Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 november 2020

Ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers (58): “Mijn omzwervingen door de Kempen gingen gepaard met veel vreugde,...

HLN
Ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers (58): "Mijn omzwervingen door de Kempen gingen gepaard met veel vreugde, maar ook met veel verdriet"
Paul Herygers wordt zondag 58 jaar en staat aan de vooravond van zijn pensioen, al merken we daar tijdens een gesprek bij zijn kachel in de Antwerpse Kempen weinig van. Zelf fietsen, dáár komt één van de strafste en meest besproken veldrijders van ons land amper toe. Te druk. "Hopelijk over een paar jaar als ik gepensioneerd ben." Bij de warmte van zijn kachel blikken we toch al even terug op het turbulente leven van de wereldkampioen. "Alles wat ik destijds aanraakte, veranderde in goud. Vraag maar eens aan Wout van Aert hoe dat voelt."
Lees verder

Vanavond mogelijk debuut Youssoufa Moukoko, wonderkind dat begon te voetballen op turnpantoffels: "Als deze jongen het niet maakt, wie dan wel?
Het beest mag eindelijk los. Vanavond kan Youssoufa Moukoko, pas 16 jaar, het eerste stukje geschiedenis van zijn veelbelovende carrière schrijven. De doelpuntenmachine van Borussia Dortmund wordt straks de jongste speler ooit in de Bundesliga én allicht ook in de Champions League, tegen... Club Brugge. Maak kennis met de wonderboy die de opvolger van Lionel Messi kan worden en nu al een recordsalaris opstrijkt.
Lees verder

Ploegbarbecue bij Uruguay blijkt slagveld: 15 spelers testen positief, Suárez ontbreekt tegen Barça
Na de interlandbreak keren liefst vijftien spelers van Uruguay met een positieve coronatest terug bij hun clubs. Hierdoor missen Luis Suárez en Lucas Torreira de kraker met FC Barcelona en mogelijk ook de komende Champions Leagueduels. De voorzitter van Atlético Madrid is niet te spreken over het voorval.
Lees verder

Pfizer: "Droomscenario van vaccin voor kerst wordt steeds waarschijnlijker"
Het wordt steeds waarschijnlijker dat we voor kerst al een vaccin tegen het coronavirus zullen hebben in Europa. Dat heeft de directeur van farmabedrijf Pfizer in Nederland gezegd in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur op de Nederlandse openbare omroep. Marc Kaptein sprak over "een droomscenario" dat werkelijkheid kan worden.
Lees verder

Duitse leraar verdacht van kannibalisme na seksmoord
Een verdwijningszaak in Duitsland heeft een wel heel lugubere wending gekregen. De spoorloze Stefan Trogisch (44) uit Berlijn werd na een seksdate in september vermoedelijk vermoord en gedeeltelijk opgegeten. Een 41-jarige leerkracht uit de middelbare school is aangehouden als verdachte, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) in de Duitse hoofdstad gisteravond bekend.
Lees verder

'Thuis'-actrice Belinda Voorspoels is intussen al een jaar single: "We zijn niet gemaakt om monogaam te zijn"
In de herfst van 2019 maakte Belinda Voorspoels-Mercedes (28) als agente Lexi haar intrede in Thuis. Anoniem de straat op gaan is er niet meer bij, maar een partner is de actrice met Congolese roots daar nog niet tegengekomen. "Ik ben nu een jaar single en geniet nog steeds van mijn vrijheid. Uit mijn vorige relaties heb ik heel wat lessen getrokken."
Lees verder

Money time voor Club Brugge: 10 matchen, 10 uitdagingen
Flauw voetbal, een magere 5 op 12, een donderpreek van Clement en slechts één op zes in Europa na de zege in Sint-Petersburg. Club Brugge moet in de resterende tien matchen voor Nieuwjaar beter doen dan vóór de interlandbreak, zoveel is zeker. Tijd om de puntjes op de 'i' te zetten - wij zochten en vonden tien uitdagingen.
Lees verder

Dortmund-sensatie Erling Haaland krijgt Golden Boy Award, Jonathan David knap 17de
Erling Haaland, de Noorse sensatiespits van Borussia Dortmund heeft de Golden Boy Award gewonnen. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt door het Italiaanse Tuttosport aan het grootste voetbaltalent jonger dan 21 jaar. Yari Verschaeren was de enige Belg in de top 100, Jonathan David (ex-Gent) werd 17de.
Lees verder

Dortmund-sensatie Erling Haaland krijgt Golden Boy Award, Jonathan David 17de
Erling Haaland, de Noorse sensatiespits van Borussia Dortmund heeft de Golden Boy Award gewonnen. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt door het Italiaanse Tuttosport aan het grootste voetbaltalent jonger dan 21 jaar. Yari Verschaeren was de enige Belg in de top 100, Jonathan David (ex-Gent) werd 17de.
Lees verder

Will Smith in tranen wanneer 'Fresh Prince'-collega Janet Hubert vertelt over z'n wangedrag op de set: "Ik weet het, ik was niet vriendelijk"
Dat Will Smith (52) en Janet Hubert (64) na 27 jaar hun ruzie hebben bijgelegd tijdens 'The Fresh Prince of Bel-Air'-reünie kon je al lezen op onze site. In een bijzondere aflevering van de Facebook Watch-reeks 'Red Table Talk' gingen de twee ex-collega's vrijdagavond nog dieper in op hun vete. Wanneer Janet vertelde hoe verschrikkelijk Will was op de set van de sitcom, kon de acteur het niet droog houden.
Lees verder

