Doorgaan naar hoofdcontent

Deze tien games moeten alle gamers gespeeld hebben

HLN
Deze tien games moeten alle gamers gespeeld hebben
Binnen een week of twee, met de komst van de PlayStation 5 en Xbox Series S/X, breekt er een nieuw tijdperk aan in videogames. We zullen het daar de komende weken dan ook uitvoerig over hebben, maar eerst blikken we nog even terug op de cruciale afgelopen zeven jaar. Welke games uit die periode had je écht niet mogen missen? Onze finale top 10.
Lees verder

Carapaz onttroont Roglic op beestachtige Angliru, Carthy klautert naar ritwinst
In de Ronde van Spanje heeft Primoz Roglic een tikje geïncasseerd op de monsterachtige Alto de l'Angliru. De Sloveen werd in verlegenheid gebracht door rechtstreekse rivaal Richard Carapaz en is z'n rode trui kwijt aan de Ecuadoraan. De ritwinst op de legendarische col was voor de Brit Hugh Carthy.
Lees verder

Football Talk. Nieuwe besmetting bij Standard - Sir Bobby Charlton heeft dementie - Faes scoort
In de Franse Ligue 1 heeft Reims op de negende speeldag met 2-1 kunnen winnen van Straatsburg. Wout Faes speelde heel de wedstrijd en maakte een doelpunt in de 26e minuut. Thomas Foket speelde ook heel de wedstrijd in het winnende kamp.
Lees verder

Machtswissel aan de top van Brouwerij Haacht: senior van der Kelen (87) geeft fakkel door aan zoon
De 87-jarige Frédéric van der Kelen, de oudste CEO van het land, kapt ermee. Vanaf maandag komt zijn zoon Boudewijn (50) aan het roer van Brouwerij Haacht. Vader van der Kelen stond een dikke halve eeuw aan de top van het 122 jaar oude familiebedrijf.
Lees verder

Sandy Walsh maakt debuut voor Malinwa in gelijkspel tegen Club: "Een verdiend punt, en er zat zelfs meer in"
Issa Kaboré was geschorst. En dus mocht Sandy Walsh (25) debuteren voor KV Mechelen. De rechtsback speelde een secure wedstrijd tegen Club Brugge én lag aan de basis van de aansluitingstreffer. "Ik ben enorm tevreden met deze prestatie."
Lees verder

LIVE. Willian borstelt de bal op de lat, United ontsnapt aan achterstand!
• Premier League • Speeldag 10 • Old Trafford • Aftrap: 17u30
Lees verder

LIVE. Greenwood dwingt Leno tot een voetreflex nadat Aubameyang aan de overzijde net niet kon afronden
• Premier League • Speeldag 10 • Old Trafford • Aftrap: 17u30
Lees verder

Na ontroerende oproep voor mooi afscheid is Sergino (18) overleden: "Hij wilde even alleen met me zijn. Hij zei dat hij van me hield"
Dit weekend overleed in Turnhout Sergino Vinisi, de 18-jarige jongen waarvoor deze zomer een crowdfunding werd opgestart en waarbij een begrafenisondernemer de familie een uitvaartplechtigheid schonk. Sergino overleed aan een hersentumor waartegen hij al sinds zijn zesde vocht. "Het was een prachtige zoon", vertelt een emotionele mama Dynelpha.
Lees verder

Pijnlijke momenten op de set en verwarrende namen: dit zijn de nieuwste bloopers van 'Thuis'
In deze lastige tijden kunnen we een vrolijke noot extra goed gebruiken. Dat hebben de makers van 'Thuis' alvast begrepen. Daarom laten ze een nieuwe dosis bloopers los op de kijkers.
Lees verder

Agenten in Frankfurt aangevallen door honderden mensen, met stenen, flessen en eieren
In de Duitse stad Frankfurt zijn agenten zaterdagavond aangevallen door een massa van 500 tot 800 mensen, zonder een duidelijke reden daarvoor. Dat heeft de politie van de stad zondag bekendgemaakt.
Lees verder

