Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 november 2020

Gestolen flitspaal na ruim een maand teruggevonden in beek

HLN
Gestolen flitspaal na ruim een maand teruggevonden in beek
De gestolen flitspaal van Kris Heirweg is opnieuw terecht. Op 17 oktober werd de flitspaal die de man uit Grembergen zelf maakte gestolen. De paal stond in zijn voortuin om de snelheid in zijn straat omlaag te krijgen, want die lag volgens Kris veel te hoog.
Lees verder

Van Gucht waarschuwt: "Aan huidig tempo 500 besmettingen per dag tegen Kerstmis, vijf keer hoger dan laagste cijfer van de zomer"
Als de huidige daling van de coronabesmettingen aanhoudt, zitten we tegen Kerstmis nog altijd aan 500 geregistreerde besmettingen per dag. Dat is vijf keer hoger dan het laagste punt in juni, zo waarschuwde viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van Sciensano. Bovendien is de winter in aantocht, wat het virus onder controle houden, nog moeilijker maakt.
Lees verder

Test Aankoop waarschuwt voor valse kortingen op Black Friday
Test Aankoop roept mensen op koopjesdag Black Friday op om zich niet blind te staren op prijsreducties die er op het eerste gezicht aantrekkelijk uitzien. De consumentenorganisatie heeft met een steekproef valse kortingen ontmaskerd en stelt dat het de moeite loont om kortingen en aanbieders goed met elkaar te vergelijken, ook buiten de periode van Black Friday.
Lees verder

Chrissy Teigen neemt het op voor Meghan Markle na kritische tweet
Nadat Meghan Markle (39) eerder deze week een essay schreef over haar miskraam, kreeg ze naast lof ook wel wat kritiek te verwerken. Maar Chrissy Teigen (34), die zelf ook een kindje verloor, neemt het voor haar op.
Lees verder

Chrissy Teigen neemt het op voor Meghan Markle
Nadat Meghan Markle (39) eerder deze week een essay schreef over haar miskraam, kreeg ze naast lof ook wel wat kritiek te verwerken. Maar Chrissy Teigen (34), die zelf ook een kindje verloor, neemt het voor haar op.
Lees verder

David Goffin over samenwerking met nieuwe coach: "Ik wil terug naar de basis"
Er waait een frisse wind, zelfs aan de Azurenkust, rond David Goffin (ATP 15). Die wordt aangebracht door zijn goede vriend en nieuwe coach Germain Gigounon. "Wij hebben geen geheimen voor mekaar", aldus Goffin die gelooft in dit project.
Lees verder

Ook na vaccinatie zullen mensen nog in quarantaine moeten: "Nog niet zeker of vaccin gaat beschermen tegen besmetting"
Kunnen gevaccineerde mensen het virus toch overbrengen en zullen ze een quarantaine moeten respecteren nadat ze een vaccindosis hebben ontvangen? Die vraag kwam er tijdens de persconferentie over het coronavirus. Viroloog Steven Van Gucht zei dat het nog niet zeker is of het vaccin ons gaat beschermen tegen besmetting.
Lees verder

Nilis opgetogen met terugkeer naar Anderlecht: "Ben ervan overtuigd dat het zal klikken"
Luc Nilis is bijzonder blij dat hij maandag weer aan de slag gaat bij Anderlecht, naar eigen zeggen de "club van zijn hart in België". Wat de invulling van zijn stage precies zal inhouden kon de voormalige aanvaller nog niet zeggen, maar Nilis kijkt ernaar uit om met de talenten van RSCA aan de slag te gaan. "Dat is wat ik het liefste doe", vertelt hij in een eerste reactie aan VTM Nieuws.
Lees verder

Peter Paul en Rosa bouwen koelcontainer om tot huis: "Het is slechts 2,3 op 11,5 meter maar het voelt groot aan"
Toen Peter Paul (32) en Rosa (26) een oude koelcontainer tegenkwamen in de haven van Gent, twijfelden ze geen seconde. Ze contacteerden meteen de eigenaar en vroegen of ze er een tiny house van konden maken. Over een tweetal maanden is hun huis klaar, een plaats hebben ze nog niet. "Op lange termijn zouden we er graag mee rondreizen." Wij kregen een rondleiding in hun piepklein maar spotgoedkoop huis.
Lees verder

Black Friday must-haves: hier scoor je de beste culinaire deals volgens de NINA-redactie
Of het nu een vroeg kerstcadeautje is, of gewoon iets voor jezelf: de beste koopjes doe je nu, dankzij Black Friday. NINA-redactrice Liesbeth zocht de beste én lekkerste must-haves voor je keuken. Op en top Belgisch, natuurlijk. Een wafelijzer voor een prikje? Of een prachtig, keramieken servies waar je al lang op aan het azen bent? Shoppen maar!
Lees verder

Kompany spreekt zich uit over komst van Nilis en het belang van de topper tegen Standard: "Voor zo'n matchen doe je het"
Luc Nilis die terugkeert naar de club, de topper van zondag tegen Standard, de blessurelast en de fans die paars-wit op scherp zetten met hun spandoek op Neerpede. Er was wel wat om te bespreken met Vincent Kompany. "De Clasico? Die match moét je winnen."
Lees verder

