Doorgaan naar hoofdcontent

Man sterft bij aanval door haai in Australië

Man sterft bij aanval door haai in Australië

In Australië is een man zondag aangevallen door een haai. Het ongeval vond plaats in Cable Beach (Broome), aldus persagentschap AAP en nieuwszender ABC. Het slachtoffer overleefde de aanval niet.

Lees verder

Braziliaanse voetbalvedette Marta test positief op corona

De Braziliaanse voetbalster Marta heeft een coronabesmetting opgelopen. Ze mist daardoor een dubbele oefeninterland tegen Ecuador.

Lees verder

Israël bombardeert Hamas-doelwitten in Gaza

Het Israëlische leger heeft zondagmorgen met gevechtsvliegtuigen en aanvalshelikopters verschillende doelwitten van de islamistische Hamas-beweging gebombardeerd in de Gazastrook. De militaire actie kwam er nadat vanuit de Palestijnse enclave een raket richting Israël was afgevuurd.

Lees verder

De miserie houdt niet op: Barcelona moet Piqué zes tot acht weken missen

De blessure aan de rechterknie die Gerard Piqué zaterdagavond opliep, zal hem volgens de Catalaanse media zes tot acht weken aan de kant houden.

Lees verder

Organisatie Australian Open hoopt snel klare wijn te schenken, lokale pers speculeert over uitstel

Door de coronapandemie is het allerminst duidelijk onder welke omstandigheden de Australian Open zal plaatsvinden. Het toernooi staat in de tweede helft van januari geprogrammeerd maar er zijn nog heel wat vraagtekens. Craig Tiley, CEO van Tennis Australia, liet zondag verstaan dat er 'binnenkort' knopen worden doorgehakt.

Lees verder

'Elke keer als ik de agent zie, heb ik het gevoel dat hij in mijn hart schiet'

Maandag start in Bergen het proces-Mawda. Op het beschuldigdenbankje zitten drie mensen die betrokken zijn bij het schot waarmee het twee­jarige meisje in mei 2018 om het leven kwam. 'De politie had het busje kunnen klemrijden en tegenhouden. Maar waarom was het nodig om te schieten? De agent heeft een grove fout gemaakt', zeggen de ouders van Mawda. Ze gaan met een gevoel van wantrouwen naar de rechtbank.

Lees verder

Drie Zwitsers topskiërs lopen coronabesmetting op

De Zwitserse skiërs Loic Meillard, Marco Odermatt en Justin Murisier hebben allen positief getest op het coronavirus. Dat bevestigt de Zwitserse skifederatie. Het trio moet in quarantaine en mist daardoor volgende week de wereldbekermanche parallelle slalom in het Oostenrijkse Lech/Zürs.

Lees verder

'Mensen hebben bergen nodig': (nog) geen lockdown in Zwitserse skigebieden

In de meeste Europese landen zijn de skigebieden gesloten door de coronacrisis. In Zwitserland is dat voorlopig niet het geval. 'Mensen hebben bergen nodig', is de redenering van de burgemeester van Zermatt. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Vlaanderen installeert 30.000 extra laadpalen

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) trekt 30 miljoen euro uit voor nieuwe publieke laadpalen. Dat schrijft De Zondag en het nieuws wordt bevestigd door het kabinet.

Lees verder

Vandenbroucke sluit coronaweddenschap af

'Ik ga met u een weddenschap aan.' Het is nog niet vaak gebeurd dat een federale minister op tv expliciet aan het wedden sloeg. Maar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Sp.a) waagde zich in de Zevende Dag aan zo'n toekomstvoorspelling. Hij maakt zich sterk dat ons land erin zal slagen om de verspreiding van en het inenten met coronavaccins naadloos en snel te laten verlopen. 'Als dat niet lukt, moet u op mij schieten.'

Lees verder

Vandenbroucke over kernuitstap: 'Wie is Bart De Wever in deze?'

Vicepremier Frank Vandenbroucke noemt de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever over het dossier van de kernuitstap 'totaal onbelangrijk'. 'Wie is Bart De Wever in deze? ', aldus Vandenbroucke in De Zevende Dag.

