Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 28 november 2020

Dertig rouwenden in aula en honderdtal mensen voor de deur: politie legt uitvaartplechtigheid stil

HLN
Dertig rouwenden in aula en honderdtal mensen voor de deur: politie legt uitvaartplechtigheid stil
De politie heeft zaterdagvoormiddag ingegrepen tijdens een uitvaartplechtigheid in Willebroek omdat er te veel personen aanwezig waren. Volgens het korps woonde ruim het dubbele van het toegelaten aantal mensen de viering bij, terwijl buiten een kleine honderd man bijeenkwam. Volgens de familie handelden de agenten "onrespectvol en onmenselijk".
Lees verder

Antilockdowndemonstranten in Londen slaags met politie, ruim 60 arrestaties
In het centrum van Londen zijn protesten tegen de lockdownmaatregelen uitgelopen op ongeregeldheden. Daarbij zijn volgens Britse media zeker zestig mensen opgepakt.
Lees verder

LIVE. Vandenbroucke: "Pas begin januari opnieuw overleg over mogelijke versoepelingen" - Ziekenhuizen mogen niet-essentiële zorg weer opstarten
Het Overlegcomité besliste gisteren dat winkels onder strenge voorwaarden weer open mogen vanaf 1 december. Tijdens de feestdagen blijven de strenge maatregelen van kracht, enkel voor singles werd een versoepeling aangekondigd: zij mogen op 24 of 25 december 2 mensen tegelijk ontvangen, in de plaats van 1 persoon. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) kan er pas aan versoepelingen gedacht worden eens het aantal nieuwe besmettingen per dag onder de 800 zakt. Vandaag zitten we op gemiddeld 2.546. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

Vier keer 5-0 op rij tegen Burnley: De Bruyne regisseert Man City met 2 assists naar ruime zege, Mahrez scoort hattrick
"1-0, 2-0, 3-0, 4-0, hey hey". De uitslag van Manchester City – Burnley (5-0) klinkt doorgaans als de oude intro van FC De Kampioenen. Een hoogoplopend tellertje aan de ene kant van het scorebord. Dat was zaterdagmiddag niet anders: een voormalige kampioenenploeg domineerde in een regie van Kevin De Bruyne. Riyad Mahrez blonk uit met zijn eerste hattrick in loondienst bij City.
Lees verder

Van Aert maakt meteen indruk: "Het zal geen drie crossen duren voor hij opnieuw wint"
Zijn eerste cross en meteen derde. Wout van Aert was een méér dan een tevreden man in Kortrijk. Kleine werkpuntjes, zag hij zelf nog. Maar vanaf nu kan het heel snel gaan, gelooft bondscoach Sven Vanthourenhout. "Ik denk dat ze zondag, in Tabor, al méér werk met hem zullen hebben."
Lees verder

Ianthe Tavernier en mama Tania: "Ik heb haar gewaarschuwd dat ze in de showbizz geen dikke portemonnee zou krijgen"
De familie Tavernier hangt erg aan mekaar. Ianthe (32) is zopas een webshop begonnen met haar zus Saartje en wanneer ze raad nodig heeft, is de eerste die ze belt haar mama Tania (66). Zij staat altijd paraat voor haar dochter met goede raad, ook al komt die soms hard aan. "Ooit heb ik een matras naar Ianthe gebracht zodat ze tussen twee voorstellingen door backstage kon slapen."
Lees verder

Koita bezorgt Waasland-Beveren in extremis punt in degradatietopper bij STVV
De degradatietopper op Stayen met de voorlaatste plaats als inzet eindigde na een zwakke pot voetbal op een gelijkspel. STVV kwam snel op voorsprong, vergat vervolgens in de eerste helft de kansen af te maken, en kreeg in de slotminuut het deksel op de neus.
Lees verder

Zo denken ze op dit moment in Nederland over de Beneliga: "Mediapartijen nodig die een grote zak geld op tafel leggen"
Hoe zou het nog zijn met de Beneliga-plannen? Wel, in Nederland lijkt men op dit moment niet bijster optimistisch. Jan de Jong, de directeur van de Eredivisie, zegt in een interview met het Algemeen Dagblad dat er (media)geld nodig is. "Het belangrijkste standpunt van de kleinere clubs is heel helder: show us the money."
Lees verder

Familie en relaties onder druk: volgen we de regels met kerstavond of doen we vierkant ons goesting?
'We doen met Kerst waar we zin in hebben!' tegenover 'We gaan strikt alle regels volgen. En we nodigen mijn moeder uit.' Weg sfeer en Kerstmis is pas over een maand. Nu de regels voor de feestdagen zijn uitgelegd, laaien de tegenstellingen zo hoog op dat familierelaties zwaar onder druk staan en vriendschapsbanden worden verbroken.
Lees verder

