Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 november 2020

“Er gebeuren nare dingen”: Trump trekt naar rechter om tellingen stop te zetten en claimt zelfs overwinning in Pe...

HLN
"Er gebeuren nare dingen": Trump trekt naar rechter om tellingen stop te zetten en claimt zelfs overwinning in Pennsylvania
De Republikeinen eisen dat er in Michigan en Pennsylvania niet meer geteld wordt totdat zij beter toezicht kunnen houden. Ze willen ook een hertelling van de stembiljetten die al geteld zijn toen zij nog niet voldoende controle konden uitoefenen. "Ons team heeft geen toegang gekregen tot verschillende stemlocaties. Nochtans is dat volgens de wet gegarandeerd", klinkt het.
Lees verder

"Er gebeuren nare dingen": Trump trekt naar rechter om tellingen stop te zetten en claimt overwinning in Pennsylvania
De Republikeinen eisen dat er in Michigan en Pennsylvania niet meer geteld wordt totdat zij beter toezicht kunnen houden. Ze willen ook een hertelling van de stembiljetten die al geteld zijn toen zij nog niet voldoende controle konden uitoefenen. "Ons team heeft geen toegang gekregen tot verschillende stemlocaties. Nochtans is dat volgens de wet gegarandeerd", klinkt het.
Lees verder

KIJK LIVE. Club op zoek naar een mirakel nadat Dortmund al drie keer genadeloos toesloeg
• Jan Breydel (21u) • Ref: Damir Skomina (Slo) • Club Brugge met Simon Deli en Noa Lang in de basis • Witsel is aanvoerder bij Dortmund, ook Thorgan Hazard, Meunier én Haaland spelen
Lees verder

KIJK LIVE. Club bij de rust 0-3 achter tegen Dortmund na goal Thorgan en assists Witsel en Meunier
• Jan Breydel (21u) • Ref: Damir Skomina (Slo) • Club Brugge met Simon Deli en Noa Lang in de basis • Witsel is aanvoerder bij Dortmund, ook Thorgan Hazard, Meunier én Haaland spelen
Lees verder

Waarom de Amerikanen ook nu weer massaal op Donald Trump hebben gestemd
Wat de definitieve uitslag ook wordt, Donald Trump heeft na vier jaar nog altijd ongeveer evenveel kiezers achter zich. Conclusie van veel Europeanen: "Wat zijn die Amerikanen dom." Maar is dat wel slim, zo'n veralgemening? Om te beginnen heeft de helft van Amerika niét op Trump gestemd. En wie dat wel heeft gedaan, is niet noodzakelijk een fan van de man zelf, maar misschien wel van zijn rechtse politiek. En die scoort overal in het Westen goed, ook bij ons. Bovendien hielden massa's Amerikanen op het einde van de maand meer over dan onder Obama — en ook dát zou hier hopen stemmen opleveren.
Lees verder

Van de prima kans voor Lang tot de goals van Hazard en Haaland: de hoogtepunten uit Club-Dortmund op een rij
Club Brugge krijgt Borussia Dortmund over de vloer in de Champions League vanavond. Hieronder alle hoogtepunten van de clash op een rij:
Lees verder

Zwaarste lockdown voor vier Italiaanse regio's
In vier regio's in Italië worden vanaf vrijdag de zwaarste lockdownmaatregelen van kracht, waaronder Lombardije met het financiële centrum Milaan. Ook de aangrenzende regio Piemonte met als hoofdstad Turijn komt onder dat regime.
Lees verder

Nadal bereikt met 1.000ste zege iconische mijlpaal: "Betekent wel dat ik oud ben"
Overwinning nummer 1000 van Rafael Nadal (ATP 2) was geen klinkende zege maar eerder een hard bevochten 4-6, 7-6, 6-4 op zijn landgenoot Feliciano Lopez (ATP 64). Het decor, een akelig lege Accor Arena in Paris-Bercy, hielp natuurlijk niet om deze mijlpaal wat decorum te geven.
Lees verder

De schrik van de Belgen: Haaland kan fenomenale cijfers voorleggen tegen 'onze' clubs
Een fenomeen is hij, Erling Braut Haaland. Vraag maar aan de Belgische clubs. Na zijn goals tegen Club Brugge is de Noorse doelpuntenmachine de beste schutter tegen Belgische clubs in Champions League. Enkele stats (en alle goals) op een rij.
Lees verder

LETTERLIJK. "We moeten stoppen met onze opponenten te behandelen als vijanden": Biden roept in speech op tot eenheid
Joe Biden heeft een sterke speech gebracht, met de focus om mensen te verenigen. "Ik ben hier niet om de overwinning uit te roepen. Maar ik geloof wel dat we de winnaars zullen zijn als het tellen voorbij is", klonk het. "We moeten stoppen met onze opponenten als vijanden te behandelen. Rode of blauwe staten bestaan niet als we winnen, de Verenigde Staten wel." Die laatste uitspraak gebruikte Barack Obama ook toen hij aan het langste eind trok.
Lees verder

