Doorgaan naar hoofdcontent

Losada: “Ik heb het gevoel dat Vincent Kompany na de nederlaag op Club Brugge wat meer zekerheid heeft ingebouwd”

HLN
Losada: "Ik heb het gevoel dat Vincent Kompany na de nederlaag op Club Brugge wat meer zekerheid heeft ingebouwd"
Beerschot-Anderlecht is misschien wel de meest aantrekkelijke affiche van het komende voetbalweekend. In aanloop naar die topper legt Beerschot-coach Hernan Losada de druk graag bij de tegenstander. "Anderlecht wil op het einde staan waar wij nu staan."
Lees verder

Halle Berry onthult op welke leeftijd ze haar eerste orgasme had
"Wanneer ik m'n eerste orgasme had? Toen ik elf was." Het is een opvallend openhartige bekentenis van Halle Berry (54) in 'Bad & Booshy', een reeks video's die de actrice op Instagram post met goeie vriendin en styliste Lindsay Flores.
Lees verder

Biden wint ook na hertelling in Georgia: "Cijfers liegen niet", zegt Republikeinse minister
De hertelling van de stemmen in de Amerikaanse staat Georgia heeft voor president Donald Trump niet het verhoopte resultaat opgeleverd. Zijn rivaal Joe Biden blijft de winnaar van de stembusslag in die staat. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van Georgia, Brad Raffensperger, "liegen cijfers niet". Hij zal tussen 16 uur en 18 uur Belgische tijd de resultaten officieel bekendmaken.
Lees verder

KOERS KORT. Astana haalt zes nieuwe gezichten - Weening en Vanthourenhout stoppen ermee
Pieter Weening heeft op 39-jarige leeftijd besloten te stoppen. De Nederlandse renner kreeg onlangs te horen dat zijn contract bij Trek-Segafredo niet wordt verlengd. Hij besloot daarop zijn wielercarrière te beëindigen. "Ik houd van deze sport en van deze wereld, maar na bijna 20 jaar op de weg neem ik nu rust", zegt Weening. "Ik ga thuis in Neerharen genieten van mijn leven met mijn vrouw en onze twee kinderen. Ik heb wel wat gedachtes en ideeën voor de toekomst, maar het is nu te vroeg om daar iets over te zeggen."
Lees verder

Sébastien Ogier doet toch verder: "Wil volgend jaar nog één keer meedoen voor wereldtitel"
Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) neemt ook volgend jaar deel aan het WK-rally. Dat liet zijn team Toyota Gazoo Racing via Twitter weten. In augustus 2019 had de Fransman gezegd dat hij eind 2020 een punt achter zijn carrière zou zetten.
Lees verder

Dries Mertens haalt zangkunsten naar boven in liefdeslied voor Kat Kerkhofs
Een ode aan zijn grote liefde. Dries Mertens toonde met een video op Instagram dat hij meer in huis heeft dan enkel een balletje trappen. Terwijl Kat Kerkhofs aan het koken was, etaleerde de Rode Duivel zijn zangtalenten. Of net niet. De songkeuze? Your Song van Elton John. Kat kon het wel appreciëren, want Dries liet zich vollédig gaan. De twee zijn samen sinds hun tienerjaren en stapten in 2015 in het huwelijksbootje.
Lees verder

Federale regering stelt nieuw actieplan tegen intrafamiliaal geweld voor
De federale regering heeft een nieuw actieplan tegen gendergerelateerd en intrafamiliaal geweld goedgekeurd. "De lockdown tijdens de eerste golf zorgde voor een dramatische stijging van het aantal gevallen van intrafamiliaal geweld. Nu mensen tijdens de huidige maatregelen terug hoofdzakelijk thuisblijven, neemt dat risico opnieuw toe", lichtte bevoegd staatssecretaris Sarah Schlitz (Ecolo) het belang van het plan toe.
Lees verder

Omgevingsvergunning voor Oosterweelverbinding goedgekeurd: "Een historisch moment"
De omgevingsvergunning voor de Antwerpse Oosterweelverbinding is goedgekeurd. Dat meldt Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op Twitter. "Een historisch moment", aldus Demir. "Wat begon als een louter mobiliteitsverhaal, is nu een grootschalig leefbaarheidsproject." De werken, die naar schatting 5 miljard euro (!) zullen kosten, beginnen in 2021 en zullen – als alles volgens plan verloopt – in 2030 af zijn.
Lees verder

Oostenrijk begint volgende maand massaal te testen: "Een manier om nieuwe lockdown te voorkomen"
Oostenrijk gaat in december en januari in twee golven massaal testen op het coronavirus om nieuwe lockdowns te voorkomen. Dat heeft de regering aangekondigd.
Lees verder

BV's uit de kleren om iets te promoten: "Zo'n beeld trekt nu eenmaal meer de aandacht"
Voor een nieuwe campagne van Pink Ribbon poseert zangeres Kato Callebaut (29) wel erg schaars gekleed. "Om een belangrijke boodschap te brengen", zegt ze. "Met zulke foto's trek je nu eenmaal de aandacht."
Lees verder

