Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 november 2020

LIVE. Trump houdt stand in cruciale swingstaten en eist overwinning Florida op - Alle ogen gericht op Midwest-staten ...

HLN
LIVE. Trump houdt stand in cruciale swingstaten en eist overwinning Florida op - Alle ogen gericht op Midwest-staten Pennsylvania, Michigan en Wisconsin
In de Verenigde Staten worden volop stemmen geteld na de verkiezingen van gisteren. Wordt het de Democraat Joe Biden? Of mag de Republikein Donald Trump er een tweede termijn aan breien? Volg alle ontwikkelingen en resultaten hier live.
Lees verder

78-jarige Republikein McConnell zevende keer verkozen: "Ons land komt weer op zijn pootjes terecht"
Mitch McConnell (78) – de fractieleider van de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat – is herkozen. Hij versloeg in Kentucky zijn Democratische uitdager en veteraan Amy McGrath.
Lees verder

QAnon-aanhangster verkozen in Huis van Afgevaardigden
De Republikeinse Marjorie Taylor Greene, een aanhangster van de extreemrechtse complotgroep QAnon, heeft een zitje veroverd in het Huis van Afgevaardigden voor de staat Georgia. Ze haalde het met 81 procent van haar Democratische tegenstander Kevin Van Ausdal, zo voorspellen Amerikaanse media.
Lees verder

Dit moet je weten over de eerste resultaten van de Amerikaanse verkiezingen: het kan mogelijk nog lang duren voor we de winnaar kennen
In de meeste Amerikaanse staten hebben de stembureaus ondertussen de deuren gesloten en worden nu de stemmen geteld. De eerste resultaten vallen binnen en op onze kaart wordt stilaan duidelijk welke staten blauw en rood kleuren. Het ziet ernaar uit dat het een nek-aan-nekrace wordt tussen huidig president Donald Trump, een Republikein, en zijn Democratische uitdager Joe Biden. Vooral in de staten Pennsylvania, Florida, Ohio en Iowa wordt momenteel een zware strijd uitgevochten. De winnaar moet 270 kiesmannen weten binnen te halen.
Lees verder

Dit moet je weten over de eerste resultaten van de Amerikaanse verkiezingen
In de meeste Amerikaanse staten hebben de stembureaus ondertussen de deuren gesloten en worden nu de stemmen geteld. De eerste resultaten vallen binnen en op onze kaart wordt stilaan duidelijk welke staten blauw en rood kleuren. Het ziet ernaar uit dat het een nek-aan-nekrace wordt tussen huidig president Donald Trump, een Republikein, en zijn Democratische uitdager Joe Biden. De winnaar moet 270 kiesmannen weten binnen te halen.
Lees verder

Spoedoperatie Diego Maradona geslaagd, maar herstel kan maanden duren
Diego Maradona is dinsdagavond "met succes" geopereerd nadat eerder op de dag een hersenbloeding bij de voetbalster werd geconstateerd. Dat meldt de persoonlijk arts van Maradona aan de Argentijnse media.
Lees verder

Grote incidenten blijven voorlopig uit op beladen verkiezingsdag
Ondanks de vrees voor intimidatie, agressie of ongeregeldheden bij stembureaus verlopen de Amerikaanse verkiezingen vooralsnog zonder grote incidenten. Daryl Johnson, veiligheidsexpert en voormalig medewerker van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid, reageert opgelucht, maar roept Amerikanen wel op waakzaam te blijven. "De periode na de verkiezingen blijft riskant, omdat je te maken krijgt met de nasleep van de verkiezingsresultaten", zegt Johnson tegen The New York Times.
Lees verder

Zo verlopen races in Huis van Afgevaardigden en Senaat
Naast een nieuwe president kiezen de Amerikanen ook een nieuw parlement. In het Huis van Afgevaardigden worden vertegenwoordigers gekozen voor alle zitjes en daar lijken de Democraten hun meerderheid te behouden. In de Senaat gaat het om 35 van de 100 zetels. De Republikeinen hebben daar nu nog een meerderheid, maar dat kan veranderen.
Lees verder

Democraten veroveren eerste Senaatszetel op Republikeinen
De Democraten hebben een eerste Senaatszetel veroverd op de Republikeinen. In Colorado verloor de zittende Republikeinse senator Cory Gardner van de Democratische oud-gouverneur John Hickenlooper. Dat melden de zenders Fox News en NBC News.
Lees verder

Zo verlopen de races in Huis van Afgevaardigden en Senaat
Naast een nieuwe president kiezen de Amerikanen ook een nieuw parlement. In het Huis van Afgevaardigden worden alle zitjes herverdeeld en lijken de Democraten - zoals verwacht - hun meerderheid te behouden. In de Senaat staan maar 35 van de 100 zetels op het spel. De Republikeinen hebben nu nog de meerderheid, maar dat kan veranderen. De Democraten veroverden al twee zetels op de Republikeinen, maar moesten ook al eentje afgeven.
Lees verder