Lees verder

Sneeuwstorm vormt stad om tot ijspaleis

In Vladivostok, een grote stad in het oosten van Rusland, woedde deze week een hevige sneeuwstorm. Los van de miserie die daarmee gepaard gaat, levert de storm knappe beelden op. In de video hierboven ziet u hoe de stad onder een ijslaag van een tweetal centimeter is bedolven.

Lees verder

Lucinda Brand rijdt bijna foutloos naar dagzege SP-manche in Merksplas

De vierde manche in de Superprestige voor vrouwen is gewonnen door de Nederlandse Lucinda Brand (Telenet-Baloise Lions) Op het glibberige parcours van Merksplas stond er geen maat op Brand die profiteerde van een slipper van wereldkampioene Alvarado in de laatste ronde.

Lees verder

Politie arresteert deelnemers van vijftiende protestzondag in Minsk

In Wit-Rusland zijn voor de vijftiende zondag op rij duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het bewind van Aleksandr Loekasjenko. Minstens honderd mensen zouden zijn opgepakt.

Lees verder

Knappe beelden laten roep van zeldzaam sneeuwluipaard horen

Sneeuwluipaarden laten zich zelden zien, maar deze beelden zijn wel erg indrukwekkend. In de video hierboven ziet en hoort u de roep van het dier. Wat blijkt? Een sneeuwluipaard klinkt wat als een verkouden kat.

Lees verder

Vrouw valt van vijfde verdieping op lockdownfeestje in Elsene

Een vrouw is in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens een lockdownfeestje in Elsene van een balkon op de vijfde verdieping gevallen. Dat meldt het parket van Brussel. De politie lokaliseerde het slachtoffer meteen en kon snel de hulpdiensten verwittigen, want ze stonden op dat moment klaar om het gebouw binnen te gaan en een einde te maken aan het feest.

Lees verder

Beerschot klimt naar tweede plaats na zege tegen slap Anderlecht

Beerschot heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen tegen een pover en onmondig Anderlecht. In tegenstelling tot eerder dit seizoen schoten de mannen van Vincent Kompany pas in de laatste tien minuten wakker. De Ratten springen naar de tweede plaats, paars-wit blijft na zijn tweede nederlaag dit seizoen zevende.

Lees verder

Brief met historische postzegel geveild voor liefst 430.000 euro in Duitsland

Een brief met een historische postzegel is in Duitsland voor 430.000 euro onder de hamer gegaan. Dat heeft het veilinghuis Heinrich Köhler meegedeeld.

Lees verder

Michael Vanthourenhout is de beste in Superprestige van Merksplas

Geen Mathieu van der Poel in Merksplas, en dus wisten we op voorhand dat we voor het eerst in 7 jaar een andere winnaar zouden krijgen. Het was uiteindelijk Michael Vanthourenhout die handig gebruikmaakte van de afwezigheid van de Nederlandse alleskunner. Iserbyt en Sweeck vervolledigden het feestje voor Pauwel Sauzen-Bingoal door de tweede en derde plek te claimen.

Lees verder

Zweden maakt bocht in corona-aanpak

Terwijl de rest van Europa grotendeels in quarantaine ging, bleven de Zweden op café gaan, shoppen, fitnessen in de gym en feestjes bouwen. Aan al die 'vrijheid blijheid' komt een einde. Ook Zweden neemt nu strenge coronamaatregelen.

Lees verder

KV Mechelen gaat winnen op het veld van Zulte Waregem en pakt eerste zege sinds eind september

KV Mechelen heeft het kelderduel op bezoek bij Zulte Waregem gewonnen met 1-2. Een doelpunt kort voor rust van Storm en eentje kort erna van Hairemans volstonden voor een deugddoende zege. Bruno maakte het nog even spannend, maar Mechelen hield stand. Door deze zege springt KV Mechelen over Zulte Waregem naar de 14de plaats.

