Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 november 2020

Eden Hazard is verlost van corona en traint mee bij Real Madrid

HLN
Eden Hazard is verlost van corona en traint mee bij Real Madrid
Eden Hazard is na twaalf dagen verlost van corona. De 29-jarige Rode Duivel leverde een negatieve test af en traint mee bij Real Madrid.
Lees verder

Bewust fout bevestigde betonplaat op auto Duitse vrouw (66) gestort
Het dodelijke drama op snelweg A3 bij Keulen, waar een auto eind vorige week geplet raakte door een losgeraakte betonplaat van een geluidswal, is veroorzaakt door een foute constructie. Dat heeft het wegenbouwbedrijf van de deelstaat Noordrijn-Westfalen bekendgemaakt. De Duitse justitie onderzoekt de zaak.
Lees verder

Minister Verlinden zal zich burgerlijke partij stellen bij elk geweld tegen politie: "Volstrekt onaanvaardbaar dat onze agenten aangevallen worden"
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal zich in elke zaak rond geweld tegen politie burgerlijke partij stellen. Dat maakte ze bekend tijdens het vragenuurtje in de Kamer. "Ik nodig de burgemeesters uit om hetzelfde te doen. Het is volstrekt onaanvaardbaar dat onze politiemensen aangevallen worden", aldus de minister.
Lees verder

Radio 2 zendt uitvaart Lutgart Simoens uit via livestream
De afgelopen weekend overleden Lutgart Simoens (92) was jarenlang één van dé stemmen van Radio 2. Als eresaluut aan het icoon zendt de radiozender daarom haar uitvaart komende zaterdag uit via livestream.
Lees verder

Van Belgische hoogstandjes tot tranen bij een kapitein: dit was de Nations League in 10 momenten
België, Frankrijk, Spanje en Italië in de Final Four van de Nations League. Een eindfase om van te smullen, maar ook de poulewedstrijden konden de voorbije maanden bekoren. Wij selecteerden de 10 opvallendste momenten, van fenomenale dribbels over monumentale blunders tot wonderlijke goals. Herbeleef alles in ons overzicht.
Lees verder

Bol.com start met lokale Belgische website. Open Vld: "Kan gevaarlijk zijn voor Vlaamse retail"
Internetwinkel Bol.com start vandaag met Winkelindebuurt.bol.com, waarop alle Belgische verkopers worden verzameld. Dat zegt het bedrijf in een mail aan Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld).
Lees verder

"Zo overmeester je een flik" Brusselse politie trekt ten strijde tegen anarchistische pamfletten op straat
Een valse oproep om de politie te bekogelen met stenen. Pamfletten die uitleggen hoe je de matrak van een politieagent afpakt. Een agent die zijn naam opeens tegenkomt op een gevel in zijn wijk. Brusselse korpschef Jurgen De Landsheer heeft het allemaal al gezien. Hoe los je dat op?
Lees verder

Circus-Wanty Gobert haalt Louis Meintjes, die twee keer in top tien stond van Tour de France
Circus-Wanty Gobert heeft zich versterkt met de Zuid-Afrikaan Louis Meintjes. Dat heeft de wielerformatie, die volgend seizoen toetreedt tot de WorldTour, gemeld.
Lees verder

Corona-app registreert amper 1 op 50 besmettingen: "Maar app is nog niet rijp voor vuilbak"
Bijna twee maanden na de lancering van de langverwachte corona-app blijkt de meerwaarde ervan voorlopig beperkt. Slechts één op de vijftig besmette Belgen verwittigt via 'Coronalert' zijn contacten. "Om dat aantal op te drijven sturen we vanaf nu een sms naar geteste mensen."
Lees verder

Corona-app registreert amper 1 op de 50 besmettingen: "Maar app is nog niet rijp voor vuilbak"
Bijna twee maanden na de lancering van de langverwachte corona-app blijkt de meerwaarde ervan voorlopig beperkt. Slechts één op de vijftig besmette Belgen verwittigt via 'Coronalert' zijn contacten. "Om dat aantal op te drijven sturen we vanaf nu een sms naar geteste mensen."
Lees verder

Charline Van Snick en Jorre Verstraeten schenken België twee bronzen medailles op EK judo
Jorre Verstraeten (22) heeft op het EK judo in de Tsjechische hoofdstad Praag brons veroverd in de klasse tot 60 kilogram. Even later deed Charline Van Snick (30) daar een tweede bronzen plak bij in de klasse tot 52 kilogram.
Lees verder

