Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 november 2020

Lauren Vromans, de vriendin van Vanheusden: “Zinho zei: ‘alles is kapot, alles is gedaan’. Maar de volgende dag...

HLN
Lauren Vromans, de vriendin van Vanheusden: "Zinho zei: 'alles is kapot, alles is gedaan'. Maar de volgende dag draaide hij de knop om"
Maak kennis met Lauren Vromans (23) - de vriendin van de onfortuinlijke Zinho Vanheusden. Een zelfbewuste zakenvrouw met pit. Cherchez la femme. "Ik moet sterk blijven voor hem."
Lees verder

Twintiger overleeft woningbrand niet
In de vroege zaterdagochtend vond in Kessenich een woningbrand plaats. Daarbij is een twintiger om het leven gekomen. Er werd een onderzoek opgestart naar de omstandigheden van deze fatale brand.
Lees verder

Waarom niemand deze schattige elektrische Honda wil
Internet ontplofte toen Honda drie jaar geleden de eerste beelden toonde van de compacte elektrische Honda e. Maar het schattige autootje heeft toch een paar nare trekjes, zo blijkt. Hierdoor haalt het Japanse bedrijf zijn milieudoelen niet en dreigen gigantische boetes.
Lees verder

Verrassende leider in Premier League: Southampton voor eerst in 32 jaar op kop in Engeland
Southampton blijft het in de Premier League uitstekend doen. De formatie van de Oostenrijkse trainer Ralph Hasenhüttl boekte tegen Newcastle United de derde overwinning op rij: 2-0. Daarmee gaan The Saints nu zelfs even aan kop in Engeland, voor het eerst sinds 1988.
Lees verder

Sinds 1 oktober 945 patiënten overgebracht naar andere ziekenhuizen
Sinds 1 oktober zijn er 945 transfers geregistreerd in het kader van het spreidingsplan voor ziekenhuizen. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano. Dat betekent dat ziekenhuizen die hun maximumcapaciteit hebben bereikt qua Covid-19-patiënten, patiënten kunnen overbrengen naar een ander ziekenhuis dat wel nog beschikbare bedden heeft.
Lees verder

'Opvoedende tik' vanaf nu verboden in Schotland
Kinderen een tik geven bij de opvoeding mag niet meer in Schotland. Het is de eerste regio in het Verenigd Koninkrijk waar het slaan van kinderen strafbaar is geworden. Wales volgt vermoedelijk in 2022 met eenzelfde verbod, schrijft SkyNews.
Lees verder

Eerste vlucht van Chinese draagraket voor commerciële doeleinden geslaagd
Een voor commerciële doeleinden ontwikkelde nieuwe Chinese draagraket is zaterdag geslaagd in haar eerste missie, zo heeft het staatspersbureau Xinhua gemeld.
Lees verder

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft samenwerking met dj Armin van Buuren beet
Duncan Laurence (26) hoefde geen moment na te denken toen Armin van Buuren hem vroeg om samen de studio in te gaan. "Natuurlijk zei ik ja", zegt de songfestivalwinnaar tegen het ANP. Het resultaat, de single 'Feel Something', is vrijdag uitgekomen.
Lees verder

Slecht nieuws voor Eden Hazard: Rode Duivel test positief op corona
Eden Hazard (29) heeft positief getest op corona. Dat heeft Real Madrid zopas bekendgemaakt. Een domper voor de Rode Duivel, die in quarantaine moet gaan. Hij vertoont geen symptomen. Ook zijn ploegmaat Casemiro is besmet.
Lees verder

Vlaamse overheid zal sneltests wél inzetten in woonzorgcentra
Vlaanderen heeft 4 miljoen antigene sneltests gekocht en wil die inzetten in de woonzorgcentra. Donderdag leek het er even op dat de Taskforce Testing daar anders over beslist had maar volgens minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zullen de sneltests wel kunnen worden gebruikt in de woonzorgcentra, zo staat te lezen in De Standaard. Wanneer ze ingezet zullen worden, wordt nog besproken, meldt zijn woordvoerder.
Lees verder