Lees verder

Inwoners Hongkong krijgen 550 euro bij positieve test

De regering van Hongkong zal eenmalig 5.000 Hongkong dollar, omgerekend bijna 550 euro, uitkeren aan inwoners die positief testen op het coronavirus.

Lees verder

Jogger die hond doodstak, krijgt doodsbedreigingen

De 43-jarige jogger die vorige week zaterdag een hondje doodstak, heeft een klacht ingediend na het ontvangen van doodsbedreigingen.

Lees verder

'Eerste Amerikanen krijgen coronavaccin op 11 of 12 december'

Al op 11 of 12 december kunnen de eerste Amerikanen ingeënt worden tegen Covid-19, zegt dokter Moncef Slaoui, hoofd van het Amerikaanse vaccinatieprogramma. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het vaccin eerst wordt goedgekeurd.

Lees verder

Politie kan niet zomaar binnenvallen op kerst

Ook tijdens de kerstperiode zal de politie controleren of de coronamaat­regelen nageleefd worden. Maar kan de politie zomaar een huis binnenvallen?

Lees verder

Offensief onthoofd Gent grijpt de drie punten tegen Charleroi dankzij cadeautje van Dessoleil

Een zege op karakter en doorzettingsvermogen. Zo mag je de driepunter van de Buffalo's op bezoek bij Charleroi zonder twijfel omschrijven. Door de afwezigheid van maar liefst drie potentiële titularissen kwam Gent zonder centrumspits aan de aftrap. Maar dat inspireerde de thuisploeg allerminst tot grootse daden. Het waren integendeel de troepen van Wim De Decker die op slag van rusten op voorsprong klommen en uiteindelijk ook na de pauze vlot overeind bleven en verdiend de drie punten naar Gent mee namen.

Lees verder

Betogers steken parlement Guatemala in brand

In Guatemala hebben betogers zaterdag het parlement in brand gestoken.

Lees verder

Daniil Medvedev klopt Dominic Thiem in spannende finale en schrijft ATP Finals op zijn naam

Daniil Medvedev (ATP 4) heeft voor de eerste keer in zijn carrière de ATP Finals gewonnen. De Rus zette in een spannende finale in Londen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 3) opzij in drie sets (4-6, 7-6 en 6-4).

Lees verder

Marvel maakt toch nieuwe Black Panther-film

In juli 2021 beginnen de opnames voor een nieuwe Black Panther-film, meldt de website Hollywood Reporter.

Lees verder

Genk zet scheve situatie recht tegen Moeskroen

Racing Genk heeft zondag op de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League de drie punten thuisgehouden tegen Excel Moeskroen. De Limburgers hadden het aanvankelijk niet makkelijk tegen de rode lantaarn, maar draaiden een 0-1 achterstand om in een 4-1 zege. Bij beide ploegen debuteerde een nieuwe coach. Voor John van den Brom werd het een geslaagd debuut. Moeskroen-coach Jorge Simao zag zijn ploeg bemoedigend beginnen, maar na rust helemaal wegzakken.

Lees verder

Amerikaanse ex-militair die zich op schutter Thalys wierp zal niet getuigen

De Amerikaanse ex-militair die zich op de schutter gooide bij de verijdelde aanslag op een Thalys-trein in 2015 keert terug naar de Verenigde Staten en zal niet getuigen op het proces. Dat meldt zijn advocaat zondag. Spencer Stone werd vorige week onwel bij zijn aankomst in Parijs en werd opgenomen in het ziekenhuis.

Lees verder

Postercampagne eist gerechtigheid voor peuter Mawda

In verscheidene steden van het land zijn zondagavond advertentieruimtes gekaapt voor een affichecampagne, waarbij gerechtigheid wordt geëist voor de Iraaks-Koerdische peuter Mawda. Dat zeggen de organisatoren van de campagne.

Lees verder

ETA-verdachte die in België verbleef uitgeleverd aan Spanje

Een voormalig lid van de Baskische afscheidingsbeweging ETA, die wordt verdacht van de moord op een Spaanse legerkolonel in 1981, is zondag door België uitgeleverd aan Spanje. De vrouw verbleef sinds 2003 in ons land.

