Doorgaan naar hoofdcontent

Indrukwekkende Van den Bergh bereikt kwartfinales Grand Slam of Darts: "Gezwollen vingers door adrenaline"

HLN
Indrukwekkende Van den Bergh bereikt kwartfinales Grand Slam of Darts: "Gezwollen vingers door adrenaline"
Dimitri Van den Bergh heeft zich op indrukwekkende manier geplaatst voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts (PDC/550.000). In het Engelse Coventry versloeg hij de Welshman Jonny Clayton (PDC 16) met 10-3.
Lees verder

De eerste tranen van Karen en drie gitaristen op het podium: herbekijk hier de eerste aflevering van 'The Voice Senior'
"De keuze is simpel, ofwel ga je mannenliedjes zingen, ofwel kinderliedjes." De strijd barstte in deze eerste aflevering meteen in alle hevigheid los tussen de vier coaches van 'The Voice Senior': Karen Damen, Walter Grootaers, André Hazes en Sam Gooris. Herbekijk hier alle optredens.
Lees verder

Optimisme: brexitdeal ondanks opschorting nog "kwestie van weken"
Onderhandelaars van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zijn optimistisch over het bereiken van een handelsverdrag voor na de brexit. Ondanks de opschorting van de onderhandelingen verwachten betrokkenen dat ergens in de komende twee weken een definitief akkoord wordt bereikt, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
Lees verder

Mbappé scoort twee keer, maar verliest met PSG spectaculaire topper tegen z'n ex-club Monaco
PSG heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de Ligue 1. De Franse topclub kwam 0-2 voor via Kylian Mbappé, maar de spits zag vlak voor rust nog een goal afgekeurd. En dat bleek het kantelpunt van de partij. Kevin Volland bracht Monaco eerst terug tot 2-2 en in het slot van de match zorgde Cesc Fabregas vanaf de stip ook voor 3-2. Dat was meteen de eindstand. PSG blijft wel leider in de Ligue 1, Monaco nadert tot op vier punten.
Lees verder

Djokovic grijpt ticket voor halve finales ATP Masters na winst tegen Zverev, Medvedev geeft geen krimp
Novak Djokovic heeft zich op de ATP Finals in Londen verzekerd van een plaats in de halve finales. De Servische nummer 1 van de wereld klopte vrijdag in zijn derde en laatste groepswedstrijd de Duitser Alexander Zverev (ATP 7) in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/4). De partij duurde 1 uur en 38 minuten.
Lees verder

Zeventienjarige schutter die demonstranten doodschoot in VS vrij op borg
De tiener uit Illinois die voorbije zomer twee mensen doodschoot tijdens een protest tegen buitensporig politiegeweld in Wisconsin, is vrij op borg. Dat delen de autoriteiten mee.
Lees verder

Onrustig weekend dreigt in Nederland: Zwarte Piet-demonstranten tegenover elkaar in Venlo en Eindhoven
Politieteams in de Nederlandse steden Venlo en Eindhoven zijn dit weekend in opperste staat van paraatheid. In beide steden staan demonstraties van de actiegroep 'Kick Out Zwarte Piet' (KOZP) gepland en wordt door pro-Pieten opgeroepen die demonstraties te verstoren. Afgelopen weekend moest de Mobiele Eenheid, de Nederlandse oproerpolitie, ingrijpen bij een confrontatie tussen beide kampen in Maastricht.
Lees verder

Sam Van Rossom schenkt Valencia in slot de zege tegen Maccabi Tel Aviv in Euro League basket
Valencia heeft na een spannende partij de volle buit veroverd (82-80) tegen het Israëlische Maccabi Tel Aviv op de tiende speeldag van de Euro League basket voor mannenteams. Sam Van Rossom, die goed was voor vier punten, bezorgde zijn team de zege in het absolute slot van de partij.
Lees verder

VN-baas waarschuwt voor ernstige hongersnood in Jemen
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, waarschuwt voor een ernstige voedselcrisis met miljoenen doden in het door de burgeroorlog verscheurde land Jemen. "Jemen is nu in dreigend gevaar voor de ergste hongersnood die de wereld in decennia heeft gezien", zei hij vrijdag en riep op tot onmiddellijke maatregelen.
Lees verder

LIVE (16u15). Knoopt Standard tegen Eupen weer aan met de zege?
• Sclessin • Aftrap: 16u15 • Standard mist Mehdi Carcela door een coronabesmetting • Eupen kon nog maar 1 keer winnen in Luik
Lees verder

