Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 november 2020

Gemeente Sint-Katelijne-Waver: Agenda's kernraden Centrum en Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Agenda's kernraden Centrum en Onze-Lieve-Vrouw-Waver
In december organiseert het gemeentebestuur kernraden voor het Centrum en Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Deze zullen digitaal verlopen, maar het concept blijft hetzelfde. In dit bericht lees je de punten die het bestuur op de agenda plaatste. Zelf kan je ook nog agendapunten voorstellen tot 2 december.
Lees verder

Speel mee in SKW: krokusvakantie
Op zoek naar leuke activiteiten voor kinderen en jongeren tijdens de korkusvakantie? Ons Huis van het Kind heeft weer een gevarieerd programma klaar. Zowel in de BKO als tijdens de Speelmee-dagen in de Schranshoeve valt er heel wat leuks te beleven.
Lees verder

Vacature: poetsheld(in) met oog voor detail
Hou jij van orde en netheid? En werk je graag in teamverband? Momenteel zijn wij op zoek naar een poetsheld(in) voor 19 uur per week in onze scholen.
Lees verder

Geniet van verhaaltjes tijdens de Voorleesweek
Deze week is het Voorleesweek! Onze bibliotheek en ons Huis van het Kind sloegen de handen in elkaar en vulden een online voorleeskoffer. Via onze website kan je negen verhaaltjes beluisteren. De scholen en BKO's bezorgen we er nog enkele meer. Klik door, maak het gezellig en luisteren maar!
Lees verder

OV/2020/242 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het regulariseren van allerhande werken aan de woning-Wilsonstraat 73-Koen Breemersch en Kim Janssens
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning-OV/2020/286-Stationsstraat 130-Deepak Pandit en Shrijana Sharmapaudel
Lees verder

Doel bereikt: inwoners financieren 124 zonnepanelen op Dijkstein
De kracht van burgers werkt: tijdens de herfstvakantie werden er, in samenwerking met Klimaan, 124 zonnepanelen geplaatst op het dak van basisschool Dijkstein gelegd. Dit project werd volledig gefinancierd door lokale burgers. Maar het stopt niet. Jij kan nog steeds intekenen en mee profiteren.
Lees verder

Stationsgebouw maakt plaats voor fietsenstalling
Begin december start de NMBS met de afbraak van het het leegstaande stationsgebouw van Sint-Katelijne-Waver. Aansluitend start de vervoersorganisatie met de bouw van een nieuwe overdekte fietsenstalling. Die zal plaats bieden aan 420 fietsen.
Lees verder

Ruil je volle rollen roze zakken vanaf 1 januari
Op 1 januari maakt de nieuwe blauwe zak zijn intrede. Vanaf dat moment verdwijnt de huidige roze zak. Je kan hem nog wel tot eind maart gebruiken als equivalent van de blauwe pmd-zak. Heb je nog volledige rollen liggen? Dan kan je die de hele maand januari omruilen.
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning - OV/2020/259 - Sports Advice & Management bvba-Stationsstraat 30 tot 50
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning - OV/2020/240 - Claire Smith en Roel Voorspoels-Deegmortels 12
Lees verder

Politie gaat samenwerken met Family Justice Center
Politiezone Bodukap krijgt een aanspreekpunt voor het Family Justice Center. Dit centrum heeft als doel geweld binnen het gezin snel en accuraat aan te pakken. Door nauwer met de politie samen te werken, wil het Family Justice Center nog sneller op de bal spelen.
Lees verder