Belgische mountainbiker in het donker gered op 1.900 meter hoogte in Italiaanse alpen
Reddingswerkers hebben in Italië een zoekactie op poten gezet nadat een 40-jarige mountainbiker uit ons land in de Dolomieten in de problemen raakte. Tijdens een tocht langs een moeilijk bergpad reed hij zich op een hoogte van 1.900 meter helemaal vast in de duisternis.
Lees verder

Reproductiegetal in ons land voor het eerst sinds begin september onder 1
Het reproductiegetal - de mate waarin zieke personen anderen besmetten - lag in de week van 31 oktober tot 6 november opnieuw onder 1, meer bepaald op 0,993. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is voor het eerst sinds begin september dat het getal opnieuw onder 1 zakt. Ook in alle Belgische provincies is het getal onder die waarde gezakt.
Lees verder

Reproductiegetal in ons land ligt opnieuw onder 1
Het reproductiegetal - de mate waarin zieke personen anderen besmetten - lag in de week van 31 oktober tot 6 november opnieuw onder 1, meer bepaald op 0,993. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is voor het eerst sinds begin september dat het getal opnieuw onder 1 zakt. Ook in alle Belgische provincies is het getal onder die waarde gezakt.
Lees verder

LIVE VUELTA. D-day in Ronde van Spanje, wie steekt eindzege op zak?
Vandaag wordt de Vuelta beslist. De laatste bergetappe finisht op La Covatilla. Primoz Roglic verdedigt een voorsprong van 45 seconden op Richard Carapaz en 53 tellen op Hugh Carthy. Verzekert de Sloveen zich van de eindzege? Of krijgen we een Tour-scenario? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE VUELTA. Laatste bergrit in Spanje, wie steekt eindzege op zak?
Vandaag wordt de Vuelta beslist. De laatste bergetappe finisht op La Covatilla. Primoz Roglic verdedigt een voorsprong van 45 seconden op Richard Carapaz en 53 tellen op Hugh Carthy. Wie steekt de eindzege op zak? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Van creatief met ballonnen tot qualitytime met Ariana Grande: 7 tips voor een inspirerend weekend
Hoera, 't is weer weekend. Al hebben we bitter weinig opties om er een decadente tweedaagse van te maken in deze tijden. Ach, turn that frown upside down, want thuis is er met wat vindingrijkheid genoeg leuks te beleven. We verzamelen zeven tips, van een goed boek over een goed album tot een verrassend creatief tijdverdrijf.
Lees verder

Duitse bergbeklimmer verongelukt bij afdaling in Tirol
Een 31-jarige Duitse bergbeklimmer is in Tirol verongelukt bij een afdaling van de Rosskogl, een berg in de buurt van de Oostenrijkse stad Innsbruck.
Lees verder

Groot-Brittannië weert reizigers uit Denemarken wegens gemuteerd virus
Groot-Brittannië sluit met onmiddellijke ingang de grenzen voor reizigers uit Denemarken uit vrees voor besmetting met een gemuteerd coronavirus, gevonden bij nertsen in dat land.
Lees verder

Weduwe Kristien Hemmerechts en dochter moeten Herman de Coninck al 23 jaar missen: "Maar als je je hart openstelt, overkomt je zoveel moois"
Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek. Vandaag: in zijn statige herenhuis in Antwerpen, dé plek waar de Vlaamse dichter Herman de Coninck zijn meesterwerken schreef, halen zijn weduwe, schrijfster Kristien Hemmerechts (65), en zijn dochter, beeldend kunstenares Laura de Coninck (41), warme herinneringen aan hem op. "Door de scheiding van mijn ouders heb ik Kristien eigenlijk cadeau gekregen."
Lees verder

Laatste opgepakte verdachte mesaanval Nice vrijgelaten
Een zeventienjarige die woensdag in Seine-Saint-Denis was opgepakt in verband met de bloedige mesaanval in de basiliek van de Franse havenstad Nice is weer op vrije voeten gesteld, zo heeft het Franse persburau AFP uit gerechtelijke bron vernomen.
Lees verder