Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 november 2020

Gemeente Mol: Voorverkoop Molse Tijdingen loopt als een trein: nog tot en met 20 november!

Voorverkoop Molse Tijdingen loopt als een trein: nog tot en met 20 november!

De voorverkoop voor het historische boek over onze gemeente 'Molse Tijdingen 2020' loopt als een trein. Momenteel zijn er al 605 exemplaren besteld. Dit is  50 procent meer dan andere jaren. Daarbovenop trakteert de dienst erfgoed met 38 extra pagina's leesplezier. Je kan het boek nog aan een voordeeltarief bestellen tot en met 20 november door 18 euro over te schrijven op de rekening van Molse Tijdingen, BE72 8601 1149 5216 met vermelding 'Molse Tijdingen 2020'. Na 20 november betaal je 20 euro.

Lees verder

Al zeker tot en met 13 december geen zondagse dieren- en boerenmarkt

Al zeker tot en met 13 december gaat er geen zondagse dieren- en boerenmarkt door. De gemeentelijke crisiscel nam deze beslissing op dinsdag 17 november. Door de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk onze dierenmarkt terug op te starten. Na deze datum moeten we deze beslissing vermoedelijk verlengen tot 1 februari. Zo besliste onze provinciegouverneur om evenementen tot en met 31 januari te verbieden. We vinden het bijzonder spijtig deze beslissing te moeten nemen. Alle standhouders worden persoonlijk geïnformeerd.

Lees verder

Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter van 23 tot 29 november

Tijdens de 'Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter' van 23 tot 29 november, roepen we onze inwoners op om hun waardering te tonen aan de afvalophalers en de parkwachters van de containerparken. Dagelijks staan ze paraat zodat jij je afval gemakkelijk kwijt kunt. Verras hen met een strik, een tekening, een welgemeende 'dankjewel'.

Lees verder

Grote jaarlijkse opkuisbeurt begraafplaatsen vanaf dinsdag 1 december

Op dinsdag 1 december start de groendienst met de grote jaarlijkse opkuisbeurt van de begraafplaatsen. Naar aanleiding van Allerheiligen, de dag waarop we onze overledenen herdenken, plaatsten velen onder ons bloemen op de graven. Na een periode van een maand zijn de meeste bloemen verwelkt en staat de begraafplaats er slordig bij. Daarom verwijderen gemeentearbeiders alle verwelkte planten en bloemstukken van de graven. Natuurlijk blijven planten in goede conditie staan. Mensen die absoluut zeker willen zijn dat hun bloemstukken of planten niet worden opgeruimd, vragen we om deze voor 1 december zelf te verwijderen.

Lees verder