Zanger Dominic Grant, die samen met z'n vrouw Grant & Forsyth vormde, op 71-jarige leeftijd overleden
De Britse zanger Dominic Grant is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat melden Britse media vrijdag. De man vormde samen met z'n vrouw Julie Forsyth (62) jarenlang het wereldberoemde duo Grant & Forsyth.
Lees verder

Verse voeding wordt almaar duurder: "Als de prijzen van groenten en fruit nog stijgen, zullen we ze sneller schrappen van het winkellijstje"
Je merkte het misschien al in je portemonnee. Uit onderzoek van de Nationale Bank blijkt dat verse voeding zoals groenten, fruit en varkensvlees de voorbije maanden een pak duurder is geworden. Een gevaarlijke ontwikkeling, want maken we van gezond eten en leven zo niet een luxeproduct? Net nu blijkt dat overgewicht in grote mate bepaalt hoe vatbaar je bent voor corona. "Zeker bij de meest kwetsbare groepen is de prijsgevoeligheid hoog", zeggen experts. "De gezondheidskloof wordt zo alleen maar groter."
Lees verder

Cardiologen waarschuwen voor hartproblemen bij sporters die coronavirus opliepen
Het coronavirus kan ook een hartspierontsteking veroorzaken. Dat blijkt uit studies en wordt gecommuniceerd door het Forum Sportcardiologie. Daarmee wilde cardiologen sporters die corona hebben gehad waarschuwen voor eventuele hartschade als gevolg van Covid-19.
Lees verder

De emmer met toptalent stroomt nu écht bijna over: dit zijn de 16 goudklompjes waarmee Team Sunweb de komende jaren het wielrennen wil domineren
Nóg een toptalent erbij. Team Sunweb blijft naarstig bouwen aan de toekomst. En hoe. Henri Vandenabeele (20) maakt officieel de overstap naar de ploeg om er nog een jaartje te rijpen en dan in 2022 de stap naar de WorldTour te zetten. Klimmers, sprinters, eendagsrenners. Er is van alles wat. Onder wie ook twee Belgen. Stuk voor stuk staan ze aan het firmament van het mondiale wielrennen. Een overzicht.
Lees verder

Nederlandse journalist kan zonder veel moeite deelnemen aan 'geheim' online overleg EU-Defensieministers
Een Nederlandse journalist van RTL Nieuws is er gisteren met weinig moeite in geslaagd om deel te nemen aan de online vergadering van de 27 Europese ministers van Defensie. De journalist had via een foto van de Nederlandse minister de pincode van de virtuele meeting kunnen raden.
Lees verder

Wie naar Spanje wil moet vanaf maandag negatieve coronatest kunnen voorleggen
Vanaf maandag moeten alle Belgen die naar Spanje willen reizen verplicht een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Dat meldt Buitenlandse Zaken. De PCR-test mag maximaal 72 uur op voorhand uitgevoerd zijn.
Lees verder

Nederlandse politie onderzoekt tien incidenten door mogelijke 'pedojagers'
Politie in Nederland onderzoekt verschillende incidenten van bedreiging, vernieling en mishandeling waarbij mogelijk 'pedojagers' betrokken zijn. De afgelopen maanden vonden negen incidenten plaats in Emmen en één in Assen, twee steden in de noordoostelijke provincie Drenthe. De politie vermoedt dat het hier om 'pedojagers' gaat en roept het op deze manier voor eigen rechter spelen een halt toe.
Lees verder

Buren aangeslagen na dood van Maria (79): "We hebben echt alles geprobeerd om dat rolluik open te krijgen"
Buurtbewoners van de Broekstraat in Rijmenam (Bonheiden) reageren zwaar aangeslagen na de dood van Maria. De 79-jarige overleed vannacht aan haar verwondingen die ze opliep bij een zware uitslaande brand. De vrouw probeerde nog te ontkomen, maar kreeg de elektrische rolluiken niet tijdig open. "Zelfs niet met een koevoet", zucht ter hulp geschoten buurman Werner.
Lees verder

Apple en Facebook kibbelen over privacybeleid
Apple en Facebook ruziën over hun privacybeleid. Apps gaan in het nieuwe besturingssysteem iOS 14 van Apple -dat begin volgend jaar wordt gelanceerd- uitdrukkelijk toestemming moeten vragen aan gebruikers om hun surfgedrag te mogen volgen en zo gericht advertenties te kunnen verspreiden.
Lees verder

Iets minder overlijdens in Vlaamse woonzorgcentra, aantal besmettingen stabiliseert
In de Vlaamse woonzorgcentra waren de afgelopen vier dagen 179 overlijdens door Covid-19 te betreuren, ten opzichte van 238 in dezelfde periode een week eerder. Het aantal besmettingen lijkt er een plateau te hebben bereikt. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Zorg & Gezondheid. "Dit is een klein lichtpuntje, maar we moeten alle zeilen bijzetten om hier door te komen", zegt woordvoerder Joris Moonens.
Lees verder