en ­cinemagebouw in het centrum van Aalter zitten 84 Portugese bouwvakkers in quarantaine. Een tiental onder hen testte positief op covid-19.

Lees verder

Overzicht | België in lockdown: deze coronamaatregelen gelden vanaf vandaag

België gaat vandaag in lockdown, tot en met 13 december. Bent u de weg kwijt in het kluwen van coronamaatregelen? Een overzicht.

Lees verder

Nieuw-Zeeland krijgt voor het eerste vrouwelijke buitenlandminister

Nieuw-Zeeland krijgt met Nanaia Mahuta voor het eerst een vrouwelijke buitenlandminister, die bovendien een Maori is. Ook de rest van de nieuwe regering van premier Jacinda Ardern is zeer divers.

Lees verder

Cartoon van de dag - november 2020

Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.

Lees verder

Evenaring van warmste novembernacht: 'Uitzonderlijk zacht'

Om 6.30 uur werd in Ukkel 16,4 graden Celsius opgetekend. Daarmee is het record van de warmste novembernacht geëvenaard. Dat meldt KMI-weerman David Dehenauw.

Lees verder

Doorbraak in stadiondossier KV Kortrijk

Er is een doorbraak in het stadiondossier van KV Kortrijk. De stad heeft namelijk een akkoord met de Vlaamse regering om het stadion los te koppelen van het ruimtelijk bestemmingsplan (GRUP) om de omgeving van Kortrijk opnieuw in te kleuren. Dat betekent dat de stad snelheid kan maken.

Lees verder

Vier jaar president Trump in acht zeer opvallende video's

In 2016 verrast Donald Trump vriend en vijand: niet Hillary Clinton, maar hijzelf wordt de nieuwe president van de VS. Wat volgt, zijn vier zeer opmerkelijke jaren. We doken in het archief en maakten een selectie uit de honderden video's die we bij De Standaard over hem maakten sinds zijn aantreden.

Lees verder

Klokkenluider Edward Snowden vraagt Russische nationaliteit aan

Voormalig CIA-medewerker Edward Snowden vraagt de Russische nationaliteit aan. De 37-jarige Snowden wordt al jaren gezocht door Washington wegens spionage en verblijft daarom in Rusland, waar hij onlangs nog een permanente verblijfsstatus kreeg.

Lees verder