Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 november 2020

Emma Meesseman test positief en mist EK-kwalificaties met Belgian Cats: “Moet een andere wedstrijd spelen”

HLN
Emma Meesseman test positief en mist EK-kwalificaties met Belgian Cats: "Moet een andere wedstrijd spelen"
Stevige streep door de rekening van de Belgian Cats: sterspeelster Emma Meesseman ontbreekt voor de EK-kwalificatiematchen komende week in Portugal nadat ze gisteren positief testte voor covid-19. De 27-jarige Ieperse blijft in België in quarantaine achter.
Lees verder

Emma Meesseman test positief op corona en mist EK-kwalificaties met Belgian Cats: "Moet een andere wedstrijd spelen"
Stevige streep door de rekening van de Belgian Cats: sterspeelster Emma Meesseman ontbreekt voor de EK-kwalificatiematchen komende week in Portugal nadat ze gisteren positief testte voor covid-19. De 27-jarige Ieperse blijft in België in quarantaine achter.
Lees verder

FACTCHECK. Nee, Amerikanen konden niet meer dan één keer stemmen. En nee, Trump-kiezers kregen geen foute stiften
Ze zijn niet meer te tellen, de beweringen over verkiezingsfraude in de VS die de ronde doen op sociale media of al tot rechtszaken hebben geleid. Maar een overtuigend bewijs van doelbewust bedrog op zo'n grote schaal dat het de uitslag zou kunnen beïnvloeden, is er tot nu toe niet. Wij factcheckten enkele van de opvallendste — en ontdekten dat de traagheid van de tellingen ook aan de Republikeinen zelf ligt.
Lees verder

Officieel: John van den Brom tekent tot 2023 in Genk
De handtekeningen zijn gezet. John van den Brom is de nieuwe coach van Racing Genk. De 54-jarige Nederlander tekende zopas een contract tot 2023 in de Luminus Arena.
Lees verder

Selectie van De Ketelaere zorgt voor gemengde gevoelens bij Clement: "Als coach zie ik liever niemand vertrekken"
Philippe Clement heeft gemengde gevoelens bij de eerste selectie van Charles De Ketelaere. "Uiteraard ben ik blij met de kans die hij krijgt, maar als coach zie ik in deze tijden liever niemand opgeroepen worden."
Lees verder

VIDEO. Achter de schermen bij de fotoshoot met tortelduiven Ben Segers en Lenny Van Wesemael voor NINA: "Dit is moeilijker dan acteren"
Morgen zijn acteur Ben Segers (46) en regisseur Lenny Van Wesemael (39) openhartig over hun relatie in NINA. "We zijn geen koppel dat alles samen wil doen." En bij een coverinterview, hoort natuurlijk een uitgebreide fotoshoot. Daarvoor mocht NINA langsgaan bij het koppel thuis.
Lees verder

Achter de schermen bij de fotoshoot met tortelduiven Ben Segers en Lenny Van Wesemael voor NINA: "Dit is moeilijker dan acteren"
Morgen zijn acteur Ben Segers (46) en regisseur Lenny Van Wesemael (39) openhartig over hun relatie in NINA. "We zijn geen koppel dat alles samen wil doen." En bij een coverinterview, hoort natuurlijk een uitgebreide fotoshoot. Daarvoor mocht NINA langsgaan bij het koppel thuis.
Lees verder

Georgia zal stemmen hertellen: "Marge is te klein"
De staat Georgia zal overgaan tot een hertelling van de stemmen. Dat heeft verantwoordelijke Brad Raffensperger aangekondigd. "De marge is te klein", klinkt het.
Lees verder

Een week met de PlayStation 5: dit is onze ervaring
Switchend tussen lanceringsgames Spider-Man: Miles Morales en Astro's Playground hebben we inmiddels ook de bediening en de gebruikersinterface van de PlayStation 5-console onder de loep genomen. Onze finale review van het toestel komt er in de helft van volgende week aan, maar hier zijn onze tussentijdse indrukken.
Lees verder

De nieuwe terreurgolf in Europa: "Je kan moeilijk voorspellen wanneer ze gaan toeslaan"
In de buurt van Eupen werden vorig weekend twee minderjarigen opgepakt die een aanslag aan het beramen waren. Ze hadden hun trouw aan IS al gezworen. Het is een van de zovele feiten in de terreurgolf die de afgelopen weken Europa overspoelt. Hoe staat ons land ervoor, moeten we ons zorgen maken? We spraken met Thomas Renard, terreurexpert aan het Belgische Egmont-Instituut.
Lees verder

