Doorgaan naar hoofdcontent

Joke De Bruyn over haar nieuwe reeks ‘Brak’: “Ik heb me zelf al eens aan sexting gewaagd”

HLN
Joke De Bruyn over haar nieuwe reeks 'Brak': "Ik heb me zelf al eens aan sexting gewaagd"
We kennen Joke De Bruyn vooral van haar acteerwerk in reeksen als 'Gina & Chantal' en 'Kinderen van Dewindt', maar haar bijdrage aan 'Brak', de webserie die vanaf deze week te zien is op VTM GO, omvat een pak meer taken. Joke bedacht de reeks, schreef samen met Charlie Dewulf de scenario's en speelt de hoofdrol. "Ik heb wel voor veel minder geld gewerkt dan normaal."
Lees verder

Verschillende doden bij betogingen tegen nieuwe president Peru
Bij rellen na de afzetting van president Martin Vizcarra in Peru, zijn zaterdag minstens drie mensen om het leven gekomen. Dat is vernomen bij verschillende bronnen.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Zetten Rode Duivels grote stap richting Final Four tegen Engeland?
• Kijk LIVE naar het Nations League-duel op VTM en HLN.be • Uitzending begint om 20u20, de aftrap volgt om 20u45 • King Power at Den Dreef stadion • Geraakt Romelu Lukaku speelklaar?
Lees verder

Instagram Slongs gehackt door Turkse man: "Angst snijdt dieper dan het zwaard"
Vreemde toestanden op de Instagram-pagina van Slongs. De Antwerpse rapster lijkt het slachtoffer te zijn geworden van een succesvolle hack, want haar geverifieerde account werd gisteren plots overgenomen door een zekere 'Bekir', die er nu het ene na het andere Turkse filmpje opzet. Een van de video's werd al gecensureerd wegens gevoelige inhoud.
Lees verder

Dustin Johnson neemt optie op eindzege Masters golf
De 36-jarige Amerikaan Dustin Johnson heeft zaterdag in Augusta (Georgia) een stevige optie op de toernooizege genomen in het Masters golf. Na de tweede ronde moest de nummer een van de wereld de leiding nog delen met vier anderen, maar in de derde stak hij er met kop en schouders bovenuit. Johnson bracht een kaart binnen van 65, zeven onder par, en bracht zijn totaal zo op 200, zestien onder. De concurrentie volgt op vier slagen.
Lees verder

Prins Harry duikt plots op in Brits dansprogramma
Grote verrassing in Groot-Brittannië zaterdagavond, want daar maakte prins Harry plots zijn opwachting in het populaire televisieprogramma 'Strictly Come Dancing'. Niet als deelnemer, maar wel als morele supporter. De hertog van Sussex sprak in een videogesprek zijn steun uit voor deelnemer JJ Chalmers, een voormalig lid van de Royal Marine.
Lees verder

Sinds woensdag werd in elke Vlaamse provincie minstens één interland gespeeld: Leuven 23ste thuishaven voor Rode Duivels
De Rode Duivels speelden tegen Zwitserland hun 383ste wedstrijd in eigen land. Voor het eerst deden ze dat in Leuven. Den Dreef werd zo de 23ste thuishaven. Vlaams-­Brabant kan nu ook afgekruist worden en zo kwamen de Duivels al in alle Vlaamse ­provincies in actie. De meeste interlands vonden plaats in het Brussels Gewest: 265. Tijd voor een ronde van België, langs 23 stadions en enkele iconische wedstrijden.
Lees verder

Van Gerwen noemt collega-darter Worsley "een rat", Welshman duwt Nederlander en wordt uit toernooi gezet
Michael van Gerwen kreeg het zaterdag aan de stok met collega-darter Jonathan Worsley. De 36-jarige speler uit Wales werd zelfs uit het toernooi gezet nadat hij de nummer 1 van de wereld een duw had gegeven.
Lees verder

Raketten uit Ethiopië slaan in op Eritrese hoofdstad
Raketten uit de noordelijke regio Tigray in Ethiopië zijn zaterdag in de hoofdstad van het naburige Eritrea ingeslagen. Dat melden diplomaten. Daarmee lijkt het interne conflict in Ethiopië zich uit te breiden over de staatsgrenzen. "De berichten die we krijgen geven aan dat verschillende raketten vlakbij het vliegveld zijn terechtgekomen" in de Eritrese hoofdstad Asmara, zei een diplomaat.
Lees verder

Frans Europarlementslid zet hongerstaking voor het klimaat na 18 dagen stop
Frans Europarlementslid Pierre Larrouturou heeft zaterdag na 18 dagen zijn hongerstaking voor het klimaat stopgezet. Larrouturou lanceert in aanloop naar de volgende Europese Top een nieuwe collectieve campagne voor het klimaat. Dat heeft hij zondag op Twitter aangekondigd.
Lees verder

'Home Alone'-regisseur haalt snoeihard uit naar reboot-plannen: "Toon wat respect"
Regisseur Chris Columbus is niet te spreken over de plannen van Disney om een reboot van 'Home Alone' te maken. Hij vindt een nieuwe film in de reeks 'een verspilling van tijd'. De nieuwe film zou volgend jaar exclusief op Disney+ moeten verschijnen.
Lees verder

