Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 november 2020

Je oude console inruilen voor de allernieuwste? “Geen goed idee”, aldus onze techspecialist

HLN
Je oude console inruilen voor de allernieuwste? "Geen goed idee", aldus onze techspecialist
De nieuwe PlayStation- en Xbox-gameconsoles staan in de virtuele winkelrekken. Maar betekent dat dat je je PlayStation 4 of Xbox One die je al in je kast hebt staan door het raam moet keilen? Volgens onze techspecialist alvast niet. Maar hoelang kunnen je 'oude' consoles nog mee? En kan je dé videogames van het najaar ook nog spelen op je oude toestellen?
Lees verder

Wiskunde die smaakt naar meer? Met deze recepten leren je kinderen zowel bakken als tellen
'Word een held in bakken en proef de wiskunde', leest de ondertitel van een nieuw bakboek van Uitgeverij Averbode. De opzet is geniaal: in het boek staan twintig recepten voor jonge kinderen die hen subtiel ook een portie wiskunde voorschotelt. Want bakken en tellen gaan hand in hand. Zo leert je kroost dat wiskunde écht leuk en nuttig kan zijn – en lekkere taartjes oplevert. Wij mogen twee recepten onthullen.
Lees verder

Een kennismaking met kersvers international Delcroix: "Evenepoel heeft me bij de jeugd paar records afgesnoept"
Roots in Haïti. Autodidact piano, titularis bij Anderlecht én kersvers Rode Duivel. Een kennismaking met Hannes Delcroix (21). "Afgelopen zomer kon ik weg, maar mijn bedoeling was om bij Anderlecht door te breken."
Lees verder

Apple introduceert eerste laptops met zelfontworpen chips
Na een aankondiging in juni van de overstap naar zelfontworpen chips voor zijn computers, staat Apple nu op het punt om de eerste modellen te onthullen. De Amerikaanse techreus houdt vandaag een onlinepresentatie, alweer de derde dit najaar, waar zeer waarschijnlijk een aantal Macbook-laptops met zogeheten ARM-chips wordt gepresenteerd. Tot nu toe maakte Apple gebruik van chips van Intel.
Lees verder

OPROEP. Nina zoekt mensen die anoniem willen vertellen over hun beste seks ooit
Seks. Het is een thema dat ons allemaal bezighoudt. Daarom gaat journalist Roxanne Wellens elke week op zoek naar verhalen over de beste seks ooit. Spannende verhalen, romantische of juist heel grappige. Het maakt niet uit. Elke superseks is anders. En elke mens ook. Daarom zoeken we personen van verschillende leeftijden, genders, afkomst en geaardheid, die anoniem willen vertellen over de vrijpartij die voor altijd in hun geheugen gegrift staat. Hoe meer diversiteit, hoe beter.
Lees verder

Wanhopige vader Valerie De Booser wil banden met dochter weer aanhalen: "Ik deed wat élke goede papa zou doen, hopelijk ziet ze dat nu in"
'Latem Leven'. Alleen als Marc De Windt (69) naar de docusoap op VTM2 kijkt, krijgt hij zijn dochter Valerie De Booser (40) nog te zien. Al jaren heeft de oud-wielerbaas geen contact meer met haar, en kleinkinderen Zita (16) en Nono (14) ziet hij nooit. Voor 't eerst doet Marc publiekelijk z'n relaas. Op zijn eigen verzoek, want hij hoopt opnieuw een plaats te krijgen in het leven van zijn dochter. "Ik was te streng over Valeries keuzes in mannen, maar ik deed dat om goed te doen. Hopelijk ziet ze dat in. Dit is mijn laatste kans."
Lees verder

Man vliegt tegen 300 km/uur met elektrisch aangedreven wingsuit
Met een wingsuit door de lucht zoeven, het is op zich al spectaculair. Een gloednieuw elektrisch aangedreven pak van BMW geeft de extreme sport nu nog een tikkeltje extra. Skydiver Peter Salzmann haalde tijdens een testvlucht boven de Alpen een snelheid van 300 km/uur.
Lees verder

Ondanks zijn gedwongen vertrek: Johnny Depp krijgt 10 miljoen voor 'Fantastic Beasts 3'
Johnny Depp (57) heeft zijn volledige vergoeding uitbetaald gekregen voor zijn medewerking aan 'Fantastic Beasts 3'. Dat terwijl de acteur maar één scène heeft opgenomen voordat hij de deur werd gewezen, schrijft The Hollywood Reporter.
Lees verder

Na spectaculaire 'Mission Impossible'-achtige roof in Londen: miljoenenbuit van zeldzame boeken terug bij de eigenaars
Een verzameling van 240 zeldzame boeken is terug bij de rechtmatige eigenaars, nadat een Roemeense bende ze in januari 2017 op spectaculaire wijze had gestolen uit een magazijn van een antiquariaat in Londen. De roof ter waarde van zo'n 2,8 miljoen euro deed volgens Britse media denken aan een scene uit de film Mission Impossible.
Lees verder

Nog voor lancering alweer afgevoerd: waarom de coronabarometer in een lade verdwijnt
Nog voor de coronabarometer gelanceerd is, verdwijnt hij al weer (even) in een lade. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vreest dat de barometer in zijn huidige vorm de weg bereidt voor een derde zware coronagolf.
Lees verder

