Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 november 2020

Gemeente Mol: Professionele fotografen steunen Molse winkels en horecazaken

Professionele fotografen steunen Molse winkels en horecazaken

Heb jij als Molse  ondernemer ook nood aan sterke foto's voor op je website, Facebookpagina, Instagram,…? Aantrekkelijke foto's zijn onmisbaar voor een handelaar tijdens deze coronacrisis. Er staan maar liefst 29 professionele fotografen uit de regio tegen een spotprijs voor je klaar!  Schrijf je voor vrijdag 13 november in op www.gemeentemol.be/fotoshandelszaak. De fotografen maken ruimte voor maar liefst 340 fotosessies in totaal. De fotograaf wordt per loting aan de handelaar toegewezen.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt middagtoezichters gemeentescholen schooljaar 2020-2021

Het gemeentebestuur zoekt middagtoezichters gemeentescholen voor het schooljaar 2020 - 2021, contractueel dienstverband. Het gaat om een deeltijdse tewerkstelling voor bepaalde duur (tot en met juni 2021). Je solliciteert door je hier te registreren tot 22 november 2020.

Lees verder

Verlucht en ventileer binnenruimtes: zo verminder je de kans op coronabesmetting

Het coronavirus blijft zweven in de lucht en hoopt zich stapsgewijs binnenshuis op. Daarom moeten we maximaal ventileren en verluchten. Afstand houden en mondmaskers blijven absoluut noodzakelijk tegen de bekende grotere druppels die we uitstoten bij hoesten, zingen of luid praten. Die vallen door hun gewicht neer. Daarnaast verspreid je ook minuscuul kleine vochtdruppels als je gewoon uitademt. Iemand die besmettelijk is, ademt tot één miljoen coronadeeltjes per minuut uit. Deze deeltjes blijven zweven in een ruimte. Door te verluchten en te ventileren, voer je verse lucht aan en daalt het aantal virusdeeltjes in een binnenruimte. Je kans op besmetting van de overige aanwezigen daalt enorm. Ventileren door het openzetten van de ramen is dus de boodschap. Ofwel ventileer je op geregelde tijdstippen kortstondig door alle ramen wagenwijd open te zetten, ofwel ventileer je permanent door meerdere ramen op kipstand te zetten. Een ventilatiesysteem met aanvoer van verse buitenlucht is uiteraard eveneens perfect. Het advies om maximaal te ventileren geldt overal binnenshuis: thuis, op kantoor, in de klas, in de refter van een woonzorgcentrum,…

Lees verder

Code ontvangen voor coronatest in triagecentrum? Boek afspraak vanaf nu zelf

Wie een afspraak moet maken in triagecentrum ecocentrum De Goren kan dat vanaf nu zelf via www.mijngezondheid.be. Om te reserveren meld je aan met je rijksregisternummer en een 16-cijferige code die je via SMS ontvangt. Heb je de coronalert app geïnstalleerd? Dan geef je ook de alertapp code in die je via de app ontvangt. Lukt het niet om de afspraak zelf te boeken? Neem dan contact op met de dienst veiligheid op het nummer 014 33 07 44, van maandag tot vrijdag tussen 8 en 16.30 uur. Zij maken dan samen met jou de afspraak.

Lees verder