Football Talk. Italiaanse bondscoach Mancini test positief - Nog zes besmettingen bij Eupen
De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini heeft positief getest op het coronavirus, zo bevestigde de Italiaanse Voetbalbond FIGC.
Lees verder

Johnny Depp mag niet meer meedoen in 'Harry Potter'-films: "Warner Bros. heeft mijn ontslag geëist"
Johnny Depp (57) reageert voor het eerst sinds hij zijn rechtszaak tegen The Sun verloren heeft. De acteur heeft ook meteen slecht nieuws voor zijn fans: Warner Bros. eiste zijn ontslag. Dat betekent dat hij niet meer te zien zal zijn in de volgende 'Fantastic Beasts And Where To Find Them'-films.
Lees verder

"Back to work": Federer hervat training na maandenlange revalidatie
Roger Federer staat eindelijk weer op een trainingsveld. De Zwitser revalideerde de voorbije maanden van een knieblessure.
Lees verder

Linz legt geen klacht neer tegen Antwerp na foute wissels: "Fair play belangrijk"
Antwerp heeft in de met 0-1 verloren Europese match tegen LASK een fout gemaakt tegen het reglement omtrent de vervangingen. Op Europees niveau mogen er nu vijf wissels worden doorgevoerd, maar daarvoor mogen slechts drie wisselmomenten worden gebruikt. Antwerp voerde echter vijf vervangingen door op vier verschillende momenten.
Lees verder

Lost Frequencies creëerde tijdens lockdown zijn eigen gin
Naast beluisteren, kan je Lost Frequencies voortaan ook drinken. De dj en producer brengt zijn eigen gin op de markt: OCUS, ontstaan tijdens de lockdown. "Van bij de brainstorm tot de botteling: ik ben bij het hele proces betrokken geweest. Ik kan niet trotser zijn", zegt hij.
Lees verder

Pieter Timmers zwom laatste race in flashy decor en onder luide steun ploegmaats: "We love you, dad"
"Is dit echt mijn laatste dag?", postte Pieter Timmers op zijn sociale media. Ja dus, zijn laatste race zwom hij vandaag om 17u13 in de ISL-competitie Boedapest. Hij perste er zowaar op de 100m vrij nog een mooie tijd in klein bad uit. Zijn ploegmaats van de New York Breakers vuurden hem extra hard aan: "Het was alsof het hele stadion vol publiek zat."
Lees verder

Pieter Timmers zwom laatste race in flashy decor en werd fel aangevuurd: "We love you, dad"
"Is dit echt mijn laatste dag?", postte Pieter Timmers op zijn sociale media. Ja dus, zijn laatste race zwom hij vandaag om 17u13 in de ISL-competitie Boedapest. Hij perste er zowaar op de 100m vrij nog een mooie tijd in klein bad uit. Zijn ploegmaats van de New York Breakers vuurden hem extra hard aan: "We love you, dad."
Lees verder

Ivan Leko voor clash tegen Standard: "Niet iedereen is op zijn beste niveau"
Antwerp speelt zondag zijn zesde match in achttien dagen, maar de kans is klein dat er veel geroteerd wordt. Het is niet dat trainer Ivan Leko niet zou willen, maar… "Het gaat een paar weken duren vooraleer onze jongste aanwinsten op topniveau zijn."
Lees verder

Loonkloof tussen man en vrouw daalt te traag: "Aan dit tempo is het misschien nog eeuwen wachten op gelijke salarissen"
Volgens de meest recente cijfers van Eurostat is de loonkloof tussen mannen en vrouwen in de 27 landen van de Europese Unie licht gedaald in de afgelopen jaren, tot 14,1 procent in 2018. Dat meldt de Europese Commissie. "Aan het huidige tempo hebben we nog decennia of zelfs eeuwen nodig om tot gelijke salarissen te komen", benadrukken commissarissen Vera Jourová, Nicolas Schmit en Helena Dalli in een gezamenlijke mededeling. "Dat is onaanvaardbaar."
Lees verder

KOERS KORT. Valerio Piva brengt pak ervaring mee naar Circus-Wanty Gobert
Valerio Piva wordt volgend seizoen sportdirecteur bij Circus-Wanty Gobert. Hij verlaat CCC, dat opgedoekt wordt. De 62-jarige Italiaan begon in het jaar 2002 als sportdirecteur bij het legendarische Mapei. Bij Circus-Wanty-Gobert, dat in 2021 een WorldTeam wordt, komt Piva bij Hilaire Van der Schueren, Steven De Neef, Jean-Marc Rossignon en Bart Wellens in de sportieve leiding.
Lees verder