Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 november 2020

‘Field agents’ bezoeken dagelijks 900 Vlamingen voor contacttracing: “Koffie en koekjes weigeren we. Maar wie e...

HLN
'Field agents' bezoeken dagelijks 900 Vlamingen voor contacttracing: "Koffie en koekjes weigeren we. Maar wie een complottheorie vertelt, laten we doen"
Als contacttracers een besmette patiënt of een van hun contacten niet telefonisch kunnen bereiken, rukken de veldagenten uit. Met 250 zijn ze, en ze bellen in heel Vlaanderen aan om coronabesmettingen in kaart te brengen. "Ik hoor regelmatig dat het allemaal 'bullshit' is en dat de regering 'een bende clowns samen' is."
Lees verder

Ventileren tegen corona, maar wat als verwarming op volle toeren draait?
Naast handen wassen, afstand houden en mondmaskers dragen, is ook ventileren een van de basisregels om zo min mogelijk virusdeeltjes in onze huiskamers rond te laten dwarrelen. Maar hoe doen we dat? En wat met koude buitenlucht naar binnen halen, terwijl onze verwarming op volle toeren draait?
Lees verder

Onze experte Greet De Keyser over fraudeclaims Trump: "Geen hard bewijs, zijn team blaast warm en koud tegelijk"
Het regent misnoegde tweets van Donald Trump die beweert dat er gefraudeerd wordt bij het tellen van de stemmen. Het zint hem niet dat er nu nog staten zijn die stemmen tellen en er nog stembiljetten opduiken. Daarom spant de president de ene na de andere rechtszaak aan. Volgens onze experte Greet De Keyser heeft het Trump-team alvast geen harde bewijzen voor grootschalige fraude.
Lees verder

Nevada geeft laatste stand van zaken over tellingen: "Uitslag kan nog week op zich laten wachten"
De staat Nevada zal om 19 uur Belgische tijd communiceren over de laatste tellingen. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden ligt er op dit moment op kop, met 49,5 procent van de stemmen.
Lees verder

David Goffin: "Ik weet niet of er een ideale coach bestaat voor mij"
Na twee jaar en vooral enkele woelige laatste weken zet David Goffin (ATP 14) een punt achter zijn samenwerking met de Zweedse coach Thomas Johansson en gaat hij op zoek naar een nieuw elan, een nieuwe invalshoek en dus een nieuwe begeleider. "De boodschap kwam niet meer over", zegt de Luikenaar vanuit Monte Carlo. "Ik word binnenkort 30 en dan moet je het durven zeggen."
Lees verder

Campagnemanager Biden: "Joe Biden wordt president"
Jen O'Malley Dillon, de campagnemanager van de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden, is optimistisch over de uitslag van de verkiezingen. Dat zei ze vanavond (Belgische tijd) tijdens een speech. Biden is verwikkeld in een nek-aan-nekrace met zittend president Donald Trump.
Lees verder

Margot Hallemans uit 'Familie' verrast met eigen muziek: "Dit voelt echt als een bevrijding"
'Familie'-actrice Margot Hallemans (27) heeft haar eerste single klaar. Het liedje heet 'Kinderspel' en werd geschreven door Udo, voor een gelijknamige theatervoorstelling. Hiermee gaat een kinderdroom in vervulling voor de actrice: "Eigenlijk stap ik twéé keer tegelijk uit m'n comfortzone. Ik zal voor het eerst op een podium zingen én het wordt m'n eerste solovoorstelling." En te zeggen dat ze ooit nog deelnam aan 'K3 Zoekt K3': "Misschien was dat dan toch niets voor mij geweest."
Lees verder

Goedele Liekens heeft huidkanker: "Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter"
Goedele Liekens (57) lijdt aan huidkanker. Dat maakte ze vandaag zelf bekend via sociale media. Op Facebook postte ze een emotionele getuigenis, en roept ze iedereen op om hun huidvlekjes te laten testen.
Lees verder

Goedele Liekens heeft huidkanker
Goedele Liekens (57) lijdt aan huidkanker. Dat maakte ze vandaag zelf bekend via sociale media. Op Facebook postte ze een emotionele getuigenis, en roept ze iedereen op om hun huidvlekjes te laten testen.
Lees verder