Greet de Keyser: "In het Witte Huis hoopt Trump zo snel mogelijk victorie te kraaien"
Verkiezingsdag is al even raar als de hele campagne. Er staan 's ochtends effectief lange rijen kiezers te wachten aan de stemlokalen. Heel wat mensen kwamen vroeg, in de hoop dat de rijen dan wat korter zouden zijn. Na al het enthousiasme tijdens die vele dagen van vervroegd stemmen, voel ik dat enthousiasme hier - in Biden-gebied - wat wegebben. Op televisie zie ik dat er in andere staten wel nog heel veel enthousiasme is, maar of dat nu meer voor Trump dan voor Biden is, is echt niet uit te maken.
Lees verder

Trump voor het eerst op kop bij bookmakers: "Wordt nerveuze nacht voor Biden"
Het is nog heel voorbarig, maar Donald Trump is volgens de bookmakers momenteel voor het eerst de grootste kanshebber om straks de presidentsverkiezingen te winnen. Bij het Britse Betfair Exchange zijn zijn kansen alvast met 27 procent gestegen sinds het afsluiten van de peilingen.
Lees verder

Deze studenten helpen onze zorgverleners: "Niets leuker dan als iemand zegt: ik ben content dat ge hier zijt"
Als de nood het hoogst is, dan springen de jongeren bij. Studenten uit alle richtingen die met gezondheidszorg te maken hebben, worden dezer dagen met open armen ontvangen in ziekenhuizen en woonzorgcentra. Vele helpende handen maken het werk zeker in deze drukke tijden licht. In Limburg hebben de hogescholen PXL en UCLL en de UHasselt zelfs een speciale website studenthelptzorg.be gemaakt, waar zorgorganisaties studenten om hulp kunnen vragen. Niet alleen uit de richtingen genees- en verpleegkunde komen de kandidaten, ook jongeren die de opleiding ergo- of kinesitherapie volgen, willen hulp bieden. Deze vier studenten zijn al aan de slag gegaan.
Lees verder

Y.M.C.A. opnieuw een hit na ongemakkelijke dansjes van Trump, Village People niet blij
Een onverwachte comeback van de Amerikaanse discogroep Village People. Door niemand minder dan Donald Trump is de ongenaakbare discoklassieker 'Y.M.C.A.' na ruim 40 jaar terug in de hitlijsten. Zanger Victor Willis is blij, maar niet zozeer met de aanleiding. "We hebben Trump gevraagd of hij wil stoppen met het gebruiken van onze muziek."
Lees verder

Bekende Amerikaanse politica 'AOC' herverkozen voor het Congres
De Democratische 31-jarige Alexandria Ocasio-Cortez werd in 2019 verkozen als het jongste vrouwelijke congreslid ooit en behoudt nu haar zitje, ondanks de 10 miljoen dollar (8,5 miljoen euro) die haar Republikeinse tegenkandidaat verzamelde.
Lees verder

Uber start in Vlaanderen en biedt 10.000 gratis ritten aan ziekenhuispersoneel
Taxidienst Uber strijkt volgende week neer in Vlaanderen. Vanaf 9 november kan je in heel Vlaanderen een privérit bestellen via de app, hoewel Uber de grootste beschikbaarheid belooft in Antwerpen, Gent en Leuven. "Bovendien zal Uber via UberMedics 10.000 gratis ritten voor ziekenhuispersoneel subsidiëren", meldt het bedrijf in een persbericht.
Lees verder

Onze chef voetbal vindt dat Clement na zijn uitbrander niet de mist mag ingaan: "Want dan mogen wij hém hard aanpakken, toch?"
Philippe Clement krijgt na onder meer Real Madrid, PSG, Zenit en Lazio een nieuwe kans om zich te onderscheiden in de Champions League. Op Jan Breydel ontvangt Club vanavond Borussia Dortmund. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert legt de lat hoog voor de coach van blauw-zwart. "Net omdat we met z'n allen weten dat Clement in staat is Dortmund het schaamrood op de wangen te bezorgen."
Lees verder

Wullaert en Anderlecht klaar voor Champions League: "Ik ben gelukkig. En dan scoor ik vlot"
Champions League! Tegen Linfield vandaag (19.30 uur) willen Tessa Wullaert (27) en Anderlecht een Super League-scenario: winnen, dus. Een gesprek met de Red Flame, over meer dan Europees voetbal: "Als we het EK niet halen, dan is dat een ramp."
Lees verder

Onze opinie. De Amerikaanse democratie zal verzet van Trump niet dulden, maar het vreet
Wordt het straks Four More Years Donald Trump of neemt Joe Biden het roer over? Welke zeventiger straks de Amerikaanse presidentsverkiezing ook wint, de oudste en grootste democratie ter wereld staat voor een belangrijke test. Verkiezingen zijn doorgaans een feest voor de democratie. Maar al weken, zeg maar maanden, hangt er een verdorven luchtje in de feestzaal.
Lees verder

Aantal nieuwe besmettingen in België daalt licht, maar ziekenhuisopnames nemen sterk toe
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is tussen 25 en 31 oktober met vier procent gedaald in vergelijking met de week daarvoor. Dat blijkt woensdagochtend uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee lijkt er sprake van een mogelijke kentering, maar de druk op de ziekenhuizen blijft erg hoog.
Lees verder