Messi als molensteen voor noodlijdend Barça dat nu voor dilemma staat: dure ster houden of gratis laten gaan?
Hoogmoed en de val. Een grootmacht kreunt na de spilzucht. De financiële experten bij FC Barcelona rekenen. In afwachting van een nieuwe voorzitter is het balanceren tussen forse besparingen, sportieve en commerciële schadebeperking. Barça's grootste dilemma straks: wat met Lionel M.?
Lees verder

Waarom Bart De Wever de koopzondag in Antwerpen wél liet doorgaan: "Annuleren had geen enkele zin"
Iedereen keek dit weekend naar Antwerpen, nadat de winkelstraten in onze steden zaterdag volliepen met shoppers. Want waarom moest er zonodig nog een koopzondag doorgaan, net voor de lockdown? Gouverneur Cathy Berx noemde het zelfs een macaber idee. Achteraf bleek het nogal mee te vallen met de drukte. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert nu uitgebreid op alle uitlatingen. Met een verdediging gebouwd op vier elementen.
Lees verder

De Duitse nazi die spion werd voor de Mossad: biografie vertelt ware verhaal van Otto Skorzeny, de favoriete commando van Adolf Hitler
Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar met de herfstvakantie in het verschiet is dit wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs én boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek, met als resultaat enkele tips voor een bezoek aan de boekenwinkel. Zoals auteur Stuart Smith, die een biografie schreef over SS-luitenant-kolonel Otto Skorzeny. Hij was een waaghals en de favoriete commando van Adolf Hitler, en voerde in dienst van nazi-Duitsland spectaculaire acties uit. Maar ook na de oorlog bleef SS-luitenant-kolonel Otto Skorzeny bijzonder actief.
Lees verder

Grootschalige politiecontrole in Kortrijk, betogers worden huiswaarts gestuurd
Alle invalswegen naar de stad Kortrijk worden op dit moment gecontroleerd door de politie. Dat gebeurt in het kader van de verwachte betoging later vanavond.
Lees verder

Zangeres Ashlee Simpson bevallen van zoon Ziggy Blu
Ashlee Simpson (36) is voor de derde keer mama geworden. De zangeres en jongere zus van Jessica Simpson (40) heeft op Instagram bekendgemaakt dat ze donderdag bevallen is van Ziggy Blu.
Lees verder

LIVE. KV Oostende start gretig tegen Standard, eerste kans is voor Gueye
• Jupiler Pro League • Speeldag 11 • Aftrap: 18u15 • Sclessin
Lees verder

"Daar komt Anderlecht": onze chef voetbal ziet hoe Vincent Kompany paars-wit traag maar gestaag helpt te rehabiliteren
Anderlecht geeft niet af. Paars-wit nestelt zich naast de titelfavorieten Club Brugge en Antwerp na een pragmatische zege tegen de ploeg in vorm. En of Vincent Kompany blij was. Een opsteker.
Lees verder

Drama voor Vanheusden: kersverse Rode Duivel schreeuwt het uit van de pijn na mogelijk zware knieblessure
Akelig beeld tijdens Standard-KV Oostende. Rouches-aanvoerder Zinho Vanheusden zakte tijdens een duel met Gueye door z'n rechterknie en schreeuwde het uit van de pijn. De kersverse Rode Duivel werd op een brancard afgevoerd. Vanheusden was eerder al lange tijd out met een zware knieblessure.
Lees verder

LIVE. Aubameyang zet Arsenal vanop de stip op voorsprong tegen United na oerdomme overtreding Pogba!
• Premier League • Speeldag 10 • Old Trafford • Aftrap: 17u30
Lees verder

Georgische regeringspartij op kop bij verkiezingen, oppositie protesteert
De oppositie in Georgië weigert de resultaten van de parlementsverkiezingen in het land te erkennen. Volgens de centrale kiescommissie ligt de regerende partij Georgische Droom op kop met 48,1 procent van de stemmen. De stemmen van bijna alle kantoren zijn nu geteld. De grootste oppositiepartij, de Verenigde Nationale Beweging (UNM), ligt op de tweede plaats met 27,1 procent.
Lees verder