Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 november 2020

“Hoge medewerkers Witte Huis maken zich stilletjes los van Trump”

HLN
"Hoge medewerkers Witte Huis maken zich stilletjes los van Trump"
Verscheidene hoge functionarissen in het Witte Huis en van het campagneteam beginnen zich stilaan te distantiëren van Donald Trump om het vege (politieke) lijf te redden. Dat weet CNN na gesprekken met twee adviseurs van de president. Uitslagen in de staten Pennsylvania en Georgia lijken er steeds meer op te wijzen dat hij niet herkozen zal worden.
Lees verder

Koningin wint 'The Masked Singer': herbeleef hier de finale én wie er achter de maskers zat
Ein-de-lijk weten we het! Wolf, Duiker en Koningin steden vanavond om de overwinning in 'The Masked Singer'. Maar het was de Koningin de bewees dat ze inderdaad de heerseres van het programma was. Speurder Karen Damen kreeg voor de zoveelste keer gelijk, want haar grote idool Sandra Kim bleek de zangeres onder het kroontje te zijn.
Lees verder

Pro League maakt nieuwe afspraken: zwaar getroffen clubs moeten collectief in quarantaine
Om het aantal coronabesmettingen binnen professionele voetbalclubs sneller onder controle te krijgen, kunnen clubs volledig in lockdown geplaatst worden. Dat heeft de Pro League vandaag bevestigd. Voortaan zullen inhaalmatchen op avonden met Europees voetbal ingepland kunnen worden, maar ook in een weekend waarin al een wedstrijd op het programma stond.
Lees verder

Spanje wil lokale cinema helpen met 'Netflixtaks'
Online streamingplatformen, zoals Netflix, moeten binnenkort een deel van hun inkomsten afstaan om de lokale filmindustrie te financieren. Specifiek gaat het om vijf procent van hun jaaromzet in Spanje. De Spaanse regering is nu een wet aan het voorbereiden.
Lees verder

Anne Hathaway zegt sorry na ophef over film 'The Witches': "Ik wilde mensen met een beperking niet kwetsen"
Anne Hathaway (37) heeft haar excuses aangeboden aan kijkers die boos zijn over de film 'The Witches'. De actrice schrijft op Instagram dat het niet haar bedoeling was om mensen met een lichamelijke beperking te kwetsen met haar personage dat "verschillen aan haar ledematen" heeft.
Lees verder

1B. RWDM dient Westerlo 3-1-nederlaag toe
RWDM heeft de tiende speeldag in de 1B Pro League geopend met een 3-1-zege tegen Westerlo. Lucan van Eenoo zette Westerlo in de 14de minuut met een prachtige krul in de winkelhaak nog op voorsprong. Maar met één doelpunt voor de rust en één erna (21ste en 57ste) keerde Mayingila Mata de situatie om. Een kwartier voor tijd legde Leonardo Rocha de eindstand vast.
Lees verder

INTERVIEW. Sandra Kim is dé Koningin van 'The Masked Singer': "Als ik op een dag een heel Sportpaleis kan vullen, waarom niet?"
"Een nieuwe start? Zo voelt het niet: ik ben nooit weggeweest uit de muziek", zegt Sandra Kim (48) met overtuiging. Maar toch: in The Masked Singer heeft ze, verborgen onder het glitterpak van Koningin, eindelijk kunnen tonen dat ze véél meer is dan het meisje van het Eurovisiesongfestival. "Ik heb er vrede mee: als de mensen J'Aime La Vie willen horen, zing ik dat. Ik hoéf niet in de spotlights te staan. Maar als ik op dag een heel Sportpaleis kan vullen, waarom niet?"
Lees verder

INTERVIEW. Koningin is dé ster van 'The Masked Singer': "Als ik op een dag een heel Sportpaleis kan vullen, waarom niet?"
"Een nieuwe start? Zo voelt het niet: ik ben nooit weggeweest uit de muziek", zegt Sandra Kim (48) met overtuiging. Maar toch: in The Masked Singer heeft ze, verborgen onder het glitterpak van Koningin, eindelijk kunnen tonen dat ze véél meer is dan het meisje van het Eurovisiesongfestival. "Ik heb er vrede mee: als de mensen J'Aime La Vie willen horen, zing ik dat. Ik hoéf niet in de spotlights te staan. Maar als ik op dag een heel Sportpaleis kan vullen, waarom niet?"
Lees verder

Zes goals, geen winnaar: KV Mechelen en leider Charleroi verdelen de buit na boeiend kijkstuk
KV Mechelen en Charleroi hebben de punten verdeeld in een aangenaam kijkstuk met liefst zes goals: 3-3. Malinwa gaf tweemaal een voorsprong te grabbel, maar sleepte met een penaltytreffer alsnog een draw uit de brand tegen de leider.
Lees verder