Club Brugge nu ook onderuit in de Champions League: Haaland en de Duitse Belgen smeren blauw-zwart 0-3-nederlaag aan
Club Brugge weet ook in de Champions League weer wat verliezen is. Na een knappe start waarin tegen Zenit en Lazio vier op zes werd geboekt, ging blauw-zwart nu kansloos onderuit tegen favoriet Borussia Dortmund. Nul tegen drie werd het vanavond op een kil Jan Breydel. Met de groeten van drie Rode Duivels... en Erling Haaland.
Lees verder

"Ik ben nooit een seut geweest, wél een pyromaan": de leukste momenten uit de 15de 'Slimste Mens'-aflevering
"Ik zat er bij voor de innerlijke schoonheid", mompelde comédienne Els De Schepper net nadat ze in de finale kansloos had verloren van absoluut recordhoudster Ella Leyers. Ver naast de waarheid zat de nieuwkomer niet. Komen, spelen en verliezen tegen het schijnbaar ongenaakbare duo Leyers-Lecompte. Dat is de rode draad doorheen de vierde week van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Aan nieuwkomer Gene Thomas om die voorspelbaar nu te breken.
Lees verder

Eén pion met een 7/10, véél vijfjes: ons rapport voor de spelers van Club Brugge
Spannend was het maar een kwartiertje. Na de openingstreffer van Thorgan Hazard kon Club het Borussia Dortmund op geen enkel moment nog lastig maken. Een matige prestatie van de Bruggelingen en dat vertaalt zich ook in de punten voor blauw-zwart. Ontdek ze hieronder.
Lees verder

Mignolet na pijnlijke avond voor Club Brugge: "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt"
Pijnlijke avond voor Club Brugge en Simon Mignolet. De doelman moest zich drie keer omdraaien en zag blauw-zwart zo kansloos onderuit gaan, al vond Mignolet dat er misschien wel meer in zat. "Als we iets langer de nul konden houden, denk ik dat we iets stugger in de duels hadden kunnen zijn."
Lees verder

"Ik had meer vechtlust verwacht van Club. Het zat er geen seconde in"
"Er zat niet meer in". De analyse van Jan Mulder na het 0-3-verlies van Club Brugge tegen Borussia Dortmund was helder. "Het klassenverschil voelde je aan alles. Ik ga niet zeggen dat het ontluisterend was, maar wel ontnuchterend. Vooral voor de spelers. Ik voel hoe ze daar nu in de kleedkamer zitten. Gefrustreerd, machteloos. En soms komt er wel eens een mirakel na rust, maar er was hélemaal geen fut bij Club. Na Zenit was het helemaal overtuigd van zichzelf, maar nu is het terug naar af."
Lees verder

"Club is geen burcht meer": onze chef voetbal stelt vast hoe veel Bruggelingen niet meer doen wat van hen verwacht wordt
Het is nooit een wedstrijd geweest. Natuurlijk omdat Borussia Dortmund zo goed is. Maar ook omdat Club weer eens de goals makkelijk weggaf. Een gebrek aan defensieve efficiëntie is in de eerste plaats de schuld van de bewuste verdedigers. Maar Philippe Clement is als trainer verantwoordelijk.
Lees verder

Alle ogen op Nevada en Arizona: als Biden die twee staten wint is hij president
Nu Joe Biden ook Michigan en Wisconsin op zak heeft, zijn alle ogen gericht op Nevada en Arizona. Met die twee staten erbij zou de Democraat het magische cijfer van 270 kiesmannen bereiken, voldoende om zich tot nieuwe president van de Verenigde Staten te kronen. De prognoses zien er alvast goed uit voor hem.
Lees verder

PSG onderuit zonder z'n sterren en Sevilla maakt comeback met tien man: bekijk hier de hoogtepunten van de CL-avond
Club Brugge heeft in eigen huis niet kunnen stunten tegen Borussia Dortmund, maar niet alleen in Brugge werd woensdagavond gevoetbald in de Champions League. Bekijk hieronder de samenvattingen van de andere wedstrijden, met onder meer RB Leipzig-PSG en FC Barcelona-Dinamo Kiev.
Lees verder

Twee schepen botsen frontaal op Albertkanaal
Op het Albertkanaal zijn in Schoten ter hoogte van de Brug van den Azijn twee binnenschepen op elkaar gebotst. Bij de aanvaring raakte ook een duwboot die voor anker lag beschadigd.
Lees verder

"Je kan je de vraag stellen: heeft Club wel zijn plaats bij de laatste zestien van de Champions League?"
Ook Marc Degryse, onze huisanalist, zag hoe Borussia Dortmund gisteravond makkelijk afstand nam van Club Brugge. "Een ontnuchterende nederlaag", noemde hij het zelfs. "De rode draad kwam naar boven die we te vaak zien bij het Club Brugge in de Champions League. Te vaak net niet."
Lees verder