Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 november 2020

FACTCHECK. Deze onwaarheden verkondigde Trump in zijn ‘overwinningsspeech’

HLN
FACTCHECK. Deze onwaarheden verkondigde Trump in zijn 'overwinningsspeech'
Hoewel er nog miljoenen stemmen moeten geteld worden in de VS, claimde president Donald Trump al de overwinning tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Ook beweerde hij dat er is gefraudeerd. CNN spreekt van flagrante leugens en zet alle onwaarheden op een rij.
Lees verder

ONZE OPINIE. Van wat een democratische hoogdag zou moeten zijn, heeft Trump een nachtmerrie gemaakt
"O! say can you see, by the dawn's early light", klinkt de eerste regel van het Amerikaanse volkslied. Maar bij dat vroege licht van de dageraad is er na deze verkiezingen alleen maar chaos en verdeeldheid te zien. Met dank aan een president die van die tweedracht zijn handelsmerk heeft gemaakt, en die dat ook op verkiezingsavond verder bleef doen door zichzelf onterecht al als winnaar uit te roepen. Maar ook met dank aan een krakkemikkig kiessysteem dat van staat tot staat verschilt en waar het tellen van de stemmen dagen duurt. Het maakt van de verkiezingen in de meest trotse democratie ter wereld een ongeziene anticlimax.
Lees verder

Oxfordvaccin komt er mogelijk al voor Kerstmis
Hoopgevend nieuws uit Oxford. De verantwoordelijke voor het testen van het Oxfordvaccin, professor Andrew Pollard, heeft verklaard dat er 'een kleine kans' is dat het vaccin gebruiksklaar zou kunnen zijn voor Kerstmis.
Lees verder

De warmste stem van de lockdown. Chris (75) belt naar 500 eenzame 75-plussers: "Voor sommigen het eerste telefoontje in weken"
"Hallo, u spreekt met Chris, vrijwilliger bij de stad Deinze, en ik bel om te vragen hoe het met u gaat." Met deze introductie heeft Chris Van Heule (75) tijdens de tweede lockdown al 300 alleenstaande stadsgenoten gebeld en ze stopt pas wanneer de teller op 500 staat. "Er is nood aan, vooral bij mensen die opgesloten zitten in een klein appartement", zegt Chris. Woensdag werd ze door burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) in de bloemetjes gezet.
Lees verder

SHOWBITS. Tom Helsen viert mijlpaal en Koen Crucke maakt zich kwaad op Instagram
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Football Talk. Togui (KV Mechelen) nog week langer in quarantaine
William Togui moet nog een week langer in quarantaine, dat maakte KV Mechelen bekend. Bij de hertest van maandag testte hij nog licht positief en vandaag bleek dat hij onvoldoende antistoffen in zijn lichaam heeft om opnieuw met de groep te trainen. Nog vijf andere A-kernspelers blijven voorlopig in quarantaine: Sofiane Bouzian, Marian Shved, Aster Vranckx, Bas Van den Eynde en Victor Wernersson. Zij werden vandaag opnieuw getest. De resultaten van die nieuwe test zal bepalen wie in aanmerking komt voor de selectie voor de match tegen Charleroi. (ABD)
Lees verder

Japanse autoriteiten vinden 164 honden gepropt in klein huisje van 30m2
Japanse gezondheidsfunctionarissen hebben 164 uitgemergelde honden gevonden die in een klein huisje waren gepropt. Het gaat om een van de schrijnendste gevallen van het houden van honden in het land, zei een dierenrechtenactivist woensdag.
Lees verder

Philippe Clement weet wat Club straks absoluut niet mag doen: "Als we achteruit gaan lopen, verliezen we"
Club versus Dortmund en de strijd om... de bal. Philippe Clement beseft namelijk als geen ander welke machine de Borussen anders zijn. "Ze duwen een tegenstander achteruit. Wij moeten daar iets tegenover zien te stellen: lef."
Lees verder

LIVE VUELTA. Tim Wellens maakt deel uit van sterke kopgroep, houden vluchters stand?
De Ronde van Spanje gaat onverstoorbaar verder. Primoz Roglic blinkt na de tijdrit van gisteren weer in de rode leiderstrui en dat zal hij vanavond wellicht nog doen, of komt er een verrassing aan in de overgangsetappe naar Ourense? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Axelle Klinckaert verlaat topsportcentrum Gent en gaat in Nederland turnen: "In Gent niet optimaal meer in vel"
Axelle Klinckaert verlaat het Gentse Topsportcentrum om in Nederland te gaan turnen, zo maakte de Gymfed bekend. Klinckaert behoorde tot de eliteturnster in de vaste traininsgroep onder de hoede van de in opspraak gekomen Franse topcoaches Yves Kieffer en Marjorie Heuls.
Lees verder