Diego Schwartzman heeft laatste ticket voor ATP Finals beet
Diego Schwartzman (ATP-9) is als achtste en laatste speler zeker van zijn plaats op de ATP Finals. De 28-jarige Argentijn ging in de kwartfinales van het Masters 1.000 in Parijs (3.343.725 euro) wel kansloos met 6-3 en 6-1 onderuit tegen de Rus Daniil Medvedev (ATP-5), maar zijn laatste concurrent, Pablo Carreno Busta (ATP-15), kwam niet verder. De Spanjaard verloor met 4-6, 7-5 en 6-1 van zijn landgenoot Rafael Nadal (ATP-2).
Lees verder

Meer dan 300.000 coronadoden in Europa
In Europa zijn meer dan 300.000 overlijdens geteld door het coronavirus. Dat blijkt uit een balans door het Franse persagentschap AFP, op basis van de gegevens van de gezondheidsautoriteiten.
Lees verder

Vrouw Dr. Dre wil weten of hij buitenechtelijke kinderen heeft
Het ziet er niet naar uit dat de scheiding tussen Dr. Dre (55) en zijn vrouw Nicole Young (50) snel rond is. Nicole heeft opnieuw een verzoek bij de rechter ingediend. Ditmaal wil ze weten of de rapper tijdens hun huwelijk mogelijk kinderen heeft gekregen met andere vrouwen.
Lees verder

"Sneltest in apotheek perfect mogelijk indien er goede omkadering is"
Sneltests in de apotheek zijn perfect mogelijk indien er een goede omkadering en opvolging is. Dat zegt Lieven Zwaenepoel, de woordvoerder van de Algemene Pharmaceutische Bond (APB).
Lees verder

De Amerikaanse verkiezingskaart houdt ons voor de gek, maar een Belg biedt de oplossing
Wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gevolgd, kan het niet zijn ontgaan: de kaart van de Verenigde Staten, verdeeld in de zogenaamde 'rode' en 'blauwe' kiesdistricten. Dat deze traditionele kaarten een vertekend beeld geven van de politieke kleur van de Amerikanen, is minder bekend. Daarom ontwikkelde Brusselaar Karim Douïeb een alternatief, dat nu opnieuw viraal gaat.
Lees verder

Slovaakse ministerie: "Cruciale info over terrorist in Wenen was wél op tijd doorgespeeld"
De dader van de terreuraanslag in Wenen was eerder al in Slovakije in de kijker gelopen. Hij zou daar geprobeerd hebben om munitie voor een kalasjnikov te kopen. Volgens de Oostenrijkse regering werd cruciale informatie daaromtrent te laat overgemaakt, maar het Slovaakse ministerie van Binnenlandse Zaken zet nu de puntjes op de i.
Lees verder

Pikmin 3 Deluxe: apart avontuur in wondere wereld is ook op de Switch nog altijd verslavend
Ze zijn klein, ze voeren je vuile klusjes uit en ze moeten in hun nest liggen voor het donker is. Het zijn de Pikmin, die nu voor het eerst ook schitteren op Nintendo's Switch-console.
Lees verder

"Zodra er vaccin is, zullen we weer massaal vliegen"
Nu zowat heel Europa opnieuw rood kleurt, dreigen de al rampzalige cijfers voor Brussels Airport nóg dramatischer uit te vallen. De luchthaven verwerkte tot nu toe 14,3 miljoen minder passagiers én 100.000 minder vluchten dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook Brussels Airlines vloog al 70% minder.
Lees verder

2 op 3 bedrijven willen af van loon op basis van anciënniteit
Twee op de drie bedrijven willen de band tussen het loon en het aantal jaren dat iemand in dienst is herzien. Ze willen hun personeel meer belonen op basis van reële prestaties en flexibiliteit, zo blijkt uit een nieuwe enquête.
Lees verder

"De grens tussen leven en dood is hier maar een gordijn breed", dagboek van de drukste week op intensieve
Het gaat de goeie kant met de coronacurve - hoerà! Maar in eenheid 519, één van de vijf diensten intensieve zorgen van UZ Leuven die recent is vrijgemaakt voor 12 Covid-patiënten, strijden artsen en verpleegkundigen onverdroten voort tegen het vermaledijde virus. «Stressmoment bij patiënt in bed 5. De sterke, gespierde veertiger, een week geleden kerngezond, gaat snel achteruit. Dit wordt kantje-boord.» Dit is het dagboek van hun week.
Lees verder

200 miljoen voor zorg én tijdelijke werkloosheid weer overal toegestaan: regering-De Croo komt met nieuwe resem steunmaatregelen
Nu corona onze economie voor de tweede keer in een halfjaar tijd flink te grazen neemt, komt de regering-De Croo met een reeks maatregelen om getroffen bedrijven en burgers te helpen. Tijdelijke werkloosheid kan voortaan weer in elke onderneming en het zwaar op de proef gestelde zorgpersoneel krijgt extra geld.
Lees verder