Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 november 2020

Media VS: “Trump komt snel met bevel tot terugtrekking uit Afghanistan”

HLN
Media VS: "Trump komt snel met bevel tot terugtrekking uit Afghanistan"
De Amerikaanse president Trump komt binnenkort met zijn bevel om Amerikaanse troepen uit Afghanistan terug te trekken. Het aantal militairen moet voor midden januari zijn teruggebracht van ongeveer 4.500 naar 2.500, melden Amerikaanse media. Volgens hen treffen de strijdkrachten al voorbereidingen.
Lees verder

Eindverantwoordelijke verkiezingen Georgia onder druk gezet om stemmen ongeldig te verklaren
Brad Raffensperger, de Republikeinse staatssecretaris van Georgia, zegt dat zijn partijgenoten hem in toenemende mate onder druk zetten om de integriteit van de afgelopen presidentsverkiezingen in twijfel te trekken. Dat meldt The Washington Post.
Lees verder

Hertelling in Wisconsin zal Trump miljoenen kosten
De Amerikaanse president Donald Trump moet diep in de buidel tasten als hij wil dat er een hertelling van de stemmen plaatsvindt in de noordelijke staat Wisconsin. Dat heeft de hoogste verkiezingsfunctionaris van die staat gezegd. Een aanvraag voor een hertelling ligt er nog niet in Wisconsin, vertelde de functionaris.
Lees verder

Bijna 90.000 klachten over seksueel misbruik scouting VS
Bijna 90.000 personen hebben sinds februari verklaard dat zij seksueel zijn misbruikt bij de Boy Scouts in de Verenigde Staten. Het cijfer is afkomstig van het schadevergoedingsfonds dat in verband met het misbruikschandaal in het leven is geroepen.
Lees verder

Waals biotechbedrijf Univercells verleidt George Soros
De Hongaars-Amerikaanse miljardair George Soros staat dicht bij een investering in het Waalse biotechbedrijf Univercells. Dat vernamen De Tijd en L'Echo. Bill Gates zit er al in het kapitaal. Univercells tankte twee maanden geleden al eens 50 miljoen euro bij. Daarvan kwam 15 miljoen van Adjuvant Capital, een fonds van Microsoft-oprichter Bill Gates, die in totaal al 45 miljoen in Univercells heeft gestoken.
Lees verder

Crew Dragon komt na vlucht van meer dan 24 uur aan bij ISS
Rond vijf uur deze ochtend komt de raket van SpaceX na een vlucht van zo'n 27 uur aan bij het internationale ruimtestation ISS. Volg hieronder live de aankomst van de Dragon Crew in het ruimtestation.
Lees verder

Crew Dragon komt aan in ISS
Rond vijf uur deze ochtend komt de raket van SpaceX na een vlucht van zo'n 27 uur bij het internationale ruimtestation ISS aan. Volg hieronder live de aankomst van de Dragon Crew in het ruimtestation.
Lees verder

Gilbert Cardon (1937-2020), van werkloos textielarbeider tot grondlegger bioteelt
In Moeskroen is Gilbert Cardon (83) overleden, een grondlegger van de bioteelt in België. Van zijn stadstuin maakte hij een eetbare jungle met liefst 2.000 fruit- en notenbomen, met groentebedden en struiken. Pesticide was zijn grootste vijand, na de vereenzaming. "Alles draait om samenzijn en solidariteit. Ik eet liever brol in gezelschap dan gezonde kost alleen."
Lees verder

Wat met de kerstexamens?
Hoe zullen de kerstexamens eruitzien? Die vraag ligt deze week voor op een overleg. Volgens Lieven Boeve, topman van het katholiek onderwijs, zouden er weleens veel heroriënteringen kunnen volgen na de examens.
Lees verder

Spanning tussen N-VA en Open Vld dreigt Vlaamse regering te verlammen
De federale spanning tussen N-VA en Open Vld dreigt de geplaagde Vlaamse regering helemaal te verlammen. Kan je een historische gezondheidscrisis en een nakende brexit de baas als twee van de drie coalitiepartijen elkaar met de nek aankijken?
Lees verder

RECENSIE. 'Een beloofd land', de memoires van Barack Obama: prettig, een president die kritisch naar zichzelf kijkt
Barack Obama schreef met 'Een beloofd land' het boek waar de term 'lijvig' voor bedacht lijkt. In het Nederlands is het 928 pagina's dik - en dat is slechts deel één van het tweeluik waar de voormalige president van de VS aan werkt. Alsof hij het contrast met zijn opvolger, die nooit leest, zo groot mogelijk heeft willen maken. Zware kost - maar tegelijk lichtvoetig. Obama is een begaafd schrijver, met een neus voor levendige, geestige details.
Lees verder