Axelle Klinckaert verlaat topsportcentrum Gent en gaat in Nederland turnen
Axelle Klinckaert verlaat het Gentse Topsportcentrum om in Nederland te gaan turnen, zo maakte de Gymfed bekend. Klinckaert behoorde tot de eliteturnster in de vaste traininsgroep onder de hoede van de in opspraak gekomen Franse topcoaches Yves Kieffer en Marjorie Heuls.
Lees verder

De toekomst van Real rust steeds meer op Braziliaanse schouders: goudklompjes Vinicius Junior en Rodrygo klaar om het voortouw te nemen?
El futuro salva al Madrid, schreef AS Diario. De toekomst redt Madrid. Een lage voorzet van Vinicius Junior (20) droog in de winkelhaak gepoeierd door Rodrygo (19). Naast Sergio Ramos en Thibaut Courtois rekent Real steeds meer op zijn Braziliaanse goudhaantjes. Langzaam, maar zeker.
Lees verder

De meisjes van K3 maken de balans op na 5 jaar: "We hadden meteen 120 uitverkochte shows. Ik stond heel vaak ziek op het podium"
Exact vijf jaar geleden werden Hanne, Klaasje en Marthe gebombardeerd tot de nieuwe K3. Een rol waarin ze moesten groeien, maar die hen nog steeds – of misschien zelfs steeds meer – bevalt. "Ik heb getwijfeld of de nieuwe K3 wel zou werken", zegt Marthe. "Maar ik heb het gevoel dat we er nu wel staan." Ze blikken terug op hun moeilijke beginperiode, hun relaties en hun enorm hechte band. "Ik kan me niet voorstellen dat we elkaar 10 jaar niet zouden zien, zoals Kathleen."
Lees verder

Fred van Leer wil "met rust gelaten worden" na ophef om seksfilmpje
De Nederlandse 'Say Yes To The Dress'-presentator Fred van Leer (44) wil even met rust gelaten worden. Dat heeft zijn manager woensdag laten weten. "Fred richt zich op dit moment op zijn eigen gezondheid. Dat heeft prioriteit", zegt ze.
Lees verder

Kanye West opent religieuze school voor kinderen: 'Yeezy Christian Academy'
De 'Yeezy Christian Academy' opende vorige week zijn deuren, dat kondigt Kanye West (43) aan op zijn sociale media. "Alles in de school ademt het Christendom uit en alle leerkrachten delen het geloof", luidt het bij de rapper. Kanye's kinderen, Saint (4) en North (7), zijn te zien in het promofilmpje voor zijn nieuwe school.
Lees verder

David (55) overleed aan corona, maar raakte toch verkozen voor staatsparlement North Dakota
In North Dakota is een onlangs overleden kandidaat voor het lokale Huis van Afgevaardigden alsnog verkozen geraakt. De Republikein David Andahl overleed vorige maand aan het coronavirus in het ziekenhuis, maar zijn naam bleef op het stembiljet staan.
Lees verder

Gezondheid van dader mesaanval Nice gaat erop achteruit, verhoor uitgesteld
De gezondheid van de dader van de aanval met een mes in een kerk in Nice is verslechterd waardoor zijn verhoor met enkele dagen is vertraagd. Dat melden bronnen aan AFP. Vijf mensen zitten nog in voorhechtenis. Bij de aanval kwamen drie mensen om het leven.
Lees verder

Tim Gajser verzekert zich van derde wereldtitel motorcross
Tim Gajser (Honda) heeft zich in het Italiaanse Pietramurata van een derde wereldtitel in de MXGP verzekerd. De 24-jarige Sloveen had daarvoor genoeg aan een tweede plaats in de eerste reeks van de voorlaatste van achttien WK-manches.
Lees verder

Bijna 400 arrestaties tijdens Europese actie tegen kinderhandel: minstens 61 mogelijke slachtoffers geïdentificeerd
Bij een grote politieactie tegen kinderhandel zijn in heel Europa zeker 388 personen opgepakt. Dat meldt Europol, dat samen met Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk de actie coördineerde. Minstens 61 mogelijke slachtoffers van kinderhandel zijn bij de actie ook geïdentificeerd.
Lees verder

Simen Juklerød en Abdoulaye Seck kijken vooruit naar match tegen LASK Linz: "Willen eerste blijven"
Wordt de zes op zes negen op negen? In dat geval zal Antwerp FC morgenavond al quasi zekerheid verkrijgen over Europese overwinning. Niets minder dan een stunt voor de debutant in de Europa League. Maar zover is het nog lang niet, weten spelers Simen Juklerød en Abdoulaye Seck.
Lees verder