Antistoffen beschermen niet eeuwig. Wat betekent dat voor het coronavaccin?
Wie antistoffen opbouwt na een infectie met SARS-CoV-2 kan toch opnieuw ziek worden. Dat concluderen Antwerpse onderzoekers, die de herbesmetting van een gezonde dertiger bestudeerden. Wat betekent dat voor de ontwikkeling van coronavaccins?
Lees verder

10 personen betrapt op lockdownfeestje in Essen: politie arriveert net wanneer pizza geleverd wordt
De politiezone Grens heeft zaterdagavond tien personen betrapt op een lockdownfeestje in de Wildertse Duintjes. Zes van hen dachten aan een pv te ontsnappen door zich in de bosjes te verstoppen, maar dat mislukte dus. Enkele personen werden administratief aangehouden omdat ze zich agressief gedroegen.
Lees verder

Taylor Swift doet zeldzaam boekje open over relatie: "Mijn leven voelt nu echter aan"
Taylor Swift heeft in een gesprek met Paul McCartney, die haar interviewde voor Rolling Stone, een en ander verteld over haar relatie met Joe Alwyn. De zangeres houdt de lippen normaal stijf op elkaar over haar liefdesleven, maar maakt voor sir Paul een uitzondering.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht-jonkies kloppen Charleroi in oefenmatch
Vincent Kompany heeft achteraf niet voor niks de spelersgroep gefeliciteerd. Anderlecht, met bijna uitsluitend jongeren, heeft zaterdag in een oefenduel Charleroi geklopt: 0-2. Nils De Wilde opende de score met een fantastisch afstandsschot, na de pauze legde Théo Leoni de eindstand vast. Charleroi telde wat afwezigen, door blessures en interlands, maar stond toch met een ervaren team op het veld. Ryota Morioka was bij de thuisploeg de gevaarlijkste man. (PJC)
Lees verder

Geen Federer, dus kijkt iedereen naar 'grote twee' op ATP Finals
Vandaag starten de ATP Finals in Londen met de acht beste spelers van 2020. En wie Masters zegt, denkt automatisch aan de Grote Drie - door de knieblessure van Roger Federer gereduceerd tot de Grote Twee -, maar... Novak Djokovic was de afgelopen vier edities niet aan het feest in de O2 Arena, terwijl Rafael Nadal zich er nog nooit tot officieus wereldkampioen kon kronen.
Lees verder

'Dertigers'-actrice Kim Van Oncen over de hechte band met broer Tom: "Toen ik een kindje verloor, stond hij daar meteen"
Op 10 november waagde 'Dertigers'-actrice Kim Van Oncen (37) haar kans in 'De Slimste Mens ter Wereld', met haar broer Tom (36) als grootste supporter. Ze kennen elkaar door en door en runnen zelfs samen een Delhaize-filiaal. Ze vertellen hoe ze de winkel van hun ouders overnamen, hoe het was om samen op te groeien, hoe het gaat met hun zwaar zieke vader en hoe ze elkaar steunen in moeilijke tijden. "Omdat we vaak hetzelfde meemaken – we verloren ook allebei een jeugdvriend in een verkeersongeval – voelen we elkaar goed aan."
Lees verder

Gravin Eloise moet gênant dansfilmpje van prins Constantijn verwijderen (maar het internet was er al mee weg)
Lid van de Nederlandse koninklijke familie of niet, gravin Eloise van Oranje-Nassau (18) is ook gewoon een tiener met een grote interesse in sociale media. Het resultaat was een filmpje op TikTok waarin ook haar ouders - prins Constantijn en prinses Laurentien - al dansend te zien waren. De video verdween niet veel later van haar account, maar het kwaad was al geschied.
Lees verder

EXCLUSIEF. Obama over zijn eerste bezoek aan het Witte Huis en de ontvangst door Bush: "Het is een hels karwei. Met niets te vergelijken"
Aanstaande dinsdag verschijnt Een beloofd Land, het eerste deel van de presidentiële memoires van Barack Obama. Het boek komt uit in 24 talen, en alleen de oplage van de Amerikaanse eerste druk is al drie miljoen. Het moment van verschijnen is al lang geleden vastgesteld, maar blijkt nu wel pikant. In deze exclusieve voorpublicatie beschrijft de net gekozen president Obama zijn eerste bezoek aan het Oval Office, waar de vertrekkende president George W. Bush hem opwacht. Dinsdag brengen we een recensie van het boek.
Lees verder

LIVE. Hijst Hamilton zich met zevende wereldtitel naast Schumacher?
Dat Lewis Hamilton dit seizoen het record van Michael Schumacher zal evenaren met een zevende wereldtitel, daar bestaat geen twijfel over. Maar klaart de Brit van Mercedes de klus vandaag al in de Grote Prijs van Turkije? De kwalificaties verliepen niet vlekkeloos voor Hamilton, die vanop de zesde plaats moet vertrekken. De pole is voor de verrassende Canadees Lance Stroll. Op deze pagina zit ook u op de eerste rij.
Lees verder