De zaak-Pandy (deel 2). Hoe Andras Pandy tijdens proces grote show opvoerde: "U krijgt nog bezoek van een van mijn zogezegd overleden familieleden"
Achttien jaar geleden werd voor het Brusselse assisenhof geschiedenis geschreven. Een van de gruwelijkste en vreemdste moorddossiers die ons land gekend had beleefde een gedenkwaardig slot in het imposante justitiepaleis. De ingrediënten? Minstens zes doden, een dochter die haar vader beschuldigde, een verwarde klusjesman en als grote ster een spraakwaterval van een dominee die er zijn grote show van maakte. Het Laatste Nieuws maakt een reconstructie van zijn gruweldaden, vandaag: het assisenproces. Lees meer over de strafste misdaadverhalen van de voorbije 50 jaar in dit dossier.
Lees verder

Onze Standard-watcher stelt zich veel vragen na Luiks kibbelkabinet: "Hoe gaan ze 51 miljoen euro schulden wegwerken?"
Onze Standard-watcher Frank Dekeyser stelt zich openlijk de vraag hoe het verder moet met de Rouches, nu de deal met François Fornieri afsprong. Geen nieuwe aandeelhouder, geen kapitaalsinjectie. Wat met de licentie voor volgend seizoen? En hoe gaan de fans reageren? "And last but not least: hoe gaan ze die 51 miljoen euro schulden wegwerken?"
Lees verder

Onze Standard-watcher stelt zich veel vragen na Luiks kibbelkabinet: "Hoe gaan ze 51 miljoen euro schulden wegwerken?"
Onze Standard-watcher Frank Dekeyser stelt zich openlijk de vraag hoe het verder moet met de Rouches nu de deal met François Fornieri afsprong. Geen nieuwe aandeelhouder, geen kapitaalsinjectie. Wat met de licentie voor volgend seizoen? En hoe gaan de fans reageren? "And last but not least: hoe gaan ze die 51 miljoen euro schulden wegwerken?"
Lees verder

Webreuzen als Alibaba 'te machtig': China legt vrijheid van grote internetbedrijven aan banden
China legt de vrijheid van grote internetbedrijven aan banden. Daarmee wil Peking de groeiende dominantie van webwinkelconcerns Alibaba en Tencent een halt toe roepen. Zowel op het gebied van onlineshoppen als gamen overheersen die nu de markt.
Lees verder

Droomjob: verken alle hoeken van het internet en verdien 8.000 euro
Willekeurig rondsurfen op de golven van het wereldwijde web en daar dik voor betaald krijgen? Het kan, dankzij het Noorse internetbedrijf Opera, dat op zoek is naar een 'personal browser'.
Lees verder

"1 op de 5 Covid-patiënten kampt nadien met psychische problemen"
Bijna 1 op de 5 Covid-19-patiënten krijgen binnen de drie maanden na hun diagnose te kampen met psychische klachten als angst, depressie of slapeloosheid. Dat blijkt uit een analyse van de Universiteit van Oxford. Een andere opvallende vaststelling is dat wie eerder al mentale gezondheidsproblemen had, 65 procent meer kans liep op een coronabesmetting dan patiënten zonder psychisch verleden.
Lees verder

Weyts krijgt zijn zin niet: tweede en derde graad secundair schakelen verplicht over op deeltijds afstandsonderwijs
Alle leerlingen van het eerste kleuterklasje tot en met het tweede middelbaar mogen na de verlengde herfstvakantie weer voltijds op de schoolbanken zitten. De oudere scholieren in de tweede en derde graad secundair zullen dan weer minstens halftijds thuis les moeten volgen voor hun laptop. Dat is gisteren bevestigd op het onderwijsoverleg.
Lees verder

Sanja (43) sterft na zware afranseling door echtgenoot: "Pas toen de film gedaan was, zag ik dat ze doodging"
Al vele jaren zag haar lichaam regelmatig bont en blauw. 'Van de trap gevallen' beweerde ze telkens. Maar in werkelijkheid werd Sanja K. (43) uit Wechelderzande (Lille) meermaals afgeranseld door haar echtgenoot. "Soms had alleen het puntje van haar neus nog een gewone kleur", klinkt het. Het jarenlange geweld kende een fatale climax. Sanja stierf kort na een zoveelste afranseling met een verlengkabel. "Ik voel met niet schuldig voor haar dood", reageert de echtgenoot. Volgens hem is het toeval dat Sanja kort na het geweld het leven liet.
Lees verder

Nieuw F1-seizoen start op 21 maart in Melbourne, race in België op 29 augustus
Het Formule 1-seizoen zal in 2021 voorlopig in totaal 23 Grote Prijzen tellen. Dat heeft de F1, die vandaag de kalender voor de nieuwe jaargang onthulde, laten weten. De GP in het Australische Melbourne opent op 21 maart de strijd. Op 29 augustus zakken de rijders af naar het circuit van Spa-Francorchamps.
Lees verder

Republikeinen in strijdstaat Georgia rollen vechtend over straat: senatoren vragen ontslag partijgenoot die verkiezingen organiseerde
De twee Republikeinse senatoren van de Amerikaanse staat Georgia, David Perdue en Kelly Loeffler, hebben het ontslag gevraagd van hun partijgenoot Brad Raffensperger. Raffensperger is als staatssecretaris van Georgia de verantwoordelijke voor het verloop van de verkiezingen vorige week, waarbij Joe Biden als voorlopige winnaar in de staat uit de bus is gekomen. Volgens Perdue en Loeffler is er gefraudeerd, hun partijgenoot ontkent dat ten stelligste.
Lees verder