LIVE (20u45). Kan Club tegen Kortrijk voor het eerst zonder thuispubliek winnen?
• Jan Breydelstadion • Aftrap: 20u45 • Scheidsrechter: Lothar D'hondt • Club moet het doen zonder Sobol en Ricca en won nog nooit zonder thuispubliek
Lees verder

LIVE (18u30). Waasland-Beveren en Cercle Brugge nemen het tegen elkaar op
• Freethiel • Aftrap: 18u30 • Scheidsrechter: Bram Van Driessche • Waasland-Beveren won al sinds begin augustus niet meer, Cercle heeft 0 op 6
Lees verder

LIVE (18u30). Wat kan Antwerp op het veld van KV Oostende?
• Versluys Arena • Aftrap: 18u30 • Scheidsrechter: Erik Lambrechts • Antwerp en Oostende konden al 2 wedstrijden niet meer winnen
Lees verder

LIVE. Pfizer vraagt versnelde goedkeuring aan voor coronavaccin - Vandenbroucke: "Eerste vaccins kunnen al rond de jaarwisseling in ons land zijn" - Oudste zoon Trump test positief
Het aantal overlijdens door het coronavirus in België heeft de trieste mijlpaal van 15.000 overschreden. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano. De andere cijfers gaan wel de goede kant uit: het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft afnemen, al gaat de daling de laatste dagen wel minder snel. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

Georgia bevestigt officieel overwinning van Biden: "Cijfers liegen niet", zegt Republikeinse minister
De hertelling van de stemmen in de Amerikaanse staat Georgia heeft voor president Donald Trump niet het verhoopte resultaat opgeleverd. In Georgia hebben de autoriteiten officieel de overwinning van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen in de Amerikaanse deelstaat bevestigd. Gouverneur Brian Kemp en minister van Binnenlandse Zaken van Georgia, Brad Raffensperger - beide Republikeinen - hebben de resultaten onafhankelijk van elkaar erkend.
Lees verder

Acht gewonden bij schietpartij in Amerikaans winkelcentrum, dader spoorloos
Bij een schietpartij in de buurt van het Amerikaanse Milwaukee, in de staat Wisconsin, zijn vrijdagnamiddag acht gewonden gevallen. Dat heeft de lokale politie gemeld. De dader kon nog niet worden opgepakt.
Lees verder

Binnenkort weer onze top 100: hoe gaat het met de laureaten uit onze eerste lijst van 1996?
Taart, champagne, trompetgeschal! Onze welbekende Top 100, waarvoor u vanaf nu hier op uw favoriete Belgen van 2020 kan stemmen, is aan haar 25'ste jaargang toe. Voor deze jubileumeditie zochten we naar de BV's, sportlui en nobele onbekenden die de allereerste lijst in 1996 kleurden, toen Marc Dutroux ons land op zijn kop zette. Zes laureaten over de faam van toen, en hun leven nu.
Lees verder

Zet u schrap voor een belasting op échte huurinkomsten
Als België de taks op binnenlandse huurinkomsten gelijktrekt met die op vastgoed in het buitenland, mogen huisbazen zich klaarmaken voor een "rampzalige" belastingverhoging. Nochtans is dat de enige logische oplossing na een zoveelste Europese veroordeling. "Het is een publiek geheim dat Belgische woningen bijna niet belast worden."
Lees verder

Nog elke dag kopen acht Belgen 'una casa': corona kan droom van eigen huis in Spanje niet breken
Corona slaat veel dromen stuk, maar niet die van een eigen stekje in het buitenland. Bijna 2.300 Belgen kochten dit jaar al een Spaanse casa. Niet per se als investering, wel om er zelf en met de familie plezier aan te beleven.
Lees verder

INTERVIEW. Staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V): "In Irak denken ze al dat ik iedereen ga deporteren"
Sammy Mahdi is de zoon van een Iraakse vluchteling, maar dat houdt de nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie niet tegen om straks op ontradingsmissie te trekken naar het land van zijn vader. Een land dat de 32-jarige CD&V'er nog nooit zag. "Ik hoop dat ik ook bij mijn grootvader kan gaan. Hij wil al 20 jaar België niet meer bezoeken omdat hij denkt dat hij gaat sterven. Maar hij leeft nog altijd!"
Lees verder