LIVE. Geen Gélin bij Antwerp, Hongla neemt plek van Fransman achterin in
• Bosuil (21u) • Ref: Yevhenii Aranovskiy (OEK) • Antwerp kan al serieuze optie nemen op Europese overwintering • Leko kan niet rekenen op Batubinsika en Benson
Lees verder

LIVE. Poznan is baas in de tweede helft, Standard op weg naar troosteloze 0 op 9
• Europa League • Speeldag 3 • Zes spelers ontbreken bij Standard door corona, Vanheusden (knie) maanden out • Beide ploegen nog geen punten
Lees verder

Wie zijn de Bidens? Een gebroken familie, gelijmd door de slimste first lady ter wereld
Het is nog reuzespannend, maar de Bidens lopen intussen toch al warm als potentiële first family. Wie zijn ze? Een lappendeken van kinderen en kleinkinderen, zo blijkt, waarbij de zoon van Biden een relatie had met zijn schoonzus en één kleindochter genoemd is naar haar overleden tante. Kan u nog volgen? Een familieschets.
Lees verder

"I love you so much": Philipsen neemt in schoonheid afscheid van UAE-ploeg
De kansen op ritwinst slonken. Maar Jasper Philipsen nam dan toch in schoonheid afscheid van zijn UAE-ploeg. En zeggen dat hij zich deze ochtend niet goed voelde. "Het zag er weinig veelbelovend uit. Dit zou ook weer niet een rit voor mij worden, dacht ik..."
Lees verder

Preben uit Gent is nieuwe Homo Universalis: "Samen op reis met enkele deelnemers"
De door corona-onderbreking heeft het bijna een jaar geduurd, maar na 99 spelletjes mag de 34-jarige Preben uit Gent zich de derde 'Homo Universalis' noemen. De cipier won de titel van de populairste 'Iedereen Beroemd'-rubriek na een intensief spelletje schommelen. Hij ontvangt 18.000 euro aan reischeques.
Lees verder

Ongezien: pers mag niet binnen in Kamer tijdens debat over ziekenhuizen
Merkwaardige primeur in de Kamer vandaag. Tijdens het debat over het wetsvoorstel om kinesisten, vroedvrouw en studenten te laten bijspringen bij de verpleging in ziekenhuizen, werd de pers plots uit de zaal geweerd. "Ongezien", aldus VTM NIEUWS-journalist Dirk Van den Bogaert.
Lees verder

Maradona mag wellicht morgen al naar huis: "Recuperatie is fantastisch verlopen"
Diego Armando Maradona, twee dagen geleden met succes geopereerd aan het hoofd, mag wellicht morgen het ziekenhuis al verlaten, verkondigde zijn dokter.
Lees verder

Angèle wint MTV EMA Best Belgian Act award 2020
MTV heeft zojuist Angèle gekroond tot de winnaar van de MTV EMA Best Belgian Act award. De zangeres, die onlangs nog het nummer 'Fever' uitbracht in samenwerking met Dua Lipa, heeft in aanloop naar de bekendmaking de meeste stemmen binnen weten te halen en hiermee haar collega's blackwave., IBE, Lost Frequencies en OT verslagen.
Lees verder

Ook Koningin 'ontmaskerd'? Sandra Kim, Loredana en Dana Winner beweren dat ze meedoen aan 'The Masked Singer'
Na Duiker en Wolf zou nu ook Koningin uit 'The Masked Singer' haar ware gelaat tonen. Of dat beweren deze bekende zangeressen toch, tenminste. Zowel Sandra Kim, Loredana en Dana Winner beweren dat ze achter het masker zitten.
Lees verder

Zwak Standard blaast roemloos de aftocht in Polen, Luikenaars blijven achter met 0 op 9
Pfff, Standard. Roemloos onderuit tegen Lech Poznan. Defensieve inschattingsfouten nekten de Rouches in Polen. Nul op negen - au revoir Europa League. Pijnlijke afgang.
Lees verder

LIVE. We voetballen op de Bosuil! Kan Antwerp ook winnen tegen LASK?
• Bosuil (21u) • Ref: Yevhenii Aranovskiy (OEK) • Antwerp kan al serieuze optie nemen op Europese overwintering • Leko kan niet rekenen op Batubinsika en Benson
Lees verder