Nieuwe tegenslag voor Trump: Republikeinen in Michigan zeggen dat ze resultaat verkiezingen zullen respecteren
Een delegatie van Republikeinse parlementsleden uit Michigan heeft verklaard dat ze het resultaat van de verkiezingen in de staat zal respecteren. Dat heeft ze bekendgemaakt na een ontmoeting met president Donald Trump in het Witte Huis. Wat daar exact besproken werd, is niet duidelijk. Maar de uitspraak is sowieso een nieuwe tegenslag voor Trump.
Lees verder

De verbouwing van Lobke Gielkens (37) en haar man Patrick (41) is een tienjarenplan: "We zijn het perfecte duo. Ik bedenk en Patrick voert uit"
Sporten, spelen en samen koken. Daar draait het in het huis van Lobke en haar gezin vooral om. Da's heel wat en net daarom is de verbouwing van hun huis een tienjarenplan. "Het is niet vanzelfsprekend met drie kinderen, maar zo leren ze ook dat papa en mama hard moeten werken voor iets nieuws."
Lees verder

Wil je ook in de winter leven in je tuin? Deze planten houden het hele jaar groene bladeren
Ziet jouw tuin er een week voor de winter start al kaal en troosteloos uit? Onze tuinexperte Laurence Machiels weet de oplossing: wintergroene planten. Ze tipt enkele groenblijvers die je - met dank aan de milde temperaturen - nu zelfs nog snel kan planten. "Je hebt er zelfs waarvan het blad prachtig verkleurt, zonder dat de bladeren daarna afvallen!"
Lees verder

Volg hier live de begrafenis van radio-icoon Lutgart Simoens
Radiocoryfee Lutgart Simoens was meer dan 40 jaar lang een van de bekendste radiostemmen van Vlaanderen. Toen ze vorig weekend op 92-jarige leeftijd overleed ging er dan ook een schokgolf door Vlaanderen. Om iedereen de kans te geven afscheid te nemen van de het radio-icoon kan je haar begrafenisplechtigheid hier live volgen.
Lees verder

Maak je eigen zeep of ga op muzikaal avontuur met Stan Van Samang: met deze 7 tips wordt dit weekend top
Joepie, tijd om die batterijen weer helemaal op te laden. Dit weekend doe je dat door wat hygge in huis te halen, binnengluren bij het Britse koningshuis of kei hard winnen met blackgammon. Lees hieronder al onze tips voor een fantastisch weekend. Veel plezier!
Lees verder

Bakker (76) die gratis brood gaf aan mensen die het financieel moeilijk hadden tijdens pandemie, overleden aan corona
De Italiaanse bakker Gianni Bernardinello (76), die tijdens de coronapandemie gratis brood uitdeelde aan mensen die financieel getroffen waren door de crisis, is eerder deze maand gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Iedereen uit de buurt kende 'bakker Berni', die al meer dan dertig jaar met passie in zijn bakkerij stond, als een man met een hart van goud.
Lees verder

Toma Nikiforov en Sophie Berger moeten meteen inpakken op EK judo
Op de slotdag van het EK judo in de Tsjechische hoofdstad Praag zijn Toma Nikiforov (-100 kg) en Sophie Berger (-78 kg) zaterdag allebei uitgeschakeld na hun eerste kamp.
Lees verder

Afscheid van vermoorde zorgjuf: "Mieke, we waren gelukkig met de kleine dingen. Bedankt voor alles"
In heel intieme kring is zaterdagmorgen afscheid genomen van Mieke Verlinden uit Noorderwijk. Een dag nadat héél Noorderwijk kaarsjes had buitengezet in alle mogelijke vormen en kleuren om de vermoorde juf en zorgzame (groot)moeder te herdenken. "Plots was je weg. Onze gibberende zus met de slappe lach. Machteloos, onbegrip en boosheid. Lieve zus, kruip maar dicht tegen ons moe en va en vindt troost bij hen." Mieke Verlinden werd op 10 november om het leven gebracht in haar eigen woning. Tot nu toe is er nog altijd niemand opgepakt.
Lees verder

Heisa om 'seksistisch' beeld van Marilyn Monroe
In de Californische plaats Palm Springs is heisa over de terugkeer van een 8 meter hoog beeld van Marilyn Monroe, dat de legendarische filmster toont met hoog opwaaiende rokken. Tegenstanders vinden het beeld seksistisch, meldt The Art News Paper.
Lees verder

Franse ex-president Sarkozy staat vanaf maandag terecht voor corruptie in afluisteraffaire
De Franse ex-president Nicolas Sarkozy staat vanaf maandag terecht in Parijs in de zogenaamde afluisteraffaire. De intussen 65-jarige Sarkozy wordt ervan beschuldigd een poging te hebben ondernomen om geclassificeerde informatie af te troggelen van een hooggeplaatste rechter. In ruil zou hij hem een belangrijke post in Monaco hebben aangeboden.
Lees verder