Van Aert & co met privéjet vertrokken naar Tabor, renners bekostigen vlucht zelf
Kortrijk in West-Vlaanderen en Tabor in Tsjechië: het is een moeilijke combinatie. Wie beide crossen wil doen, wacht vanavond en -nacht een verplaatsing van meer dan 1.000 kilometer. De toppers bij de mannen - Wout van Aert, Eli Iserbyt, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Daan Hermans en Daan Soete - hebben een zitje gereserveerd op een privévlucht die hen van Wevelgem naar Praag brengt. Ook bondscoach Sven Vanthourenhout en renster Sanne Cant vliegen mee.
Lees verder

Van Aert & co met privéjet vertrokken naar Tabor
Kortrijk in West-Vlaanderen en Tabor in Tsjechië: het is een moeilijke combinatie. Wie beide crossen wil doen, wacht vanavond en -nacht een verplaatsing van meer dan 1.000 kilometer. De toppers bij de mannen - Van Aert, Iserbyt, Aerts, Sweeck, Vanthourenhout, Hermans, Soete - hebben een zitje gereserveerd op een privévlucht die hen van Wevelgem naar Praag brengt.
Lees verder

De schaar in het artsenloon: zal minister Vandenbroucke slagen waar zijn voorgangers faalden?
Onze ziekenhuizen zitten diep in de rode cijfers, niet alleen door corona maar ook door een scheefgegroeid financieringssysteem. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil aan de boom schudden en kijkt daarbij nadrukkelijk naar de artsenlonen. Zal hij slagen waar voorgangers faalden?
Lees verder

Invaller Carrasco dwingt overwinning af tegen Valencia, Atlético blijft ongeslagen
Atletico Madrid heeft op de elfde speeldag van La Liga met 0-1 gewonnen van Valencia. Invaller Carrasco lag aan de basis van de owngoal die de bezoekers de overwinning schonk.
Lees verder

LIVE. Heynen kopt 0-3 binnen, wedstrijd lijkt na halfuur al beslist
• Theo Bongonda scoorde zes keer in de laatste drie wedstrijden
Lees verder

Iran zal uitspraak van Antwerpse rechtbank in proces verijdelde aanslag tegen Iraanse diplomaat niet erkennen
Iran zal de uitspraak van de Antwerpse correctionele rechtbank in de zaak tegen de Iraanse diplomaat die achter een verijdelde aanslag zou zitten, niet erkennen. Dat meldt het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

"Blijf vanavond weg uit Brugge": politie roept mensen op thuis te blijven na volkstoeloop richting lichtfestival
De politie van Brugge roept mensen op om deze avond niet meer naar Wintergloed - het lichtfestival van Brugge - te komen. Op de invalswegen naar het centrum staan lange files en ook in de binnenstad is het over de koppen lopen. "Het spektakel is nog tot 10 januari te bewonderen. We vragen de mensen om niet allemaal dit weekend te komen", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
Lees verder

Ziekenhuizen kunnen niet-essentiële zorg weer opstarten, aantal voorbehouden COVID-bedden kan worden afgebouwd
In het licht van de dalende coronacijfers kunnen ziekenhuizen het aantal voor coronapatiënten voorbehouden bedden beginnen afbouwen. Ze kunnen ook opnieuw kleinere, niet-essentiële ingrepen uitvoeren. Dat staat in een omzendbrief van het comité "Hospital & Transport Surge Capacity", het interfederale overlegorgaan dat de toestand in de ziekenhuizen monitort. "We proberen geleidelijk aan de gewone activiteiten weer mogelijk te maken" in de ziekenhuizen, zegt Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde.
Lees verder

Vuurwerkverkopers schieten in één klap tientallen kilo's vuurwerk af 'nu het nog kan'
De Vuurwinkel in Marke heeft vanavond in één klap zoveel vuurwerk afgeschoten als er normaal door zo'n 50-tal gezinnen samen worden afgeschoten met oudejaarsavond.
Lees verder

Vandenbroucke: "Als burgemeesters afstand niet kunnen garanderen, gaan koopzondagen niet door"
In heel wat Vlaamse steden worden in de maand december koopzondagen georganiseerd. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM Nieuws. Winkeliers moeten ervoor zorgen dat shoppers in hun winkels de strenge voorwaarden volgen, maar het zijn de steden en gemeenten die in de winkelstraten alles in goede banen zullen moeten leiden. Minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke was duidelijk in VTM Nieuws: "Er is een heel belangrijke zin in het nieuwe ministeriële besluit dat er aankomt. Als een burgemeester de afstand niet kan garanderen, dan mag hij niet openen."
Lees verder

LIVE. Duwt flitsend Genk door na de rust?
• Theo Bongonda scoorde zes keer in de laatste drie wedstrijden
Lees verder