Kim Meylemans eindigt in Letland als zesde in tweede manche Wereldbeker skeleton
Kim Meylemans heeft vrijdag in het Letse Sigulda een zesde plaats neergezet in de tweede manche van het seizoen in de Wereldbeker skeleton.
Lees verder

Courteney Cox speelt legendarische scène uit 'Friends' opnieuw na
Wie 'Thanksgiving' zegt en fan is van 'Friends', denkt daarbij automatisch aan de scène waarin Courteney Cox (56) met kalkoen op het hoofd een dansje doet. Ter ere van de feestdag toonde de actrice een nieuwe versie van die memorabele scène op Instagram.
Lees verder

"Pablo Escobar? Die is hier ook geweest, ja. Om een kasteel in de Ardennen te kopen": oud-speurder Jos Op de Locht, een naam die élke drugshandelaar kende
Twee corrupte Hasseltse nonnen die hun klooster bouwden via valse facturen, 'met de toestemming van Rome'. De eerste écht grote zaak van oud-speurder Jos Op de Locht (68) was er eentje waar menig fictieschrijver nog niet op zou komen. Maar de grootste klappen deelde hij uit aan het drugsmilieu. Honderden heroïne- en cocaïnehandelaars verdwenen door hem achter tralies, tot de Europese rechterhand van Pablo Escobar toe... Lees meer verhalen van oud-speurders in onze reeks Recherche op rust.
Lees verder

Overtuigende kentering in coronacijfers zonder lockdown: zo heeft Zwitserland dat verwezenlijkt
Ondanks de forse toename van het aantal coronabesmettingen tijdens de tweede golf was een lockdown in Zwitserland niet aan de orde. De intensivecareafdelingen lagen vol en in sommige kantons waren er geen bedden meer vrij. Maar nu dalen de cijfers weer - en de steun voor de strategie van de Zwitserse regering groeit.
Lees verder

Adil El Arbi en Bilall Fallah coproduceren Vlaams-Nederlandse film 'Meskina'
Los Morros, het productiehuis van Adil El Arbi en Bilall Fallah, zet de eerste stap in de Nederlandse filmindustrie met de film 'Meskina'. Dat doen ze in samenwerking met productiehuis NewBe. 'Meskina' vertelt het verhaal van een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk.
Lees verder

Deze voeding heeft je lichaam nodig in elke fase van je menstruele cyclus: "Zin in zoet? Laat koekjes of snoep toch links liggen"
Menstruele gezondheid is hot. Terwijl we vroeger gemakkelijker innamen wat de dokter ons voorschreef, denken veel vrouwen nu twee keer na. Maar wist je dat ook je voeding een impact heeft op je maandstonden? Sterker nog: volgens voedingsdeskundige Roxanne Vanderghinste kunnen onze eetgewoontes een invloed hebben (en soms zelf de oorzaak zijn van) PMS, het premenstrueel syndroom. "Hoewel PMS als een normale aandoening wordt gezien, is het wel degelijk een signaal van je lichaam dat er iets niet klopt." Dus... hoe eet je dan wél?
Lees verder

Heeft Poetin nog een dochter? Gelaatstrekken van 17-jarig meisje komen voor 70,44 procent overeen
Waar koning Albert en zijn buitenechtelijke dochter prinses Delphine jarenlang het grootste taboe van de Belgische monarchie waren, bewaart de Russische president Vladimir Poetin een nog groter geheim. Althans, volgens het onderzoek van de Russische nieuwssite Proekt, dat gelooft zijn (derde) dochter te hebben gevonden.
Lees verder

Auto blijft belangrijkste vervoermiddel van de Vlaming, elektrische fiets wordt populairder
De Vlaming legt dagelijks gemiddeld 36 kilometer af in het verkeer en doet daar zo'n 71 minuten over. Vijfenzestig procent van alle verplaatsingen gebeurt met de auto, 14 procent per fiets (waarvan bijna 3 procent elektrisch) en 12 procent te voet. Twintig procent van de gezinnen bezit nu minstens één elektrische fiets. Dat zijn de belangrijkste vaststellingen in het vrijdag gepubliceerde Onderzoek VerplaatsingsGedrag 2019-2020 van het Departement Mobiliteit en Openbare werken, het vijfde in de reeks en laatste vóór de coronapandemie.
Lees verder

'2Fast4' aan 170 km/u langs snelweg in Waregem: 600 euro boete en 45 dagen rijverbod
2Fast4…maar niet voor de politie. Een 39-jarige projectontwikkelaar uit Sint-Denijs (Zwevegem) kreeg vrijdag van de Kortrijkse politierechter een boete van 600 euro en een rijverbod van 45 dagen omdat hij aan 170 km/u over de snelweg in Waregem raasde. Zijn nummerplaat '2Fast4' liet dan ook niets aan de verbeelding over.
Lees verder