Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 november 2020

Gemeente Mol: Hoogrisicocontact zonder symptomen weer getest, zelf online afspraak maken

Hoogrisicocontact zonder symptomen weer getest, zelf online afspraak maken

Vanaf maandag 23 november worden mensen die een hoogrisicocontact hadden (maar niet ziek zijn) opnieuw getest op corona. Dat is het belangrijkste verschil met de vorige teststrategie die sinds 21 oktober van kracht was. Toen werd er bepaald dat je na een melding van een hoogrisicocontact jezelf voor tien dagen in quarantaine moest plaatsen, zonder test. Dit om de druk in laboratoria te verlagen. De labocapaciteit is ondertussen hoger en dus kan er weer breder getest worden. Nieuw is ook dat je nu zelf via www.mijngezondheid.be een afspraak moet plannen in het testcentrum op de zevende dag van je quarantaine. Je volgt daarna zelf de resultaten op, volgt de bijhorende instructies en drukt zelf je quarantaineattest af. Heb je een activatiecode, maar lukt het niet om zelf een afspraak te maken in het testcentrum? Neem dan contact op met onze dienst veiligheid op het nummer 014 33 07 44. Aarzel ook nooit om je huisarts te contacteren bij vragen of bezorgdheden!

Lees verder

Gemeentebestuur legt wervingsreserve aan voor coördinator ILV BalDeMoRe

Het gemeentebestuur legt een wervingsreserve voor 12 maanden aan voor een voltijdse co√∂rdinator Interlokale Lokale Vereniging (ILV) BalDeMoRe. Het gaat over een statutaire functie, niveau A, salarisschaal A1-A3. Solliciteren kan tot en met 6 december 2020 via het online sollicitatieformulier.  

Lees verder

Aansteken kerstverlichting winkelstraten al op 20 november

Omdat we in deze winter allemaal wel wat extra licht en warmte kunnen gebruiken, steekt het gemeentebestuur de kerstverlichting in de winkelstraten van het Centrum al op 20 november aan. Ook het oud-gemeentehuis baadt weer in een 'lichtjasje'. Vorige jaren gebeurde dit pas in december. Het gemeentebestuur voorziet voor deze energiezuinige sfeerverlichting een budget van 14.711 euro, een investering die past binnen de initiatieven rond de kernversterking. Op 6 januari doven we de kerstverlichting.

Lees verder

Kinderopvang nodig tijdens kerstvakantie? Reserveer online vanaf 28 november

Heb jij van 21 tot 24 december (kerstvakantie) kinderopvang nodig? Reserveer dan vanaf zaterdag 28 november, 9 uur. Van 25 december tot en met 1 januari zijn de kinderclubs gesloten en is er geen opvang voorzien. Inschrijven voor de buitenschoolse kinderopvang tijdens de kerstvakantie verloopt via het online reservatiesysteem 'i-School'.

Lees verder