Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 november 2020

Gemeente Mol: Deuren van de bib gaan een tijdje dicht

Deuren van de bib gaan een tijdje dicht

Liefste lezers 

De deuren van de bib gaan een tijdje dicht. Vanaf 29 oktober mogen wij geen bezoekers meer ontvangen. Uiteraard vinden wij dat zeer jammer. Een einddatum is er nog niet bepaald. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Om het gemis enigszins te compenseren gaan we 'Boek op je Stoep' een versnelling hoger schakelen.

Lees verder

Medewerkers Heilig Hartziekenhuis mogen tijdelijk gratis parkeren op Rondplein

Om de medewerkers van het Heilig Hartziekenhuis zo goed mogelijk te ondersteunen in hun levensnoodzakelijke werk, krijgen zij de toelating om tijdens de werkuren gratis te parkeren op het Rondplein. Ook de maximale parkeertijd geldt voor hen niet. Op die manier verliezen deze medewerkers geen tijd met het zoeken naar een parkeerplaats en kunnen ze altijd vlakbij het ziekenhuis parkeren. De betrokken medewerkers beschikken via het ziekenhuis over een herkenbare sticker die ze achter de vooruit kleven. Deze uitzondering geldt alleen voor de ziekenhuismedewerkers en parking Rondplein. De overige regels van het betalend parkeren en de blauwe schijf in het Centrum blijven verder volledig gehandhaafd.

Lees verder

Infokantoor toerisme gesloten, overige baliedienstverlening alleen op afspraak

De bijkomende coronamaatregelen die afgelopen vrijdag 31 oktober werden aangekondigd, heeft ook een impact op de werking van het gemeentebestuur. Naast de sluiting van de dienst toerisme benadrukken we dat alle overige baliedienstverlening uitsluitend op afspraak gebeurt. We richten ons daarbij op de noodzakelijke en dringende dienstverleningen. Twijfel je of wens je een afspraak? Contacteer de betrokken dienst telefonisch of per mail.

Lees verder

6.939 euro voor Molse scholen als dank voor acties in de strijd tegen zwerfvuil

Zeven Molse scholen ontvangen van IOK en het gemeentebestuur een cheque voor hun deelname aan 'Operatie Proper'. 'Operatie Proper' is een project georganiseerd door Mooimakers in samenwerking met IOK en het gemeentebestuur. Het project moedigt scholen aan om zich te engageren in de strijd tegen zwerfvuil. De deelnemende scholen werden gedurende het hele project ondersteund en op het einde financieel beloond voor hun inspanningen. In totaal verdienden de Molse scholen vorig schooljaar maar liefst 6.939 euro. Het gemeentebestuur dankt de scholen voor hun inzet!

Lees verder