Van C&A tot Pizza Hut: vereniging van bedrijven wil winkelstraat redden
Een bonte coalitie van verscheidene retailbedrijven - van C&A over Schoenen Torfs tot Pizza Hut - roept de regering op om hen niet in de steek te laten. Ze willen ondersteuning om ervoor te zorgen dat de fysieke handel in België nog een toekomst heeft. Zo vragen ze om de huur van hun winkelruimtes één maand niet te moeten betalen.
Lees verder

ONZE OPINIE: "De regering wil tonen dat ze niet soft is, maar blaast wel heel hoog van de toren"
Is het u ook al opgevallen hoeveel straffe taal de zelfverklaarde positieve en serene regering al heeft verkocht op amper 7 weken tijd? Nultolerantie, 1 op 3 bestuurders controleren, strafbare feiten altijd vervolgen en extremisten komen er niet in - om er maar enkele te noemen. Hoewel de meeste ministers en staatssecretarissen graag benadrukken hoe anders zij het zullen aanpakken, gaan ze toch opvallend vaak graaien in de platenkast van hun voorgangers. Het zijn mooie ambities, dat wel. Maar als eerdere ministers er hun tanden al op stuk beten, blaas dan niet meteen zo hoog van de toren.
Lees verder

Wat wordt onze vaccinatiestrategie? "Minstens 70 procent van de Belgen moet overtuigd worden"
'Operationalisering Covid-19-vaccinatiestrategie'. Dat mondjevol is de naam van de nieuwe taskforce die de komende maanden moet uitstippelen wie wanneer welke prik krijgt. Gisteren is alvast beslist dat het vaccin gratis wordt en niet verplicht - al moet minstens 70% van de Belgen overtuigd worden.
Lees verder

Familie valt beter te vertrouwen: Kevin De Bruyne niet enige Rode Duivel die geen makelaar meer hoeft
Kevin De Bruyne zegt dat hij zélf de onderhandelingen voert met Manchester City over een nieuw contract. Zonder tussenpersoon dus – De Bruyne is de zoveelste Rode Duivel die zich bedrogen voelt door een makelaar. De gouden generatie laat het stuur van haar carrière daarom steeds meer in handen van familie.
Lees verder

LIVE. Coronatoeslag van 33 euro voor 356.000 kwetsbare kinderen - Fauci: "Resultaten Moderna-vaccin zijn echt indrukwekkend"
Het aantal overlijdens door het coronavirus in België komt stilaan op een plateau. Ook de andere cijfers gaan de goede kant uit. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

ANNO 2020. Pascale Bal (50), voormalig actrice en model: "Mijn leven is veel klassieker dan twintig jaar geleden"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag: ex-actrice en -model Pascale Bal.
Lees verder

Beursgang van 60 miljoen voor sociaal vastgoed
Binnenkort komt een verhuurder van sociale woningen op de lange lijst van vastgoedbedrijven op de Brusselse beurs. Strenge regels voor verhuurders maken zo'n aandelen interessant voor spaarders: elk jaar moet het grootste deel van de zeer stabiele winst uitgekeerd worden als dividend.
Lees verder

Dierenminister Weyts vraagt gemeenten spaarzaam te zijn met vergunningen voor vuurwerk
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) roept de gemeenten op niet te gul om te springen met vergunningen voor vuurwerk tijdens de eindejaarsperiode. Door de coronamaatregelen bestaat immers de kans dat een pak meer mensen thuis vuurwerk zal willen afsteken en dat kan verregaande gevolgen hebben voor dieren, waarschuwt Weyts.
Lees verder

'Blind Getrouwd'-kandidate Elke Voorspoels vindt nieuwe liefde via Tinder
De opnames van het zesde seizoen van Blind Getrouwd zijn al achter de rug, maar het is nog wachten tot volgend jaar voor we de nieuwe liefdesavonturen van de deelnemers op VTM zullen kunnen volgen. Wie wil weten hoe het met de andere Blind Getrouwd-koppels gaat, kan terecht in de nieuwe webreeks Up To Date op VTM GO. Zo is er ook een nieuwe liefde in het leven van Elke Voorspoels (38).
Lees verder