Lees verder

Het proces-Mawda: een kind dat nooit had mogen sterven

Vandaag start in Bergen het proces rond de dood van Mawda. De tweejarige peuter kwam in 2018 om door een politiekogel.

Lees verder

Mede-initiatiefnemer 'Ice Bucket Challenge' Patrick Quinn overleden op 37-jarige leeftijd

Patrick Quinn, wiens persoonlijke strijd met ALS heeft bijgedragen aan de Ice Bucket Challenge, is zondag op 37-jarige leeftijd overleden. Dat maakten zijn supporters bekend op Facebook en wordt bevestigd door de ALS Association. Quinn kreeg zeven jaar geleden te horen dat hij amyotrofe laterale sclerose (ALS) had.

Lees verder

Vijf doden bij aanval op moskee in Nigeria, andere aanwezigen ontvoerd

Gewapende mannen hebben vrijdag vijf gelovigen gedood in een moskee in een geïsoleerd dorp in het noordwesten van Nigeria. Achttien andere aanwezigen werden ontvoerd, verklaren de lokale autoriteiten.

Lees verder

Steun om zware industrie hier te houden, verviervoudigt: 'Is Vlaamse regering noorden kwijt?'

De steun die de Vlaamse regering geeft aan energie-intensieve bedrijven om te vermijden dat ze delokaliseren verviervoudigt in twee jaar tijd van 34 miljoen euro naar 140,2 miljoen euro. Dat zegt oppositiepartij Groen op basis van de begrotingstabellen. 'Is de Vlaamse regering het noorden kwijt? Het motto moet toch zijn vergroenen, niet afkopen', zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska.

Lees verder

Gemiddeld aantal besmettingen, opnames en overlijdens in dalende lijn

Zowel het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames als overlijdens blijft verder dalen. Dagelijks worden er nog gemiddeld meer dan 3.500 besmettingen geregistreerd in ons land.

Lees verder

Franse ex-president Sarkozy staat terecht voor corruptie in afluisteraffaire

De Franse ex-president Nicolas Sarkozy staat vanaf maandag terecht in Parijs in de zogenaamde afluisteraffaire. Sarkozy is na Jacques Chirac de tweede Franse president sinds de oprichting van de Vijfde republiek die zich moet verantwoorden voor de rechtbank.

Lees verder

Belgische ondernemer in Australië wil landgenoten aanwerven: 'Iedere ingenieur met talent in Australië werkt al voor mij'

Hou je van kangoeroes én heb je ingenieurstalent? Landgenoot Michael De Nil (36) zoekt Belgische medewerkers die vanuit het Australische Sydney de wereld willen veroveren met wifichips die van stofzuigers, deursloten en koffiezetapparaten slimme toestellen maken. Sollicitanten die hem een bakje Chimay opsturen, hebben een streepje voor.

Lees verder

Duitse politie schiet gewapende man dood

De Duitse politie heeft zondagavond een gewapende man neergeschoten in Meckenheim (Bonn). De man stierf ter plaatse, aldus een politiewoordvoerder. Hij had naar verluidt schoten afgevuurd op straat.

Lees verder

Hongkongse dissident Joshua Wong pleit schuldig tijdens proces

De prominente Hongkongse dissident Joshua Wong heeft schuldig gepleit voor het organiseren van een ongeoorloofd protest. Wong staat samen met twee andere vooraanstaande activisten terecht vanwege hun betrokkenheid bij de protesten van vorig jaar.

Lees verder

Jongerenactivist Wong pleit schuldig tijdens proces Hongkong

De prominente Hongkongse jongerenactivist Joshua Wong heeft schuldig gepleit voor het organiseren van een ongeoorloofd protest. Dat maakte een woordvoerder van hem maandag bekend tijdens de lopende rechtszitting. Kort voordat het proces begon, had Wong al aangekondigd dit van plan te zijn.

Lees verder