Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 november 2020

Gemeente Mol: Zeven Kempense gemeenten: “Beperkingen voor -12-jarigen stapsgewijs afbouwen”

Zeven Kempense gemeenten: "Beperkingen voor -12-jarigen stapsgewijs afbouwen"

De zeven gemeentebesturen van Mol, Balen, Dessel, Retie, Geel, Meerhout en Laakdal hebben samen beslist om de extra beperkingen die gelden voor -12-jarigen stapsgewijs af te bouwen. Alle data gelden uiteraard onder voorbehoud van de evolutie in besmettingen de komende weken. Zo gelden er vanaf maandag 30 november geen bijkomende beperkingen meer voor openluchtactiviteiten (sport, jeugdbewegingen,…) voor -12-jarigen. Voor de kinderactiviteiten indoor lopen de beperkingen nog twee weken langer door, tot en met zondag 13 december. Vanaf maandag 14 december willen de zeven gemeenten voor alle leeftijden dezelfde strenge regels hanteren als de federale en Vlaamse overheid. Met dit afbouwschema hebben we voor elke tussenfase twee weken de tijd om de impact van elke stap te analyseren. Deze beslissing werd genomen na een gezamenlijk overleg tussen alle gemeentebesturen, de eerstelijnszones en de ziekenhuizen van Mol en Geel.

Lees verder

"Onze gezamenlijke inspanningen lonen. Volhouden nu!"

Donderdagochtend 12 november vond een nieuw medisch coördinatieoverleg plaats. Tijdens dit overleg analyseerden we de situatie in het ziekenhuis en bespraken we de recente besmettingscijfers. We geven de belangrijkste conclusies weer:

Lees verder

Telefoon***STER*** schakelt versnelling hoger en breidt aantal telefoons uit

Het coronaproject Telefoon***STER*** breidt het aantal telefoons naar kwetsbare inwoners uit. De huidige, strengere maatregelen vragen om onnodige sociale contacten te beperken. Voor sommige mensen veroorzaakt dit mogelijks eenzaamheid en bezorgdheden. De vrijwilligers van Telefoon***STER*** contacteren daarom opnieuw meer mensen die eerder al aangaven graag een telefoontje te krijgen. Heb je nood aan een babbel? Of ken je iemand die graag gebeld wordt? Neem dan zeker contact op met de dienst seniorenplus op het nummer 014 33 16 00 of via het e-mailadres dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt voltijds outreachend (maatschappelijk) werker

Het gemeentebestuur zoekt een voltijds maatschappelijk werker in contractueel dienstverband, niveau B, salarisschaal B1-B3. Het gaat over een contract bepaalde duur van 1 januari tot en met 31 december 2021. Solliciteren kan tot en met 29 november 2020 via dit online sollicitatieformulier.

Lees verder