Net geen stunt: Luca Brecel verliest nipt van 's werelds nummer een Judd Trump
Luca Brecel (WS-32) heeft zich in het Engelse Milton Keynes niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van het Northern Ireland Open. De 25-jarige Limburger moest nipt met 4-3 de duimen leggen voor 's werelds nummer een Judd Trump, winnaar van de vorige twee edities van het toernooi.
Lees verder

Moeizaam brexitoverleg tot overmaat van ramp opgeschort door coronabesmetting
De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben hun onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord voor na de overgangsperiode van de brexit, opgeschort. Een onderhandelaar uit het team van EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier heeft het coronavirus opgelopen, zo blijkt. De tijd om een oplossing te vinden dringt nochtans, en de gesprekken verliepen al bijzonder moeizaam.
Lees verder

"De digitalisering van de implicatie van de burger" beleidsvoorstelling staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel oogst hilariteit
Zijn aanstelling als complete nieuwkomer in de federale regering was al niet onbesproken, en met de voorstelling van zijn beleidsbrief in de Kamer heeft staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) - broer van Charles - het niet echt beter gemaakt. Michel viel niet alleen op door zijn abominabele kennis van het Nederlands, ook inhoudelijk fronsten aanwezige Kamerleden de wenkbrauwen toen hij het had over sociale netwerken.
Lees verder

INTERVIEW. "Kerst vieren met meer mensen dan je eigen gezin moet kunnen. Maar elkaar drie kussen geven? Laat dat alstublieft"
Ja, er komt binnenkort een advies over hoe we Kerstmis kunnen vieren met méér mensen dan alleen onze gezinsleden. "Dat is zó belangrijk voor wie alleen is. Maar elkaar drie kussen geven: laat dat, alstublieft", zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. En nee, zolang de ziekenhuisopnames niet onder de 100 per dag duiken — we zitten nu aan 380 — moeten we zelfs niet dénken aan versoepelingen. "We kunnen ons geen heropflakkering permitteren. Een derde golf in januari moeten we absoluut vermijden."
Lees verder

"Kerst vieren met meer mensen dan je eigen gezin moet kunnen. Maar elkaar drie kussen geven? Laat dat alstublieft"
Ja, er komt binnenkort een advies over hoe we Kerstmis kunnen vieren met méér mensen dan alleen onze gezinsleden. «Dat is zó belangrijk voor wie alleen is. Maar elkaar drie kussen geven: laat dat, alstublieft», zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. En nee, zolang de ziekenhuisopnames niet onder de 100 per dag duiken — we zitten nu aan 380 — moeten we zelfs niet dénken aan versoepelingen. "We kunnen ons geen heropflakkering permitteren. Een derde golf in januari moeten we absoluut vermijden."
Lees verder

Vrouw mist trein en stapt op goederentrein in Duitsland
Een 26-jarige vrouw is in het Duitse Bielefeld op een goederentrein gestapt omdat ze net haar trein naar Bielefeld had gemist. Ze dacht dat de overigens lege trein voor personenauto's ook naar die stad zou rijden en klom aan boord van het voertuig toen dat even een tussenstop maakte.
Lees verder

Rusland dreigt met boetes als het geen propaganda mag verspreiden op internet
Rusland wil zijn standpunten, die in het Westen dikwijls gelijkgesteld worden met propaganda, online blijven verspreiden, en dreigt desnoods met straffen. Een wetsvoorstel van enkele Kremlin-getrouwe parlementsleden bepaalt dat netwerken als YouTube, Facebook en Twitter geldboetes kunnen krijgen bij "discriminatie en censuur" van Russische media, en zelfs geblokkeerd kunnen worden. Het initiatief geldt ook als reactie op het weren van Vladimir Solovjov op YouTube, die bekendstaat als Kremlin-getrouwe 'leugenpropagandist'.
Lees verder

Nieuwe bottines voor alle Belgische militairen
Alle Belgische militairen krijgen vanaf april 2021 nieuwe bottines. De keuze is gevallen op een model van de Duitse schoenenfabrikant Meindl, kondigt het leger aan.
Lees verder

Echtgenoot van vrouw die dood werd aangetroffen in melktank aangehouden
De echtgenoot van de vrouw die dinsdagavond in de Luikse gemeente Gemmenich dood werd aangetroffen in een lege melktank, is vandaag aangehouden voor opzettelijke doodslag. Dat meldt procureur Gilles de Villers Grand Champs.
Lees verder